Neden konusamiyorum adam akilli?

hayatisir1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
583
145
33
24 yasindayim ve konusma bozukluklarim var. Coklu arkadas ortaminda gözlerin bende olmasindan dahi rahatsiz olup konusmaya konsantre olamiyorum. Kisilerin gözlerine bakinca tuhaf hissediyorum kendimi. Bir an evvel konussada bitsede gözlerinin icine bakmasam diyorum.. Ingilizce ögrenmek icin kursa gidiyorum mesela konusma fasli oluyor ve ben düsünmeden sacma sapan konusmaya basliyorum. Planci düsunemiyorum.. unutkan oldum iyice ve sözcükler aklima gelmiyor bu türkce konusurken de oluyor.. yapisal olarak cok duygusal birisiyim bilmiyorum bunun bir etkisi var midir diye.. Hanimlar lütfen öneri verir misiniz bu dorun beni artik cok rahatsiz etmeye basladi ve hatta aglatmaya bile basladi..

Psikolojik destek oncelikli onerim.
Ama bi cozum yoluda kendi kendizine konusmak.
Yani bos bos sacma sapan degil. Karsinizda kim olmasini istiyorsaniz onu karsiniza almis gibi meselenizi anlatmak istediginizi anlatin. Disaridaki kojusmalariniza fayda sagladigini fark edeceksiniz.

Bunun kitapla alakası yok bence...psikolojik bariz...galiba rahat hissetmedigin icin sosyal ortamlarda sacmaliycam korkusuyla gercekten sacmaliyosun...belki de sosyal fobin var...bi psikologa gorün ...gerekliyse zaten psikiyatriye gönderir...

Kitap okuyarak dagarciginjzi gelistirebilrisinjz ya da kendinizi iyi hissetmek için diksiyon kursu da olabilir. Sevmediğim ortamlarda ben de cok çekingen oluyorum. Rahat olamadiginizdan da kaynaklanabilir

Bariz özgüven sorunu bu. Psikolog olmak gerekmiyor ki bunu anlamak için. Arkadaş çevresi edinin. Sinema vs etkinliklere katılın birlikte. Zamanla değişirsin ama tabi ki destek alman bu süreci hızlandırır.

Sosyal ortamlara sik giriyor musun? Arkadaslarinla bulusman ayda 1 mi yada haftada 1 mi mesela?

Isleyen demir pas tutmaz misali gercekten konusmaya konusmaya kelimeler unutuluyor veya konusma esnasinda akla gelmiyor karisiyor vs.

Bariz özgüven sorunu bu. Psikolog olmak gerekmiyor ki bunu anlamak için. Arkadaş çevresi edinin. Sinema vs etkinliklere katılın birlikte. Zamanla değişirsin ama tabi ki destek alman bu süreci hızlandırır.
Destek derken, psikologa mi gitmeliyim?

Sosyal ortamlara sik giriyor musun? Arkadaslarinla bulusman ayda 1 mi yada haftada 1 mi mesela?

Isleyen demir pas tutmaz misali gercekten konusmaya konusmaya kelimeler unutuluyor veya konusma esnasinda akla gelmiyor karisiyor vs.
acik söylemek gerekirse arkadas ortamimda benim gibi. Onlarla rahat hissetmiyorum kendimi. Cok tuhaf oluyor coklu bulusunca. Sanirim yeni arkadaslar edinmem lazim ama korkuyorum

acik söylemek gerekirse arkadas ortamimda benim gibi. Onlarla rahat hissetmiyorum kendimi. Cok tuhaf oluyor coklu bulusunca. Sanirim yeni arkadaslar edinmem lazim ama korkuyorum
Korkacak bisey yok. Arkadaslar her zaman lazim. Surekli ailenle olamazsin degil mi?

Rahat hissetmiyorsan yeni arkadaslar edin kafana uyan.

Aaa cok ilginc. 4 tane arkadasim yengec ve hepsi de kendini iyi ifade edebiliyor. Sorun kesinlikle senin yapinla alakali degil o zaman. Baliklar sakin naif ve urkek olur. Acaba dedim ama psikiyatri sart.

psikiyatride neler bekliyor olacak beni o zaman? 1 sene evvel fln gitmistim psikologa konusmaktan baska bir ise yaramamisti da.

Tabi ki. Bu kadar dert etmene değmez belki 2-3 seansta halledilebilecek bir şeydir. Şansımı denerdim ben olsam
1 sene evvel bir psikologa gitmistim kadinla kanka olurcasina konustuk sürekli. Ben anlattim o dinledi rahatlatti beni. Bir yarari olmadi acikcasi paramla dert anlattim sadece ve rahatladim. Ve psikologumda bana akilli bir insansin fln demisti özgüvenim eksikmis ama sanki fazla ise yaramadi..degismedim ayniyim..

Back
X