Neden istedigimiz şeyler olmuyor şu hayatta?

Hak veriyorum sana bende oyleyim yani ben olmasi icin dua ediyorum tum kalbimle samimiyetimle ama cevremdekiler hic bir tik yapmadan istediklerini yasayip kavusuyorlar isteklerine yani.. Buda beni cok cok yipratiyor , ben tabiki herkesin mutlulugunu isterim asla bencil olmakta istemem .. ama aynennn dedigin gibi ugrasiyimde sonunda ver diyorum! Bazen diyorumki okadar kotu bir insanmiyimki bana nasip olmuyor diye

Konu başlığındaki sorunun cevabını ben şu şekilde biliyorum canım:
Dua ve isteklerimizin 3 şekilde mutlaka ve mutlaka karşılığı bize verilir. 1.si aynen olduğu gibi verilir. 2. Bizim umduğumuzdan daha hayırlısı ile verilir. 3.sü ise dua başlı başına bir ibadet biçimi olduğundan, duamızı kabul edecek olan Rabbim, bazen dualarımızın karşılığını taa ahiretteki ebedi yaşamımıza bırakır. Mutlaka ona yalvarmamızın mükafatını verir.
İsteklerimize keyfi cevap verme vermeme insanlara mahsus bir özelliktir. Yaradan ise keyfi davranmaz. Yani her duamıza mutlaka ama mutlaka icabet edilir. Ayrıca 3 ihtimalden de o isteğimiz konusunda en iyisi bizim için hangisi ise o şekilde kabul eder.
Sorunuzun makul cevabını bu şekilde açıklamak mümkündür.

ALLAH 3 şekilde cevap verir;
1)"evet" der ve istedigini verir
2)"hayır" der ve daha iyisini verir
3)"bekle" der ve en iyisini verir!

Tesekkürler...

Hemen inceliyorum hayalcan : ) Konunu hortlatmayacagım, izci sözü!

ALLAH 3 şekilde cevap verir;
1)"evet" der ve istedigini verir
2)"hayır" der ve daha iyisini verir
3)"bekle" der ve en iyisini verir!

Tesekkür ederim.

Rica ederim. Yani diğer insanlardan herhangi bir talebimizle ilgili onlara yalvarıp yakarmalarımız boşa gidebilir, heba olabilir.
Ancak Yaradan'dan isteyeceğimiz minicik bir şeyden kocaman bir şeye kadar hepsi değerlendirmeye tabi tutulur O'nun tarafından. Sesimiz hep işitilir, dinlenir, değerlendirilir ve sonra hüküm verilir. Bu hüküm de ne çıkacak olursa olsun, belki sadece 6o yıllık bu dünyamız, belki de sonsuz ahiretimiz açısından o konuda en mükemmeli olur.

Size bir eser adı:
İNTERNETTE mevcut sanırım: İstemenin Esrarı -m.BOZDAĞ

Tüm soru işaretlerinizin, sitemlerinizin yok olacağını iddia edebilirim.

Bakıyorum canım simdi tesekkür ederim...

Muhammed bozdağın kitapları güzeldir bu kitabına bakıyım bende :)

Canım hotfile linki buldum ama kırık, bildigin bir link var mı yorumlardan merak ettim..

okuduklarima inanamadim bi an..
bu sekilde dusunmemeli Allah hakkinda bu dusunceler olmamali hic birseyi sorgulamaya hakkimiz yok.. sen duani et herseyin hayirlisini dile ama istedigin olmadiginda neden de, oyle bisey yok. neden deme luksumuz yok. var olanlarla sukretmesini bilmek gerek ya elimizdekilerden de olsaydik ozaman ne olacakti?
allah diyip otesini birakacagiz..

daha gecenlerde filaman bi is arkadasim bana ayni sorulari sordu yani bunu bana soran bi dinsizdi.. birakalim o tarz sorular dusunceler onlarda olsun biz elhamdullillah muslumaniz, allahin hikmetinden sual sorulmaz..

insallah yazdiklarimi yanlis anlamazsin insallah kisa surede bu dusuncelerden kurtulursun.

sana su kitaplari onermek istiyorum.. "Bana Allah yeter" ve "Allah de otesini birak" ugur kosarin mutlaka okumalisin..

Elimdekine elbet sükrediyorum, orası ayrı bir konu...Sonucta dünyada cok kötü kosullarda bir ton insan var, ac degilim, acıkta degilim.

Yok, estagfrullah yanlıs anlamadım. Varlıgını inkar etmiyorum, ama bu tür seyleri sorgulamaya hakkım var ki akıl vermis. Bunları düsünme yetenegi vermis. Belki iyiye gidecek bir sorgulamadır, baglılıgım kuvvetlenir, bilemezsin ki...

Dedigin gibi yaptım ikinci link için.
Media player eklentisi istiyor canım, buldum. Yüklemeyi deniyorum, acılır sanırım tesekkür ederim.

sakın isyan etme.Allaha sonuna kadar güven.demekki istediğin her neyse sana zarar verecek bişey.bunu göremiyoruz biliyorum.ama sen Allaha sığın ve duanı esirgeme hayırlısıysa diye dua et.herşeyin vakti var unutma.Allahla bağını kuvvetli tut..

Hayalini kurduran yoktur, siz kurarsınız hayal. Cüzzi irade vardır. Size yollar sunulur, siz o yoldan gitmeye karar verirsiniz.
Bu bir birliktelikse yaşadığınız zaten helal olmayan birşey üzerinden dua ediyorsunuz demektir.
Eğer hayırlısını istiyorsanız ve olmuyorsa demek ki değilmiş. Ya hayırlısını istemeyeceksiniz ya da neden olmadı demeyeceksiniz. Bu samimi olmaz.
Herkesin imtihanı farklıdır. Kimi sağlıkla, kimi sevgiyle, aileyle, parayla v.s
Şükretmesini bilmek lazım. Umudunu yitirmeden beklemek.
Bazen bu dünyada verilir mukafatlar bazen diğer dünyada. İsyan değil diyorsunuz fakat bu yaptığınız isyan aslında.
Kalbinizdeki noktayı yeniden sorgulayın.
İnşaallah herşey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…