Nedir derdi anlamiyorum

öfff şu kadınların da ''en iyi anne benim, sen kötü annesin'' iddialarından gına geldi. Bu konu da vesile olsun söylememe. Bir kere de yargılamayın be kardeşim, Kadın ne demiş de celallendiniz? Tek başına oynamayı öğrensin diye kucağa almıyorum demiş. Evet doğru yapıyor. Montessori diye bir şey var duymadınız mı? Yemeği her yere bulaştırıyor demiş. Yeni anneymiş tavsiye verin biraz. Bazen insan bilemeyebilir, yrdım istiyor işte. Bir de ''kitap okumuyorsun bu konuda belli ki'' Ciler var. Tracy hogg okuyan herkes pedagog mübarek. Ben kadının yazdığında bir anormallik görmedim.
Ne kadar anlayışsız bir millet olduk.
bebek daha bebek.
kucak ve meme onun ihtiyacı.
bunlardan da mahrum kalırsa başka ne yapacak?
7/24 uyuyacak mı?

25-30 yılda analığı öğrenememiş kadın sadece 6 aydır dünyada olan bir canlıdan her şeyi yapmasını bekliyor.

iyi anne böyle olmaz.

öfff şu kadınların da ''en iyi anne benim, sen kötü annesin'' iddialarından gına geldi. Bu konu da vesile olsun söylememe. Bir kere de yargılamayın be kardeşim, Kadın ne demiş de celallendiniz? Tek başına oynamayı öğrensin diye kucağa almıyorum demiş. Evet doğru yapıyor. Montessori diye bir şey var duymadınız mı? Yemeği her yere bulaştırıyor demiş. Yeni anneymiş tavsiye verin biraz. Bazen insan bilemeyebilir, yrdım istiyor işte. Bir de ''kitap okumuyorsun bu konuda belli ki'' Ciler var. Tracy hogg okuyan herkes pedagog mübarek. Ben kadının yazdığında bir anormallik görmedim.
Ne kadar anlayışsız bir millet olduk.
6 aylık bebek tek başına yemek yemeye çalışırken etrafa döküyor diye bağıran anneye saygı duyalım. Siz de haklısınız tabi.

Bacım sen 6 aylık bebekten ne de çok şey beklemişsin. dökmeden yiyecek, kendi kendine oynayacak ehh madem bir de ayaklanıp temizlik yapsın!!!

E olacak elbette
Dişi kaşınır kulağı ağırır vs vs
Bebek bu derdini mızmızlanarak anlatacak başka iletişimi yok

Hanımlar derin nefes alıp sakinleşmeyi deneyin isterseniz, kimse kimsenin anneliğine çocuğuna olan sevgisine laf etmesin, diğer taraftan hepiniz kendi tecrübenize göre yorum yapıyorsunuz, yorumlarda anneliğe laf edilmediği sürece tavsiyeler dikkate alınmalı bence.

Konu sahibesi,
6 aylık bebek hareketlenir, oturmak ister, destek alarak kalkmaya çalışır, yemek yerken eliyle kaşığı iter ya da ağzını kenetleyip yememek için direnir, bunlar o kadar normal ki.

Bebeğinizi sürekli yatırmaya çalışmayın, 6 aylık bebek destekli bir şekilde oturabilir, çocuk doktorunuza da danışarak gün içinde bebeğinizi oturur pozisyona getirebilirsiniz.
Bundan sonra sürekli hareket etmek isteyecektir, 2,5-3 yaşına kadar zaman zaman yaş sendromu vb şeyler yaşayacaksınız, elbette zorlanıp sinirlerinizin bozulduğu zamanlar olur ama mümkün olduğunca sakin kalmaya ve sabırlı olmaya gayret etmelisiniz.

Anlıyorum zorlaniyorsun ama annesi o daha minicik bir bebek.sabit yerinde duramaz ki.mizmizlanir.gazı vardır,oyun ister,seni ister.yemek püskürtme evresi var,2 yaş sendromu var,ayaklaninca her yeri kurcalama, kırma dönemi var.varda var.sakin olun.birakin işi gücü onunla ilgilenin o an.o yaşları öyle çabuk geçiyor ki özlüyor insan sonra

6 aylık bebek annesinin kucağına gelmeyi isterken size duygusal manada en çok ihtiyaç duyduğu bir vakitte ve guven duygusunun gelistigi bu zamanda hangi düşünceyle çok kucaginiza almayi istemiyorsunuz acaba?

sizinki kaç aylık? Valla ben uykusuzum artık. Sabah da 5-6 arası kalkıyor. Şanslıysam 6 da... 6 aylıkken 2 kere kalkıyordu, son 1 aydır 747429934748329 kere kalkıyor:KK43:
Yasadiklarinin aynisini yasiyorum. 7.5 aylik canim. Dun gece 1.5 saatte bir uyandi bi de surekli emmek istedi

Altına kakasını kaçıran 5 aylık bebek vardı en son , sizinki yemek yerken ağzına bulaştırarak onu bir adım daha sollamış mı bilemedim....

Umarım derdinizi anlatamamışsınızdır. Anlattığınız şeyler değildir derdiniz...

Siz onun annesisiniz, bebeğiniz henüz 6 aylık.. 6 ay önce rahminizde büyüyen bir canlıydı, 6 aydır bu hayatta ve park yatakta oynamaktan çok size ihtiyacı var lütfen çocuğunuzun kafasını kenarlara çarpmasını beklemeden onu kucağınıza alın, sevin, sarın, güzel şarkılar söyleyin, fısıltılarla konuşun, konuşun ki kendine, etrafına pozitif bakan, güveni olan bir birey olsun.. konuşun ki negatif enerjinizle beslenmekten vazgeçip kendini huzurlu hissetsin, konuşunki bebek olmanın tadını çıkarsın, ağlasın, dağıtsın, yerlere döksün, keyifle kaka yapsın! çocuğunuz 6 aylık! Tamamen size muhtaç size çok ihtiyacı var ve en çok huzur bulduğu kişi sizsiniz yalvarırım bebeğinizi bağırarak kızarak büyüterek geri dönüşü zor psikolojik sıkıntılar atmayın bebeğin bilinçaltına.. Unutmayın!!! Bu hayata gelme seçimini siz verdiniz.. Siz onu bu dünyaya getirdiniz o size Allahın bir nimeti emaneti, O Allahın minik bir kulu lütfen. En zor anınızda bile onu ne kadar çok sevdiğinizi hatırlayın.. Onun yalnızca size ihtiyacı var, kendinizi öfke ile bebeğe karşı savunmaya geçmeyin, O yaptığı hiç bir eylemi sizi hedef alarak yapmıyor kişiselleştirmeyin o yalnızca bir bebek sadece kokunuzu istiyor sıcaklığınız ona kendi kendine oynamaktan daha iyi geliyor, Sabredin.. istiyorsa hep kucağınızda taşıyın güvenli bağlanma ile ilgili yazılar okuyun, bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini bilin, bebeğiniz huzursuzsa mutlaka doktora götürün ve stresinizden arınmak için sizde bir psikolojik destek alın.

Bence yorumlariniz cok acımasız.. yok kitap oku yok söylesin böylesin.. pardonda kaçımızın annesi kitap okudu? Koca bir hiç!! Tecrübesi olmayan bir kadin sadece sizden fikir almak istiyor.. 2 tane 3 aylık yiğenim var ve surekli ağlıyor ve üzgünüm benim diyen kadın çekemez illa sus der.. tabi sizin kadar muhteşem anne değil dimi onlar

Back
X