• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neee Ramazan Miiii?

ramazan için kurtarıcı tatlı tarifi:)
1 yumurta
yarım su bardağı yogurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanılya
tüm bu malzemlerı bir güzel yogurun,sonra bir kaseye irmik koyup ceviz büyüklügündekı hamurları irmiğe bulayın
yollayın fırına pişsin:)
arkadaşların üzeri kızarınca çıkarın ve 2su bardağı suya 2 su bardagı seker(bence 1,5 yeterli)kaynatmadan karıştırrarak şekerini erittiğiniz şerbeti dökün..bukadar
cenvızlısınıde yaptım daha güzel

Arkadaşım siz kendinizi iyi hissedebilirsiniz de eşiniz belli ki çok agresif.
Nasıl uğraşacaksınız bu şekilde hem onunla?

kiiz o kaniya nerden vardin?:) agresif olan o degil, benimdir. onu cildirtiyorum, o yuzden bana sinirleniyor :)) niye bu kadar stres yapiyorsun, misafirler yabanci mi, ne bulduysa yerler, hatta birak yapma gelince beraber yapin falan der hep.

ramazan için kurtarıcı tatlı tarifi:)
1 yumurta
yarım su bardağı yogurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanılya
tüm bu malzemlerı bir güzel yogurun,sonra bir kaseye irmik koyup ceviz büyüklügündekı hamurları irmiğe bulayın
yollayın fırına pişsin:)
arkadaşların üzeri kızarınca çıkarın ve 2su bardağı suya 2 su bardagı seker(bence 1,5 yeterli)kaynatmadan karıştırrarak şekerini erittiğiniz şerbeti dökün..bukadar
cenvızlısınıde yaptım daha güzel

coook tesekkurler, en kisa surede deneyecegim insallah. cook sevgiler.

Ben bu huyumdan dolayı davet etmiyorum hem muhtaç olanlara yedirmek lazım, zaten yiyebilenleri değil. İki çocuğum var onlara stresimi yansıtacağıma hiç davet etmiyorum. Annelere giderim tamam.

Siz buzluğa sarma sarıp atın. Bakliyatları haşlayın atın. Börek sarın atın.

Bu kadar stres yapma , kendin için özenerek ve hazırlayıp sofraya koyuyorsan aynı şekilde misafir için de koyabilirsin... Oruçlu insan bir bardak su ve sıcak çorbadan başka bişey istemez emin ol .. yemekten sonra da dinlenmek için çay ister ... Hamile kadına da kimse yük olmak istemez zaten , " aaa bunu da yapmamış" diye kimse yüklenmez içten içe.. sen bu kadar stres altında o çocuğu nasıl doğuracaksn acaba cidden çok merak ediyorum.. aşırı stres ve takıntı hali içindesin biraz kendini serbest bırak.. çocuk doğunca " bu niye bu kadar sinirli" diye düşünürsen , doğumdan önce açtığın konulara göz gezdirirsin ... Relax ol karnındakine de sana da günah yani...

Her sene ayni menuyle ramazan daveti veriyorum ;) birbirini taniyan tanimayan herkesi bir arada cagiriyorum bir gunde kurtuluyorum ben
Buyuk bir balkonum var,yetmezse sitenin de musait cimenlik agaclik alani var orayi da kullanabiliyorum. 4 masa yetiyor.
Yogurt corbasi veya tarhana corbasi secmeli ;)
Pirinc pilavi
Firin posetinde karisik izgara patates
Salata
Cacik
Kozlenmis yag biberi
Rus salatasi
Yaprak sarma
Mucver
Kisir
Zeytinyagli taze fasulye
Barbunya
Tatliyi hazir aliyorum
Oldu bitti. Hepsini hazirlamak en fazla 5saat suruyor masalarin hazirligi da dahil.

kiiz o kaniya nerden vardin?:) agresif olan o degil, benimdir. onu cildirtiyorum, o yuzden bana sinirleniyor :)) niye bu kadar stres yapiyorsun, misafirler yabanci mi, ne bulduysa yerler, hatta birak yapma gelince beraber yapin falan der hep.
Aaa pardon ben de eşiniz terör estiriyor diye anladım.
Tamam yine de aynı fikirdeyim.
Agresif ve öfkeli biriyseniz iş yapmak yerine sakinleşmenin,huzuru bulmanın yollarını arayın.

2 3 kere kayinvalidemleri çağırırım yeter, diğerlerine ben gidicem,çalışıyorum diye beklenti yok zaten rahatım,gittiğim yerlere de tatlımı alır giderim

yoo niyetim asla gosteris degil. sadece her sey tam zamaninda olsun, misafirlerim rahat etsin, istediklerinden yesinler icsinler istiyorum. ama kendimi cok harap ediyorum :KK43: goruslerinize de kesinlikle katiliyorum, esimde ayni telkinlerde bulunuyor her zaman ama iste gelin bide benim beynime anlatin bunu:KK43:
Bence misafir agirlamanin en zor kismi menu olusturmak. Yemeklerin adi konuldu mu gerisi corap sokugu
Bugunden basla herseyden once menulerini belirle listeniyap. Sonra o menuler icinde buzluga atabileceklerini yap at misafir cagirmadan 1 gun once evi sil supur sabah kalkincada masayi kur ve yemeklere baslara (misafir gelene kadar kahveni bile icersin dicekyim ki oruc olucaz onu unuttum:)))

Offf bu mevzu benim de canımı çok sıkıyor. Abi zaten yenmiyor ama illa çorbasından meyvesine kadar herkese hizmet edilecek yani.gelen iki üç olsa neyse 10 kişi 15 kişi. Allah yardımcımız olsun... Ramazan da ben kendimi bile çekemiyorum esasen:110::mapus:

Gunaydin kizlar :süslü:

Daha onceki konumdan beni bilenler bilir, misafir gelecek oldu mu elim ayagima dolasir, evde teror estirir, kocami da bezdirirdim. En az 2 gun onceden haber verilmeli ki sallana sallana sakince yapayim.:KK48:

Simdi ramazan kapimiza dayandi. Yemege davetler falan... Benim sinirler, stresler yine tavan yapar. :KK17:

Bende normal insanlar gibi sakince misafir agirlamalarim olsun istiyorum, cok mu sey istiyorum acaba?:mad:

Tavsiyeleriniz var mi su kardesinize?
Bu iki gun icerisinde bir seyler yapip buzluga atilmali mi mesela?
Sizler neler yapiyorsunuz?

Bi el atin su derdime lutfen!:KK31:

Herkese sevgiler, saygilar :KK68:
Ben beceriksiz biriyim :) sabah başlasam hazırlıklara, akşam anca bitiyor .hatta eşim olmasa bitmez de :) annem sağolsun , birşeyler yapıp atıyor dolaba, sıkışınca kullanıyorum .sen de öyle yapabilirsin. .vaktin oldukça ,börek ,poğaça,sarma,köfte yap ,at dolaba ..kurtarıcı oluyor ..
Ayrıca hamileymissin, strese girmeye gerek var mı ? Uzat ayaklarını ,bak keyfine ..

ramazan olsa da olmasa buzluğumda her zaman haşlanmış bakliyat, köfte ve börek bulunduranlardanım.
arada eserse sarma da yapıp koyuyorum ama onu dayanamayıp 1 haftada bitiriyoruz :KK70:
misafire en kolayı fırın yemeği, et-patates, tavuk-sebze, köfte-sebze kombinleyin kafanıza göre,
çorba ve pilav da varsa ana yemek tamamdır.
salata veya cacık şart yaz sofrasında,
turşu vs de koyun masa dolu görünsün :KK53:
ben meze ve ara sıcakları genelde hazır alıyorum uğraşamıyorum, yapamam zaten içli köfte falan, çevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa onlarla anlaşabilirsiniz. yoksa da bir çeşit zeytinyağlı, bir havuç ya da rus salatası yeter bence, çok yenmiyor bile, insanlar oruçken ana yemeğe odaklanıyor :kk77:
tatlı da hafif bir sütlü tatlı, sonrasında çay yanına meyve çerez.
bitti gitti.
beni misafir geleceği zaman temizlik işi çok kasıyor, normalde dağınığım da birazcık :KK22:

Bende sizin gibiyim, bayan panik :)
Çalıştığım için genel de bir gün öncesinden yapmayı tercih ediyorum.
Bir tek çorba ve pilavı misafirim geleceği gün yaparım.
Fırında yemeği yapacaksam oturtma, karnıyarık gibi bir gün öncesinden hazırlarım işten gelince de sosunu döker fırına veririm.
Saolsun eşimde beni sakinleştirmeye çalışıyor bir şekilde ağırlıyoruz :)

yoo niyetim asla gosteris degil. sadece her sey tam zamaninda olsun, misafirlerim rahat etsin, istediklerinden yesinler icsinler istiyorum. ama kendimi cok harap ediyorum :KK43: goruslerinize de kesinlikle katiliyorum, esimde ayni telkinlerde bulunuyor her zaman ama iste gelin bide benim beynime anlatin bunu:KK43:

Ben anladım sizi, çünkü tastamam aynı telaşları yaşıyorum, evim temiz olsun, sofra kusursuz olsun vs... =))
Halbuki gelen misafirlerim kardeşlerim ya da yakın arkadaşlarım yabancı kimsem yok, eşimin ailesi zaten Trabzon'da iftara gelme durumları yok ama ben bir panik geçiriyorum her misafirde =))
Şimdiden küçük hazırlıklar yapın, sigara böreği, köfte, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber atın buzluğa bunlar birer çeşit olur sofranıza. Şimdi yaz Ramazanı olduğundan soğuk ayran çorbası iftar için süper bir tercih, nohut ve buğday haşlayın birer pişirimlik onları da atın buzluğa, çorba da çıktı aradan =)) Yeşil mercimek haşlayın atın, çıkarıp çözdürünce yeşilliklerini ilave edin oldu size havalı bir salata =)))
Misafirin geleceği gün bir çeşit zeytinyağlı ve bir ana yemek yapsanız yeterli, tatlıları hafif geçiştirin dondurmalı muhallebi, irmik gibi zaten oruç çok uzun çok yenmiyor iftarda, evde meyve bulundurun tamamdır bence =))
Arkadaşlar yazmışlar hamileymişsiniz , sağlıkla kucağınıza alın inş ama çok da yormayın kendinizi, temizliğin çok derinine girmeyin, misafir gelmeden bir akşam önce eşinizden yardım alın, çok yorulmayın, kolay gelsin=)

Son düzenleme:
Aynı ben.
Geriliyorum da geriliyorum.
Her sene ilk hafta alıp bitireceğim diyorum ama hep son haftaya kalıyor erteleye erteleye.
Ama bu sefer ilk hafta bitirmeyi planlıyorum :)

Beni eşimin ailesi geriyor, 15 kişi ve felaket yemek seçerler, birinin yediğini diğeri ağzına sürmez.
Bakalım bu sene ne bulup yapacağım.

Back
X