Neden konuşamıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi akşamlar herkese.

Bir kaç gündür kafamı karıştıran bir durum var. Ben diğer insanlar gibi pratik konuşamıyorum. Sürekli dalgın durgun bir halim var. Bilmediğim yerlere dalıp gidiyorum sanki bu dünyaya ait değilmişim gibi. Başkaları gibi şen şakrak olamıyorum, bulunduğum yerde genelde pasif kalıyorum öyle biliniyorum.
Düzenli olarak kitap okurum. Sosyal çevrem de geniş. Ama genelde çevremde seasizliğimle bilinirim.

Sizlerin bu konuda bir tavsiyesi var mı, psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama basit bir konu mu psikoloğa gitmek için?
Durumunuzu o kadar güzel kelimelere dökmüşsünüz ki siz okurken valla ben rahatladım ben olmak istediğiniz gibi biriyim ama tam tersine sizin gibi olmak isterdim(Çünkü burnum b.k..n kurtulmuyor 😂😂)

Ben 6 yaşındaki oğlumu 3 ay psikologa götürdüm sirf bu nedenle. Üstüne birde drama kursuna yazdırdım.
Psikologda, drama hocasıda çocuğun yapısı bu dedi.
Anaokulunda bütün çocuklar zıplayıp, koşarken, bağırıp çağırırken, oğluma saçma geliyor böyle şeyler.
Bir köşede saçmaliyorlarmiş gibi öteki çocukları izliyor. Ben istiyorum ki o da koşsun, yaramazlık yapsın.
Gecen geldi " hayatı sorguluyorum" dedi bana. Tamam oğlum sen sorgulamaya devam et dedim :(
Velhasıl,sizinde degişeceginizi sanmıyorum. Kendinizi böyle kabul edin iyisimi.
Benimkinide cok kosup zipladigi icin,cok konustugu icin, yaramazlik yaptigi icin ogrtmeni psikologa goturun demisti ilk okulda

Ben 6 yaşındaki oğlumu 3 ay psikologa götürdüm sirf bu nedenle. Üstüne birde drama kursuna yazdırdım.
Psikologda, drama hocasıda çocuğun yapısı bu dedi.
Anaokulunda bütün çocuklar zıplayıp, koşarken, bağırıp çağırırken, oğluma saçma geliyor böyle şeyler.
Bir köşede saçmaliyorlarmiş gibi öteki çocukları izliyor. Ben istiyorum ki o da koşsun, yaramazlık yapsın.
Gecen geldi " hayatı sorguluyorum" dedi bana. Tamam oğlum sen sorgulamaya devam et dedim :KK43:
Velhasıl,sizinde degişeceginizi sanmıyorum. Kendinizi böyle kabul edin iyisimi.
Sadece bi tahmin çocuğunuz üstün zekalı olabilir mi?
Hayatı sorguluyorum demesi, açıkçası düşündürdü beni.
Biraz çocuğunuzu anlatabilir misiniz?
Sadece aktif hareketli çocuklarda olmuyor bu durum..sessiz sakin çocuklarda da olabiliyor üstün zekalılık ve farkedilemiyor bazen.
Bilsem sınavına girdi mi çocuğunuz?
Anaokuluna gidiyormuş şimdi farkettim.
Gözlemleminizi öneririm.

konuşma konusunda; günde 20 dk sesli kitap okumanızı öneririm ben faydasını gördüm :)

çok kitap okuyan insanların kendi dunyaları vardır...
siz kitap hayatınn içindesinz..
bende çok kitap okurum ama ben dengeyı sağladım hem gezerim hem kitap okurum..

Benimkinide cok kosup zipladigi icin,cok konustugu icin, yaramazlik yaptigi icin ogrtmeni psikologa goturun demisti ilk okulda
Öğretmenler benim oğlum gibilerini tercih ediyorlar tabiki, sınıfta bir köşede otursun, sesi çıkmasın...
Bazen aktivitelerde bile unutuyorlar oğlumun orada olduğunu, en çokta ona üzülüyorum.
Bence oğlunuzun atlayıp zıplaması en güzeli, öğretmenin işine gelmese de :)
Allah bağışlasın.

Sadece bi tahmin çocuğunuz üstün zekalı olabilir mi?
Hayatı sorguluyorum demesi, açıkçası düşündürdü beni.
Biraz çocuğunuzu anlatabilir misiniz?
Sadece aktif hareketli çocuklarda olmuyor bu durum..sessiz sakin çocuklarda da olabiliyor üstün zekalılık ve farkedilemiyor bazen.
Bilsem sınavına girdi mi çocuğunuz?
Anaokuluna gidiyormuş şimdi farkettim.
Gözlemleminizi öneririm.
Bilmiyorum ki, öğretmeni de bi test yaptırın dedi ama testler baya pahalı.
Üstün zekalı oldugunu düşünmüyorum.
Matematik konusunda çok iyi. Anaokulunda olmasına ragmen ilkokul 1.Sınıf matematik kitabını 1 saatte çözüp kenara atmıştı birkaç ay önce.
Fakat okuma yazma bilmiyor mesela.
Belki matematik konusunda özel bir yetenegi vardır.

Siz neden rahatsizsiniz peki bu durumunuzdan? Sizi kotu etkileyen nedir, ya da kötü etkiliyor mu?
Yoksa bu durumunuzu eleştirenler oldu da ondan dolayı mı sorun varmış gibi hissettiniz?

Yapı meselesidir belki, hep mi böyleydiniz?
Eleştirenler de oldu ama rahatsız olmamdaki asıl sebep bu değil. Sanki zaman geçtikçe daha da sessizleştim. Bu yüzden bir sorun olmasından korktum. Daha önceleri bu kadar değildim..

Öğretmenler benim oğlum gibilerini tercih ediyorlar tabiki, sınıfta bir köşede otursun, sesi çıkmasın...
Bazen aktivitelerde bile unutuyorlar oğlumun orada olduğunu, en çokta ona üzülüyorum.
Bence oğlunuzun atlayıp zıplaması en güzeli, öğretmenin işine gelmese de :)
Allah bağışlasın.
Sagol canim

her konuya yorum yapıp konuşmak istemiyor olabilirsiniz
bence asıl sorun kendinizi enerjik hissetmemeniz
yani her dakka koşturmak zorunda değil kimse ama yorgun falan hissediyosanız doktor tavsiyesi ile vitamin vs kullanabilirsiniz bence

enerjik değilseniz, ondan dolayı da konuşmak istemeyebilirsiniz..spora gidiyor musunuz?
Yada bilinçaltınızda bi sorun olabilir, imkanınız varsa psikoloğa gitmenizi öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X