Neden konuşamıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
İyi akşamlar herkese.

Bir kaç gündür kafamı karıştıran bir durum var. Ben diğer insanlar gibi pratik konuşamıyorum. Sürekli dalgın durgun bir halim var. Bilmediğim yerlere dalıp gidiyorum sanki bu dünyaya ait değilmişim gibi. Başkaları gibi şen şakrak olamıyorum, bulunduğum yerde genelde pasif kalıyorum öyle biliniyorum.
Düzenli olarak kitap okurum. Sosyal çevrem de geniş. Ama genelde çevremde seasizliğimle bilinirim.

Sizlerin bu konuda bir tavsiyesi var mı, psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama basit bir konu mu psikoloğa gitmek için?

Ben 6 yaşındaki oğlumu 3 ay psikologa götürdüm sirf bu nedenle. Üstüne birde drama kursuna yazdırdım.
Psikologda, drama hocasıda çocuğun yapısı bu dedi.
Anaokulunda bütün çocuklar zıplayıp, koşarken, bağırıp çağırırken, oğluma saçma geliyor böyle şeyler.
Bir köşede saçmaliyorlarmiş gibi öteki çocukları izliyor. Ben istiyorum ki o da koşsun, yaramazlık yapsın.
Gecen geldi " hayatı sorguluyorum" dedi bana. Tamam oğlum sen sorgulamaya devam et dedim :(
Velhasıl,sizinde degişeceginizi sanmıyorum. Kendinizi böyle kabul edin iyisimi.

Siz neden rahatsizsiniz peki bu durumunuzdan? Sizi kotu etkileyen nedir, ya da kötü etkiliyor mu?
Yoksa bu durumunuzu eleştirenler oldu da ondan dolayı mı sorun varmış gibi hissettiniz?

Yapı meselesidir belki, hep mi böyleydiniz?

Malesef bnde öyleyim ve rahatsizim bu durumdan 😐 hiç enerjik olamadım hep halsiz yorgunum ,sessizim ,konu açamam ,sadece konusulan konularda kisa kisa yorumlar yaparim bazen bisey soylemek isrerim dinlenmem bile insanlar bni duymaz

Ben 6 yaşındaki oğlumu 3 ay psikologa götürdüm sirf bu nedenle. Üstüne birde drama kursuna yazdırdım.
Anaokulunda bütün çocuklar zıplayıp, koşarken, bağırıp çağırırken, oğluma saçma geliyor böyle şeyler.
Bir köşede saçmaliyorlarmiş gibi öteki çocukları izliyor. Ben istiyorum ki o da koşsun, yaramazlık yapsın.
Gecen geldi " hayatı sorguluyorum" dedi bana. Tamam oğlum sen sorgulamaya devam et dedim :KK43:
Cok iyi ya :D

ne guzel ıste yumos yumos :)
eger ıcınız cekılmıs gıbıysenız vıtamın eksıklıgı olabılır dıger turlu sakınlık ıyıdır

Gecen geldi " hayatı sorguluyorum" dedi bana. Tamam oğlum sen sorgulamaya devam et dedim :KK43:
Vallahi aynı benim yeğenim ana sınıfında bütün çocuklar maskelerini boyamış öyle yüzlerine takmış bizim ki boyamamış sen neden boyamadın dedik ben maskemi batırmak istemedim dedi içbir oyunu begenmiyor çok saçma oyunlar oynuyorlar diyor :)

Vallahi aynı benim yeğenim ana sınıfında bütün çocuklar maskelerini boyamış öyle yüzlerine takmış bizim ki boyamamış sen neden boyamadın dedik ben maskemi batırmak istemedim dedi içbir oyunu begenmiyor çok saçma oyunlar oynuyorlar diyor :)
Tanıştıralım ikisini bakalim atom mu parcalayacaklar :))

İyi akşamlar herkese.

Bir kaç gündür kafamı karıştıran bir durum var. Ben diğer insanlar gibi pratik konuşamıyorum. Sürekli dalgın durgun bir halim var. Bilmediğim yerlere dalıp gidiyorum sanki bu dünyaya ait değilmişim gibi. Başkaları gibi şen şakrak olamıyorum, bulunduğum yerde genelde pasif kalıyorum öyle biliniyorum.
Düzenli olarak kitap okurum. Sosyal çevrem de geniş. Ama genelde çevremde seasizliğimle bilinirim.

Sizlerin bu konuda bir tavsiyesi var mı, psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama basit bir konu mu psikoloğa gitmek için?
Yapın böyledir

Eğer hakkını savunabiliyorsan top sana geldiğinde kendini ifade edebiliyorsan sorun yok hatta uzun vadede çok iyi bir şey. Arkadaş grubundan ilk elenenler çok fazla konuşan sürekli ortaya atılanlar olur ya da aşırı pasif vur ensesine al lokmasını olanlar. Sessiz sakin yeri geldiğinde konuşan güvenilir duranlar hep kazanır

Valla ben artık konuşuıp herkese cevabını vermekten yorulduğum ve stres istemediğim için konuşmuyorum seni bilemem

Zamane çocukları. Benim oğlum da 6 yaşında çok hareketli, enerjili bir çocuk. Anasınıfında çok aktifti. Birgün yüzlerini boyamış öğretmen, bizimkinde yok tabi, öğretmenine babam kızar demiş. Neyse sordum baban neden kızsın ki. Anne ben yüzümün boyanmasını sevmiyom dedi. Bunun için babasının üstüne atmış ;)

Ama ben onu yerimmmmm...felsefesinden öperim onu.hunili yavrum benim.allah bagislasin

Bende öyleyim eskiden vur kafasına al ekmeğini modunda olurdum ezile ezile artik cevap vermeyi öğrendim ya sessiz bir yapım olduğu için insanlar üstüme gelmeyi marifet sayıyorlar ego tatmin ediyorlar üzerimde ben cevaplarını verince susup kalıyorlar yeri geliyor bağırmak zorunda kalıyorum bir dahada sesleri çıkmıyor alışmışlar tabi sessiz yapıma arada ses çıkar bak bakalım nasıl geri çekiliyorlar insanlar böyle maalsef ayrıca öyle herşeye kendini atan cok konuşan insanlar zararlı çıkar bizimkisi daha mantıklı etrafı dinleyip son sozu söylemek ama işte insanların işine gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X