Neden neden neden?...

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Iyi aksamlar herkese, babamla anlasamiyorum uzlasabildigimiz bir nokta yok. Cocuklugum cok huzursuz gecti hergün alkol yüzünden evde kavga vardi. Babamin travma yasatan olaylarina sahit oldum. Neyse büyüdük artik ama psikolojik olarak hala bana iyi gelmiyor. Cok fevri her seyimi yanlis anliyor, alkol konusu hala var. Bana yazarken neden baba diye yazmiyorsun diyor ben de gecmiste yasanmisliklar var onlari kolay kolay silemem dedim. (Zaten degismis degil bana göre dengesizce hareketleri var) Ariyor sürekli o konulari aciyor sen beni o duruma getirdin falan diyor, sonra ben ona cevap veriyorum; kapatinca telefonu da icim rahat etmiyor. Asla anlasamiyoruz, asla! Kendimi yarali bir kus gibi hiseddiyorum. Nasil cikcam bu isin icinden?

Iyi aksamlar herkese, babamla anlasamiyorum uzlasabildigimiz bir nokta yok. Cocuklugum cok huzursuz gecti hergün alkol yüzünden evde kavga vardi. Babamin travma yasatan olaylarina sahit oldum. Neyse büyüdük artik ama psikolojik olarak hala bana iyi gelmiyor. Cok fevri her seyimi yanlis anliyor, alkol konusu hala var. Bana yazarken neden baba diye yazmiyorsun diyor ben de gecmiste yasanmisliklar var onlari kolay kolay silemem dedim. (Zaten degismis degil bana göre dengesizce hareketleri var) Ariyor sürekli o konulari aciyor sen beni o duruma getirdin falan diyor, sonra ben ona cevap veriyorum; kapatinca telefonu da icim rahat etmiyor. Asla anlasamiyoruz, asla! Kendimi yarali bir kus gibi hiseddiyorum. Nasil cikcam bu isin icinden?
Evli misin?

yanlış hatırlamıyorsam yurtdışında yüksek lisans yapıyordunuz siz,aslında çok güzel bir fırsat yakalamışsınız,burada biraz kafanızı dinleseniz,kendinize yeni bir düzen kursanız?

mesela her gün değil de haftada birkaç kez ailenizi arayın,hallerini hatırlarını sorun.

babanızla geçmişi tartışmayın zira haksız olduğunu kabul etmeyecektir,kendi iç huzurunuzu korumaya yönelik kararlar alın.

anneniz sağ mı? o ne diyor bu konuda? kardeşiniz var mı?

Bence bir yaştan sonra karşındakini de kendini de affedip yoluna devam edebilmelisin .
Temcit pilavı gibi geçmişi konuşmak, geçmiş yüzünden tavır almak , geçmişi düşünmek bunlar kimseye fayda sağlamaz.

yanlış hatırlamıyorsam yurtdışında yüksek lisans yapıyordunuz siz,aslında çok güzel bir fırsat yakalamışsınız,burada biraz kafanızı dinleseniz,kendinize yeni bir düzen kursanız?

mesela her gün değil de haftada birkaç kez ailenizi arayın,hallerini hatırlarını sorun.

babanızla geçmişi tartışmayın zira haksız olduğunu kabul etmeyecektir,kendi iç huzurunuzu korumaya yönelik kararlar alın.

anneniz sağ mı? o ne diyor bu konuda? kardeşiniz var mı?
Evet yurtdisindayim düzenimi kurmaya calisiyorum ama bana psikolojik baski yapiyor. Annem sag zamaninda babam yüzünden cektiklerinden dolayi mide sorunlari basladi o yüzden beni karistirmayin diyor. Kendi ic huzurumu onla cok nadir görüsrek sagliyorum ama bu da beni rahatsiz ediyor. Kötü bir evlat miyim acaba diye:(

Bence bir yaştan sonra karşındakini de kendini de affedip yoluna devam edebilmelisin .
Temcit pilavı gibi geçmişi konuşmak, geçmiş yüzünden tavır almak , geçmişi düşünmek bunlar kimseye fayda sağlamaz.
Tamam affederim o sorun degil de yanlarina gittigimde yeni bir olay yaratiyor benim huzurum kalmiyor. Halam annemi üzdügü icin halam aradiginda anne acma kizginligini anlasin dedim diye. Sen annenle benim kardesimin arasini aciyorsun diye telefonu yere firlatti.

Bence değilsin.

Ben aile konusunda genel toplum gibi düşünmüyorum
Sen aileni secmedin
Onları kötü yapan sen değildin
Çocukluğunda bj kadar acı cektirdiler
Hala nezaketini koruyorsun
Kimse sevgi dolu bir yuvada büyümüşsün gibi sevgi kelebeği olmanı bekleyemez. Akıl var mantık var.

Bence değilsin.

Ben aile konusunda genel toplum gibi düşünmüyorum
Sen aileni secmedin
Onları kötü yapan sen değildin
Çocukluğunda bj kadar acı cektirdiler
Hala nezaketini koruyorsun
Kimse sevgi dolu bir yuvada büyümüşsün gibi sevgi kelebeği olmanı bekleyemez. Akıl var mantık var.
Ben de sizin gibi düsünüyorum ama ic sesim bana huzur vermiyor süreki her seye ragmen o senin ailen diyor..

Ben de sizin gibi düsünüyorum ama ic sesim bana huzur vermiyor süreki her seye ragmen o senin ailen diyor..
Valla ben de bir araya gelince cok tartısıyorum. İçim kaynıyor. Yaslandılar muhtaclar ama güçleri yerindeyken kan kusturdular. Bizde alkol yoktu ama evde bir gün huzur yoktu. Para vardı ama hep eksiklik çektirdiler. Çocukluğum gencliğim hep tartısöa içinde gecti. Bir gün güle oynaya yemek yemedik. En güzel soframızda bile zıkkım yiyin der zıkkım ederdi.
Şimdi bunların yansıması olarak ben de benzer seyler yapıyorum. Ama güzel günlerimiz de oluyor cocuklarımla. Gülüyoruz oynuyoruz. Babam bizle hiç gülmezdi. Hiç mutlu oldugunu hissetmedim (Baskalarının yanında görsen neseli sempatik evde ceberrut) beni üniversitede okurken otobüse bindirirken gidişin olsun da dönüşün olmasın derdi. Bir gün terminalde yine bunu yaptı adamın biri abi niye böyle diyorsun dedi.
Evet saygısızdım ama saygı nereden öğrenilir? Yani gül bahcesinde yetişip de saygısız mı oldum. Baba anneye agız dolusu küfreder döver baba evde yokken anne cocuklar doldurursa o evde yetişen çocuk ne olur.
Sevmiyorum valla zorla mı. Sarılmadım hiç babama. Hayatımda hiç.
Kızlarım eşimle sarmaş dolaş olunca çok sasıroyor ailem. Yegenim abime düşkün olunca da. Evlat baba ilişkisini görünce anlam veremiyorlar. Halbuki normali bu.

babanıza içinizi döktüyseniz ve o bunu anlamadıysa hala normal şekilde samimi olmaya uğraşmanız gereksiz. baba diyip dememenize laf etsin dursun ben olsam takmazdım. hatta sizin gibi pek de iletişim kurmazdım. kan bağı olayına pek inanmam. enerji emen kişilerle mesafeli olurum her daim

Evet yurtdisindayim düzenimi kurmaya calisiyorum ama bana psikolojik baski yapiyor. Annem sag zamaninda babam yüzünden cektiklerinden dolayi mide sorunlari basladi o yüzden beni karistirmayin diyor. Kendi ic huzurumu onla cok nadir görüsrek sagliyorum ama bu da beni rahatsiz ediyor. Kötü bir evlat miyim acaba diye:KK43:
hayır öyle düşünmeyin. anne babamız,ailemiz canımız evet ama, siz nasıl onları düşünüyorsanız onların da sizi düşünmesi gerekmez mi?

babanızın sağlıklı bir ruh halinde olmadığı belli,bundan dolayı sağduyulu davranmıyor. yani ortada normal bir durum yok ki siz kötü evlat olasınız?

bazen ailemiz de olsa bize zarar verdiklerinde biraz yalnız kalmak isteyebiliriz... her şeyin ötesinde bizim de bir canımız var,biz de insanız...

siz şu an eksidesiniz,ben size 0 'a çıkın diyorum.

siz bencillik olacağını düşünüyorsunuz biliyorum ama ben size + ya çıkın demiyorum, sadece 0'da kalın.

ekside kalmayı öyle kanıksamışsınız ki,sizin normaliniz ( sıfırınız) olmuş... lütfen biraz kendi iç huzurunuzu düşünün,size de yazık...

sevgiler :)

Back
X