Nedir bu genç kızların hali!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

enteldantell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2022
2.597
4.140
63
Merhabalar.
Şu forumda yüzlerce mesaj okudum.
hepsinde gözlemlediğim bir durum var.
kadınlarımız çok ama çok yapıcı .
ama bir o kadar da kendilerine değer vermiyorlar.
kırk kere konu açıp yok ayrıldım, yok barıştım konuları oluyor.
güzel kardeşlerim,genç kızlar , 15 yıllık evli biri olarak lütfen ama lütfen ne olursa olsun size yapılan büyük yanlışları affetmeyin.
ama seviyorum ne yapayım demeyin.
acaba düzelir mi diye düşünmeyin.
ne huylu huyunu bırakır,ne değişir,ne de sizin onurunuzu ayaklar altına alan bir adamdan adam,koca olur.
neden herşeye rağmen şu erkeklerin sizin sırtınıza yük olarak binmesine izin veripp, onları defalarca affedip ,bir de öte yandan bozulan psikolojinizi tamir etmeye uğraşıyorsunuz.
bakın sağsınız,sağlığınız yerinde , aç açıkta değilsiniz,hayat güzel, nefes alın ,doğaya bakın ,hayatın güzelliğini keşfedin .
ve en önemlisi kendinize değer verin.
değmeyecek insanları hayatınızda dakika tutmayın.
ayrılınca daha mı kötü olurum demeyin, hayır çok daha iyi olacaksınız.
ama o kararı vermekte zorlanmayın.
sonrası evlenip ayrılmak ,ortada kalan çocuklar ve yaşanılan travmalar oluyor.
kimse değişmez,değişmiş gibi yapar.
yazılanlar hep aynı ve çok üzücü.
kadınların böyle ezildiğini görmek bana çok dokunuyor,yapmayın bunu kendinize.
siz çok değerlisiniz ,unutmayın...
hepinize musmutlu yarınlar diliyorum.

Bir yandan evliliği yürütmeyi, bir yandan da bozulan psikolojimizi kırık kalbimizi tamir etmeye çalışıyoruz. Toplumda “boşanmış kadın” algısını yaşamamak için sırf…

Bir yandan evliliği yürütmeyi, bir yandan da bozulan psikolojimizi kırık kalbimizi tamir etmeye çalışıyoruz. Toplumda “boşanmış kadın” algısını yaşamamak için sırf…
işte buna gerek yok ,toplumu boşverip kendimize bakmalıyız,ömür geçip gidiyor ,nasıl mutlu isek başka hiçbirşeyi dşünmeden öyle yaşamalıyız

Yasamayin. Bu bir tercoh toplumun algisini yemisim. Toplum biziz. Onu sekillendirmek de bizim elimizde. 100 sene once ki bosanmis kadin algisiyla bugun ki algi bir mi? Bu devirde bu kafalara girmeyin artik lutfen. Afganostan da degiliz cok sukur

Yeni konu var tecavüze uğramış sevgilisi tarafından terk edilmis diyor ki ondan vazgeçemiyorum

Önce insanın dik duruşu olucak net ve sert tavrı olucak saygısı olucak kendine

Seviyorsun iyi hoş ama sevgi bu değil ki bu saplantı bağımlılık

Hepimiz sevdik ama üzdukleri yerde bıraktık yada ben öyle yaptım

Sanki dünya da bi erkek o gibi davranmak ve kendini bir kör kuyuya atmak nedir ya

Insan acısını yaşar ama bunu drama filmine çevirmeye gerek yok

Onun umrunda değilsen benim umrumda hiç değilsin bu kadar basit

Kizlar öz saygisiz ve öz sevgisiz büyüyor. Bu yüzden yeter ki sevsin kafasiyla herseye razi geliyorlar. Kizlara "yuvayi kadin yapar" diye diye yalnis akillar verildi nesillerce.Ailelere büyük pay düsüyor burda. Iliskileri tabu haline getirmemek lazim. Biri videoda bir kadin demisti: Terbiye edilecek degil, terbiyeli adamla evlenin.

Toplumda “boşanmış kadın” algısını yaşamamak için sırf…
Toplumda "boşanmış kadın" algısı olsa ne olur? Dünyanın sonu mu?
Toplumun bir kısmına zaten 2023 yılında olduğumuzu bile kabul ettiremiyoruz, kendi hayatımızı onların değer yargılarıyla yaşayacaksak oohoooo.

Herkes kendinden başlayacak.
Önce kendiniz yıkacaksınız o korkuyu. "Aman toplum ne der, aman algı oluşmasın" derken kendiniz de başka kadınlara böyle baktığınızı itiraf ediyorsunuz.. Yapmayın. Bırakın herkes kendi hayatını yaşasın.

İnanın bazen buraya girip konu okumak istemiyorum o kadar ezik, kendini paspas eden, kendine bir hiçmiş gibi sevgiye delice açmış gibi davranan genç kızları hatta artık 30u devirmiş hatunları görünce önce sinirleniyorum ama asıl canım yanıyor. Kendinize değer vermek için acı tecrübelerden ateşli kahırlardan geçmeyi beklemeyin. Zaman kısıtlı, hayat güzel. Ağladığım, kendimi evlere kapattığım günlere öyle acıyorum ki. Birde ödül verir gibi bu adamlara maaşlarını, babalarının miraslarını yedirip çocuk doğuruyorlar. Halbuki adamlar ayagınızı öpse az.
Boşanmış kadın kafasından çıkın bu bir enerjidir. Ne boşanmış hatunlar tanıyorum dört dörtlük evlilikler yapıp prensesler gibi mutlu. Hepsinin ortak noktası şuydu asla kendilerine boşanmış dul gibi iğrenç sıfatları yakıştırmadı kabul etmedi. Biz neyi alıp kabul edersek onu yaşıyoruz.

Halbuki toplum biz değiştikçe değişir.
Biz toplumun katı kurallarına uymaya devam ettikçe toplum da değişmeden kalmaya devam eder.
Ya da daha kötüsü daha da katı kurallar ortaya çıkar.
Ama bir bakıma haklısınız, herkes korktukça öne çıkmak da kolay değil.
Hele ki kadınların kadınlar tarafından yargılandığı bir toplumda ne yazık ki değişim çok zor.
Hep diyorum, erkeklerin baş tacı edildiği bu düzeni erkeklerin desteklemesi şaşırtıcı değil.
Kim elindeki güçten kendi isteğiyle vazgeçer ki?
Ama varlıklarının değer bulmadığı böyle bir düzeni kadınların desteklemesi, bu düzene baş kaldıran kadınları bazen herkesten daha fazla yine kadınların yargılaması?
İşte benim için anlaşılmaz ve kabul edilemez olan bu.
Umarım artık insan olduğumuzu ve insan onuruna yakışır şekilde saygıyı hak ettiğimizi idrak ederiz (ne garip, yüzlerce yıl önce ilk feminist hareketler de bunu kabul ettirmek için yola çıkmıştı.).

Kizlara "yuvayi kadin yapar" diye diye yalnis akillar verildi nesillerce.
Hatta arttırıyorum;
"Erkeğin elinin kiridir"
"Kadınlar çiçektir"
"Anneler melektir"
"Annelik kutsaldır"
"Erkektir yapar"
....
Şu ataerkil düzeni bi yıkamadık gitti babasını satayım.

Hatta arttırıyorum;
"Erkeğin elinin kiridir"
"Kadınlar çiçektir"
"Anneler melektir"
"Annelik kutsaldır"
"Erkektir yapar"
....
Şu ataerkil düzeni bi yıkamadık gitti babasını satayım.
mesele ata erkillik değil aslında,çok büyü ksevgi boşluğu var kadınlarda.
ve erkeklerde de çok büyük sevgisizlik sorunu.
erkekleri de bir anne yetiştirdiğine göre yine sevgisiz kalan kadınların doğurduğu sevgisiz erkekler,diper kadınlara işkence ediyor...

mesele ata erkillik değil aslında,çok büyü ksevgi boşluğu var kadınlarda.
ve erkeklerde de çok büyük sevgisizlik sorunu.
erkekleri de bir anne yetiştirdiğine göre yine sevgisiz kalan kadınların doğurduğu sevgisiz erkekler,diper kadınlara işkence ediyor...
İşte erkeklerdeki sevgisizlik sorunu da ataerkil sistemin sonucu zaten.
Neden?
"Erkek öyle yapış yapış sevgisini göstermez" "Erkek ağlamaz" "Erkek evin direğidir" diye büyütülen oğlan çocuklarının, nasıl sevgi dolu adamlar olmasını bekliyoruz ki? Erkekleri anne yetiştirmiyor, anne sadece hizmetçiliğini ve bakıcılığını yapıyor çocuğun bizim toplumda. Erkek çocuğun modeli babadır. Baba şiddet gösteren bi babaysa, oğlu da şiddet gösteren bir yetişkine dönüşür. Baba evde anneye sevgi göstermiyorsa, çocuk da evde sevgi gösteren erkek görmüyorsa, öğrenemez erkek olarak sevgi göstermenin ne olduğunu.
Çocuk görerek öğrenir, taklit ederek öğrenir.

Sistem kadın-erkek hepimizi yiyip bitiriyor.

Bu lafada sinir oluyorum boşanmış kadın algısı

Ya ALLAH aşkına bu algıyı kim yaratıyor yine biz sen ben o

Ben eşimden baskı görerken hakaretine baskısına her türlü pisligine maruz kalırken o toplum nerde akraba eş dost o akıl verenler laf edenler nerde odanın bir kenarına çekilip ağlarken kim gelip göz yaşımı silmiş hangi toplum

Ben düşerken elimden kim tutmuş da ben boşandigim zaman bunun lafını ediyorlar

Herkes dönüp kendine bakıcak hayat bu kime ne getirir bilinmez bugün laf ettiğin şeyin tam ortasında kalırsın o toplum bu seferde seni laf eder

Bende ayrıldım laf eden etsin valla birileri konusucak diye şu yalan dünyamı cehenneme ceviremem evet boşanma süreci zor bir dünya üzüntü sıkıntı

Ama sonrası yaşadığım şey özgürlük kendi hayatım kendi kararım kendim

Hani şarkı da dediği gibi ... Benden Bir Tane Daha Yok :21::KK28::KK49:

bu dedikleriniz çok doğru elbette ama insanın yaşayıp tecrübe etmeden bunları dinleyerek bir şeyleri anlaması çok çok zor maalesef

Öyle bir algının kaldığını düşünmüyorum. Artık evlenmek kadar boşanmak da doğal

E siz böyle düşünürseniz o algıyı yıkamayız ki.
Boşanmak ne ayıp ne günah.
"Boşanmış kadını" mike mike kabul edecek bu toplum ve bu da gene kadınlar sayesinde olacak. Ama sizin gibi kadınlar değil tabii. Güçlü kadınlar sayesinde .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X