Neden Kilo Veremedim?

isyeaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
76
0
36
İstanbul
Arkadaşlar,

Ben 165 boy ve 75 kg yum. 55 olmak istiyorum. zaten 55 kg idim ama hareketsizlik abur cubur vs 20 kg aldım.

2 haftadır rejimdeyim. İnanın yediğim şeyleri o kadar değiştirdim ki.Aburcubur yok,kola,ekmek un tuz şeker ekmek ...Hepsini kestim.

Karnımın rahatladığını,pantolonlarımın birazcık (çok değil) bol geldiğini hissediyorum ama 75 de kilitlendim kaldım... Su içmiyordum son 2 gündür 1,5 lt lik şişeyi yanımdan ayırmıyorum en az 1,5 lt su içiyorum yürüyüşe de başlayacağım ama yine de yediklerime bu kadar dikkat ederken insan 75 de mıh gibi çakılır kalır mı arkadaş! Adet düzensizliğinden dolayı 1 sene önce hormon testleri yapıldı birşey çıkmadı.Bir anormallik yok. ama takıldım kaldım 2 haftada acaba spor ve su içmediğim için mi kilo veremedim.

Kahvaltıda birkaç mavi yeşil bisküvi şekersiz çay, öğlen sebze yemeği,çorba salata, ekmek yok. birkaç saat sonra elma,birkaç saat sonra birkaç mavi yeşil bisküvi şekersiz çay ve gün içinde birkaç bardak limonlu yeşil çay ki yeşil çaydan nefret ederim.Zorla içiyorum.Zaten diyetisyen de yaklaşık bu şekilde veriyor listeyi,akşam da sadece meyve ve su...benim bu listede yapmadığım tek şey sabah kahvaltısında bir dilim kepek ekmeği birkaç zeytin,kibrit kutusu büyüklüğünde peynir vs..nin olmaması.

Sizce su ve spor olaylarına girmediğim için mi kilom oynamadı,yoksa normal mi,cesaretim kırıldı,motivasyonum düştü

Son düzenleme:
belkide bunyenize uygun bir diyet olmamıstır ya da vucudunuz odemleri atıyordur ya da her zaman yediginiz kadar yiyorsanız vucudunuz alısmıs olabilir biraz daha azaltmayı deneyin

susuz olmaz,8-10 bardak mutlak için.Günde en az yarım saat de yürüyün.Kahvaltınız çok yanlış bence,bu şekilde kilo verseniz bile kısa süre sonra alırsınız.Bisküviyle olmaz.Sabah yumurtanızı,peynir,zeytininizi,cevizinizi yeyin mutlaka.Ekmeği hayatınızdan tamamıyla çıkarın.Sebzeli,etli yemekler yeyin,ızgara yeyin.Akşam 20'den sonra hiçbir şey yemeyin.Öğün aralarında da yemeyin.Öğünlerinizin arasında 4.5 - 5 saat olsun.Çok büyük olasılıkla zayıflarsınız.Sizin yaptığınız şekilde bisküviyle elmayla günler geçmez,aç olduğunuz için mutsuz da olursunuz,kalıcı kilo da veremezsiniz,üstelik vitamin-mineral ve proteinleri az aldığınız için bağışıklık sisteminiz de kısa sürede zayıflar.

limonkız ve miskokulum; çok teşekkürler...o kadar okumuşlar birtek siz cevaplamışsınız

miskokulum;kahvaltı konusunu söylediğin gibi yapmaya çalışacağım.teşekkürler.

Ama ben resmen kafayı yemek üzereyim,3 haftadır yeme alışkanlıklarımı öyle bir değiştirdim ki,eski yeme alışkanlıklarımla arada dağlar var ama 75 iken 77 yim ya 2 kg daha aldım.allahım napıcam ben??? Bu kadar dikkate mükafat bu mu yani (((

Su ve spor yoktu,suyu bugün 4. gündür içiyorum 2 lt su içiyorum.birtek spor yok ama arkadaşlar bu kadar dikkat ediyorum yine de 1 kg da olsa eksilme yerine 2 kg artım var ya napıcam ben bişey söyleyin,yoksa bünyem zayıflamıyor mu.direnç mi gösteriyor,noldu ki? 6-7 ay önce hormon testlerim de yapılmıştı bişey çıkmamıştı..

peki sorun ne? çok moralim bozuk ya ((

düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat et ,her besin gurubundan tüket, ara öğün yap . bence metabolizman yavaşlamıştır az yediğin için. vücudun savunma mekanizması böyle çalışıyor. ne kadar az yersen o kadar az yakıyor,bulduğunu depoluyor. salatanı etini sütünü yoğurdunu eksik etme. kan değerlerin de normalmiş, herhangi bir engel yok kilo vermenin önünde. ne güzel. diyetini değiştirir daha sağlıklı hale getirirsen mutlaka verirsin.

önce şunu söylemek istiyorum..mutlaka başaracaksınız..çünkü niyet edip başlamışsınız..şişman olupta yerinde kös kös oturan biri değilsiniz...bir adım öndesiniz..öğle yemeğine ızgara et..akşama sebze yemeği ekleyin bence.. yeşil çay ben de içemiyorum.ama şu 5i bi yerde form çayları da işe yarıyor.günde 1 tane içiyorum.kısa süre deneyip vazgeçmeyin..zayıflamak uzun vadeli bi iş..kolay gelsin..

Bende de ilk 2 haftada oynama yoktu. 1 ay sonra şaşırtıcı şekilde düşmeye başladı. Moral bozmadan devam.

canım iraden kırılmasın hemen sen devam et az ve saglıklı yemeye ancak şunu da unutma ne kadar yersen ye ıstersen dunyaları ye onu yaktıgın surece sorun yok.ıstersen de azcık ye hareket etmedıgın spor yapmadagın surece bır seye yaramaz.demek ıstedıgım moralını bozup pes etme ıradenı koru ve spor mutlaka yap.ha gıdemezsın zamanın olmaz ve bunun gıbı nedenler olur hıc degılse gunde 1-2 saat yuru :) bol şanslar canım ..

canım kahvaltın yanlış mutlaka kahvaltında bir dilim kemek ekmeği yeşillik, domates vs yemelisin. onun dışında en onemli ne biliyor musun kesinlikle hareket. geçen yıl 78-79 lardayken rejim demeyelimd edikkat ederek ve yuruyuş yaparak 8 kilo kadar verdim. çabuk veremedim 3 ayımı aldı neden çünkü boğazımı pek kısamadım ama yuruyuşumu aksatmadım. en oneli şey kesinlikle hareket canım. birde sabır. geçen hafta tekrar yururyşe başladım çunku son gunlerde iyice azıttım birkaç kilo aldım malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…