Neden ödeme yapmak zorundayım?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.177
1.108
333
36
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz hafta devlet hastanesinde estetik cerraha gittim. Burnumdaki Kemer’den rahatsız olduğumu aynı zamanda ciddi anlamda nefes alma problemim olduğunu söyledim. Nefes alman mucize çünkü burnun çok dar dedi. Ucundan kıkırdak alıp yanlara ekleyerek genişletmek gerekiyor dedi. Bunu kulak burun Boğaz uzmanları yapamaz estetik cerrahlar yapar ve 2000 civarı ücreti var dedi.

Bugün de bir kulak burun Boğaz uzmanına gittim. Muayene etti ve burun ucumun düşük olmasından kaynaklandığını söyledi. Burun deliklerin de çok küçük ama biz onunla ilgili bir işlem yapamıyoruz sadece kemiği düzeltip ucunu kaldırabiliriz böylece nefes alman düzelir ücreti de devlet karşılamaz 2500₺ dedi. Ama bu bir sağlık problemi neden devlet karşılamıyor dediğimde ise estetik olduğu için dedi. Aynı zamanda alerjim de varmış ilaç başladık. Benim bildiğim bu bir sağlık sorunuysa ücret alınmaması gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Evet estetiğe girdiği için karışlamıyor. Eğer sadece ciddi sağlık sorunundan içten mücadale yapılacaksa KBB uzmanının da hazırlayacağı rapora dayanarak ssk karşılayabilir. Ya da bir darbe kaza acil durum olduğunda yine hazırlanan rapora göre karşılıyor. Onun dışında hastalığınıza dayanarak bir operasyon içinse değerlendirme yapılıp bir kısmını karşılıyor buruna dıştan düzeltme amaçlı yapılan müdahaleleri karşılamıyor

Ama dıştan müdahale benim tercihim değil ki bu durumda. Kendisi baktı inceledi burun ucu düşük olduğu için nefes alamıyorsunuz dedi. Bunu ameliyatla düzeltiriz dedi. Bu durumda sağlık nedeniyle ameliyat olmuş oluyor. Yine de karşılanıyor dedi. Benim bildiğim sağlık nedeniyle estetik bile olsa devletin karşılaması gerekiyor.

Evet ama Maalesef sağlık prosedürleri öyle yürümüyor işte mantık aramamamız gerekiyor öyle uygun görmüşler :ıslık:

Maalesef burnu ikiye ayıran kemikteki ameliyatlar hariç diğer herhangi bir yerine müdehale isterseniz sıfır nefes almanıza sebep olsun estetiğe giriyor bunun mantıklı bir açıklaması var mı ? hayır ama uygulama böyle :KK62:
Birinci doktorun KBB uzmanları yapamaz demesi ise külliyen yanlış yapıyorlar hemde çok çok başarılı olanları var. Yüz estetik cerrahisi tamamen KBB doktorlarının uzmanlık alanı evet estetik cerrahlarınında alanı fakat estetik çok geniş bir alan tüm vücutta ameliyatlar yapıyorlar sonuç olarak burun ameliyatı konusunda uzmanlaşan ve deneyim kazanan KBB ve estetik doktorları aynı oranda bu ameliyatı yapabilir önemli olan önceliği sağlıklı nefes almanıza veren bunun yanında insan psikolojisin de büyük önemi olan yüz güzelliğini de düşünen bir doktor olması

Back
X