Neden her aşamada uzman destegine basvuruyoruz sorun bizde mi ?

Anladım. Benimkinin alerjisi yok da süt sevmiyor. Yoğurt ayran seviyor ama illaki seveceği süt ürünü vardır. Çocuklar zorluyor ama.hepsi geçici. Benimki 3 olacak bir kaç aya. Aylardır makarna pilav harici yediremiyordum. İki haftadır ben demeden yiyor yemeklerden. Dönemselmiş. Dönemsel durumlarda kendinizi üzmeyin. Bu da öyle deneyin ama kasmayın zamanla yoluna girer. Kreş çok iyi geliyormuş inş. 3 yaşından sonra kreşe göndericem 5 saat falan günlük
4 yasinda krese verecegiz o zaman degisir umarım

Siz kendiniz destek almayı deneyin hep çocuğun etrafında döndürmeyin dünyayı. Biz eşimle inatlarına gülüp geçiyoruz ya gerçekten her şeyi bizim dediğimiz gibi yapmasını bekleyemeyiz. Peki o inat ediyor da siz illa mont giy derken inat etmiş olmuyor musunuz? Siz de biraz esneyin ki çocuk esnemeyi sizden öğrensin.
Buz gibi havada mont giymemekte inatlasinca haliyle ben de inatlasiyorum belki de bu korumaci tavrimi birakmam lazim sürekli ona zarar verenilecek seyleri düsünüp önlem alma derdindeyim kizimdan önceki hamileligimde kalbi durmustu bebegimin belki onu kaybedince kizima cok düştüm hamileligim de evhamlarla zor hecmisti zaten

Bariz bir farklılık yoksa küçücük çocuğa sürekli bu şekilde yaklaşmak asla doğru değil. Etiketlemek gibi oluyor bana göre. Hangi çocuk sorunsuz uyur? Hangi çocuk sorunsuz yemek yer, ilaç içer? İlk iki sene doğru düzgün yatak yüzü görmedik uykuyu sevmiyordu sonra birdenbire düzeldi. Yemek yemeyi 4.5 yaşında hala sevmiyor. Çocuklar herşeyi komut alıp verir gibi yapmak zorunda değiller. Küçükte olsa birer insan onlar. Dediğim gibi bariz bir farklılık varsa okey ama bu şekilde herşeyi hemen yapmasını beklemekte travma sebebi. Sosyal medya yeni nesil anneliğe herşeyi mükemmel yapıyormuş algısı oluşturuyor işin aslı öyle olmasa da. Ben hatırlıyorum 8 aylık mı neydi bye bye yapmıyor diye aldım doktora götürdüm doktor bana güldü canı istemiyordur dedi 😁 çocuk sonrasında yapmıştı kendi istediğinde mesela. Küçük bir örnek. Az biraz salın bu kadar stres iyi değil
Ya inanin ben de etiketlemek fislemek istemiyorum zir bir cocuk diye ama durum ortada.Insallah zamanla durulacak

Bağır. Öfke de bir duygu, onu da görsün. Bu stresle kanser olsanız daha mı iyi?
Yani illa ki sesim biraz yükseliyor bazen insaniz ama ona bütün öfkemle bagıramam ki ileride ozguvensiz bir cocuk olursa vicdan azabi yasarim kisiligi ilk 3 yasta olusuyor malumunuz kiyamam yani

Ben de zaman zaman çocuğum için uzman desteği almayı düşündüm ama ona değil ebeveyn olarak kendime ve eşime düşündüm açıkçası. Çünkü o çocuk, olması gerektiği gibi davranıyor. Ama bizler, neye nasıl tepki veriyoruz? Neden öyle tepki veriyoruz? Çocuk büyütmek zor evet ama biz neden bu kadar tahammülsüzüz? Kendiniz için denediniz mi hiç destek almayı?

Ya inanin ben de etiketlemek fislemek istemiyorum zir bir cocuk diye ama durum ortada.Insallah zamanla durulacak
Çocuk bu nasıl istiyorsa öyle büyüsün yoksa ruh sağlığınız bozulur gerçekten. Düzelteyim derken iş çığrından daha çok çıkıyor. 3-5 yaş arasın zaten bencillik yaşı. Ben kavramı ön planda. Bak sabahtan beri yemek yedirmeye çalıştım canım istemiyor dedi öğle uykusunu uyumadı akşam üstüne doğru aç acına uyudu hala uyuyo gece partileyeceğiz. Napayım kendimi üzüp ağlayıp nereye varabilcem :) birkaç saat geç yatarım ama o mutlu olsun yeterki yarına uyutmayıp telafi ederiz

Buz gibi havada mont giymemekte inatlasinca haliyle ben de inatlasiyorum belki de bu korumaci tavrimi birakmam lazim sürekli ona zarar verenilecek seyleri düsünüp önlem alma derdindeyim kizimdan önceki hamileligimde kalbi durmustu bebegimin belki onu kaybedince kizima cok düştüm hamileligim de evhamlarla zor hecmisti zaten
Anlıyorum sizi ama bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Ben çocuklarla inatlaştığımı fark ettiğimde çok gülmüştüm kendime. Yani köprüde karşılşan iki keçi gibi. Mesela mont giymedi mi bir kere sonuçlarına katlansın bırakın. Neden sonuç ilişkisi kurmayı öğrensin. Bazı çocuğun fıtratı daha inatçıdır zor kırılır, bazısı kolay kırılır. Ama neticede doğru yola geliyorlar. Sağlık olsyında çok çok gerekliyse ben nazıyla oynamıyırum mesela. Geçen kan alınması gerekti zorla aldırdık. Bunda yapacak bir şey yok. Dediğim gibi siz de biraz yeni bir bakış açısı geliştirin bu konuda. Esnemeye çalışın😁

Back
X