Nedir derdi anlamiyorum

Kizlar bebegim 6 aylik

Dunden beri oyle miz miz ki. Normalindede bir miz miz bir bebek ama daha fazla oldu. Kucagima fazla almak istemiyorum kendi basina oynamayi ogrensin diye. Indiriyorum mizliyor parkin icine atiyorum. Yuvarlaniyor bilmem kafasini carpiyor asiri hareketli oldu. Mizliyor her dakikasinda ayaga kalkip kafasini carpasin diye yatiriyorum geri.
Ama olmaz ki boyle..

Kosturuyorum dunden beri. Sabrim arada cok tasiyor.. bagirmaya basliyorum yemek verirkene mesala. Yerkene agizila etrafi herdefasinda bulastiriyor.

Biliyorum anne olmak sabir isi..
acaba dis mi cikardiyor bilemedim.. baktim dis etine pek bir kirmizilik yok..
canım bebeğin sadece büyüyor ve değişik oyunlar istiyor ama sen şimdiden bu kadar sıkıldıysan allah yardımcın olsun öyle kucağıma alışmasın falan da deme bırak alışsın senin sevgini sıcaklığını hissetsin her fırsatta inan daha uysal olur .

Benimki de 8 aylık olmak üzere, geceleri sürekli uyanıyor ya. Sizde durum nasıl uyku konusunda?

Benim oglumda arada uyaniyor.
Onceden mama icin uyanirdi. Hemsiremiz dedi artik ihtiyaci yok geceleri diye. Arada uyaniyordu mizliyordu. Suan alisti..
Bence her bebek farkli.. ruya falan goruyordur..

Bence sende yazma.. agzin etrafi degil koltuk yere kadar.. normal mi diye soruyorum!
Mizmiz olan sizsiniz kendinizi gelistirin lutfen azicik!!
Bizim bu turkler neden hep boyle ya!!!
Mama sandalyesi aldın mı? Koltukta zor olur mama sandalyesi al. Benim bebe mama sandalyesinde bile yere döke saça yiyor normal bunlar. Sabahları mutfak taşları yumurta oluyor. Yoğurt yerken de buluyor her yanı. O aksilikleri de büyük ihtimal büyüme atağı. O dönemlerde hızlı büyür bebek, boy atar ve beyin hücreleri çoğalır. Yeni şeyler öğrendikçe huzursuzlanır, korkar ve aksileşir. İnternette büyüme atağı yazarsan kendi bebeğine uygun takvimi de hesaplayabilirsin.

Benim oglumda arada uyaniyor.
Onceden mama icin uyanirdi. Hemsiremiz dedi artik ihtiyaci yok geceleri diye. Arada uyaniyordu mizliyordu. Suan alisti..
Bence her bebek farkli.. ruya falan goruyordur..
İşe başladım 1 ay önce, ben de ona bağlıyorum artık. Sanırım beni deniyor odada mıyım diye.

canım bebeğin sadece büyüyor ve değişik oyunlar istiyor ama sen şimdiden bu kadar sıkıldıysan allah yardımcın olsun öyle kucağıma alışmasın falan da deme bırak alışsın senin sevgini sıcaklığını hissetsin her fırsatta inan daha uysal olur .

Bisuru oyuncaklar aliyorum herzaman yeni yeni. Hemen skiliyor veya oynamiyor. Bir yandan ilgi veriyorum esimde yeterince ilgi veriyor. Disariya herdafasinda gezdiriyoruz temiz hava iyi gelir diye.
Ama bazen ev isleri veya yemek yapmam lazim esim isten gelince birakmam lazim bebegimi parka tabiki. Ama mizliyor iste. Alismak kelimesini zaten pek inanmiyorum bebeklere. Istiyorum ki indirdigim zaman biraz bende kendime zaman verim ev isleri falan. Yok cok onemli degil tabiki ev isleri. Ama istiyorum iste arada kendi basina oynasin bensiz

Mama sandalyesi aldın mı? Koltukta zor olur mama sandalyesi al. Benim bebe mama sandalyesinde bile yere döke saça yiyor normal bunlar. Sabahları mutfak taşları yumurta oluyor. Yoğurt yerken de buluyor her yanı. O aksilikleri de büyük ihtimal büyüme atağı. O dönemlerde hızlı büyür bebek, boy atar ve beyin hücreleri çoğalır. Yeni şeyler öğrendikçe huzursuzlanır, korkar ve aksileşir. İnternette büyüme atağı yazarsan kendi bebeğine uygun takvimi de hesaplayabilirsin.

Keske hemen gidip ala bilsek. Hemsiremiz daha cok erken dedi tavsiye etmem dedi. Bekliyoruz iste

Bu arada tahummulsuz diyen insanlara..

5 aydir bebegimin reflux hastaliginla cabaladim..
her defasinda kusup durdu her 10 dakikada bir nerdeyse, ustunu gunde 10 defa degistiriyordum. Zormuydu cok zordu! Uyudugunda bogazinda sut kaliyordu. Hic uyumadigim geceler oldu. Bogulmasin diye!
Bana zor geldi veya tahmulsuz demeye hakkiniz yok.
Bir anneyim ben.
Normal mi diye danismak istiyorum burdaki annelere. Hemen savas haline getirdiniz!

Bisuru oyuncaklar aliyorum herzaman yeni yeni. Hemen skiliyor veya oynamiyor. Bir yandan ilgi veriyorum esimde yeterince ilgi veriyor. Disariya herdafasinda gezdiriyoruz temiz hava iyi gelir diye.
Ama bazen ev isleri veya yemek yapmam lazim esim isten gelince birakmam lazim bebegimi parka tabiki. Ama mizliyor iste. Alismak kelimesini zaten pek inanmiyorum bebeklere. Istiyorum ki indirdigim zaman biraz bende kendime zaman verim ev isleri falan. Yok cok onemli degil tabiki ev isleri. Ama istiyorum iste arada kendi basina oynasin bensiz
canım ben oğlumu nerdeyse 1 yaşına kadar kucağımda taşıdım oyuncaklarla oynamaz 2 buçuk yaşında hala oynamaz ev işlerini eşimle ortaklaşa yapıyorduk hatta oğlumun uyku problemi vardı yani o uyusunda iş yapayım gibi bi lüksüm yoktu yani senin bebeğin daha çok küçük zmanla alışıcaksınız daha sakin bebekler illaki vardır ama eğer senden fazla ilgi istiyosa yapıcak bişey yok

Ya ben size inanın hiç bir şey demek istemiyorum. Ne demek yemek yerken etrafa bulaştırıyor, 6 aylık bir çocuktan bahsediyorsunuz, benim 6 aylık çocuğum olsa yere koymaya korkarım. Rabbim bize değil de size veriyor ya takdiri ilahi diyorum. Her kadının çocuğu olabilir ama her çocuğun iyi bir annesi olmuyor ne yazık ki.

Bebegin tam da 6 aylik bir bebek gibi davraniyor yani cok normal.

Sen biraz daha rahat olmalisin.

Etra batacak yemek ev isi yapamayacaksin belki vs vs..biraz sabir.

Mama sandalyesi al.mutfakta oturt sen yemek yaparken onune koy birsryler oynasin.

Haaa oynamayabilir her cocuk buna bile musade etmez biraz sans isi bu bebekler;)

Dedigim.gibi sabir illa ki buyuyecek

Keske hemen gidip ala bilsek. Hemsiremiz daha cok erken dedi tavsiye etmem dedi. Bekliyoruz iste

6 aylıkken mama sandalyesine oturabilir. Destekli otrma başlıyor artık yavaş yavaş. Yemek yerken oturması gerek, boğazına kaçar. Mama sandalyelerinin kemeri var bağlarsın onu. Kucakta tutsan da oturuyor zaten.

Çocuk doğurmadım, yanımda çocuk bile büyümedi ama bunların çok çok normal olduğunu ben bile biliyorum. Bebek 6. aydan itibaren kendi kendine oynamaya başlıyor mu sanıyorsunuz gerçekten? Çok acayip geldi bana.

Kizlar bebegim 6 aylik

Dunden beri oyle miz miz ki. Normalindede bir miz miz bir bebek ama daha fazla oldu. Kucagima fazla almak istemiyorum kendi basina oynamayi ogrensin diye. Indiriyorum mizliyor parkin icine atiyorum. Yuvarlaniyor bilmem kafasini carpiyor asiri hareketli oldu. Mizliyor her dakikasinda ayaga kalkip kafasini carpasin diye yatiriyorum geri.
Ama olmaz ki boyle..

Kosturuyorum dunden beri. Sabrim arada cok tasiyor.. bagirmaya basliyorum yemek verirkene mesala. Yerkene agizila etrafi herdefasinda bulastiriyor.

6 aylık bebekten kendi kendine oyalanmasını beklemek.
kucağa almaktan kaçınmak falan

şu an anneliğini sorguluyorum.
çocuğunu sevdiğine emin misin?

Kizlar bebegim 6 aylik

Ama olmaz ki boyle..

Siz ne diyorsunuz Allah aşkına yemek yerken agizina bulaştırıyor oyun parkına atiyosunuz kafasını vuruyor ve siz bagiriyosunuz oylemi hanımefendi kendinize gelin daha 6 aylık bı bebekten bahsediyodunuz ne bekliyodunuz kocaman insan gibi düzgün yemesinimi 5 yaşındaki çocuk gibi oynamasinimi gerçekten çok tuhaf bı insansiniz keşke çocuk yapmasaydiniz bence çocuğun bu ara streside sizden kaynaklı cocuga bagirirsaniz kötü davranirsaniz ne bekliyodunuzki

öfff şu kadınların da ''en iyi anne benim, sen kötü annesin'' iddialarından gına geldi. Bu konu da vesile olsun söylememe. Bir kere de yargılamayın be kardeşim, Kadın ne demiş de celallendiniz? Tek başına oynamayı öğrensin diye kucağa almıyorum demiş. Evet doğru yapıyor. Montessori diye bir şey var duymadınız mı? Yemeği her yere bulaştırıyor demiş. Yeni anneymiş tavsiye verin biraz. Bazen insan bilemeyebilir, yrdım istiyor işte. Bir de ''kitap okumuyorsun bu konuda belli ki'' Ciler var. Tracy hogg okuyan herkes pedagog mübarek. Ben kadının yazdığında bir anormallik görmedim.
Ne kadar anlayışsız bir millet olduk.

öfff şu kadınların da ''en iyi anne benim, sen kötü annesin'' iddialarından gına geldi. Bu konu da vesile olsun söylememe. Bir kere de yargılamayın be kardeşim, Kadın ne demiş de celallendiniz? Tek başına oynamayı öğrensin diye kucağa almıyorum demiş. Evet doğru yapıyor. Montessori diye bir şey var duymadınız mı? Yemeği her yere bulaştırıyor demiş. Yeni anneymiş tavsiye verin biraz. Bazen insan bilemeyebilir, yrdım istiyor işte. Bir de ''kitap okumuyorsun bu konuda belli ki'' Ciler var. Tracy hogg okuyan herkes pedagog mübarek. Ben kadının yazdığında bir anormallik görmedim.
Ne kadar anlayışsız bir millet olduk.
6 aylık bı bebeğe bağırdığı için celallendim küçücük bı çocuğu yemegi heryerine bulaştırıyor diye soylenmesine celallendim ayrıca hepimiz yeni anneyiz burda kimse kimsenin anneligine laf edemez ve sorgulayamaz kimsenin haddine değil her anne çocuğuna ozeldir fakat ben anne bebek olarak yorumlamadim hanimefendinin tahamulsuzlugunu garipsedim ve küçük bı bebekten beklentisinin bu kadar fazla olmasını garipsedim okadar yoksa anneligine laf söylemek haddim degil

Back
X