• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedeni yok, ama neden... ?!

Masmavi_

Dünya’yı sevgi kurtaracak..
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
2.717
2.836
248
Son birkaç gündür içim acayip derecede sıkılıyor. Günlerdir geçmesini bekliyorum, ama geçmek bilmiyor bir türlü. Net bir nedeni yok, sadece çok huzursuz hissediyorum kendimi. Hayatımda her şey dört dörtlük değil; bazı sıkıntılarım var. Nedenini anlamak için hayatımı gözden geçirdim resmen, acaba şundan dolayı mı bundan dolayı mı, vs.. diye ama; yok! Bulamadım nedenini bir türlü. Öyle ki en sonunda çareyi buraya konu açmakta buldum. Patlayacakmış gibi hissediyorum. Böyle sanki kötü şeyler olacakmış gibi.. çok üzülecekmişim gibi... sanki içimin dört bir yanını kara bulutlar sarmış gibi... dualar okuyorum olmuyor, uyuyorum olmuyor, kitap okuyorum olmuyor, dışarı çıkıyorum olmuyor... Yardım edin, akıl verin lütfen, nasıl geçecek bu durum? Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
  • sebze ağırlıklı beslen
  • her gün 45 dk yürü
  • kesintisiz 8 saat uyu, çok da uyuma az da

bunlar fiziksel olarak seni rahatlatır

ruhsal olarak ise, kişisel gelişim okuyabilirsin, ya da herkesin belli sorunları olduğunu düşünebilirsin. kendine bir meşkale bulabilirsin... işe yarar..

eğer çok sıkılırsan bayramdan sonra bir psikologla bu konuyu görüş, psikiyatristle değil, önce psikologla.

bunlar normal hisler.

ruh halleri gelip geçicidir, bize misafir olurlar, sonra giderler.

sadece bu dönemde yıpranma.

Renkten dolayi okumakta biraz zorlandm :-) kendini dinliyosun bence,biraz dgsik bsyler yapmaya clis , dusundkce icinde bulundugun durumdan siyrilamazsin

maxi pro 5

sadece geçici olduğunu bil yeter. bende de zaman zaman oluyor. boğuluyormuşum gibi hissediyorum hiçbir yere sığamıyorum. ağlamak istiyorum ağlayınca biraz açılıyorum. bir ya da iki gün sürüyor sonra normale dönüyorum. böyle anlarda hiçbişey yapasım gelmiyor. ne televizyon ne dışarı çıkmak ne kitap vs. hiçbişey. sadece farkettim beni mutlu eden yiyeceklerden yediğimde iyi hissediyorum:) mesela dondurma ya da o anda sucuk varsa sucuklu peynirli ekmek yanına kola hazırlıyorum. biraz o sıkıntım gidiyor şaka gibi:1: ama sıkıntımın kaynağı belliyse, eğer bir şey için yoğun derece üzülmüşsem asla bişey yiyemiyorum. sadece uyuyorum. ve hep uyumak istiyorum..

yarın bayramda bayram ziyaretleri yapacaksan, biraz açılırsın. ben akrabalarımı görünce moralim düzeliyor, daha iyi hissediyorum.

• sebze ağırlıklı beslen
  • her gün 45 dk yürü
  • kesintisiz 8 saat uyu, çok da uyuma az da

bunlar fiziksel olarak seni rahatlatır

ruhsal olarak ise, kişisel gelişim okuyabilirsin, ya da herkesin belli sorunları olduğunu düşünebilirsin. kendine bir meşkale bulabilirsin... işe yarar..

eğer çok sıkılırsan bayramdan sonra bir psikologla bu konuyu görüş, psikiyatristle değil, önce psikologla.

bunlar normal hisler.

ruh halleri gelip geçicidir, bize misafir olurlar, sonra giderler.

sadece bu dönemde yıpranma.

Ramazan'da uyku düzenim alt üst oldu; sabaha kadar uyuyamayıp 5-6-7 gibi güç bela uyuyakalıyorum. Beslenme düzeni de değişti Ramazan'dan dolayı. Bu gibi şeylerin de illa ki etkisi vardır. Dengem şaştı resmen. Şuan kişisel gelişim kitabı okuyorum, bölümüm psikoloji olduğu için insan psikolojisiyle, gelgitleriyle iç içeyim, geçici olduğunu teorikte biliyorum, ama gel gör ki uygulama konusunda çok sıkıntı çekiyorum bu ara. Hem kendimi hem erkek arkadaşımı çok yıpratıyorum, ruh halimin frenleme mekanizması kafayı yedi sanırım; frenleyemiyorum kendimi. Pireyi deve yapıyorum, hep böyle umutsuzluk hali mevcut. Ses tonum bile ölü gibi çıkıyor, neşeden eser yok. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp önerilerde bulunduğun için. Kendimi geçici bir durum olduğuna dair telkin etmeye devam edeceğim..

Renkten dolayi okumakta biraz zorlandm :-) kendini dinliyosun bence,biraz dgsik bsyler yapmaya clis , dusundkce icinde bulundugun durumdan siyrilamazsin

maxi pro 5

Değiştirdim rengi. :)
Hiçbir şey kafamı dağıtmama yardımcı olmuyor ne yazık ki. Normalde okuldur, eğitimdir, seminerdir, stajdır, vs... hep dışarda oluyorum. Tatil fazla geldi de evde kaldıkça kafayı mı yedim acaba.. İnsan evde olunca da düşünmeden edemiyor ki hiçbir şeyi..

çık dolaş eğlen .. :16:
Denedim, ama sanırım ilacım bu değil. :/

Bende öle garip hissediyordum

bu gün deli gibi iş yaptım. Şimdi sadece yorgunluk kaldi, düşünecek halim yok :).

Demem o ki kendini boş bırakma. Mesela camları silmedim, bana yardıma gelirsen birşeyin kalmaz :p

sadece geçici olduğunu bil yeter. bende de zaman zaman oluyor. boğuluyormuşum gibi hissediyorum hiçbir yere sığamıyorum. ağlamak istiyorum ağlayınca biraz açılıyorum. bir ya da iki gün sürüyor sonra normale dönüyorum. böyle anlarda hiçbişey yapasım gelmiyor. ne televizyon ne dışarı çıkmak ne kitap vs. hiçbişey. sadece farkettim beni mutlu eden yiyeceklerden yediğimde iyi hissediyorum:) mesela dondurma ya da o anda sucuk varsa sucuklu peynirli ekmek yanına kola hazırlıyorum. biraz o sıkıntım gidiyor şaka gibi:1: ama sıkıntımın kaynağı belliyse, eğer bir şey için yoğun derece üzülmüşsem asla bişey yiyemiyorum. sadece uyuyorum. ve hep uyumak istiyorum..

yarın bayramda bayram ziyaretleri yapacaksan, biraz açılırsın. ben akrabalarımı görünce moralim düzeliyor, daha iyi hissediyorum.
Geçecek elbet, ama geçirmeden geçse keşke. :) Senin mutluluğa giden yolların midenden geçiyor sanırım, yediğim hiçbir şey bende bu etkiyi yapmadı henüz. Belki de en sevdiğim yiyeceği keşfedememişimdir :)) Bizim burada bayram bayram gibi geçmiyor ki... Akrabalar memlekette, hep evde oluyoruz genelde. Bir sevdiceğim var, o da uzakta. Kısacası bayram bende bir heyecan oluşturmuyor ne yazık ki. Sakin kalmaya çalışmaya devam edeyim madem.. ama bu durumda sakin kalmak da çok zor oluyor benim için.

Son düzenleme:
Ben de uc gundur boyleyim. Kalbimin sıkıntisini soyle tarif edeyim; bir elinizi yumruk yapin diger elinizle de onu avuclayip sıkın tam olarak oyle. Sanki biraksa bi'oh cekecegim. Gece aglamaya zorladim kendimi rahatlarim diye ama i-ih. Havalar da bunaltici zaten:(

Bende öle garip hissediyordum

bu gün deli gibi iş yaptım. Şimdi sadece yorgunluk kaldi, düşünecek halim yok :).

Demem o ki kendini boş bırakma. Mesela camları silmedim, bana yardıma gelirsen birşeyin kalmaz :p

Kendini meşgul et ki düşünmeye vaktin olmasın diyorsun yanii. Son zamanlarda çok tembellik ettim, hep yattım ve düşündüm. Düşündükçe de kafayı yedim sanırım. Şimdi de zihnimi boşaltmaya çalışıyorum ama nafile..

Cam silme fikri fena değilmiş, kolları sıvadım, geliyorum! :1:

Son birkaç gündür içim acayip derecede sıkılıyor. Günlerdir geçmesini bekliyorum, ama geçmek bilmiyor bir türlü. Net bir nedeni yok, sadece çok huzursuz hissediyorum kendimi. Hayatımda her şey dört dörtlük değil; bazı sıkıntılarım var. Nedenini anlamak için hayatımı gözden geçirdim resmen, acaba şundan dolayı mı bundan dolayı mı, vs.. diye ama; yok! Bulamadım nedenini bir türlü. Öyle ki en sonunda çareyi buraya konu açmakta buldum. Patlayacakmış gibi hissediyorum. Böyle sanki kötü şeyler olacakmış gibi.. çok üzülecekmişim gibi... sanki içimin dört bir yanını kara bulutlar sarmış gibi... dualar okuyorum olmuyor, uyuyorum olmuyor, kitap okuyorum olmuyor, dışarı çıkıyorum olmuyor... Yardım edin, akıl verin lütfen, nasıl geçecek bu durum? Ne yapmamı önerirsiniz?

Adet olacak olmayasın :27:
Reglden önceki bir hafta boyunca böyle olurum ben :9:

Ben de uc gundur boyleyim. Kalbimin sıkıntisini soyle tarif edeyim; bir elinizi yumruk yapin diger elinizle de onu avuclayip sıkın tam olarak oyle. Sanki biraksa bi'oh cekecegim. Gece aglamaya zorladim kendimi rahatlarim diye ama i-ih. Havalar da bunaltici zaten:(

Acaba aşırı sıcaklardan dolayı mı böyle oldu? Ben kış mevsimine hayranım. İlkbahar her kendini gösterdiğinde yaz geldiği için içimi bir korku kaplıyor. Sevmiyorum bu mevsimi..

kitap oku, dışarı çık, dua et, şükret. yarın bayram zaten çıkarsın muhtemelen. süslen, püslen güzelce giyin akraba ziyaretlerine git. bana da çok olur bu durum, sana yazdıklarımın aynını ben de yapmayı düşünüyorum. inşallah geçer :34:

Geçecek elbet, ama geçirmeden geçse keşke. :) Senin mutluluğa giden yolların midenden geçiyor sanırım, yediğim hiçbir şey bende bu etkiyi yapmadı henüz. Belki de en sevdiğim yiyeceği keşfedememişimdir :)) Bizim burada bayram bayram gibi geçmiyor ki... Akrabalar memlekette, hep evde oluyoruz genelde. Bir sevdiceğim var, o da uzakta. Kısacası bayram bende bir heyecan oluşturmuyor ne yazık ki. Sakin kalmaya çalışmaya devam edeyim madem.. ama bu durumda sakin kalmak da çok zor oluyor benim için.

Nedensiz boşuna canını sıkma
Hepimizin sıkıntısı var ki sen de biliyorsundur..hepimizin içinde kalan ukteler geçmiş acılar gelecek tedirginlikleri filan bir dolu
ama ne yapalım düşünüp düşünüp üzülmek kimseye fayda sağlamıyor
O yüzden çözüm odaklı bakmamız lazım sorunlara:) Olabildiğince oldururuz zaten olmuyorsa da amaaaan :27:

Adet olacak olmayasın :27:
Reglden önceki bir hafta boyunca böyle olurum ben :9:

Günüm yaklaştı aslında. :17: Normalde bende de oluyor bi gerginlik hali ama bu defa çok aşırı.. Reglden dolayı bile olsa geçmeyince acıların kadını gibi hissediyorum kendimi. Kendi kendime sinir oluyorum yahu yok böyle bir his.

kitap oku, dışarı çık, dua et, şükret. yarın bayram zaten çıkarsın muhtemelen. süslen, püslen güzelce giyin akraba ziyaretlerine git. bana da çok olur bu durum, sana yazdıklarımın aynını ben de yapmayı düşünüyorum. inşallah geçer :34:
Yarın kendimi şımartayım o zaman, hele bi şu orucu da açalım da.. :) Teşekkür ederimmm.

Nedensiz boşuna canını sıkma
Hepimizin sıkıntısı var ki sen de biliyorsundur..hepimizin içinde kalan ukteler geçmiş acılar gelecek tedirginlikleri filan bir dolu
ama ne yapalım düşünüp düşünüp üzülmek kimseye fayda sağlamıyor
O yüzden çözüm odaklı bakmamız lazım sorunlara:) Olabildiğince oldururuz zaten olmuyorsa da amaaaan :27:
Olmaz mı.. Herkes bazı dönemler çok zorlandığı şeyler yaşayabiliyor. Atlatsa bile bazı zamanlar hatırlayıp durgunlaşıyor falan... Benim de bastırmaya çalışarak biriktirdiğim çok şey var... Aslında hayata dair her şeyi akışına bıraksak çok rahat olacak kafalar, ama gel de uygula. :36:

Back
X