Neden , nedenn? ben mi hataliyim kızlar bi bakın lütfen

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.464
2.926
Konu babam, konu ben, konu bekarligim, konu kazandığım para.

Kızlar ben çalışıyorum, öğretmenim. Yaş 27 . Kardeşlerim evli ben bekarım, evlenemedim.

Haftaiçi bi ilçede çalışıyorum, haftasonu ailemin yanına merkeze geliyorum. Bekarligim herkese dert oldu sanki, kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Bunun nedeni biraz da babam sanırım. Katkıda bulunmadığını düşünerek bazen laf sokuyor. Ama katkıda bulunuyorum az çok. Çalıştığım yerden yumurta vs getiririm, anneme para veririm, şunu getir gelirken dediklerinde getiririm, sikistik para ver dediklerinde veririm, dışarda bişey yenecek olsa ben karsilarim vs.

Bugün babamın her zaman et aldığı yerdeki etin tadı bi garip geldi başka yerden al dedik babam da alamam git kendin al dedi. Aslında babam herkese karşı böyle olsa tamam diyeceğim ama dışarıya karşı çok kibar. Bana gelince pek istediklerimi onemsemez .

Bugün kavga ettik bu yüzden . Ben artık dayanamadım katkılarımi anlatmaya başladım. Cebine attı elini para çıkardı al diye.

Ben bu evde kendimi neden fazlalık görüyorum ki . Babam eve geldiğim için haftasonu hep bi beklenti içinde maddi yönden. Ama kendi hem çalışıyor, emekli, hem ev kira değil hem de yakıt parası vermiyor, arabanın benzini de bedava.

Ben mi kötüyüm Allah beni kahretsin mi , neden bekarım ki diye soruyorum kendime. Herkes gözümün içine bakıyor sanki evlensin diye . Bıktım bıktım. ..

Hataliysam söyleyin ki duzelteyim kızlar. Illa ki babamın eline para mı saymaliyim söyleyin. Bekar olmak suç mu söyleyin

benımde babam boyle
calıstıgım surece evın mutfak masrafını karsıladım
bana naptınkı sankı cıkarıp elıme maasını mı verdın dedı
ben noterden katipkende kendı muhasebe ofısım varkende ısler yogun olunca eve ıs getırırdım
ohhoo senden adam olacakda gorucem derdı
sımdı 8 aylık evlıyım
bana dıyorkı
okadar okudunn senelerce bosa gıttı ne ıse yarıyorsunkı dıyor
evlendıgımın 1 ayı amelıyat oldum 5 ay tedavım surdu ve suan hamıleyım
calısmak elıme gecmıyor kı kocam calısmamı ıstemıyor dusun
baska babalar olsa aman kızım yorulmasın calısmasın der
benım babam calıs eve para getır dıyor saka gıbı

calısıyokende boyleydı evde oturuyorkende sen evlensen yıne aynı devam edecek bazı erkeklerın karekterı bu
onada sorsan evladımsın senı cok severım der

Daha ne yapmanız gerekiyormuş peki ? Elinizden geleni yapmışsınız..
Haklısınız fakat ben ne kadar sinirlensem de, yaptıklarımı dile getirmezdim babama karşı..

benımde babam boyle
calıstıgım surece evın mutfak masrafını karsıladım
bana naptınkı sankı cıkarıp elıme maasını mı verdın dedı
ben noterden katipkende kendı muhasebe ofısım varkende ısler yogun olunca eve ıs getırırdım
ohhoo senden adam olacakda gorucem derdı
sımdı 8 aylık evlıyım
bana dıyorkı
okadar okudunn senelerce bosa gıttı ne ıse yarıyorsunkı dıyor
evlendıgımın 1 ayı amelıyat oldum 5 ay tedavım surdu ve suan hamıleyım
calısmak elıme gecmıyor kı kocam calısmamı ıstemıyor dusun
baska babalar olsa aman kızım yorulmasın calısmasın der
benım babam calıs eve para getır dıyor saka gıbı

calısıyokende boyleydı evde oturuyorkende sen evlensen yıne aynı devam edecek bazı erkeklerın karekterı bu
onada sorsan evladımsın senı cok severım der

Ablam evli ondan istemez sadece benden istiyor.

Ne güzel siz evlenmişsiniz ya ben evlenemezsem ?

Yaşamak ne zor, hayat ne zor.

Tam biriyle evlenecektim ki birden ayrıldık. O zamanlar bile babama ayrildigimizi çok zor söyledim çünkü yük gibiyim, ne yapsam yük gibiyim

Anlattiginiza göre sizde eve karkida bulunuyorsunuz ama bunu gören yok. Madem öyle sizde ayda bi miktar para verin babaniza ama o kücük masraflari yapmayin ...yumurta vs getirmeyin. O kücük masraflari yapicaniza biriktirin o parayi yüklü miktarda babaniza verin.

Ayrica siz sirf haftasonlari eve gidiyormusunuz. O kadarini fazla gördügü icinde büyük ayip ediyor babaniz ....

<aynen ben de su an bekarım malesef basımıza dert sanki biri geliyor tanısın diyorlar yok içim akmadı tanımak istemiyorum diyince kiminle evlencen torun sahibi olmak benim hakkım degil mi ben ne zaman dede olcam diyor o kadar ki köy de bir coban var evlenmeyeceksen o cocugun düğünnü yapacam bi de güzel oynayacam diyor

Daha ne yapmanız gerekiyormuş peki ? Elinizden geleni yapmışsınız..
Haklısınız fakat ben ne kadar sinirlensem de, yaptıklarımı dile getirmezdim babama karşı..

Biliyorum çok ayıp, cok günah oldu. Ama dayanamadım laf sokmasina.
Bu ay param kalmadı mesela çünkü bir yandan kendi ev , yol masrafim vs var bir yandan da öğrenim kredi borcumu oduyorum. Ben babamdan asla para isteyemem çünkü o sikismasin diye

Aile içinde ki para mevzuları benı çok rahatsız edıyor. Keşke katkılarınızı anlatmak yerine ne istediğini sorsaydınız, babanız haklı demıyorum elbet. Evlat para kazanmaya başladığında aileler beklenti içine giriyor.

Bunun bekar olmanızla bir alakası yok, babanız böyle.

Haftasonları gelmesenız? O vakit daha az üzülürsünüz belki.

Ablam evli ondan istemez sadece benden istiyor.

Ne güzel siz evlenmişsiniz ya ben evlenemezsem ?

Yaşamak ne zor, hayat ne zor.

Tam biriyle evlenecektim ki birden ayrıldık. O zamanlar bile babama ayrildigimizi çok zor söyledim çünkü yük gibiyim, ne yapsam yük gibiyim

evlenemezsem dıye dusunmeyın sakın nıye evlenemıcekmısınız kımler kımler evlenıyor
kı zaten dedıgım gıbı evlenınce kurtulacagınızı dusunmeyın
her cocuk farklı aıle her cocugada farklı yaklasır mesela benım aılemde bırtek bana oyle
esımın aılesıde bırtek esıme boyle
sanırım bız bırak yumusak yuzluyuz alıstırınca hep beklıyorlar hatta daha fazlasını beklıyorlar
allahım ıyısıyle denk getırsın yuvanızı kurun ınsallah

Fazlalık gibi hissediyorsanız her haftasonu gitmeyin ailenizin yanına. Maddiyat konusunda yardımlarınıza devam edebilirsiniz ama her duyduğunuzu da önemsemeyin, babanız demiş olsa bile.

Kızlar ben çalışıyorum, öğretmenim. Yaş 27 . Kardeşlerim evli ben bekarım, evlenemedim.

Haftaiçi bi ilçede çalışıyorum, haftasonu ailemin yanına merkeze geliyorum. Bekarligim herkese dert oldu sanki, kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Bunun nedeni biraz da babam sanırım. Katkıda bulunmadığını düşünerek bazen laf sokuyor. Ama katkıda bulunuyorum az çok. Çalıştığım yerden yumurta vs getiririm, anneme para veririm, şunu getir gelirken dediklerinde getiririm, sikistik para ver dediklerinde veririm, dışarda bişey yenecek olsa ben karsilarim vs.

Bugün babamın her zaman et aldığı yerdeki etin tadı bi garip geldi başka yerden al dedik babam da alamam git kendin al dedi. Aslında babam herkese karşı böyle olsa tamam diyeceğim ama dışarıya karşı çok kibar. Bana gelince pek istediklerimi onemsemez .

Bugün kavga ettik bu yüzden . Ben artık dayanamadım katkılarımi anlatmaya başladım. Cebine attı elini para çıkardı al diye.

Ben bu evde kendimi neden fazlalık görüyorum ki . Babam eve geldiğim için haftasonu hep bi beklenti içinde maddi yönden. Ama kendi hem çalışıyor, emekli, hem ev kira değil hem de yakıt parası vermiyor, arabanın benzini de bedava.

Ben mi kötüyüm Allah beni kahretsin mi , neden bekarım ki diye soruyorum kendime. Herkes gözümün içine bakıyor sanki evlensin diye . Bıktım bıktım. ..

Hataliysam söyleyin ki duzelteyim kızlar. Illa ki babamın eline para mı saymaliyim söyleyin. Bekar olmak suç mu söyleyin
bekarlık suç değil tabiki de
hatta dünyadaki en rahat şey
eğer eviniz varsa her haftasonu gitmeyin
annenizi yanınıza gelsin kalsın gitsin
çok kızdım babanızın tavrına
bu kadar rahat olmasının yanı sıra hala paranıza göz dikmesi gibi geldi bana
benim ailem tek emekli maaşı ile en ufak yaptığım katkıya bile bin kere Allah razı olsun derler

Anlattiginiza göre sizde eve karkida bulunuyorsunuz ama bunu gören yok. Madem öyle sizde ayda bi miktar para verin babaniza ama o kücük masraflari yapmayin ...yumurta vs getirmeyin. O kücük masraflari yapicaniza biriktirin o parayi yüklü miktarda babaniza verin.

Ayrica siz sirf haftasonlari eve gidiyormusunuz. O kadarini fazla gördügü icinde büyük ayip ediyor babaniz ....

Babamin eline para vermek bana çok garip geliyor. Sanki al bu evde kaldığım sürenin karşılığı der gibi, sanki bir alışveriş yapiyormusuz gibi.

O "yük" konusu öyle kötü niyette degildir.
Sizin de evlenmenizi yuvanizi kurmanizi istiyorlardir. Gözleri arkada kalmasin gibisinden...
O yüzden öyle yükmüssünüz gibi algilamayin.
Para konusunda bekarsiniz diye beklentiye giriyordur.. cogu ailede böyle olur.
Alinganlik yapmayin bence sonucta onlar aileniz. He deyin gecin ..

Kendimizi sevdirmek için karşımızdakilerin beklentileri ne olursa olsun karşılamaya çalışırsak böyle oluyor. O sizin babanız, sizi evladı olduğunuz için sevmeli; kendisine maddi fayda sağlayacağınız için değil. Sizi evladı olduğunuz için sevmiyorsa tavrınızı alın.
Evlenmek zorunluluğu hissi nereden geliyor onu da anlayabilmiş değilim. Okumuş meslek sahibi olmuşsunuz. Kendi hayatınızı idame ettiriyorsunuz. Size sorumsuzluğunuzdan ötürü sitem edemez.

Son düzenleme:
Kızlar alintilama yapmak yerine buradan yazacağım.

Haftasonu gitme diyorsunuz ama ilçe çok sıkıcı buraya gelip sosyal hayata akiyorum biraz da olsa.

Bundan sonra zaten eti falan ben alacağım ya inanin ki anne babayı kırmak çok kötü bir şey o yüzden kavga etmeyeceğim. Rabbim de hayırlı bir yuva ile mukafatlandirir insAllah beni

bence evliliği aileler ve özellikle mesleğini eline almış kızlarımız "başarı" olarak görmemeli
bu illa girmeniz gereken bir sınav değil
evlenip mutsuz olup bir evin içinde kalmanız daha mı iyi

kısmetinizde düzgün bir insan varsa evlenirsiniz
paranızla çıkın yurtdışına madem sıkılıyorsunuz
vizyonunuz artar oturun evde kitap okuyun, koca sahibi olmak başarı değil

esas mutluluk doğru mutlu bir evlilik yapıp o eve hayırlı evlatlar sahip olarak yuva yapmak

Babamin eline para vermek bana çok garip geliyor. Sanki al bu evde kaldığım sürenin karşılığı der gibi, sanki bir alışveriş yapiyormusuz gibi.
Yo niye ki? Belli ki rahat vermiyor ve bir beklentisi var. Sizde rahat etmek istiyorsaniz ya o parayi verip:" al baba bi kac masrafi karsilarsiniz bununla" diceksiniz yada eve gitmiceksiniz yada bu muhabbeti cekiceksiniz.
Bence babaya para vermek kötü birse degil ki? Ama tabi herkesin kendi düsüncesi kendine :))

Yanlis kisiyle evli olup omur boyu mutsuz olacagina kismetini bekliyorsun iste. Bunda ne var ki? Nasipte biraz daha gec evlenmek varmis. Valla benim babam bana "sen evlenme. Ben sana omur boyu bakarim" diyor. Baba boyle olmali.

Alıntı neden yapmayalım ki

Baba bu esasen baskı ile sizi evlendirmeye çalışıyor olabilir

Siz de evden uzak durun gezin parayı harcayın hafta sonu da eve gelmeyin biraz

Bir de eve katkım diye yumurta vs söylemeyin cidden bunlar basit şeyler misafir gitseniz bile götürülür yani

Örneğin bir faturayı üstlenin otomatik ödeme talimatı verin vs adı olsun zira annenize verdiğiniz harçlık yahut gelirken aldığınız yoğurt ya da pirinç eve katkı olarak görülmez maalesef

X