- 20 Eylül 2011
- 153
- 11
- 318
- Konu Sahibi kissnookums
-
Ama umut verip umutları suya düsürmek kul-kul için günah de mi...Yani mantıksız degil mi...
Madem öyle karsıma cıkarma bir seyleri, hayalini kurdurma en ince ayrıntısına kadar...Kendine dua ettirip olması için ugrastırıp sonra yüz üstü bırakmak nedir...Kac bin defa bunu istiyorum, hayırlı kıl demisimdir her istedigim sey icin. Kötü biri olmadıgımı da düsünüyorum. Bu kadar mı nefret ediyorsun benden, ben senin kulun degil miyim diyorum. Bazen bakıyorum, insanlar öyle mutlu ki...Her sey ayagına geliyor, ben öylesini de istemiyorum, ugrasayım sonunda ver diyorum.
ALLAH 3 şekilde cevap verir;Yani isyan gibi olmasın ama, madem vermeyecek niye hayalini kurduruyor Allah? Sen de yalvara yalvara hayırlı kıl diye dua edip sonuna kadar ugrastıgın halde neden bir seyler yolunda gidip istedigin olmuyor? Birileri bizimle dalga mı geçiyor? Sabrın sonu neredir, oraya gelindiginde ne yapılır?
Sizin cok isteyipte olmayan neleriniz var? Su an mutlu musunuz?
Bu da size gelsin, tanırsınız muhtemelen...
Konu başlığındaki sorunun cevabını ben şu şekilde biliyorum canım:
Dua ve isteklerimizin 3 şekilde mutlaka ve mutlaka karşılığı bize verilir. 1.si aynen olduğu gibi verilir. 2. Bizim umduğumuzdan daha hayırlısı ile verilir. 3.sü ise dua başlı başına bir ibadet biçimi olduğundan, duamızı kabul edecek olan Rabbim, bazen dualarımızın karşılığını taa ahiretteki ebedi yaşamımıza bırakır. Mutlaka ona yalvarmamızın mükafatını verir.
İsteklerimize keyfi cevap verme vermeme insanlara mahsus bir özelliktir. Yaradan ise keyfi davranmaz. Yani her duamıza mutlaka ama mutlaka icabet edilir. Ayrıca 3 ihtimalden de o isteğimiz konusunda en iyisi bizim için hangisi ise o şekilde kabul eder.
Sorunuzun makul cevabını bu şekilde açıklamak mümkündür.
Bu durum ile alakalı bir konum vardı vakti zamanında incelemen için link yolluyorum.
Zira zamanında dediğin gibi pek çok kafa patlatmışlığım var dediğin duruma...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...giniz-sorunlara-bakis-aciniz-nasildir.530207/
İncelemeni tavsiye ederim
ALLAH 3 şekilde cevap verir;
1)"evet" der ve istedigini verir
2)"hayır" der ve daha iyisini verir
3)"bekle" der ve en iyisini verir!
Rica ederim. Yani diğer insanlardan herhangi bir talebimizle ilgili onlara yalvarıp yakarmalarımız boşa gidebilir, heba olabilir.
Ancak Yaradan'dan isteyeceğimiz minicik bir şeyden kocaman bir şeye kadar hepsi değerlendirmeye tabi tutulur O'nun tarafından. Sesimiz hep işitilir, dinlenir, değerlendirilir ve sonra hüküm verilir. Bu hüküm de ne çıkacak olursa olsun, belki sadece 6o yıllık bu dünyamız, belki de sonsuz ahiretimiz açısından o konuda en mükemmeli olur.
Size bir eser adı:
İNTERNETTE mevcut sanırım: İstemenin Esrarı -m.BOZDAĞ
Tüm soru işaretlerinizin, sitemlerinizin yok olacağını iddia edebilirim.
Muhammed bozdağın kitapları güzeldir bu kitabına bakıyım bende :)Rica ederim. Yani diğer insanlardan herhangi bir talebimizle ilgili onlara yalvarıp yakarmalarımız boşa gidebilir, heba olabilir.
Ancak Yaradan'dan isteyeceğimiz minicik bir şeyden kocaman bir şeye kadar hepsi değerlendirmeye tabi tutulur O'nun tarafından. Sesimiz hep işitilir, dinlenir, değerlendirilir ve sonra hüküm verilir. Bu hüküm de ne çıkacak olursa olsun, belki sadece 6o yıllık bu dünyamız, belki de sonsuz ahiretimiz açısından o konuda en mükemmeli olur.
Size bir eser adı:
Rica ederim. Yani diğer insanlardan herhangi bir talebimizle ilgili onlara yalvarıp yakarmalarımız boşa gidebilir, heba olabilir.
Size bir eser adı:
Ama umut verip umutları suya düsürmek kul-kul için günah de mi...Yani mantıksız degil mi...
Madem öyle karsıma cıkarma bir seyleri, hayalini kurdurma en ince ayrıntısına kadar...Kendine dua ettirip olması için ugrastırıp sonra yüz üstü bırakmak nedir...Kac bin defa bunu istiyorum, hayırlı kıl demisimdir her istedigim sey icin. Kötü biri olmadıgımı da düsünüyorum. Bu kadar mı nefret ediyorsun benden, ben senin kulun degil miyim diyorum. Bazen bakıyorum, insanlar öyle mutlu ki...Her sey ayagına geliyor, ben öylesini de istemiyorum, ugrasayım sonunda ver diyorum.
okuduklarima inanamadim bi an..
bu sekilde dusunmemeli Allah hakkinda bu dusunceler olmamali hic birseyi sorgulamaya hakkimiz yok.. sen duani et herseyin hayirlisini dile ama istedigin olmadiginda neden de, oyle bisey yok. neden deme luksumuz yok. var olanlarla sukretmesini bilmek gerek ya elimizdekilerden de olsaydik ozaman ne olacakti?
allah diyip otesini birakacagiz..
daha gecenlerde filaman bi is arkadasim bana ayni sorulari sordu yani bunu bana soran bi dinsizdi.. birakalim o tarz sorular dusunceler onlarda olsun biz elhamdullillah muslumaniz, allahin hikmetinden sual sorulmaz..
insallah yazdiklarimi yanlis anlamazsin insallah kisa surede bu dusuncelerden kurtulursun.
sana su kitaplari onermek istiyorum.. "Bana Allah yeter" ve "Allah de otesini birak" ugur kosarin mutlaka okumalisin..
pardon.
http://www.kalbinsesi.com/konu2/iste.asp
veya www.yetenek.com sitesinde sol üst taraflarda radyo, tv, video kısmında istemenin esrarı eserinin bölüm bölüm seslendirilmiş hali de var.dinlenede biliyor...
Her nedense, tıklayınca olmuyor. Bu link isimlerini kendiniz arama motoruna yazarak siteleri açmayı dener misiniz...
pardon.
http://www.kalbinsesi.com/konu2/iste.asp
veya www.yetenek.com sitesinde sol üst taraflarda radyo, tv, video kısmında istemenin esrarı eserinin bölüm bölüm seslendirilmiş hali de var.dinlenede biliyor...
Her nedense, tıklayınca olmuyor. Bu link isimlerini kendiniz arama motoruna yazarak siteleri açmayı dener misiniz...
Yani isyan gibi olmasın ama, madem vermeyecek niye hayalini kurduruyor Allah? Sen de yalvara yalvara hayırlı kıl diye dua edip sonuna kadar ugrastıgın halde neden bir seyler yolunda gidip istedigin olmuyor? Birileri bizimle dalga mı geçiyor? Sabrın sonu neredir, oraya gelindiginde ne yapılır?
Sizin cok isteyipte olmayan neleriniz var? Su an mutlu musunuz?
Bu da size gelsin, tanırsınız muhtemelen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?