Neden hep kız çocukları eziliyor?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Sonra da aile bize kızımız bakacak diyebiliyor. Yani şöyle özetlyeyim; kızımızın namusu çok önemli, evlilik dışı çocuğu olursa kabul edemeyiz, yani bir nevi kara leke gibi düşünülüyor, halbuki bunu oğlan çocukları yapsa "oy torunumuza kurban oluruz."

Çocukluğumdan beri böyle şeyler duyuyorum, çok iğrenç aşağılayıcı, yani bunu bir annenin diyim sonra da bana kızım bakacak demesi çok iğrenç, kız çocukları köle isaura mı? Sizlerin de ailesi böyle mi?

Sonra da aile bize kızımız bakacak diyebiliyor. Yani şöyle özetlyeyim; kızımızın namusu çok önemli, evlilik dışı çocuğu olursa kabul edemeyiz, yani bir nevi kara leke gibi düşünülüyor, halbuki bunu oğlan çocukları yapsa "oy torunumuza kurban oluruz."

Çocukluğumdan beri böyle şeyler duyuyorum, çok iğrenç aşağılayıcı, yani bunu bir annenin diyim sonra da bana kızım bakacak demesi çok iğrenç, kız çocukları köle isaura mı? Sizlerin de ailesi böyle mi?

yanlış din algısı yüzünden. yoksa dinden önce bizim toplumumuz anaerkildi ama ne zamanki ataerkil din eğilimini benimsediler kadın ikinci planda kaldı. dinde böyle bir şey var yok tartışmasına girmeyeceğim uygulamadan bahsediyorum.

evlilik dışı çocuk genel haliyle hoş karşılanmıyor. Kız, erkek.

Aynı zamanda yok illa kız çocuk bakar diye değil. Geline kız çocuk kadar değer verilememesi belki de bu cümlenin nedeni.

Çocuğun meşrusu gayri meşrusu olmaz çocuk çocuktur doğduğu andan itibaren hakları vardır. kimsenin o çocuğu dışlama hakkı da yoktur. çocuğunuzun gayri meşru çocuğu olsa torununuz diye seveceksiniz tabii ki iki imzaya mı bakıyor bu işler?
çocuk diyoruz hanımlar çocuk!

Çocuğun meşrusu gayri meşrusu olmaz çocuk çocuktur doğduğu andan itibaren hakları vardır. kimsenin o çocuğu dışlama hakkı da yoktur. çocuğunuzun gayri meşru çocuğu olsa torununuz diye seveceksiniz tabii ki iki imzaya mı bakıyor bu işler?
çocuk diyoruz hanımlar çocuk!
Burda demek istedigi dogan cocuktan ziyade erkek cocuklarinin daha cok tolere edilmesi.. kisiden kidiye aileden aileye bolgeden bolgeye degisen bi durum

Birine fatura kesilecekse kime kusura bakmasın bu asla çocuk olamaz. O küçücük sabi mi diyor beni gayrı meşru yapın diye.
Bu konu içimi boğdu. Çünkü konuşulacak çok şey var. Her şey yetistirmeden kaynaklanıyor. Yapabilecegimiz kadar değil ruhen yetebilecegimiz kadar çocuk yapmak lazım.
Bazı ebeveynler korkunç. Sürekli küfür şiddet ve maksimum düzeyde sevgisiz büyüyen herkes sorunlu bir birey oluyor. Birde patolojik bir sevgiyle büyüyen erkekcikler malesef ölene kadar adam gibi adam olamıyor çünkü bunu öğrenmeden büyüyor.
Içim dopdolu yazdikca sinirleniyorum

Aslında ailem dinci değil, eğitimli insanlar ama işte geleneksel yapıdalar. Aileme tabii ki bakarım, baktım da sorun değil ama annemin her iki lafından biri kız olsun çamurdan olsun, iyi ki kızım var, bana bakacak... tarzı sözleri.

Çocukluğumdan beri bakıyorum, ağabeyim sosyal etkinliklere gönderilmiş, neden çünkü erkek çocuğu evde oturamaz, çevre edinsin, kötü alışkanlıklar edinmesin falan filan. Klasik aile yapısı. Sıdıka dizisi gibi:)

Mesela ağabeyim evlenmeden önce cinsel hayatıyla ilgili sorular sorup gurur duyarlardı, ben de asla anlatmam. Desem ki 5 tane sevgilim oldu, iyi alıştın gez tabii, seni kimse almaz tarzı şeyler duycam, o yüzden hiç demem. Ben bekarım o evli diye iki lafından biri bana kızım bakacak, ben de kızım da kalırım ama ağabeyin evli bana bakamaz, yengem annemi sevmiyor, bana da diyor ki "bana bakacak bir damat bul". Ortada fol yok yumurta yok ama ben insan değil miyim arkadaş, neden kendimi düşünemiyorum, neden erkek kardeşim rahat etsin, maddi sıkıntı seçmesin, huzuru bozulmasın, ben hep köle isaura olayım, üstelik kız-erkek ayrımı yapan bir aileye!!!

Bir arkadaş doğru demiş yanlış coğrafya!

Benim erkek kardeşim yok yani annem ve babam istese de o ayrımı yapamaz :) ama evde anneannem ve dayım var mesela, anneannem yaşlandı hala dayıma hizmet eder, dayım da işsiz güçsüz boş herifin teki, markete bile gitmek istemez çoğu zaman. Anneannem ona hizmet eder ondan sonra bize gelir ben sizin hizmetçiniz miyim der. Biz o kadar iş yaparız yaranamayız. Dayıma neden sen okulu uxattın bu kadar denmez ama ben neden hala iş bulamadım ona laf ederler. Bir de anneannem ileride benimle oturmak istiyormuş ama ben öyle bir fikirde değilim elbette, kızları ya da oğlunun sorunu bu benim değil.

Aslında ailem dinci değil, eğitimli insanlar ama işte geleneksel yapıdalar. Aileme tabii ki bakarım, baktım da sorun değil ama annemin her iki lafından biri kız olsun çamurdan olsun, iyi ki kızım var, bana bakacak... tarzı sözleri.

Çocukluğumdan beri bakıyorum, ağabeyim sosyal etkinliklere gönderilmiş, neden çünkü erkek çocuğu evde oturamaz, çevre edinsin, kötü alışkanlıklar edinmesin falan filan. Klasik aile yapısı. Sıdıka dizisi gibi:)

Mesela ağabeyim evlenmeden önce cinsel hayatıyla ilgili sorular sorup gurur duyarlardı, ben de asla anlatmam. Desem ki 5 tane sevgilim oldu, iyi alıştın gez tabii, seni kimse almaz tarzı şeyler duycam, o yüzden hiç demem. Ben bekarım o evli diye iki lafından biri bana kızım bakacak, ben de kızım da kalırım ama ağabeyin evli bana bakamaz, yengem annemi sevmiyor, bana da diyor ki "bana bakacak bir damat bul". Ortada fol yok yumurta yok ama ben insan değil miyim arkadaş, neden kendimi düşünemiyorum, neden erkek kardeşim rahat etsin, maddi sıkıntı seçmesin, huzuru bozulmasın, ben hep köle isaura olayım, üstelik kız-erkek ayrımı yapan bir aileye!!!

Bir arkadaş doğru demiş yanlış coğrafya!
İyi ki eğitimli insanlarmış eğitimsiz olsalar vay haline!
Sen de sana bakamam git çok sevdiğin oğlun sana baksın zamanında ona çok yatırım yaptınız size göre bir karşılığı olmalı değil mi de. Hayır bakma sorumluluğun yok bence yaşlılığında baktırmak için de çocuk yapan çok annen cesaretli çıktı 10 lafının 9'u kızım bakacak. Söyle ona el oğlu yani damadı bakmak istemeyebilir yengen nasıl istemiyor o da öyle işine gelirse...

Valla bu benim hassas noktam birinden duyarsam direkt suratına çemkiriveriyorum. O erkek çocuklarının bikaç cm.lik uzantısı onlara ne katıyo da bu kadar kıymetleniyolar anlamıyorum. Ezilen bi çok kadın o boklu erkeklerden daha üstün valla sinirlendim konuyu okuyunca sümüğümü yedircem hepsine

Türkiye'de kız ve erkek çocukları arasında ayrım yapmayan aile yoktur, bunu kesin bir dille iddia ediyorum ve biz asla ayrım yapmayız diyen ailelerin bile kafasında ayrımcı fikirler bulunduğunu düşünüyorum. Bunun sebepleri çok fazla, dünya tarihindeki en zeki insanlar bile yazmakla bitirememiş ben de bitiremem sanırım. En kötüsü de böyle gelmiş böyle devam edecek, ay biz çok ezildik diyen kadınlar yarın kendi çocukları olduğunda aynı şeyleri yapacaklar. Bunun en temelinde namus denilen olgunun bulunduğunu düşünüyorum, çocuklar arası ayrımcılıkta. Namus, her ne kadar inkar edilse de kadının omzuna yüklenmiş durumda. Kadının anatomisinde bulunan hymen (Türkçesini biliyor ve ısrarla kullanmıyorum, tek kelimeyle İĞRENÇ) aleyhine kullanılıyor, bu öyle bir şekilde yapılıyor ki kadınlar kendilerine verilen rolü gururla devam ettirir durumdalar. Ailenizi düzeltecek sihirli bir değnek yok konu sahibi, size düşen kendi hayatınızı kurduğunuzda bu zihniyetten olabildiğince uzak durmak.

Ne yazik ki biz ataerkil bir toplumuz kiz cocuklarina da kadinlarada her zmn erkeklerden ayri muamele yapiliyor bende bunda nefrer ediyorum ve fazlasiyla feministim aynisini ben yaşadim bi tane abim var şu an evli lise yillarinda cok capkindi hatta sapikliği vardi birsuru kizla çikardi daha da yetmezdi benimse konustugum gorustugum ve gercekten sevdigim tek bi kisi oldu annem de bunu ogrendi o an annem icin dunyadaki en kotu en aşagilik kisi ben oldum bu ne buyuk haksizlik degil mi bi tane haber izlemiştim üniversteli bir genç kiz gece saat ikide disari cikmiş ve tecavuze ugramiş bu haberi izleyen coğu kisinin verdigi ilk tepki o saatte kizin disarda ne işi var demek oldu hiçkimse tecavuz eden erkegi suclamiyor bircoguna gore kadin gece disari cikamaz peki bunun sebebi ne erkekler suclu kim kadinlar sanki namus sadece kadinda var boyle dusunen insanlar bence gerçekten cahil bu cok derin bir konu ya

Back
X