neden yine ben:(

ailesinin dinini bu kadar önemsememizin nedeni zamanla o aileye karışıcam bir bakıma dediğim gibi ailesiylede evleniyor insan evlenince.

ve benim ailem özellikle herşeyden önce aileye aile yaşantısına ve maneviyata önem veren bir aile, kesinlikle yobaz değiller kimseyi hor görmezler ama tercihleride bize ve ailemize uyan bir erkeklle evlenmemdir..çevremdeki insanlarda genel olarak bu düşünce yapısında

ben erkek arkadaşımın müslüman olmadığını kendim anlamadım, bizden hiçbir farkı yok çok bilgili..

canım benim bu sene ilk defa ramazanda oruç tuttu 20 gün..öğrenmeye lafta müslüman olmamayada çalışıyor

ailesiyle de evleniyorsun, buna katılıyorum.
ama ailesiyle sizin dininizin ayrı olmasının size ne zararı var onu anlayamıyorum.
siz kendi dininizi onlara dayatmadığınız ya da onlar kendi dinlerini size dayatmadıkları sürece insani ilişkileriniz niye hasar görsün?

yok onun ailesinin öyle olması bizimkiler açısından sorun olur, etrafımız akrabalarımız kimse daha önce böyle birşey yaşamadı onlara ters geliceğini biliyorum benneyaptımki

bana kalsa eğer ona yazık edip etmemek dünyayı önüne sermeye hazırım, ama bir yandada ailem annem babam canlarım kanlarım:(

Sen aileni mi terkedeceksin seçim mi yapacaksın sanki.Bence büyütüyorsun ,bu kadar mutlu olduğun birini bulmuşsun ,Hristiyan olduğunu duyunca ayrılmışsın,çocuk gidip dinini bile değiştirmiş.Çok uçlarda mı dinini yaşıyor aileleriniz.Dini konularda sen ona ,o sana baskı yapmadığı ,aileler saygı gösterdiği sürece sorun niye olsun ki.Hristiyan olduğunu bile anlamadım diyorsun.Çocuk ne kadar özveride bulunmuş,başkasının 'beni dinim için istemeyen birini istemem' diyeceği bir pozisyonda gidip müslüman olmuş senin için.Daha ne yapsın senin için ??Sen napıyorsun aileni ikna etmek yerine ağlayıp sızlayıp akrabalar ne der diyorsun.Kusura bakma ama onun bu sevgisini ve çabalarını haketmediğini düşünmeye başlayacağım

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen aileni mi terkedeceksin seçim mi yapacaksın sanki.Bence büyütüyorsun ,bu kadar mutlu olduğun birini bulmuşsun ,Hristiyan olduğunu duyunca ayrılmışsın,çocuk gidip dinini bile değiştirmiş.Çok uçlarda mı dinini yaşıyor aileleriniz.Dini konularda sen ona ,o sana baskı yapmadığı ,aileler saygı gösterdiği sürece sorun niye olsun ki.Hristiyan olduğunu bile anlamadım diyorsun.Çocuk ne kadar özveride bulunmuş,başkasının beni dinim için istemeyen birini istemem diyeceği bir pozisyonda gidip müslüman olmuş senin için.Daha ne yapsın senin için ??Sen napıyorsun aileni ikna etmek yerine ağlayıp sızlayıp akrabalar ne der diyorsun.Kusura bakma ama onun bu sevgisini ve çabalarını haketmediğini düşünmeye başlayacağım

o kadar güzel anlattın ki düşünceleri mi a.s.

dünya herşeyin güllük gülistanlık olduğu bir yer değil...herkes birşeylere karşı koyuyor, birşeylerin mücaadelesini vermekle geçiyor...

canım sen de seni bu kadar çok seven sevdiğini kanıtlayan bir insan için mücaadele et....

seven kolay bulunmuyor, aşk her köşe başında yok, mutlu olmak hiç kolay değil mutluluğun için sevdiğin için mücaadele etmeye çalışmadığın için ben de bu kadar büyük bir sevgiye layık olmadığını düşünmeye başlamak üzereyim.

umarım kimsenin başına böyle birşey gelmez ama birgün tanıdığınız birilerinin başına böyle birşey gelirse daha iyi anlaşılırım diye umuyorum..
mücadele etmediğimi söylemeyin çünkü ne mücadeleler verdiğimizi ben biliyorum..
ben hristiyanlıktan dönüceğini düşünmediğim için ve benim hem dini inancım hem de bizde kabul görmüş genel bilgilerden dolayı hristiyan olduğunu anladığımda ayrıldım, fakat o dinini değiştirince bende yeniden sarıldım ona..

ama kızlar inanın hiç kolay değil
malesef ki ben başkalarını düşünmek zorundayım çünkü ailemin düşüncesinde başkaları ne der mantığı malesefki var..

ben zaten onu bırakmak istemiyorum sadece bu evlilik olurmu? ailemi nasıl ikna ederim? evlenirsek problemler yaşarmıyız bunu bilmek istiorum çünkü bende onu çok seviyorum üzülüp incinmemiz en son istediğim şeybenneyaptımki

umarım kimsenin başına böyle birşey gelmez ama birgün tanıdığınız birilerinin başına böyle birşey gelirse daha iyi anlaşılırım diye umuyorum..mücadele etmediğimi söylemeyin çünkü ne mücadeleler verdiğimizi ben biliyorum..
ben hristiyanlıktan dönüceğini düşünmediğim için ve benim hem dini inancım hem de bizde kabul görmüş genel bilgilerden dolayı hristiyan olduğunu anladığımda ayrıldım, fakat o dinini değiştirince bende yeniden sarıldım ona..

ama kızlar inanın hiç kolay değil
malesef ki ben başkalarını düşünmek zorundayım çünkü ailemin düşüncesinde başkaları ne der mantığı malesefki var..

ben zaten onu bırakmak istemiyorum sadece bu evlilik olurmu? ailemi nasıl ikna ederim? evlenirsek problemler yaşarmıyız bunu bilmek istiorum çünkü bende onu çok seviyorum üzülüp incinmemiz en son istediğim şeybenneyaptımki

benim ananem de babanem de dedemlerde evlenince müslüman olmuşlar.
dolayısıyla tadığım birilerinin başına gelmiş.
babanemin tarafı; yani babamın dayıları ve onların çocukları müslüman değil.
ama onların bir düğünü olduğunda biz kiliseye gideriz, bizim cenazemizde onlar da bizimle birlikte saftutarlar.

yıllardır her ramazanda bize iftar hazırlarlar, biz onların bayramında onlarla bayramlaşırız.
renkli bir sülaleyiz.
herkesin birbirinin dinine saygısı var.
şimdiye kadar tek bi sorun ne gördüm ne duydum.

korkularınızı ve çekinceleriniz anlayabiliyorum, ama ailenizi de ikna edecek kişi siz olduğunuz için güçlü ve kararlı durmalısınız.

benim ananem de babanem de dedemlerde evlenince müslüman olmuşlar.
dolayısıyla tadığım birilerinin başına gelmiş.
babanemin tarafı; yani babamın dayıları ve onların çocukları müslüman değil.
ama onların bir düğünü olduğunda biz kiliseye gideriz, bizim cenazemizde onlar da bizimle birlikte saftutarlar.

yıllardır her ramazanda bize iftar hazırlarlar, biz onların bayramında onlarla bayramlaşırız.
renkli bir sülaleyiz.
herkesin birbirinin dinine saygısı var.
şimdiye kadar tek bi sorun ne gördüm ne duydum.

korkularınızı ve çekinceleriniz anlayabiliyorum, ama ailenizi de ikna edecek kişi siz olduğunuz için güçlü ve kararlı durmalısınız.

sakıncası yoksa müslüman olmayanların nereli olduğunu öğrenebilirmiyim?

umarım bizimde sonumuz bu şekilde olur benim içinde gerçekten hiç bir problem yok.
insan canlısı dost canlısı bir insanım herkesi olduğu gibi kabul ederim. saygım ve anlayışım var herkese her dine..

savaşmaya devam edicem elimden gelenin fazlasıyla benneyaptımki

sakıncası yoksa müslüman olmayanların nereli olduğunu öğrenebilirmiyim?

umarım bizimde sonumuz bu şekilde olur benim içinde gerçekten hiç bir problem yok.
insan canlısı dost canlısı bir insanım herkesi olduğu gibi kabul ederim. saygım ve anlayışım var herkese her dine..

savaşmaya devam edicem elimden gelenin fazlasıyla benneyaptımki

tabiki de sakıncası yok.
ananem doğma büyüme yedi göbek İstanbul'luydu.
babanem de İstanbul doğumlu ama aslen Boşnaktı.

Dininden vazgecmesı senı cok sevdıgınden mı yoksa normaldede dini önemsememesinde mi? mesela ben ne kadar cok sevsemde asla dinimden dönmem.O nasıl karar verdı musluman olmaya?

ayrıca sevıyosan ikna et derim,aılenden mutlaka onay almaya calış.yapabılecegınede ınan,sen şimdiden yok mok dersen başaramazsın bence.

birde bebeğin oldugunda fılan karışırlar mı bunuda düşün canım.:teselli:

aılen ılk basta emınım karsı cıkacaktır canım ama onu tanıdıkca severler bence hem ne guzel vesıle olmussun bırının musluman olmasına ama aılesı de onemlı yınede tabıkı aılen bunu sorun yapacaktır kesınlıkle ıs onda bıtmez yanı ama umarım kabul ederler cunku senı mutlu edecek bırı anladıgım kadarıyla off off sorun hıc bıtmezmı askda mutlaka engeller cıkıyo ınsanın karsına her ılıskıde sorunsuz ılıskı yok sanırım:1no2:

cocuk senın ıcın dınını kımlıgınıı herbıseyını degısmısss sırf senı sevdıgı ıcınnn haklısın davulun sesı uzktan bızede hossss gelıyorr ıcınde olsakkk ne yapardım bılemmm deneyıpp yasayıpp goreceksın yapabılcegın baska bısey yok tatlım

peki ailemde buna bu şekilde bakıcakmıdır?

annemin ağzından düşmeyen bir laf varsa o da erkeğin ailesiylede evlenirsin kızım seçiceğin erkeğe dikkat et:çok üzgünüm:

senin için müslüman olması iyi...
ama annenin bu sözüde çok doğru....
bence hiç aileni karşına alma...

din değiştirmenin sevgiyle alakası olduğunu düşünmüyorum
o dine hissedilen kopuklukla diğer dine kendini daha yakın hissetmeyle olacak bişeydir bu bence

aile mevzuna gelince de muhakkak ki çok çok zor olucaktır ne yazık ki
ben her zaman din ırk ayrımına karşı olmuşumdur ama toplumun bu konuda çok katı kuralları var
eğer kendinde bunlarla başa çıkıcak gücü görüyosan tabi ki sevginden vazgeçme

bi benzerini bende yaşadım şuan ki 4 yıllık beraberliğimden önceki erkek arkadaşımla mezheplerimiz ırklarımız farklıydı ben hiç sorun etmedim o öyleydi bende böyleydim sorun neydi kii diye düşündüm

ama bi gün bi arkadaşım bana dedi ki ilerde evlenicez çocuklarımız olacak ve ben kendi çocuklarımın senin çocuklarınla oynamasına izin vermicem dedi niye ki dedim şaşırdım çünkü senin çocukların eski erkek arkadaşımın ırkını söyledi ve onlarda öyle olcak o yüzden istemem senin annen baban torunum diye sevebilcekler mi acaba dedi
kalakaldım o an benim nasılda geri kafalı yobaz arkadaşım varmışta farkında değilmişim dedim
o kızla arkadaşlığımı kestim onun böyle düşüncelerinden ötürü paylaşıcak hiç bişeyimiz olmadığına kanaat getirmiştim

ama sonra dedim tamam onunla arkadaşlığımı kestim ama sadece o değildir kii böyle düşünen bi çok insan var tamam ben sevgi uğruna savaşıcak gücü kendimde buluyordum ama yaa çocuğum ??gerçekten arkadaşımın dediği gibi olurmuydu senin baban böyle diyip gerçekten dışlarlarmıydı onu ve bunu hep düşündüm sonra yapamıcam dedim kendim üzüleyim neyse ama ilerde çocuğum olduğunda o arkadaşımla aynı zihniyete sahip insanlar çıkar ve çocuğuma ben yanında yokken bi laf ederler onun üzülmesine sebep olurlar diye pes ettim sonunda bitirdim o ilişkiyi
bu ayrıma bu kadar çok kızan biri olarak pes etmem gerçekten kendime öfkelenmeme sebep oldu ama söz konusu ilerde doğuracağım çocuktu yapamadım

şimdi 4 yıllık bi beraberliğim var tüm köklerimiz herşeyimiz aynı ileriye dönük hiç bi soru işaretim yok kafamda çokta mutluyum çok şükür
yani ben pes etmiştim yapamamıştım çok üzülmüştüm çok hiddetlenmiştim zor günler geçirmiştim
ama sonra yüzüm tekrardan güldü çok şükür
allah herkesi hayırlı olanla karşılaştırsın inşallah:Saruboceq:

Bu kadar büyük bir fedakarlık yapacak bir erkek? her zaman karşına çıkarmı bilmiyorum bence çok şanslısın etrafına bakarsan şu anki erkekler en basit sorunlarda bile topukluyorlar hemen seninki ise kocaman bir sorunla bile başa çıkmaya çalışıyor ben takdir ettim mutluluklar dilerim..

bebeğimiz olursa ben tabiki müslüman olmasını isterim. zaten erkek arkadaşımda müslüman olduğu için tabiki müslüman olur..

benim her dine saygım var ama kendi bebeğimin hristiyan olmasını istemem, izinde vermem. buda benim kendi inancım gereği..

evet birinin müslüman olmasına vesile oldum ve bazende şunu düşünüyorum; karşıma çıkan bu insanla Allah beni imtihan etti belki beni onu müslümanlığa yönlendiriyim diye onla karşılaştırdı. bunu bile düşünüyorum ve ona tüm sevgim ilgim alakamla sarılmam, ondan hiç kopmamam gerektiğini düşünüyorum

canım ailesiyle tanıştın mı hiç?nasıl insanlar,konuşmaları,davranışları???düğünleri,dernekleri nasıl olur?ben şahsen bilmiyorum,erkek arkadaşın iyiyse,anlayışlıysa ve işi felanda varsa,ailene kendini sevdirirse
problem olacağını sanmıyorum,

ablasıyla kuzenleriyle yüzyüze görüştüm bir çok kez hepsi sıcakkanlı ve eğlenceli insanlar.
annesiylede tlfnda görüşüyorum canım ilk başlarda resmi ve soğuk gelmişti bana konuşurken ama sonra muhabettimiz daha sıcaklaştı ama yüzyüze henüz görüşmedik
bende bilmediğim için ailesiyle ailem uyuşurmu? benim annem ve babam damattan önce aileye bakıyorlar malesef ki....

Son düzenleme:
tercıh senın tabı ama senın için dınını kımlıgını degıstırmıs daha ne yapsın sen onu bırakıyosun o senı bırakmıyo olumlu ılımlı bırı senın ıcın herseyı yaparım dıyosa bı sorun yok evlılık bı sans o degıl baskası ıle olsa bıle kader kısmet bence allah bılır yanı

Bence canım, bu durumu onu daha tanımadan önce bilseydin, eri dönme şansın olurdu.. Ona aşık olmadan önce yani, oysa şidi tabir- i caizse iş işten geçmiş.. Aslolan her zaman AŞK 'tır diyorum ben her zama.. Ki, adam senin için nasıl büyük bir fedakarlık yamış.. Ailesinin rolü olacaktır tabi ilişkinzde daima, a onların seviyesini, duracağı noktayı ayarlayacak olan da sizlersiniz..

AŞk varsa, yola devam tatlım.. :lepi:

Back
X