Neden her aşamada uzman destegine basvuruyoruz sorun bizde mi ?

Siz de biraz streslisiniz gibi düşündüm yani, çocuğun davranışları gelişimine uygun inat dönemi çünkü. Üç yaş bende de mevcut şu an. Dün AVM'ye ev terliğiyle gittik. Etek altına pantolon giyiyor. Yemek yemiyor. Her gece altını ıslatıyor çünkü uyumadan önce çiş yapmayı reddediyor vs vs.
Bu sartlar altinda ne yazik ki stresli oluyorum ben de keske daha sakin olsam o kadar gerginim ki

Cocuklarin huylarini karaktetlerini kabul etmek lazim.

Uzman destegi eger butceye de uyuyorsa size kendinizi iyi hissettirebilir, en azindan yanlis bir sey mi yapiyorum diye kendinizi suclamanizi azaltabilir. Ama cocugun huyunu suyunu degistirmez. Basen seyleri direk bu degismeyecek diye kabul etmek lazim.

Benim iki cocugum da cok hayalci mesela. Adamlar kendi dunyalarinda yasiyor. Okuldan da sikayet aldim, sonrasinda bir suru teste de girdiler. Ama en sonunda geldigimiz noktadaki durumumuz : bunlar da boyle bir tur iste 🤣
Bütcemiz var ama artik surekli makarayi başa sariyor gibi hissediyoruz surekli para dök dök sonuc ayni düzelttik bu huyunu diyoruz baska bir sey cikiyor yenisini yapsak daha az masraf yeminle 😃

Uyku için uzman desteği aldım, yemek için blw kitapları okudum onu uyguladım, tuvalette cok inatlaşıyor ona da uzman desteği alıcam. Valla büyükler dediğiniz gibi hemen biz nasıl büyüttük bilmem ne diyor uzman en azından yol gösteriyor.
Eskiden cocuklar bu kadar zeki degildi ben kizimin yanina kendimi salak gibi hissediyorum gercekten

Mehmet Teber’in bir kitabını okumuştum ve şöyle diyordu: “önceden anne çalışmazdı, çocuklar mahallede, köyde tüm mahalleli tüm köylü tarafından büyütülür kollanırdı ve böylece bu tarz psikolojik sorunlar ortaya çıkmazdı, çünkü çocuk hep birilerini görürdü örnek alırdı ama şimdi kadınların iş hayatına daha çok girmesi, az çocuk olması ve bir apartman dairesinde komşudan bi haber büyümesi tüm bu sorunların sebeplerinin çocuğunu oluşturur” diye. O kadar haklı ki.
Ben bu sene 1 ay kendi memleketime gittim tüm kuzenleri de topladık götürdük. Çocuklarım çok daha fazla gelişti, buna şahit oldum. Bütün bir mahallenin yetiştirdiği çocukla, tek büyüyen çocuk bir olmuyor maalesef. Hep bir sorun çıkıyor.

Hic abartmiyorum bu sabah doktoru tekrar kontrole cagirdi disarıda sis var soguk o sogukta montsuz gidecegim diye tutturdu dediginiz gibi sen gelme biz gidiyoruz dedik asla islemiyor yarım saat kendi kaldi odada da yine giymedi
Giymesin bırakın. Hasta olduğunda neden hasta olduğunu söylersiniz. Hatta iğnedir serumdur gerektiğinde niye gerektiğini anlatırsınız işte. İnat için uzmana gitmeniz bir şeyi çözmez bana göre. Zamanla kendiliğinden geçebilir. Bu sürede sakin davranıp kendi haline bırakmak en doğrusu.

Eskiden cocuklar bu kadar zeki degildi ben kizimin yanina kendimi salak gibi hissediyorum gercekten
Ben de öyle es kaza agzımızdan bişi çıksa asla ama asla unutmuyor. Ben kızıma hiç ekran izletmedim hep oyun oynadım kitap okudum anneannesine de tek göndermedim ekran verirler vs diye şu an bensiz adım atmıyor ve sürekli benimle oynayacak asla tek başına oynamaz. Her şeyi birlikte yapıcaz. Mesela benim annem bizle asla bu kadar oyun oynamamıstır .

Mehmet Teber’in bir kitabını okumuştum ve şöyle diyordu: “önceden anne çalışmazdı, çocuklar mahallede, köyde tüm mahalleli tüm köylü tarafından büyütülür kollanırdı ve böylece bu tarz psikolojik sorunlar ortaya çıkmazdı, çünkü çocuk hep birilerini görürdü örnek alırdı ama şimdi kadınların iş hayatına daha çok girmesi, az çocuk olması ve bir apartman dairesinde komşudan bi haber büyümesi tüm bu sorunların sebeplerinin çocuğunu oluşturur” diye. O kadar haklı ki.
Ben bu sene 1 ay kendi memleketime gittim tüm kuzenleri de topladık götürdük. Çocuklarım çok daha fazla gelişti, buna şahit oldum. Bütün bir mahallenin yetiştirdiği çocukla, tek büyüyen çocuk bir olmuyor maalesef. Hep bir sorun çıkıyor.
Merhabalar evet dogru bir söylem.Ama biz zaten köyde yasıyoruz bakici yengemizin kedileri köpekleri koyunlar kazlar keciler bir sürü hayvanı var surekli onlarla ic ice.Yengemizin cocuklariyla esimin dedesiyle hep ic ice parka gidiyorlar her gün gezmesi oynamasi cabası sürekli etrafinda ilgilenen birileri var kimseyi görmese yine anlarım bu halini

Giymesin bırakın. Hasta olduğunda neden hasta olduğunu söylersiniz. Hatta iğnedir serumdur gerektiğinde niye gerektiğini anlatırsınız işte. İnat için uzmana gitmeniz bir şeyi çözmez bana göre. Zamanla kendiliğinden geçebilir. Bu sürede sakin davranıp kendi haline bırakmak en doğrusu.
En nihayetinde biz ugrasiyoruz bir de alerjik olunca.Insallah gecer artik yoruldum stresten kilo aldim gram veremiyorum

Allahın gücüne gitmesin ama baska cocuklara bakiyorum hic böyle değiller Allah saglıjten etmesin diyorum.Bebekligi zordu kolikti alerjikti hala daha ayni aksi ve uykuyu sevmiyor.Tuvalet egitiminde uzman destegi aldik.Uyumuyor ve çok agresif diye oyun terapisine götürdüm bir tık düzeldi gibi.Hasta oluyor asla ilac icmiyor kitliyor ağzını bir dünya uğraş.Alerjisi icin diyet acma aşamasindayız günlerdir bir çay kasığı sütü iciremedik yok inat ediyor bir seylerle karistirip veremem sade icmesi gerekiyor ikna olmuyor.Kokluyor anlıyor zaten. Esim diyor yine mi terapiye götürsek artık yoruldum döktüğümüz paralar cabasi para önemli degil iyi olsun diyoruz yok her asamada ayri bir inat sanki bosuna çabaliyor gibi hissediyorum her asamada uzman destegi mi alacagiz gercekten bazi cocuklar ne yaparsak yapalim zor mudur ? Yoksa sorun bizde midir kendimi sıkmaktan ben hastalik sahibi oldum aman etkilenmesin bagirmasin artık bende psikoloji kalmadı ne yapayim ben ya oturdum ağlıyorum kostur kostur ise git isten gel cocukla ilgilen inatlariyla ugras giyecegi kiyafet icin bile saatler harciyoruz onu istemem bunu istemem sinirlensen de belli etme uyutmak icin saatlerce cabala sonuc elde var sıfır
Süt neden vermeniz gerek. Benim kızım da içmiyor da. İciremezsiniz yani ben denedim olmadı

Merhabalar evet dogru bir söylem.Ama biz zaten köyde yasıyoruz bakici yengemizin kedileri köpekleri koyunlar kazlar keciler bir sürü hayvanı var surekli onlarla ic ice.Yengemizin cocuklariyla esimin dedesiyle hep ic ice parka gidiyorlar her gün gezmesi oynamasi cabası sürekli etrafinda ilgilenen birileri var kimseyi görmese yine anlarım bu halini
İşte anneyle babanın ilgisine daha çok ihtiyacı var. Üzgünüm öyle. Evde olduğunuz sürece sürekli onunla ilgilenin, aktivite vs, fark göreceksiniz. Bir anne babanın yapacağını milyonlarca psikolog ya da paikiyatrist yapamaz.

En nihayetinde biz ugrasiyoruz bir de alerjik olunca.Insallah gecer artik yoruldum stresten kilo aldim gram veremiyorum
Her türlü uğraşıyorsunuz zaten,annelik ömür boyu süren bir şey,bu da ilk aşaması. Siz kendi akıl sağlığınızı korumaya bakın. En önemlisi o. Çocuk büyür düzelir. Kreşe gider düzelir. Her türlü düzelir.

Ya bu konuda evet icim rahat cünkü elestirmiyor cocugun derdini annem ya da kv duysa cünkü aman bir cocuk bakamıyorsunuz biz bilmem kac tane büyüttük bez yıkadık evi cevirdik vs vs ama ben de calisan bir anneyim kimse anlamiyor.Cocuga bqgirmamak icin kac defa saclarimi yoldum kac defa banyoda gizli gizli agladım is yapmakla kafa yorgunlugunu bir tutuyorlar
Bağır. Öfke de bir duygu, onu da görsün. Bu stresle kanser olsanız daha mı iyi?

Bariz bir farklılık yoksa küçücük çocuğa sürekli bu şekilde yaklaşmak asla doğru değil. Etiketlemek gibi oluyor bana göre. Hangi çocuk sorunsuz uyur? Hangi çocuk sorunsuz yemek yer, ilaç içer? İlk iki sene doğru düzgün yatak yüzü görmedik uykuyu sevmiyordu sonra birdenbire düzeldi. Yemek yemeyi 4.5 yaşında hala sevmiyor. Çocuklar herşeyi komut alıp verir gibi yapmak zorunda değiller. Küçükte olsa birer insan onlar. Dediğim gibi bariz bir farklılık varsa okey ama bu şekilde herşeyi hemen yapmasını beklemekte travma sebebi. Sosyal medya yeni nesil anneliğe herşeyi mükemmel yapıyormuş algısı oluşturuyor işin aslı öyle olmasa da. Ben hatırlıyorum 8 aylık mı neydi bye bye yapmıyor diye aldım doktora götürdüm doktor bana güldü canı istemiyordur dedi 😁 çocuk sonrasında yapmıştı kendi istediğinde mesela. Küçük bir örnek. Az biraz salın bu kadar stres iyi değil

Bu sartlar altinda ne yazik ki stresli oluyorum ben de keske daha sakin olsam o kadar gerginim ki
Siz kendiniz destek almayı deneyin hep çocuğun etrafında döndürmeyin dünyayı. Biz eşimle inatlarına gülüp geçiyoruz ya gerçekten her şeyi bizim dediğimiz gibi yapmasını bekleyemeyiz. Peki o inat ediyor da siz illa mont giy derken inat etmiş olmuyor musunuz? Siz de biraz esneyin ki çocuk esnemeyi sizden öğrensin.

Süt ve süt ürünleri alerjisi vardı 3 yasa kadar diyet yaptik diyet acma asamasındayız o yüzden.Denemem gerekiyor vücut tepkilerine bakmam icin
Anladım. Benimkinin alerjisi yok da süt sevmiyor. Yoğurt ayran seviyor ama illaki seveceği süt ürünü vardır. Çocuklar zorluyor ama.hepsi geçici. Benimki 3 olacak bir kaç aya. Aylardır makarna pilav harici yediremiyordum. İki haftadır ben demeden yiyor yemeklerden. Dönemselmiş. Dönemsel durumlarda kendinizi üzmeyin. Bu da öyle deneyin ama kasmayın zamanla yoluna girer. Kreş çok iyi geliyormuş inş. 3 yaşından sonra kreşe göndericem 5 saat falan günlük

Kaygılarınızı ve çabanızı anlıyorum ama belki de yorgunluk ve stresten atladığınız bir nokta olduğunu düşünüyorum: "İnatlaşıyor" diyorsunuz ya kızınız için, bu eylem bile işteşlik kipinde. "İnatlaşmak" için en az iki taraf olmalı, çocuk tek başına inatlaşamaz.
Siz biraz esnemeyi deneseniz belki kızınız da değişecektir.

İşte anneyle babanın ilgisine daha çok ihtiyacı var. Üzgünüm öyle. Evde olduğunuz sürece sürekli onunla ilgilenin, aktivite vs, fark göreceksiniz. Bir anne babanın yapacağını milyonlarca psikolog ya da paikiyatrist yapamaz.
Isten arta kalan zamanlarda babasiyla kizim ya da kizimle ben olarak bireysel ayriyeten cekirdek aile olarak vakit geciriyoruz inanın bu kadar üzerıne düsmeye pamuk gibi olmasi lazım

Kaygılarınızı ve çabanızı anlıyorum ama belki de yorgunluk ve stresten atladığınız bir nokta olduğunu düşünüyorum: "İnatlaşıyor" diyorsunuz ya kızınız için, bu eylem bile işteşlik kipinde. "İnatlaşmak" için en az iki taraf olmalı, çocuk tek başına inatlaşamaz.
Siz biraz esnemeyi deneseniz belki kızınız da değişecektir.
Bunu terapist de söyledi ama inatlastigi seylerin sonucu kendine zarar verecekse acikcasi ben de inatlasiyorum biraz

Back
X