Neden nikah ayrı, düğün ayrı zamanda yapılır ?Düğün olmayınca eş olunmaz mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
genelde zaten önce nikah sona dügün yapılıyo ikisi bigündede olabilir istege baglı bişi

Bak şimdi tatlım ben de nişanlım da öğretmeniz.Üstelik ayrı şehirlerde.Eee ne olacak doğal olarak eş durumu tayini gerekecek.
Şöyle bir durum var şimdi:Eğer düğünümüz eş durumu tayininden önce olursa nikah zaten düğünde olur.
Ama tayin tarihi daha önde bir zamana denk gelirse mecburen erken nikah gerekicek.
EE böyle bir durumda nasıl olsa düğün olacak diye nikahta gelinlik de giymiyorsun.
Baba evinden gelinlikle çıkmanın tadı varken neden sadece tayin ya da özel durum için yapılan nikahtan sonra hemen eşinin yanında yaşamaya başlayasın ki..
Tabi bu tercih meselesi..Ama ben eğer erken nikah yapmak zorunda kalırsak babamın evinden gelinlike çıkıp eşimin yanına gitmek isterim..:kahve:

Biz tayin durumu nedeniyle erken kıydık nikahı.Biraz abartmışız tabi 6 ay erken oldu.:1rolleyes:Düğüne kadar eştik ama nişanlıydık.Garip bir durum ya.

hımm hepınızınkı genel olarak tayın durumundan dolayı boyle olms gıbı gorunuyor,
ya da memlekette ayrıca düğün yapmak gerektıgınden baska gunlerde yapılmıs ..

benim mantigim seninle aynı ama evli oldugu halde beraber yasamayan kadınlar daha bir kıymetli oluyorlar kendilerini agirdan satmıs oluyorlar canım.

yani olay bundan ibaret tamamen bizim turk kızlarına has kapris yontemi

benim nikahım düğünden 5 ay önce oldu.eşim asker bu yüzden.nikah kıyılınca eşim beni yanına aldı.ben nikah kıyınca karımı bırakmam dedi aileme ailesine bana.resmi nikah ve dini nikah oldu o gün eşimle ben otuturcağımız ile geldik,ev tuttuk eşyalarımızı ayarladık.düğün gününden bir gün önce bizde kaldık,ben gene gelinlikle çıktım babamın evinden.yani no problem.kimse de itiraz etmedi.

ben de tayin için erken yapcam gibi görünüyo ama bence düğün günü o mekanda yapılmalı, yani evet derken herkes duymalı,,
acaba sonradan formalite bi nikah olur u ki?

ya tamam da önemli olan nikahtır, düğün ise bunun kutlamasıdır,eğlence faslıdır. nikahtan sonra artık resmen karı koca olunmuştur aynı evde yaşamak için yada gerdek için düğünü beklemek bana göre anlamsız.düğünün ne bağlayıcılığı vardır ki :sm_confused:

Back
X