- 3 Mart 2022
- 566
- 998
- 53
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.