Neden insanlar tarafindan sevilmiyorum?

Guleryuzlu pozitif bir insanım. Gülmeyi çok seviyorum ozellikle. Elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Ama sevilmiyorum. Hem akrabalar hem arkadaşlar hem de aşk konusunda sanssizim.
Ben guleryuzlu olduğum icin bi akraba anneme deli deli gülüyor demiş. Bu yüzden o kızın düğününe bile gitmedik. Halbuki yeri geldiği zaman ciddi olmasını da biliyorum. Aşk konusunda hiç şansım yok zaten. Asık suratli yapmacık kızlar benden daha çok seviliyor. Ben guleryuzlu sıcakkanlı olduğum halde sevilmiyorum. Eski sevdiğim benim için saf ve çocukça demiş. Sırf guleryuzlu olduğum için. Erkekler zaten güzel olsun da ne olursa olsun kafasindalar.
Arkadaş konusunda da hep kötü sınıflara düştüm. Lisede vs hep dislandim. Üniye geçtim insanlardan mümkün olduğu kadar uzak duruyorum. Çünkü herkes yapmacık geliyor bana.
Guleryuzlu olmak kötü bir şey mi? Her şeye gülen biri değilim yeri geldiğinde ciddi de olurum. Ama insanlar hep iyi niyetim suistimal ediyor. Kendimi de eleştiriyorum yeri geldiğinde ama olmuyor. Yıllardır böyle. İnsanlar mi kötü ben mi kötüyüm anlamadım :KK43:
Zaman ve yaşananlar insani öyle değiştiriyor ki o gülüşün, neşen de bir gün bitecek.
Şimdilik kendin ol kimse için değişme gül, pozitif ol ,yaşını yaşa..

Güler yüzlü olmanın yanında negatif özellikleriniz olabilir mi acaba insanları iten. Mesela ben boş konuşan insanları sevmem ne kadar güler yüzlü, saf ve samimi olsalar da. Bu tip olumsuz özellikler de barındırıyor olabilir misiniz. Ayrıca hep içinize atıyorsanız kendinize zarar veriyorsunuz demektir bu da kendinizi yeterince sevmediğinizi gösterir.

Güler yüzlü olmanın yanında negatif özellikleriniz olabilir mi acaba insanları iten. Mesela ben boş konuşan insanları sevmem ne kadar güler yüzlü, saf ve samimi olsalar da. Bu tip olumsuz özellikler de barındırıyor olabilir misiniz. Ayrıca hep içinize atıyorsanız kendinize zarar veriyorsunuz demektir bu da kendinizi yeterince sevmediğinizi gösterir.

Guleryuzlu pozitif bir insanım. Gülmeyi çok seviyorum ozellikle. Elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Ama sevilmiyorum. Hem akrabalar hem arkadaşlar hem de aşk konusunda sanssizim.
Ben guleryuzlu olduğum icin bi akraba anneme deli deli gülüyor demiş. Bu yüzden o kızın düğününe bile gitmedik. Halbuki yeri geldiği zaman ciddi olmasını da biliyorum. Aşk konusunda hiç şansım yok zaten. Asık suratli yapmacık kızlar benden daha çok seviliyor. Ben guleryuzlu sıcakkanlı olduğum halde sevilmiyorum. Eski sevdiğim benim için saf ve çocukça demiş. Sırf guleryuzlu olduğum için. Erkekler zaten güzel olsun da ne olursa olsun kafasindalar.
Arkadaş konusunda da hep kötü sınıflara düştüm. Lisede vs hep dislandim. Üniye geçtim insanlardan mümkün olduğu kadar uzak duruyorum. Çünkü herkes yapmacık geliyor bana.
Guleryuzlu olmak kötü bir şey mi? Her şeye gülen biri değilim yeri geldiğinde ciddi de olurum. Ama insanlar hep iyi niyetim suistimal ediyor. Kendimi de eleştiriyorum yeri geldiğinde ama olmuyor. Yıllardır böyle. İnsanlar mi kötü ben mi kötüyüm anlamadım :KK43:
kendinizi sevin gerisini boşverin

Sende güler yüzlü olmayiver. Hayır iyi niyetinin su istimal edildiğini düşünüyorsan aynı şekilde davranmaya devam etmeyeceksin bu bu şekilde ve çok basit.

''deli deli gülüyor'' da ne demek ben de bu lafa sinirlendim... ''O kadar şey yazdım buna mı takıldın?'' diyeceksiniz ama insan gülmesi için deli mi olması lazım yani? Ben internette komik bir video seyrediyorum inanın videodan sonra kahkaha atmaya devam ediyorum. video bitiyor kahkaham bitmiyor.. Bakın her zaman mutsuz insanlar mutluları kıskanır siz hiç aldırmayın onlara :)

Etrafindaki insanlar sebebiyle olabilir. Ben ortaokulda baya baya akran zorbaligina ugradim. Burda cok itici gelecek ama akranlarimdan daha farkli ve entelektuel bir cocuk oldugum icin bunu yasadigimi dusunuyorum hala. Dis gorunusum, biraz kilolu olmam, marka kiyafetler giymemem, populer seylerden anlamamam... Bunlar dislanmama sebep oldu. Yuzeysel cocuklardi bence. 13 yasindaki cocuklar icin bunu soylemek istemiyorum ama muhtemelen simdi de aynilardir. Lisede Turkiye'nin en koklu iki uc lisesinden birini kazanip ortam degistirince inanilmaz rahatladim. Herkes okuyordu herkes benim bahsetmeyi sevdigim konulardan bahsediyordu. O gunden beri de hep kendim gibi insanlarla vakit gecirdigim icin baya mutluyum ve bir suru arkadasim var. Kendine benzeyen seni anlayacak insanlar bulman lazim.

Guler yuz cok abartiliyor ne var yani guler yuzlusunuz diye cok iyi mutis sevilesi biri olmuyosunuz belkide. Ayrica birkac kisi sizin icin benzer seyleri soylemis saf cocuksu cok guluyor l.. disardan farkli gorunuyosunuz biraz kendinizi inceleyin. Üniversitedeki insanlardan uzak duruyorum yapmacik geliyorlar demissiniz boyle bir genelleme olamaz bikere. Siz herkese karsi belki bu sekilde tavirlisiniz sizde disaridan yapmacik gorunuyorsunuz demekki.

Güler yüzlü olmak tek başına bir nimet değil..

Okur okumaz aklıma gelen bir arkadasımdan bahsedeyim koz güler yüzlü iyi niyetli saf adlında seviyorum da ama buluşmalarımıza çağırmıyoruz söyle ki sürekli bir konuda fikir danışırken ne yaparsın güvendiğin üç beş kişiye danışırsın bu herkese neredeyse bin kişiye danışıyor sonra gelip sen böyle dedin ama diğeri de böyle dedi diye günlerce aynı konuya takılı kalacak bir KPSS kursu secene kadar Sınav gelecek mesela onun o kararsızlığı başkası söyle dedi böyle dedi diye gelip diğer fikirleri anlatması beni çok yoruyor şahsen, ya da sürekli ben yapamıyorum sevilemiyorum beceremiyorum acaba yapabilir miyim diye konuşuyor özgüveni sıfır bu özgüveni de gülerek bişi yok gibi davranarak kapatmaya çalışıyor ama negatif düşünceleri maalesef etrafa yayılıyor sorsan senin gibi anlatır ama bunlar bir kaç örnek senin gördüğün ile dışarıdan görünen aynı değil.. biz geçen buluşup onu çağırmadık üçümüze de trip attı ama onlar buluşsa ben trip atmam konuşma öyle gelişmiştir tesadüf olmustur öyle gerekmiştir derim mesela.. insanları yorma ihtimaliniz fazla

Güleryüzlü olmak iyidir. Ben de cok güleryüzlüyümdür ama insanlar gelip ne gülüyorsun diyor bazen. Belki aklıma bir sey geldigi icin gülüyorum ne var yani. Hic takmıyorum.
Ama insanlar güleryüzü değil iyi niyeti suistimal eder. Muhtemelen cok iyi niyetlisiniz ciddi bir tavrınız yok. İnsanlar da bunu kullanıyor

Insanların çoğu sürekli gülen pozitif insanları sevmez demeyelim de aynı ortama pek girmek istemezler. Çünkü sizin gibiler çok nadir varken geneli takıntılı insanlar . Senin amann boşver uzulmene değmez dediğin şey o şahıs için fazlasi ile onemlidir ve seni umursamaz bulur. Bizim derdimiz neeee bunun derdi ne derler. Bazisida kıskançlığından uzak durur çünkü hayata pozitif bakmani cekemez. Bu sizin karakteriniz ve hep yaptığınız gibi yine pozitif olun ve sizi bu şekilde kabul etmeyen insanları boşverin. Ayrıca biri derdini anlatırken olur olmaz gulmeniz karsinizdakinin sorununu hafife aldığınızı düşündürür. Bazı şeylere dikkat edilirse bence daha iyi bir ortamın olabilir

Çevren yanlıştır

ınsanlarla anlasmak zor ınsanları kafaya takmayın :)
sız kendınızı sevın yalnızlıgın aslında daha guzel oldugunu ılerde anlayacaksınız

Ama bence siz çok yanlis düşünüyorsunuz. Çünkü hem insanlarla dostluk kurmak istiyorsunuz hem de nefret ediyorsunuz.
Ikisi birden muhtemel değil bir araya gelemez.
Ünvdeki tüm insanlarda kötü çıkarcı değildir emin olun. Bir deneyin yakin olmayı ne kaybediceksiniz ki? biraz emek biraz zamanla samimi olabilirsiniz. Bazen ayni ortamda olduğum insanlarla bir sene sonra samimi olduğum oldu. Hemen şimdi olması gerekmez samimiyetin ancak o adımı şimdi atabilirsiniz:) güleryüzlü olduğunuz kadar pozitif düşüncelerde beyninizde yer alsin lütfen. Bunu sizin icin cok diledim çünkü ünv dostlukları gerçekten güzel oluyor. Tam gezme geyik yapma cağındasınız. Ünv biteli 9 yıl oldu hala hayatımda en sevdiğim insanlar kendileri. İs arkadaşlıkları arada istisna olsa da genelde daha seviyeli ilerliyor.
Kendi yaptığım hatalara gelince belki ayna olurum size ;
Insanları merkeze koymamak gerek. Iliskilerimizi , hissiyatlarımızı onlarin duygusuna göre yaşamamak , sizi anlamayan birine (yeterince tanidiktan sonra) kendinizi anlatmak için çabalamamak mesela. Sanırım bu itici gözüküyor hem de bak bu kadar anlatmaya çalışıyorsa kesin hatalıdır imajı oluşuyor.
Sizi yeterince tanıyan insan niyetinizi sorguluyorsa uzaklaşmak en iyisidir yeterince kırılmadan.
Evet iyilikleri anlatmak güzel değil ben bunu tercih etmem, ama maalesef karşındakinin hiç hatasını görmemesine de sebebiyet veriyor. O yüzden yeri gelince guleryuz yerine küçük tepkiler verebilmek gerekiyor.
Çocukluğunuzda yaşadığınız bir şeyler vardir mutlaka, insanin vatani cocukluğudur derler. Bence bu tatilinizi böyle değerlendirip aşmanız gereken hisleri kesfedebilirsiniz.

benim de hiç arkadaşım yoktu. dedikodu yapan biri değilim, fazla eğlenceli değilim, çevrem yok ve biraz da saftım. insanlar çıkar neredeyse onunla arkadaşlık kuruyordu benden alacakları hiçbir çıkar yoktu. ama ben iyi sır tutarım insanları dinlerim konuları iyi analiz ederim. bunu göremediler :)

Zaman ve yaşananlar insani öyle değiştiriyor ki o gülüşün, neşen de bir gün bitecek.
ciğerimi şu cümleye bıraktım.
bugün malum sebeplerden dolayı şalla ağzımı kapattığım bir fotoyu attım kız kardeşlerimle olduğumuz gruba. benden sonrada kız kardeşim attı aynı şekilde baktım ikimizinde yüzümüzün yarısı görünmüyor ama o hoş duruyor, bende çirkin suratsız. fotoya 2 dakika bakınca onun güldüğünü fark ettim, kendimin de aylardır içten gülmediğini..
gülüşlerde neşede bitermiş..

konu sahibine bir faydam olmadı ama içimi döktüm.

İnsanları genel olarak sevmiyorum

İnsanları genel olarak sevmezseniz insanlar da genel olarak sizi sevmez. Zor bir şey değil. Sevmeden sevilemezsin, ne ekersen onu biçersin. Ben insanları genel olarak (özellikle insan seven arkadaş canlısı insanları) çok severim güler yüzlüyümdür de ve arkadaş konusunda çok ama çok olumlu deneyimlerim oldu.
Güler yüzlü olmak bir sorun değil yani ama içten içe bu kadar negatif tutumu olan olan birinin güleryüzlü olması bir tezat olduğu için insanlara sahte gelmeniz şaşırtıcı değil.

İnsanları genel olarak sevmezseniz insanlar da genel olarak sizi sevmez. Zor bir şey değil. Sevmeden sevilemezsin, ne ekersen onu biçersin. Ben insanları genel olarak (özellikle insan seven arkadaş canlısı insanları) çok severim güler yüzlüyümdür de ve arkadaş konusunda çok ama çok olumlu deneyimlerim oldu.
Güler yüzlü olmak bir sorun değil yani ama içten içe bu kadar negatif tutumu olan olan birinin güleryüzlü olması bir tezat olduğu için insanlara sahte gelmeniz şaşırtıcı değil.

Eskiden böyle değildim ben, beni insanlar değiştirdi. Eskiden hayat doluydum o halimi gorseydiniz :( Ama hem akrabalar hem arkadaş sandigim sinsirellalar hem de aşık olduğum kişilerden okkalı bir kazık yedim. Bu yüzden her insanın sevgiyi haketmedigini düşünüyorum. Çünkü şuana kadar hayatıma aldigim hemen hemen herkes sirtimdan bıçakladı beni. Özellikle aşk konusunda canım çok sıkkın. Erkek milleti çok ikiyuzlu.

Back
X