Neden hep kız çocukları eziliyor?

Türkiye'de kız ve erkek çocukları arasında ayrım yapmayan aile yoktur, bunu kesin bir dille iddia ediyorum ve biz asla ayrım yapmayız diyen ailelerin bile kafasında ayrımcı fikirler bulunduğunu düşünüyorum. Bunun sebepleri çok fazla, dünya tarihindeki en zeki insanlar bile yazmakla bitirememiş ben de bitiremem sanırım. En kötüsü de böyle gelmiş böyle devam edecek, ay biz çok ezildik diyen kadınlar yarın kendi çocukları olduğunda aynı şeyleri yapacaklar. Bunun en temelinde namus denilen olgunun bulunduğunu düşünüyorum, çocuklar arası ayrımcılıkta. Namus, her ne kadar inkar edilse de kadının omzuna yüklenmiş durumda. Kadının anatomisinde bulunan hymen (Türkçesini biliyor ve ısrarla kullanmıyorum, tek kelimeyle İĞRENÇ) aleyhine kullanılıyor, bu öyle bir şekilde yapılıyor ki kadınlar kendilerine verilen rolü gururla devam ettirir durumdalar. Ailenizi düzeltecek sihirli bir değnek yok konu sahibi, size düşen kendi hayatınızı kurduğunuzda bu zihniyetten olabildiğince uzak durmak.
Kesinlikle katiliyorum bu konudan bende çok muzdaribim bunu boyle dusunen biz bayanlar yok etmeliyz en azindan bunu cocuklarimiza aşilamaliyiz

Sağolsun ataerkil toplum(!)
Kadınlarımızın bir kısmı günümüzde hala bile isteye bu şekilde yaşıyor, bastırılıyorlar. Çünkü bilinçlenemiyorlar, alışmışlar ne yazık. Kadının bilinçlenmesini,eğitim görmesini, çalışmasını kötü gören zihniyet malesef hala çok uzakta değil. "Kadının yeri kocasının yanıdır, çalışırsa düzen bozulur.Ben eve geldiğime yemeğimi önüme isterim, çalışsa yapamaz aramız bozulur" diyen erkek (aynen bu şekile duyduğum bir cümleydi hiç unutmam), kız kısmı susar hizmet eder gerisine karışmaz gibi söylemlerde bulunan ebeveynler... Sonuç karşıt fikri olsa söylemeyi edepsizlik sanan, kendi başına ayakları üstünde durmaya korkan kadın. Ah bir de namusunu sahiplenip bekçilik yapanlar yok mu... Kadının bedeni, fikri üzerinde hak görenler.. Ne diyeyim bilemiyorum hala bunları konuşuyor bunları tartışıyor olmamız ayrı bir üzüyor, yıpratıyor beni. Ben böyle bir ailede büyümedim ama bu sorun yine de sadece yaşayanın değil, senin benim hepimizin.

Sonra da aile bize kızımız bakacak diyebiliyor. Yani şöyle özetlyeyim; kızımızın namusu çok önemli, evlilik dışı çocuğu olursa kabul edemeyiz, yani bir nevi kara leke gibi düşünülüyor, halbuki bunu oğlan çocukları yapsa "oy torunumuza kurban oluruz."

Çocukluğumdan beri böyle şeyler duyuyorum, çok iğrenç aşağılayıcı, yani bunu bir annenin diyim sonra da bana kızım bakacak demesi çok iğrenç, kız çocukları köle isaura mı? Sizlerin de ailesi böyle mi?
Bizim oralarda kiz cocuk hep daha kıymetlidir.Annem torunlari kiz olsun diye cok dua etti ama malesef olmadi

Yoo benim ailem öyle değil
Ben de öyle değilim
Bence bu tarz şeyleri kabullenmek asıl bu ataerkil zihniyete hizmet etmektir.

bizde de kız evlatları çok değerlidir... hatta babam der kadının elinin değdiği her yer çiçek oluyor diye :) 3,5 yaşında oğlum var parkta oynarken her zaman hatırlatırım kız arkadaşına müsade et onlara öncelik ver diye.. bazen çevrede densizler olabiliyor erkek yaaa pipili vs saçma sapan espriler yer zaman mekan tanımadan anında tepkimi veririm.
bazı o densizler kız gibi yetiştiriyosun çocuğu diye laf sokmaya çalışırlar bende ne güzel işte ileride eşine destek olacak diye lafımı söylerim...
evet eskiden erkekler malesefki çok değerliymiş ama şimdi bizim zamanımız bizim devrimiz başladı onlarınki bitti çok şükür...
bizlerin zihinleri değişmesi lazım erkekte Allahın verdiği bir güç kuvvet var ama bunu işlerine güçlerine kullanmaları için bizim yönlendirmemiz lazım. Kızlarımızı da erkek evlatlarımızı da sevgiyle merhametle yetiştirmek sadece bizim elimizde

Back
X