Neden kullanıyorlar bizi?

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Kızlar temmuz ayından bu yana ne görümcemle,ne kayınvalidemle görüşmüyorum.Görümcemle telafisi olmayan sözler sarfettik birbirimize.Kayınvalidem ise hep kızının arkasında durdu.Haklı olduğumu gördüğü halde hemde...

Ben kopardım ilişkiyi.Gitmeyi gelmeyi...Zaten kayınvalidem memlekete gitti.Temmuz ayından bu yana orada.İki bayram geçti.Sadece bayramlarda aradım.Bu kadar...Ne o beni,ne ben onu arayıp sormadık bunun dışında...

Zaman zaman anlattım burada size dertlerimi.Yaşadıklarımı,sıkıntılarımı...

Hayatımın hiç bir döneminde yanımızda olmadı kayınvalidem...Benim ailem elinden gelen fedekarlığı yaparken , o hep ilgi bekleyen oldu...Kılını kıpırdatmadı...Umursamadı...Ne beni,ne çocuğumu,ne mutlu günümüzü,ne üzüntümüzü...

Buna rağmen her gün aradı eşim.Her gün sordu onları.Bazen laf vurdum '' Sen aramasan hiç,seni arayıp sordukları da yok değil mi '' diye...

Eşimle de konuştum bu konuyu.Benden hiç bir şey beklemesinler artık diye.Ne sana, ne kızıma karışrım ama beni yok sayın dedim. Zaten sadece ben değil ki ; ne eşim ne de kızım umurlarında...

Bu cumartesi annemleri almaya gideceğim memlekete diyor eşim.Her yıl bunu yapıyor zaten,her yıl içten içe kızıyorum.Yükünü,göçünü,annesini,babasını toplayıp getiriyor.( Getiriyor derken , ayrı evlerimiz yanlış anlaşılmasın ) Zoruma gidiyor artık.4 çocuk varken neden hep eşimi kullanıyorlar anlamıyorum.Gitmesini istemiyorum.Gezelim dediğimde bana benzin hesapları yaparken eşim,bu yaptığını kabullenemiyorum.

Artık ben onlardan hiç bir şey beklemiyorum ve onlar da bizden beklemesin istiyorum.

Son düzenleme:
Canım, sen kendine göre haklı olabilirsin ama eşinin ailesi ile görüşmesini engelleyemezsin ki?
Üstelik eşin seni görüşmen için zorlamıyormuş..

Ailesi için birşeyler yapmak istiyorsa bırak yapsın..
Huzurunuzu kaçırma bu sebepten

Kullanmak mı?
5 aydır sadece telefonda görüştükleri oğulları,memleketten getirmeye gidecekmiş sadece ailesini.Tabii ki yapacak.Kim getirmeli sizce yaşlı başlı insanları?Diğer 4 çocuklarıda başka işlerine koşturuyordur eminim,sizin bilmeniz gerekmiyorki.
Siz görüşmüyormuşsunuz zaten.Ama eşiniz tabiiki ailesinin işlerinede koşturacak,onlarlada görüşecek.
Zaten bir gün eşiniz sizin için anasını babasını silmeye kalkarsa ,asıl o zaman evliliğinizin derdine düşmelisiniz bence,onları bile silebiliyorsa,sizi çok daha kolay siler emin olun.

Burada kim haksız: Eşin...Ailesi değil...
Kayınvaliden demokratik biri değilmiş, haklının yanında değil sadece kızının yanında olmak istemiş...
Olmuş. Ha, bence eşin gene aramalıydı ailesini ama sana karşı yanlışlarını da belirterek...
Siz para pul hesapları yaparken ailesine son derece rahat sana kıtlık gibi cimrilik gibi kısıtlamalar koyması hoş değil.
Acaba içten içe senin haksız olduğunu mu düşünüyor eşin? Bu konuda konuşmalısın onunla...

Kimsenin kimseyi kullandığı yok bence

Eşiniz kendisi isteyip, gidiyor..

Kimse gel bizi al demiyor ( ki diyebilir bence, evladı sonuçta )

Eşiniz dese ki her yıl ben gidiyorum , bu yıl gidemeyeceğim.. Sanırım diğer kardeşlerinden biri gider.. Ama sürekli zaten yapan biri varken tabi ki kimse birşey yapmaz, nasıl olsa o kardeşleri gider alır gelir diye...

Sizi ilgilendiren bir durum yok bence, en azından bu konuda..

canım onu anne baba düşünmeli, bak ben sana ne anlatıcam, dedemler adapazarında, amcamlar istanbulda babamlar ankarada, bişey olduğunda dedem babamı arar gel diye, babam 3-4 saat yol gidip işlerini halleder gelir, iş ne biliyomusun, büyükbabamın istanbulda kontrolü var babam ankaradan adapazarına gidiyo dedemi alıyo istanbula gidiyolar aynı gün içinde onu eve bırakıp geliyo ankaraya, tabi gelmeden önce dolaplar buzluklar dolduruluyo helali hoş olsun, ama akıl var mantık var amcamın istanbuldan adapazarına gitmesi kaç saat babamın ankaradan ulaşması kaç saat, parkon demişya diğerlerininde işi vardır diye bizim durumumuzda diğer oğulların işi yok istanbulda olan emekli adapazarında yaşayan var bide o da ömrü karı kız peşinde koşmakla geçmiş biri, kurbanda ordalardı tabi istanbuldaki amcamlarda gitmiş dedemin gözüne damla damlatılacakmış tabi koca adam gelinlerden değilde oğlundan istemiş amcam ben beceremem demiş düşünün
ama dediğim gibi adil olmayı anne baba düşünür, babam ilerde beni arasa baba beni niye aradın kardeşim gelsin diyemem beni aradıysa ben giderim,ya kardeşler insaflı olcak abi bak bide ben gideyim diye ya da anne baba takdir edicek, kardeşim askerdeydi bi takım olaylar yaşadı benim evlilik telaşım vardı o sırada bile babam kırık topuğuyla fındık toplamaya gitmiş adam ne diyim değişmez bunlar böyle

eşine gelince 3 kuruşun hesabını yapıyosa bu kız tabi sinirlenir yapmayın Allah aşkına

Siz gezelim dediğinizde benzin hesabı yapıyor...

anneleri aramadan kendiliği ile onları almaya gidiyor...

Sorun Kaynanada değil eşinde güzellikle konuşmayı dene...

Değişeceğini sanmıyorum ama dene erkekler böyle.. zamanında annem babamdan çekmiş..

Şimdi bende nişanlımdan çekiyorum maddi manevi hep o kosturur annesinin işlerine oysa 5 kardeşler..​

canım kimsenin sizi kullandığı yok ki..eğer evladın anne-babaya yardımı kullanılmaksa eşin kendini kullandırıyor diyebiliriz..

burada tavır alman gereken kişi eşin sadece..ama zaten en diyeceğini demişsin,daha fazla karışma derim.sadece onlara yapıp eşine ve kızına birşiy yapmıyorsa sorun olabilir.

eşine gelince 3 kuruşun hesabını yapıyosa bu kız tabi sinirlenir yapmayın Allah aşkına

Eee burada yine ailesi değil eşi suçlu işte.. Çifte standart yapan o çünkü..

Eşiyle konuşup çözmeli..

Ailesini almaya gitmese 3 kuruşun hesabını yapmayacak mıydı ki ?

İyide Nemesis,bu konu sahibinin eşiyle olan problemi bana göre.Eşi kendi için 3 kuruşun hesabını yapıyorsa sinirleneceği kişi eşidir ..Kayınvalideyi her sene gidip memleketinden getirmesi büyük bir fedakarlık,veya çok büyük bir harcama değilki.Kullanmak hiç değil ,evlatlar bunu bile yapmayacaklarmı yaşlanınca ana-babalarına?

ilk yorumumda yazdım babam beni arıyosa vay niye kardeşimi aramadın diyemem onu anne baba düşünecek ya da kardeşler, biz onca telaş içindeyken bile babamı arayıp abi bu seferde biz gidelim diyen olmadı bunun adı evet kullanmadır, ne olursa olsun insanı sinir eden bi durum, yıllar önce babannem ameliyat oldu, babamın arabası yoktu o zamanlar büyük amcamın arabasıyla hastaneye götürüldü, babamdan benzin parasını aldı amcam, şimdi bu adam insan mıdır?
böyle davranan adam şimdi dedemi arıyo kredi çek bana diye, ben bile deli oluyorum buna ki annem daha beter, hayatının bi döneminde böyle bişey yaşamayan bilemez, inanın yaşayınca bu kadar ılımlı olunamıyo

kızlar zaten eşinede kızıyodur ama karşı tarafa da kızıyodur eşine söz geçiremiyosa

Birinci yorumumda da belirttiğim üzere

Kimse gel bizi al dememiş, diğer kardeşleri de git anne-babamızı al dememiş.. Yani karşı tarafa kızmayı gerektiren bi durum yok

Ben her yıl gidip alıyorum, bu yıl gidemeyeceğim derse o zaman diğer kardeşleri giderler belki.. Ama her yıl kendisi herkesten önce yollara düşüyorsa kimseye kızmaya gerek yok..

Eşi bu tür şeyleri kendi kendine görev edinmiş , doğru mu değil.. Ama bi suçlu varsa o da sadece kendisi..

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum. Yani bazen kendi kendime bende düşünüyorum fesatlık mı yapıyorum diye ? Ama inanın artık bazı şeyler çok zoruma gidiyor.

Yani kayınvalidem arayıp bizi al demiyor evet ama artık ailede bu görev eşimin olmuş gibi sanki.Yani her yıl o alacak, o götürecek gibi.Sorulmuyor,konuşulmuyor ki...Yani bu zaten kardeşler arasında sadece onun görevi gibi olmuş.Abisi aradığında gidebilecekmisin demiyor mesela.Ne zaman gidiyorsun diyor ?

Kullanılmak değil bu demişsiniz. Ama adam yerine konulmayan eşim , konu getir götüre gelince de ilk aranan eşim.

Hayır demeyi bilmeyen de eşiniz onlarda bu kadar emin ki.. Gidecek misin değil ne zaman gidiyorsun diyorlar..

Katılıyorum lütfen 1 kere olsun konusahibine yüklenmeyin yardımcı olmaya çalışın

Her insanın bakış açışı,yetiştirilme şekli ve olaylara verdiği tepkiler farklıdır.
Burda ve diğer konularda yorum yapan herkes kendi hayatında nasıl davranıyor ve neyi doğru buluyorsa onu önriyor konu sahibine.Ben aile büyükleri yaşlandığında elimizden geldiğince hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışma taraftarıyım.Böyle bir ailede büyüdüm.Benim babam bırakın kendi annesine koşturmayı,halasının bile her işine koşturur hala.Yaşlı insanlar,zamanında onlar bize baktı,bizde onlara bakıcaz tabi der.Ben bu bakış açısıyla büyütüldüm,ve hayatımda da bunu uygulamaya özen gösteririm.
Konu sahibinin konuyu gereksiz uzattığını düşünüyorum ve bu yönde fikir veriyorum.Bu bana göre yardım.Kendi görüşmesede eşinin ailesine karşı sorumlulukları olduğunu unutmazsa kendide daha huzurlu olur.
Böyle bir konuda eşin ana-babasına harcıyacağına sana harcasın,kullandırtmayın kendinizi deyip akıl vermekte bana göre konu sahibini doldurmak ve huzurunu bozmak olur.

tatlım o zaman eşine söyliceksin, babam 52 yaşında değişmedi seninkide değişmezde işte sen söyle genede, seninki gene sade anne babasınaymış benim babam akrabaları eşi dostu geçtim köylülerine bile kul köle olacak nerdeyse, çok ilginç

bence yılda 1 kere olan birşeyse sorun yok, sakin olmaya ve takmamaya çalışın derim. eşiniz kenini mutlu hissediyordur evlatlık yaptığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…