• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kaynana sorunu!! onlarda hic gelin olmadi mi :-((

Bazıları neredeyse kayınvaliden kadar taş düşsün başına diyecek...
Hamile kadın son haftaları, annesini yanında görmek istemesi kadar doğal ne var???
Kayınvalidesi 2 aylığına Türkiye'ye gelmiş, daha önce hep yanındaymış, aynı şehirdeymiş, sabah gelip akşamın bir saatine kadar keyif yapıyor kızın yanında...
Rahatsız oluyorum deyince de tü kaka oluyor, ne güzel oh yaaa...
Erkek annesi diye her yaptığına da müsamaha gösterilecek diye bir koşul yok...
Kimi insan evinde yalnız olmayı sever kimi ma aile olmak ister, birincisini seçiyor diye bir insanı yargılama hakkı kimseye düşmez, ev sadece erkeğin değil, kadının da evi çekip çeviren düzünenini sağlayan kadın olduğuna göre, güleryüz ve huzur bulmak isteniyorsa evdeki hanımın kurallarına saygı duyulması gerektiğini de insanlar yaşı kaç olursa olsun öğrenmek zorunda...

vala ilk erkek oldunu duydunda suratı düştü görumcemnde aynı şekilde.kaç kere dedi bana git baktr kız olmasn.vücut tipim kız bebeği işaret ediyormuş.kız bebek ayrı olurmuş kız evlat hayrlı olurmuş.ve sülalernde tek erkk bnm kocam ve tek eerkek bebek bizimkisi.resmen yediremediler bnden nasıl olur bu erkek bebek.
Ha düşünmezler cinsiyet kimin tarafından belirlendiği.sorun sadece ben olduğum için bu bebeğin erkek olmasını istemiyorlar.

Genelde kayınvalideler erkek torun olsun isterler.
Hele oğlu tek erkekse illede ilk çocuk erkek olmalıdır.
Sizin ki bu genellemelerin dışında kalıyor galiba.

Hamile kadın son haftaları, annesini yanında görmek istemesi kadar doğal ne var???
Kayınvalidesi 2 aylığına Türkiye'ye gelmiş, daha önce hep yanındaymış, aynı şehirdeymiş, sabah gelip akşamın bir saatine kadar keyif yapıyor kızın yanında...
Kimi insan evinde yalnız olmayı sever kimi ma aile olmak ister, birincisini seçiyor diye bir insanı yargılama hakkı kimseye düşmez, ev sadece erkeğin değil, kadının da evi çekip çeviren düzünenini sağlayan kadın olduğuna göre, güleryüz ve huzur bulmak isteniyorsa evdeki hanımın kurallarına saygı duyulması gerektiğini de insanlar yaşı kaç olursa olsun öğrenmek zorunda...

anlayisin icin sagol, yuzune acikca gelme denilmiyor bu yuzden rahatsizligimi ima ettim yine umursamadi :31:

vala ilk erkek oldunu duydunda suratı düştü görumcemnde aynı şekilde.kaç kere dedi bana git baktr kız olmasn.vücut tipim kız bebeği işaret ediyormuş.kız bebek ayrı olurmuş kız evlat hayrlı olurmuş.ve sülalernde tek erkk bnm kocam ve tek eerkek bebek bizimkisi.resmen yediremediler bnden nasıl olur bu erkek bebek.
Ha düşünmezler cinsiyet kimin tarafından belirlendiği.sorun sadece ben olduğum için bu bebeğin erkek olmasını istemiyorlar.

bir anne olarak nasıl böyle düşünür anlayamadım,kız da olsa erkek de olsa sonuçta onun torunu olacak.bu cinsiyet ayrımcılığı beni deli ediyor.kız-erkek fark etmez önemli olan Hayırlı evlat olması.iyi ki benim yerimde sen yokmuşsun,benimkiler ikiz ikisi de erkek üstelik.k.validen seni öldürürdü sanırım bu durumda:9:

Son düzenleme:

O kisilerden biri benim galiba.
Ama ben taş düşsün kafasina gibi bir seyi aklimin ucundan bile gecirmedim.
Kimseyi yargiladigimda yok.
Kadin oglunun evinde oturur arkadas kim ne derse desin!
Konu sahibinin annesine de bir sey denmedi, gelsin kiziyla zaman gecirsin tabi ama
kaynanasi daha gelmeden derdine düsmüs!!
Bu ne bicim bir is ya hic mi iyi kaynanasi olan yok??
Kimilerinin yemesi icmesi bile gözüne batar, kimileri basar bedduayi!

Kadinlarin haberleri yok, burda dedikodulari yapiliyor!
Arkakarindan konusuluyor.
Bu yapilan hem ayip hem günah!!!!!
Bu dünyanin bir de öbür tarafi var nasil yüzlesecekler.

Not: Ablalarim kayinvalidelerini cok sever. Teyzem kayinvalidesini cok sever.
Abimin karisi alman ve annemi cok sever!"!

Yani burda nedense gelinler Melaike, Kayinvalideler şeytan.

"bende dogumdan sonra annemin gelip bi kac gun yanimda kalmasini bana bakmasini planliyorum ama hal boyle olunca annemle bizi yalniz birakmaz sabah erkenden gelir gece evine gider o zman ben ne anladim annemle basbasa kalamadiktan sonra " demişsiniz

normal zamanda bütün gün gelip oturmasına bende hoş bakmam ama doğum zamanı daha başka

tabi ki her iki ailede gelmeli

sizin anneniz geldi siz mutlu olacaksınız peki eşiniz de annesi gelsin istemez mi

doğacak olan sadece sizin çocuğunuz değil ki

O kisilerden biri benim galiba.
Ama ben taş düşsün kafasina gibi bir seyi aklimin ucundan bile gecirmedim.
Kimseyi yargiladigimda yok.
Kadin oglunun evinde oturur arkadas kim ne derse desin!
Konu sahibinin annesine de bir sey denmedi, gelsin kiziyla zaman gecirsin tabi ama
kaynanasi daha gelmeden derdine düsmüs!!
Bu ne bicim bir is ya hic mi iyi kaynanasi olan yok??
Kimilerinin yemesi icmesi bile gözüne batar, kimileri basar bedduayi!

Kadinlarin haberleri yok, burda dedikodulari yapiliyor!
Arkakarindan konusuluyor.
Bu yapilan hem ayip hem günah!!!!!
Bu dünyanin bir de öbür tarafi var nasil yüzlesecekler.

Not: Ablalarim kayinvalidelerini cok sever. Teyzem kayinvalidesini cok sever.
Abimin karisi alman ve annemi cok sever!"!

Yani burda nedense gelinler Melaike, Kayinvalideler şeytan.

Ben kayinavlidemi cok severim :46: :46: :46:
Allah biliyor ya, dogumumda da yanimda olsun isterim.

İnsan su anlattiginiz nedenlerden dolayi, hakkimi helal etmiyorum dermi hic yaa.
Kul hakkina girmezmi bu.
Kadini (Allah bilir) cehenneme yaklastiriyorsunuz belki.

Adaletlilerin en adaletlisi Allah cc., hangi hak kimde,kimin hakkı hak yalnızca o bilir.Kimse kimsenin sözüyle cehenneme yaklaşmaz..
....

Polanegri, sizi kırmak istemem.Yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz.

Anlattıklarınız kadarıyla kçvalideniz objektif davranamadığınızı sezinledim..
Gurbette olmak, aile yaşamını devam ettirmek zor anlıyorum fakat hiç iyilikleri olmadı mı size ?

Ya da sizin ona hiç yanlışlarınız ? Bırakın gelsin, eşinizle bu konuda konuşmayın derim ben.

Anneniz gelincede eşiniz size huzur versin.

Kadin oglunun evinde oturur arkadas kim ne derse desin!.

K.valide konusuna gerçekten hassas davranan insanlardan biriyim.Evlilik hayatımda da böyle.

Fakat kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.Bu yüzden kızmadan önce dinlemek,sormak gerekiyor.

Art niyet taşımıyorsa ve gerçekten çok kırgınsa yine bu sözleriniz geçerli mi ?

Aslında sizide anlıyorum.Alıntıladığım cümlenizle bakış açınızı anladım..

''Oğlunun evi, abimin evi'' düşünceleri yaşadıkça içimizde o evde iki kişi yaşadığını ve o evin iki kişiye ait olduğunu anlamadıkça aileler arasındaki bu çatışma hep yaşanacak.

Bu kurulan cümle öyle haksız bir cümle ki, bu hakkı kim ödeyecek peki ?

• Beğen
Reactions: anu
konu sahibi doğumda k.validesi gelecek diye mi sorun yapmış,orasını çözemedim? ama eğer sorun buysa kendi annesi geliyorsa tabii eşinin annesi de gelecek.sonuçta onun da torunu.zaten yeri doğum yapmış olacak,biri bebekle ilgilenirken biri de seninle ilgilenir.daha rahat olur bence.doğum zamanı bu sorunlar hep yaşanıyor sanki ya da banamı öyle geliyor? ne bileyim bende doğum yaptım ama kim gelecekmiş ne yapacakmışın derdine değil yavrularımı sağlıkla kucağıma alabilme derdine düşmüştüm.bi de böyle konularla yoramazdım hem kendimi hem bebeklerimi.

zaten o gelecek belli bisey ama beni kimse anlamadi burada, benim istedigim dogumdan sonra annemle tek vakit gecirmekti k.validem aksam uzeri ugrayip bebegi sevip gitsin neden boyle tepki veriliyor normal zamanda zaten haftanin 4-5 gunu gelmekte..

her neyse....

Adaletlilerin en adaletlisi Allah cc., hangi hak kimde,kimin hakkı hak yalnızca o bilir.Kimse kimsenin sözüyle cehenneme yaklaşmaz..
....

Polanegri, sizi kırmak istemem.Yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz.

Anlattıklarınız kadarıyla kçvalideniz objektif davranamadığınızı sezinledim..
Gurbette olmak, aile yaşamını devam ettirmek zor anlıyorum fakat hiç iyilikleri olmadı mı size ?

Ya da sizin ona hiç yanlışlarınız ? Bırakın gelsin, eşinizle bu konuda konuşmayın derim ben.

Anneniz gelincede eşiniz size huzur versin.

O Merhametlilerin en Merhametlisi bazi insanlarin iclerine de
Merhamet versin insallah!

Evet 1sen hanim yalnizca Allah bilir lakin su da bilinirki birilerinin arkasindan konusmak,
dedikodusunu yapmak kul hakkina girer!

Kimin cehenneme kimin cennete girecegini Allah bilir şùphesiz!
Ben burda arkadasa beddua etmesin diye o sekil yazdim!
Hepimiz insaniz her gün bir sürü hatalar yapariz ama bu yüzden de kimseden
Beddua yi hak etmiyoruz!

Biz merhametli olalim ki, Rabbimde bize merhametli olsun!!!

zaten o gelecek belli bisey ama beni kimse anlamadi burada, benim istedigim dogumdan sonra annemle tek vakit gecirmekti k.validem aksam uzeri ugrayip bebegi sevip gitsin neden boyle tepki veriliyor normal zamanda zaten haftanin 4-5 gunu gelmekte..

her neyse....

O zaman bunu yüzüne söyleyin. Burda onu kötülemeyin
Buraya yazmakla care bulunmaz

her neyse....

bunun sınırlamasını siz yapamazsınız ki

ne diyeceksiniz kadına yada eşinize annene söyle bebeği bi saatliğine sevmeye gelsin sonra gitsin mi

sizin sorununuz normal zaman da bütün gün gelip sizde vakit geçirmesi olmalı

onu deseydiniz hak veririm size insan evinde rahat olmak ister ama doğumun ilk zamanları çok başka bi konu

her neyse....

yemeğini yapıp giden başka bir kvalide örneği vermişsin. yazık o k.valideye de ama. hem iş yapacak hemde annesiyle başbaşa kalsın diye dicek. o k.valideden zor bulunur. üzerine düşme.

bazısı erkek evlatın üzerine çok duruyor. benim daha bebişin yok, ancak olunca k.validem ve görümcem erkek istiyoruz diyorlardı. ta ki görümcem rüyasında kız çocuğu görene kadar:1:. "hala beni sev, ben seni çok seviyorum demiş". ben kız çocuğu çok istiyorum. nasip artık. Allah sağlıklı bebşiler versin hepinize.

k.validene gel ama şu saatte git diyemezsin, eşinde diyemez. annen ne güzel yanında olacak, çok fazla düşünme. bebişine odaklan. hayeller kur ona yönelik.

bunun sınırlamasını siz yapamazsınız ki

ne diyeceksiniz kadına yada eşinize annene söyle bebeği bi saatliğine sevmeye gelsin sonra gitsin mi

sizin sorununuz normal zaman da bütün gün gelip sizde vakit geçirmesi olmalı

onu deseydiniz hak veririm size insan evinde rahat olmak ister ama doğumun ilk zamanları çok başka bi konu

e zaten sorun orada butun gun bi evin icinde olmak

dogumdan sonra da annem sadece 1 hafta kalabilecek yanimda bu sure zarfinda yine ayni seyi yapacak rahatsizligim bu annem gittikten sonra bebek icin yine gelsin diyorum hakkidir sonucta, hic bi zaman demedim asla gelmesin diye anlatabildim mi?

Son düzenleme:
O Merhametlilerin en Merhametlisi bazi insanlarin iclerine de
Merhamet versin insallah!

Evet 1sen hanim yalnizca Allah bilir lakin su da bilinirki birilerinin arkasindan konusmak,
dedikodusunu yapmak kul hakkina girer!

Kimin cehenneme kimin cennete girecegini Allah bilir şùphesiz!
Ben burda arkadasa beddua etmesin diye o sekil yazdim!
Hepimiz insaniz her gün bir sürü hatalar yapariz ama bu yüzden de kimseden
Beddua yi hak etmiyoruz!

Biz merhametli olalim ki, Rabbimde bize merhametli olsun!!!

Öyle bir söz ediyorsunuz ki merhametten sanki konu sahibi sokağa atmış kadını.

Burada konu sahibi k.validesinin arkasından hakaret etmemiş, birşey yapmamış.
Derdini anlatmaya çalışıp nasıl eşime söylerim diye soruyor..
Hakkımı helal etmiyorum '' cümlesi beddua cümlesi değildir ve insanların yüzüne söylemek zorunda değilsiniz.
Bu hak içeridende söylenebilir..Gerisi O'nun emanetindedir.
Sizin dediğiniz tarzda dedikodu, arkadan konuşma gibi bir durum olsaydı hadi anlardımda burada böyle bir durum yok.

.....

Bestdream, dediğim gibi objektif yaklaşamıyorsunuz, hamileliğinizin etkisinden belkide.

İsteğiniz çok doğal ama haksızlık olur öyle bir durum..Bırakın kim gelirse gelsin, iki koldan iki destek olmuş olur.

Allah bebeğinize uzun hayırlı ömür versin, daha çok zaman olur, gelirler giderle yalnız kalırsınız.

Yeter ki mutlu bir yuvanız olsun, herşeye değer..Atın kafanızdan bu düşünceleri olur mu ? İnce hesaplar mutsuz eder sizi.

Son düzenleme:
Evet sorun zaten bu ya; onlarda bir zamanlar gelindi.:)

Benim çektiklerimi gelinim de çeksin mantık bu.

Bu kısır döngü böyle devam edip gidecek; bugün kaynanasından şikayet edenler yarın şikayet edilen kaynana olacaklar.

Taaaa kıyamete kadar bu böyle sürüüüüp gidecek.

anladığım kadarıyla kayınvaliden sürekli senin yanında kalıyor güya evleriniz ayrı ama çok fazla sizin hayatınızın içinde bundan rahatsız olman çok doğal ama doğum olayı daha özel bir durum.kaynanana evime bir saatliğine gel annemle başbaşa kalmak istiyorum diyemezsin yada eşinde bunu söyleyemez sanmıyorum:50:kayınvalidenin düşünmesi gerek ama öyle ince düşünceli insan pek yok maalesef:50:bir müddet dsişini sık canım üzme kendini elbet annenle başbaşa kalacağın zamanda olacaktır belki senin düşündüğün gibi olmaz şimdiden stres yapma:31:

Öyle bir söz ediyorsunuz ki merhametten sanki konu sahibi sokağa atmış kadını.

Burada konu sahibi k.validesinin arkasından hakaret etmemiş, birşey yapmamış.
Derdini anlatmaya çalışıp nasıl eşime söylerim diye soruyor..
Hakkımı helal etmiyorum '' cümlesi beddua cümlesi değildir ve insanların yüzüne söylemek zorunda değilsiniz.
Bu hak içeridende söylenebilir..Gerisi O'nun emanetindedir.
Sizin dediğiniz tarzda dedikodu, arkadan konuşma gibi bir durum olsaydı hadi anlardımda burada böyle bir durum yok.

.....

Bestdream, dediğim gibi objektif yaklaşamıyorsunuz, hamileliğinizin etkisinden belkide.

İsteğiniz çok doğal ama haksızlık olur öyle bir durum..Bırakın kim gelirse gelsin, iki koldan iki destek olmuş olur.

Allah bebeğinize uzun hayırlı ömür versin, daha çok zaman olur, gelirler giderle yalnız kalırsınız.

Yeter ki mutlu bir yuvanız olsun, herşeye değer..Atın kafanızdan bu düşünceleri olur mu ? İnce hesaplar mutsuz eder sizi.

zaten baska yapabilecek bisey yok ben oyle gezip tozmayi seven biri degilim evimde huzurlu bir sekilde ailemle olmayi seviyorum gelsin haftanin 5 gunu sabah 9dan gece 11e kadar ic ice oturalim hic bir ozelimiz olmasin esime en ufak bi surpriz bile yapamiyim rahat giyinemiyim (bu cevapla mutlu olanlar olur kesin, aksini soyleyince tepki aliyorum)

Son düzenleme:
Back
X