Kesinlikle katiliyorum.iki kizim var ornegin 7 ve 3 yasinda .onlara komsulara selam vermenin onemini anlattigim gunlerin akabinde merdiven altindan resmen kizlarimin eteginin altina bakmaya calisan annemin binasindaki sapik yaratigi farkettikten sonra komsularada guvenmemesini sadece ailemize guvenmesi gerektigini anlatmak zorunda kaldim.ve bunu 7 yasindaki bir cocuga anlatmak o kadar zorki.
3 yasindaki kizim erkeklere adam kadinlara su kadin diyor mecburum eskiden teyze amca derdim.artik kadin adam dedirtiyorum.kimseye guvenmeyin kimse size dokunmasin.hergun temvih ediyorum.okulda emniyette binamizda heryerdeler.millet olarak cok gerildik
Aynen öyle. Bende benzer bir durum yaşadım hatta, uzun yıllardır oturduğumuz apartmanın kapıcısı çok tatlı dillidir, selamı sabahı eksik etmem, hatta annem evde bir şey bozulsa çağırır, yapar, giderdi. Sonra bir gün yolda motosikletle geçiyordu, benim olduğumu anlamadı bana o kadar taciz edici gözlerle baktı ki, yiyecek gibiydi. O günden sonra sadece baş sallar geçerim mesela. Çünkü iç yüzünü görmüş oldum. Artık insanlardan çekinir olduk, çok güleryüzlü olsan sınır bilmezler, olmasan arkandan konuşurlar. Kısaca bu işleri takmayı bırakalı uzun zaman oldu yani. Kimsenin de buna kafa yormasını istemem, iyi insanlar zaten kendilerini belli ediyorlar, özellikle nur yüzlü yaşlı teyze ve dedelere daha fazla yardım ediyorum mesela. Bu arada Allah iki çocuğunuza da uzun ömürler versin, eksikliklerini göstermesin. Ve benim için en önemli temenni; hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Eskiden bunu söylediklerinde önemini hiç anlamazdım, büyüdükçe ne kadar doğruymuş diyorum.