evet,tartistigim konuda yuzde yuz hakliyken o bir konusuyor ,diyorum ki burda suclu benmiyim.simdi size bir iki not verecegim,sonra konuya gececegimve daha sonra bu notlarla ilgili tartismayi soyleyecegim.
Ben duzenli,ve her gun yemegini yapan bir bayanim.arkadaslarim, etrafimdaki komsular dahi hep derler ne sanlsi esin var ne guzel yemekler yapiyorsun.
Esimin isi ise kendine bagli istedigi sattte gelebiliyor.fakat isi cok uzun surdugu icin gec gelir.her kez esiyle yemek yerken,cay icerken,bizim evimizde her kez tabagini alir yemek yer.sadece ramazanda birlikte yemek yeriz.gec geldigi icin de genelde musterileriyle yemek yemis oluyor...haliyle.evde haftada bir veya iki kez yemek yer.ve bundan dort bes sene once bu konu yuzunden kavga etmistimmm.ben kavga etmistim.
Arkadaslarim hep esleriyle yemek yiyor,hep birlikte cay iciyor.aksam kimi arasam cagirsam caya esimle yemek yiyoruz,yada askimla cay iciyoruz diyorlar,diye agladigim coktur.ve her seferinde bir hafta erken geldi ve sonra tekrar eskiye dondu...ve bende yoruldum biraktimmmm sikayeti....
Neyse bu nottan sonra konu dun gece oglumla uyumus kalmisim.esimde koltukta..birden gece geldi beni optu ben namaza gidiyorum askim dedi.bende tamam demisim.adam namaz kilmaz sabahi da disarida kiliyor...bir ara uyandim ruyami dedim.baktim yok.ordan da ise gitmis.uykunun bir dakikasi icin yuz takla atan adama bakin.neyse sabah dokuz bucukta uyandim.aradim.nerdesin sen dedim.hic askim namaza gittim ordanda ise gectimm..ne isi sabah namaziyla isinin baslama saati arasinda ikibucuk saat var..bu ne ya.hemsen namaz kilmiyorsun kiiiii.bagirdim.sen kafayimi yedin.ben ayni seyi yapsam sen ne yaparsin yaaaaaa.dedim.bu ne ya.yada aksamdan bana soyle ben sabah namazina gidecegim.kizdim kapattim teli.on dak.sonra kapida.arabaya gel konusalim dedi.israr etti gittimmm..
Neymis sabah yanima gelmis beni opmus askim namaza gidiyorum demis,bende tamam demisim.uykuluyum ne deseydim...bu gun benim icin miladdi dedi..dun gece cok dua ettim ve bu gun ahmet adindaki arkadasimla namaza basladim,ve cok guzel duygular hissettim bu gun.ama sen aradin beni yiktin dediii...
Bende,peki benim acimdan dusun,yaptigin mantiklimi,aksam bana soyle git.ve sen namaz kilan biri olsan tamam diyecegim.sanki gece nur indi gibi bisey oldu..tobe yarrabbimmm.kizlar bu kopurduuu.yok ben o geldiginde yemek yemek istediginde diyormusum ki ,yemek yaptigim da tok geliyorsun,yemek yapmadigimda acsinn.hep bunu soyluyormusum...benim yemek yapmam onun icin bir lutufmus gibi yapiyormusummmm...ne diyorsun sen dedim.ben yemek yemedigimiz icin sikayet eden,onca kavga eden bennn,her seferinde yemekleri cope dokmekten ben biktimmmm demektennn,doktugum gun acim diyen sana isyan ettmiyormuyummm.ya delirdim kizlarrrrr.ve inanirmisiniz bir gun oncede ablasi bizdeydi balik siparis verdik,yine tokum dedii,bende bari bu gun yapmma diye uyardim..erkenden aradi ki ac gelsin diyeeee....ve tartistik eve geldim,aklima siz geldiniz.bir tencere pilav bes gunluk,uc gunlukte makarnayi cope doktumm.sizin icin resmini cekecektim...patlican yemegimide yapmistim uc gun yeye bitiremedik cocuklarla.
Ay bunu birine anlatsa varya ne dusunurler benim hakkimda bilemiyorum.kizlar copteki yemeklerin resmini ceksem size gostersem sasarsiniz...gunahi da var,,ustune ustelik esimin yalanida beni yiktiiii...simdi uyuyor,gidip o coptekileri cikarip kafasina bosaltasim var.....bu gun sulu kofte pilav yaptim.on da geldi,toktu....soylediklerimden dolayi yedi.....ve kizlar bu tartismayi yaparken evde buldum kendimiii eeee namaza gitmistiya o konu ayakta kaldiiii.hale bakinnnn..