• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kaynana sorunu!! onlarda hic gelin olmadi mi :-((

zaten baska yapabilecek bisey yok ben oyle gezip tozmayi seven biri degilim evimde huzurlu bir sekilde ailemle olmayi seviyorum gelsin haftanin 5 gunu sabah 9dan gece 11e kadar ic ice oturalim hic bir ozelimiz olmasin esime en ufak bi surpriz bile yapamiyim rahat giyinemiyim (bu cevapla mutlu olanlar olur kesin, aksini soyleyince tepki aliyorum)

Aynı evde yaşamak gibi birşey sizinkisi..Zor, kesinlikle zor hak veriyorum.

Bunun çözümünü aradınız mı hiç kırmadan? Ya da eşiniz ne düşünüyor ?

Cnm merak ediyorum ben, hani soyle bir sey yapsaydin kayinvalidenin tepkisi nasil olurdu:
Esinin gelis saatine yakin, annecim ben kocacima susleneyim, degisiklik yapayim bu aksamlik, diyip, suslensen, giyinsen.
Kapida da kocani suh bir sekilde karsilasan, kayinvaliden bu durumdan rahatsiz olmaz miydi?

zaten o gelecek belli bisey ama beni kimse anlamadi burada, benim istedigim dogumdan sonra annemle tek vakit gecirmekti k.validem aksam uzeri ugrayip bebegi sevip gitsin neden boyle tepki veriliyor normal zamanda zaten haftanin 4-5 gunu gelmekte..

her neyse....

herkes annesini ister yanında bundan daha doğal birşey yok.kaynanamızda gelmesn demiyoruz.hemn ön yargı başlıyor anlamadan.iki kelime yazılmaya gelmiyor arkadaşım.

herkes annesini ister yanında bundan daha doğal birşey yok.kaynanamızda gelmesn demiyoruz.hemn ön yargı başlıyor anlamadan.iki kelime yazılmaya gelmiyor arkadaşım.

ben size bisey demedim israrla bana ters cikanlar icin yazdim, elestirmek yerine bana duzgun fikir veya moral vermelerini isterdim zten hamilelik psikolojimi alt ust etmis durumda basinda olmayan anlamaz aslinda

Cnm merak ediyorum ben, hani soyle bir sey yapsaydin kayinvalidenin tepkisi nasil olurdu:
Esinin gelis saatine yakin, annecim ben kocacima susleneyim, degisiklik yapayim bu aksamlik, diyip, suslensen, giyinsen.
Kapida da kocani suh bir sekilde karsilasan, kayinvaliden bu durumdan rahatsiz olmaz miydi?

canim onu yapmakta zor bisey yok onunda tepki verecegini sanmiyorum hic seslenmez dusun ki ben giyindim suslendim $Ik bi masa hazirladim guzel yemekler mumlar.. o da yani basimizda masada birlikte tabloyu canlandir yani eskiden yalnizim skiliyorum deyip kaliyordu simdi bebek bahanesi olacak, gelsin ama kimseyi biktirmadan sikintiya girdirmeden tabi az olsun sirin olalim

Son düzenleme:
başlığa hiteben..
kaynanalarda gelin oldu... zamanında onlarda çektiler ya, o yüzden çektimeye çalışıyorlar... ama ne ski gelinler var, ne eski kaynanalık devam eder. bunun bilincine varamamışlar henüz...
benim kaynana, bana annelik değilde cadoloz, dominant kaynanalık yapmaya çalıştı ama ters tepti.

Öyle bir söz ediyorsunuz ki merhametten sanki konu sahibi sokağa atmış kadını.

Burada konu sahibi k.validesinin arkasından hakaret etmemiş, birşey yapmamış.
Derdini anlatmaya çalışıp nasıl eşime söylerim diye soruyor..
Hakkımı helal etmiyorum '' cümlesi beddua cümlesi değildir ve insanların yüzüne söylemek zorunda değilsiniz.
Bu hak içeridende söylenebilir..Gerisi O'nun emanetindedir.
Sizin dediğiniz tarzda dedikodu, arkadan konuşma gibi bir durum olsaydı hadi anlardımda burada böyle bir durum yok.

.....

Bestdream, dediğim gibi objektif yaklaşamıyorsunuz, hamileliğinizin etkisinden belkide.

İsteğiniz çok doğal ama haksızlık olur öyle bir durum..Bırakın kim gelirse gelsin, iki koldan iki destek olmuş olur.

Allah bebeğinize uzun hayırlı ömür versin, daha çok zaman olur, gelirler giderle yalnız kalırsınız.

Yeter ki mutlu bir yuvanız olsun, herşeye değer..Atın kafanızdan bu düşünceleri olur mu ? İnce hesaplar mutsuz eder sizi.

Öncelikle ben genelleme yapip konusuyorum bu sadece konu sahibi icin gecerli degil.
Burda yapilan ne, arkadan konusmak tabiki! Hem illa hakaret etmesi de gerekmez zaten.
Ha hakkimi helal etmiyorum demis ha beddua etmis benim icin ikiside ayni.
Ha bir de sokaga atsaydi tövbe yarabbim

zaten o gelecek belli bisey ama beni kimse anlamadi burada, benim istedigim dogumdan sonra annemle tek vakit gecirmekti k.validem aksam uzeri ugrayip bebegi sevip gitsin neden boyle tepki veriliyor normal zamanda zaten haftanin 4-5 gunu gelmekte..

her neyse....

iyi de annen gelince belki kadın sizi yalnız bırakır. bebek olmamış, anne gelmemiş daha...

daha önce annen geldiğinde yanınızda mı oldu hep kayınvalide?

iyi de annen gelince belki kadın sizi yalnız bırakır. bebek olmamış, anne gelmemiş daha...

daha önce annen geldiğinde yanınızda mı oldu hep kayınvalide?

her defasinda geldi eger 1 kere yapmasaydi simdiden sorun etmezdim ve benim evime ne zaman biri gelse veya davet etsem, esimle sinemaya gitsek, bi etkinlik olur gidersek o da geliyor yalniz basimiza bisey yapamiyorum

K.pederiniz hayatta degil anladigim kadariyla.
K.validenizin her gun gelip gec gitmesi esinizle ozelinizin kalmamasi boyutunda oldugu icin bu kadar rahatsiz oluyorsunuz sanirim.
Oyleyse oncelikle bunu esinize anlatmaya calisin. Daha sonra ise k.validenizle konusun.
Esiniz k.validenizi daha iyi tanidigi icin onunla nasil bi konusma yaparsaniz daha etkili olur sorusunun cevabini
verebilir. Bu k.valideyi istememek degildir, esiyle ozel alanlar olusturabilme cabasidir.
Annenizle yalniz kalmak istiyorsaniz k.valideniz gelmeden once gelebilir, siz de hasret giderebilirsiniz.
Dogum zamanininda ise iki tarafta torun hevesinde olacagi icin ona bi sey denmemeli.

her defasinda geldi eger 1 kere yapmasaydi simdiden sorun etmezdim ve benim evime ne zaman biri gelse veya davet etsem, esimle sinemaya gitsek, bi etkinlik olur gidersek o da geliyor yalniz basimiza bisey yapamiyorum

doğrudan söylesen,biraz annemle başbaşa vakit geçirsem alınmazsın değil mi anne diye?

ben söylerdim kesin. kocan kızar mı ki :44:

ayrıca, sinemaya sizinle mi geliyor?

çok saçma... arada beraber gezersiniz de, böylesi çok komik :1:

ya boşuna demiyolar sadece kocayla değil kocanın ailesiylede ewleniyosun..zawalllı kardeşim seninle gezmeye kadar gelen bi kayınwalideyle yaşamak çok zor we inan bu durumu bende yaşadım zamanla oturur rayına kendini fazlalık hissetmeye başladığı zaman bırakr senin peşini.allah yardım etsin sabır wersin..dediğin gbi kayınwalidende torunu doğacakken onu düşünmek yerine başkasına çeyiz derdine düştüyse saygı maygı haketmiyor kusura bakmasın...:19::19::19::19:

ayrıca, sinemaya sizinle mi geliyor?

çok saçma... arada beraber gezersiniz de, böylesi çok komik :1:

evet sacma komik ama gercek :ssz:

K.pederiniz hayatta degil anladigim kadariyla.
K.validenizin her gun gelip gec gitmesi esinizle ozelinizin kalmamasi boyutunda oldugu icin bu kadar rahatsiz oluyorsunuz sanirim.
Oyleyse oncelikle bunu esinize anlatmaya calisin. Daha sonra ise k.validenizle konusun.
Esiniz k.validenizi daha iyi tanidigi icin onunla nasil bi konusma yaparsaniz daha etkili olur sorusunun cevabini
verebilir. Bu k.valideyi istememek degildir, esiyle ozel alanlar olusturabilme cabasidir.
Annenizle yalniz kalmak istiyorsaniz k.valideniz gelmeden once gelebilir, siz de hasret giderebilirsiniz.
Dogum zamanininda ise iki tarafta torun hevesinde olacagi icin ona bi sey denmemeli.

hayir kynpederim hayatta, ama genelde turkiyede kaliyor isleri icin , karisida burada ben ugrasiyorum :19:

lohusalık psikolojisi çok berbat birşey. yaşamayan kesinlikle anlamazmış ya da ben çok berbat geçirdim bilemiyorum. kendi annemin bile yaptıkları beni delirtiyordu sürekli eşimle başbaşa kalmak istiyordum ama aslında yalnız kalsak hiçbir iş yapamayacak kadar rahatsızdım.. hele ki kayınvalidem olsaydı annemin yerinde ya kendimi ya onu parçalardım herhalde. çok az görmeme rağmen kadıncağızın her dediği bana batıyordu. yanii torunu tabii görmesi hakkı ama bu zorluğu yaşayan anne olduğu için geline daha toleranslı davranmak lazım bence annesiyle bu zor günleri aşmasına izin vermek lazım diye düşünüyorum.

Öncelikle ben genelleme yapip konusuyorum bu sadece konu sahibi icin gecerli degil.
Burda yapilan ne, arkadan konusmak tabiki! Hem illa hakaret etmesi de gerekmez zaten.
Ha hakkimi helal etmiyorum demis ha beddua etmis benim icin ikiside ayni.
Ha bir de sokaga atsaydi tövbe yarabbim

Konu sahibine saygısızlık yapıp konusunu dağıtmış olurum bundan sonra cvp. vermeye devam edersem.

Fikirlerimiz bu konuda uyuşmuyor, hala aynı düşüncedeyim. Tek söyleyeceğim bu.

konu sahibi arkadaşım, kesinlikle seni yargılamak istenmiyorum ama madem sen kayınvalidenin sürekli eve gelip saatlerce oturmasında rahatsızdın bu zaman kadar neden bir çaresine bakmadın.. şimdi derlerya yumurta kapıya dayanmış ben kaynanamı sürekli görmek istemiyorum diyorsun... iyide kadının torunu dünyaya gelecek. bu saaten sonra hiç birşeye müdahale edemezsiniz gibi geldi bana.haklsınıız kadının kendisinin düşünmesi lazım ama eşinize söyleyin, annem gidince annen gelsin. böylelikle bana sürekli yardım eden birileri etrafımda olur desen acaba...?
bazen aslında söylemek istediğimiz şeyleri eşlerimiz söylese, kaynanalrda bu kadar gelinlere düşman olmazlar

Son düzenleme:
bu sabah dusunmekten uyuyamadim :59: benim dogum yapmama az kaldi, kaynanam turkiyede suanda ama ramazan ayinin ortasinda buraya gelecek :19: bunlar bebegin cinsiyetinin kiz oldugunu ogrendiklerinde kaynanamda kayinpederimde hayirli olsun demediler soguk davrandilar ben ne kadar uzuldum agladim sanki benim mi elimde cinsiyet secimi :50: ahirette versinler bakalim bana yaptiklarinin hesabini ne haklari var beni uzup kirmaya nefret ettirmeye :20: bende dogumdan sonra annemin gelip bi kac gun yanimda kalmasini bana bakmasini planliyorum ama hal boyle olunca annemle bizi yalniz birakmaz sabah erkenden gelir gece evine gider o zman ben ne anladim annemle basbasa kalamadiktan sonra zaten annemle farkli sehirlerdeyiz o kadinda bir gram dusunce yok ki demez hic annesi gidene kadar yalniz birakiyim !! :19: yuzunu gormeye tahammulum kalmadi hamileligimi hep stresli gergin gecirdim ve hala o sekil devam ediyorum. :59: 1 -2 hafta sonra annemi cagircam buraya buzluga biseyler yapip koymak icin hafif yemek, borek tarzi seyler son aylarda bana kolay olsun diye bunu bile kaynanam gelmeden yapiyorum kuzenim anlatiyor gecen gun; kayinvalidesi yemegini isini yapip kizi annesiyle yalniz birakiyormus nasil gipta ettim ozendim :31: esime bu konuyu acmadim ne diycem ki ne sekilde soylersem soyleyim sonucta kisaca annen gelmesin demek olacak :31: dusunuyorum atiyorum tutuyorum bu kadin niye hic beni anlamiyor o da bir gelin olmustu ve kayinvalidesi ona cok ama cok iyi davraniyormus buraya cat kapi kac kere geldiginde rahatsizligimi iyice belli ettim ama tinlamadi bile sabah erkenden gelip gece 11de gitti gun icinde yedi icti yatti uyudu yanimda deli oldum :s suanda gorumcesinin kizi evleniyormus ona oturmus ceyiz icin biseyler hazirliyormus bana bir mendil yapmadi kendi gelini oldugum halde ve suan demiyor torunum olacak orgu yapim hirka fln gibi.. ama baska biri icin ceyiz yapmasini biliyor isde boyle vurdumduymaz bi insan :57: ne yapiyim ben :59:

slm bence çok haklısın insan doğumunun ilk günlerinde kendi annesini arıyor bende öyle yaptım anneme gittim 1 hafta kaldım sonra evime geldim kayınnamla altlı üstlü oturuyorduk evimiz sobalı kar kış vardı bende anneme gittim çokta rahat ettim anneni istemekte yalnız kalmakta çok hakkın var bence sonra yine onlarla beraber olcaksın nasılsa benim olayıma benziyor seninkide stresli bi hamilelik soğum sonrası problemler bunlar kötü günlerdi Allah yardımcın olsun canım....

hersey konusa konusa
kayınvalidenizle konusun 10 gun annem kalacak donüşümlü gelin sende şimdiden yorulma de iyi bir dille..
benimde kayınvalidem yakın annem uzakta annem geldiğinde oda hep gelirdi ama ben annemle yanlız kalmak istediğimi acıkca söyledim ara da kahvaltıya yada akşam caya cagırdım
guzel dille hersey cözüme ulasır şimdiden canınızı sıkmayın

bence önceliğin herzaman kendin ve çocuğun olmalı eşine açıkça söylemelisin illa istemediğini kırıcı bir şekilde söylemek zorunda değilsin rahat edemeyeceğini çocuğunun ve kendin için en doğrusunun annenin yanına gitmen gerektiğini söyle öncelik senin ve çocuğununun cnm bence sen kasma kendini bebeğine kendine dikkat et :6::6:

Back
X