• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nedir bunun benle çekemediği

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
seneler önce kaynanamlar eşimin rızası olmadan eşimin parasını kullandılar dün eşimle evlerine gittik vermemek için kaynanam duygu sömürüsü yapıyor.okutmuş,evlendirmiş.bu arada eşimi ilkokul bittikten sonra işe vermişler çalışıp eve para getirsin diye.eşim biriktirdiği paralarla evlendi kendi yapmış gibi anlatıyor.parayı vermemek için dünyanın göz yaşını döktü konu değişince eşimle kavga ediyor tartışıyor.konu paraya gelince ağlamaya başlıyor.eşimden benim kolumdaki bilezikleri istemişler eşimde bilezikler berenin ondan isteyin demesi gücüne gitmiş.bana sinirli sinirli bakıyor eşimede dönmüş sanki berenmi çalıştı kazandı.berenden izin alacağım bilezikleri almak için diyor.kolumdaki bilezikler benden çok onun hakkıymış .o oğlunu bakmış büyütmüş,okutmuş,evlendirmiş benim eşimin üstündeki hakkım azmış.dün birde şunu dedi ben hamileyken oğlan bu diyip duruyordu doğduktan sonra kız olduğunu görünce yine yap demeye başladı.dün asıl amacı anlaşıldı.eşime döndü beren hamileyken oğlan olsun istedim benimde çektiğimi sizde çekin istedim dedi.çok dua ettim ama olmadı dedi.aklı fikri bana bir yerden zarar gelsinde nerden gelirse gelsin.bu kadın benden ne istiyor anlamadım.

ne denir ki böylesine...densiz....bu yaştan sonra onun görüş ve düşüncelerini değiştiremezsin...eşine sıkıntı yaratmadan idare et:ssz::ssz::ssz:

oooofff ooooffff ya anlamadım gıttı nedır bu kaynanaların kıskanclık rıyakarlık duygu somurusu daha ne sayayım nasıl basarıyolar ıkı dakıkada yalanı bende yoruluyorum bazen seytan neler dıyoda ıste ama sabır dıorum ama sabırda bıyere kadar bana baska ogluna baska konusuyo bıde fıre verse allahım yardım et

gerçekten böyle insanlar varmı inanamıyorum. nasıl bir hasiyet ve yüzsüzlüktür senin altınlarını benim hakkım onlar diyip isteyebilir nasıl bir cesarettir bu.gerçekten çok kızdım hiç görmemişmi hiç duymamışmı böyle bir şeyin ayıp olduğunu.
benim anlayışımda anne baba görev olarak olmasada oldurtur ne yapar ne eder bulur buluşturur yapar düğünü kız erkek farketmez, birde bu çocuklarından borç almalarına inanamıyorum ufak tefek yardımladır olabilir amenna ama senin çocuğun orda ihtiyaçlıyken hele birde çocuğu varken kendi yaşamını güzelce kurmak isterken niye böyle köstek olursun.
Allahım diğer dünyada bunların hepsinin hesabını sorucak tatlım. sen eşinin gönlünü hoş tutmaya bak artık sizin bir hayatınız aileniz var.

Çok cahilce ve densizce davranmış kayınvalideniz.
Kaale almayın, her dediğini ciddiye alırsanız çok üzülürsünüz.
Önemli olan evliliğiniz, evliliğinizin etkilenmesine aranızda huzursuzluk çıkmasına izin vermeyin.

cekememezlık bu modellerın hepsınde var canım annesın tabı bakıcan buyutucen o zaman nıe dogurdun kıskancaktın nıe evlendırdın yok beslemıs buyutmus allahım yarabbım sankı mılletten farklı bısey yapmıs anasın sen ana bunu anlasalar zaten bole davranıp evlatlarını uzmezler onlar bıze yapıo bızde gıdıp ogullarının basına eksoruz yanı sonucta evlatlarını uzuolar cahıllık dıcem ama ıslerınede ole gelıo dusuneceklerı seyıde dusunuolar heeee

ne denir ki böylesine...densiz....bu yaştan sonra onun görüş ve düşüncelerini değiştiremezsin...eşine sıkıntı yaratmadan idare et:ssz::ssz::ssz:[/QU

idare etmeye çalışıyorum ama zaman geliyor boğazıma kadar çümleler doluyor yutuyorum.ben onun gibi içimdekileri söylesem kaynanam feci dercede kavga başlatıyor.hep kendini haklı görüyor.bana eşime söz hakkı vermiyor.ozaman diğer ev halkınıda bizle döğüştürüyor

Miktarı ne kadar paranın bilmiyorum ama onda kalsın,istemeyin,almayın.
Zaten seneler geçmiş diyorsunuz.O para ihtiyaç için kullanılmıştır mutlaka.
Bu parayı ödeyecek durumu var mı peki.
Yanlış anlamanızı istemiyorum ama oğlu anneye para vermiş ne varki bunda.
Gidip istemekle yanlış yapıyorsunuz bence.

Bence geçmişteki borç ilişkisini kendi huzurunuz için boşverin ama bilezikleriniz konusundaki tavırları çirkin.Düğün takısı, özellikle de bilezikler kadınındır.Madem ki eşiniz de onlar beren' in diyor.konunun üstüne gitmeyin, veremem diyip geçin.Zorla alamazlar ya.Tartışmalar, huzursuluklar sadece sizi yaralar.Onlar siz kapıdan çıkınca ben evladımı üzdüm, gelinimi kırdım diye düşünmüyordur ama siz günlerce bana bunu dedi, şunu söyledi diye kendinizi yıpratıyorsunuz.Hayat akıp gidiyor.1 gün, 1 gündür.son günümüz olmadığı ne malum.

Cocugu bu tabi ki bakacak,okutacak, buyutecek.

Bunlari bi lutufmus gibi soylemesine ne gerek var?

Insanlar tanimadiklari cocuklara maddi yardim yapiyor, okutuyor.

K.validen anac bir kadin degil ki, cocugunu buyutmek gozune batmis. Simdi de telafisini istiyor.

Bir de ustune resmen beddua ediyor cektiklerimi siz de cekin diyerek.

Asla yuz vermeyin bence. Benim bile sinirlerim zipladi. Yaziklar olsun boyle insanlara!

Bir de şu var, sizin paranız, ihtiyacınız vardır, bize dışardan bırak para onlarda kalsın demesi çok kolay ama insan kendine oldu mu üzülüyor.Haklısınız.Ben sadece huzursuz olmayın diye dedim.Çünkü muhtemelen o parayı vermeyecekler.

keşke alabilseniz ama giden gitmiş önemli olan kayınvalidenin huyunu eşinin görmesi. bundan sonrasında ne kadar uzak olursanız o kadar iyi olur

para delisi bir kadin.Evladina bakacak tabi yaptiysa.. O adam kendimi gelmek istedi dunyaya..O getirdi .en iyi sekilde bakacak!!!
Anne denmez boylesine,ezdirme kendini,sakin bileziklerini vereyim deme. O parada gelmez daha geri,sadaka niyetine kabul edin,gunahi onun boynuna,rizasi olmadan almis,allaha havale et.

Son düzenleme:
Miktarı ne kadar paranın bilmiyorum ama onda kalsın,istemeyin,almayın.
Zaten seneler geçmiş diyorsunuz.O para ihtiyaç için kullanılmıştır mutlaka.
Bu parayı ödeyecek durumu var mı peki.
Yanlış anlamanızı istemiyorum ama oğlu anneye para vermiş ne varki bunda.
Gidip istemekle yanlış yapıyorsunuz bence.

iyi okumadiniz galiba,basa dönüp tekrar okuyun derim, Rizasi olmadan almis adamin parasini.
Yani adam al ana , dememis.Ki oyle bile olsa vermesi gerekir.,

canım herkeste var böyle dengesiz üzülme benim kaynana olacakta oğlumu ben büyüttüm demişti sanki bizi anne baba büyütmedi biz yetimhaneden geldik aman canım para onda kalsın isteme ama bileziklerinide verme sakın o cahillede görüşme :47: böyle karıları dövesim geliyor ne dengesiz olmuş millet oğlum mutlu olsun demiyorlar ortalık karıştırıyorlar :52:

oğlunu doğururken sizemi sormuş.eğer oğlundan memnuniyetsizliği varsa onuda o yetiştirdi.valla bu para olayını sokarım araya bozarım arayıki giden sadece para olur belki ama huzur bana kalır.kimse kolay çocuk yetiştirmiyor.ben şuan dünyaya bir bebek getiricem allah nasip edewrse ben ona beyaz defter gözüyle bakıyorum banknot yada yatırım gözüyle değil.malesef bu zihniyette insanlar var kızlarını okutmuyorlar el oğluna yedircek paraları die.isteyin paranızı o sizin.hem çok günah bu işin öbür tarafıda var sevgili kayınvalidenize bunu hatırlatın.yüzünede diyin hakkımı helal etmiyorum die.böyle insanlar kavgayla huzursuzlukla sindiriyorlar malesef.sakın ha diiim.

seneler önce kaynanamlar eşimin rızası olmadan eşimin parasını kullandılar dün eşimle evlerine gittik vermemek için kaynanam duygu sömürüsü yapıyor.okutmuş,evlendirmiş.bu arada eşimi ilkokul bittikten sonra işe vermişler çalışıp eve para getirsin diye.eşim biriktirdiği paralarla evlendi kendi yapmış gibi anlatıyor.parayı vermemek için dünyanın göz yaşını döktü konu değişince eşimle kavga ediyor tartışıyor.konu paraya gelince ağlamaya başlıyor.eşimden benim kolumdaki bilezikleri istemişler eşimde bilezikler berenin ondan isteyin demesi gücüne gitmiş.bana sinirli sinirli bakıyor eşimede dönmüş sanki berenmi çalıştı kazandı.berenden izin alacağım bilezikleri almak için diyor.kolumdaki bilezikler benden çok onun hakkıymış .o oğlunu bakmış büyütmüş,okutmuş,evlendirmiş benim eşimin üstündeki hakkım azmış.dün birde şunu dedi ben hamileyken oğlan bu diyip duruyordu doğduktan sonra kız olduğunu görünce yine yap demeye başladı.dün asıl amacı anlaşıldı.eşime döndü beren hamileyken oğlan olsun istedim benimde çektiğimi sizde çekin istedim dedi.çok dua ettim ama olmadı dedi.aklı fikri bana bir yerden zarar gelsinde nerden gelirse gelsin.bu kadın benden ne istiyor anlamadım.

cnm bazı insanların gözü doymaz kv dende öyle biri belliki bence onu kaide bile alma çünkü anladığım kadarıyla eşin herşeyin farkında ve ezdirmiyorsa seni bence hiç kaide alma ama asla da eşini yanlız bırakma kandırmasına izin verme yani arada sinirlendiğini belli et ama asla eşine söylenme kışkırtmaya çalışır gibide olma yani nasıl diim alttan alttan kontrol et mesela sana doğru dürüst bakmamış bile analığını bile tam göstermemişken bukadar rahat olması tuhaf yha falan de ama asla bu konu için üstüste 3 cümle kurma :34: ve böyle bir cümleyide 2-3 ayda bir kur uzatma sıkılmasın

ya nasıl anneler var yaa hey allahım mübarek gün beni günaha sokacak hayret bişey

ben her zaman bir annenin ölene kadar evladına bakmasının taraftarıyım yani bu illa maddiyat değil maneviyat olarak ee ben doğurdum okuttum oda bana bakacak köle olsun diye mi doğurmuş oğlunu benimde oğlum var ben onun için gerekirse merdiven siler ona yine bakarım benim annem hala olmuş bana erkek kardeşlerime ya bişeyler alır yada para gönderir ben ne yapacam bu yaştan sonra kızım der kuru ekmek yerim o beni doyurur siz benden razı olunda der ben açta yatarım ve asla bizden birşey talep etmez alsam götürsem kızar benim bişeye ihtiyacım yok sen kendine al kızım der ben ölene kadar evlatlarımın arkasındayım der ölsem bile öteki dünyadan beni atın ben yanayım evladıma dokunmayın die ağlarım yalvarırım rabbime der yani canım annem:43: babamda rahmetli biz okuyalım die inşaatlarda çalışırdı kalp hastasıydı asla çalışmaması lazımdı ama o evlatlarım okusun kendilerini kurtarsınlar ben ölsem çok mu derdi ve çalıştığı inşaata hasta olup geldi 2 hafta içinde de vefat etti rabbim mekanını cennet etsin:43: bende aynen oğluma böyle yapacağım inş

kaynanamda seninkinin zihniyetinde ev aldı biz nişanlıyken eşim onun ev parasını ödeyecekmiş biz bekleyecekmişiz tabi eşim kabul etmedi şimdi bir konu açılsa bu ev diğer oğullarımın sen bize yardım etmedin senin hakkın yok bu evde ona göre der eşimde versende istemem senin evini der tartışırlar
anne olmak apayrı bişey gerçekten anne olmak gerçekten farklı bişey

Back
X