• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neee Ramazan Miiii?

Ben de hamileyim ve cok agir geciyor. Esim tahmin edilemeyecek kadar misafir sever. Iftara da cok davet eder. Ama durumumu bildiği için bu sene ailemi bile davet etmeyeceğim.
Onceki yillardan ornek vereyim :) çoğunlukla iftardan sonra sahura kadar olan surede yaparim bir gun onceden yemekleri. Hem gece serin oluyor, hem karnimiz tok, hem de tadina bakma firsati oluyor. Zaten geceden ertesi gune de bayatlamiyor yemekler.
Buzluga mutlaka cooookca borek sarıp atarim. 1 gun yorulurum, butun ramazan yerim. Salatayi kurutucuda iyice kuruttuktan sonra dograrim, sosunu da ayrica kavanoza hazirlarim, iftar saati birlestiririm. Sofralari mutlaka sahurda kurarim, ustune bir masa ortusu daha serince hic toz olmuyor.
Bu sicakta kizartma vs kimsenin yemekten hoşlandığını düşünmüyorum. Yogurtlu salatalar, zeytinyaglilar daha hafif olur bence.
Corba, bir cesit et yemegi, pilav, borek, ortaya da salata ve zeytinyağlı gayet yeterli bi menu olmaz mi :) tatlıyı da esiniz alıp gelsin :) çok yormayin kendinizi, onemli olan niyet

İftar o kadar geç açılıyorki zaten o saate kadar pilim bitmiş oluyor ben bu sebeple birkaç senedir misafir çağırmıyorum bunun yerine ihtiyaç sahibi ülkelerde iftar yemeği veriyorum iftar paketi ve çocuklar için bayramlık hediye yolluyorum geçen yıl bir kaç kişi birlesip gazzede iftar verdik inşallah bu senede iftar yemeği iftar paketi ve bayramlık hediye yollamayı düşünüyorum en makbulu budur bence illakide hep birlikte iftar olsun isterseniz biz arkadaşlar herbirimiz evde bir çeşit yapıp birlikte iftar yaparız böylede çok güzel oluyor

Gunaydin kizlar :süslü:

Daha onceki konumdan beni bilenler bilir, misafir gelecek oldu mu elim ayagima dolasir, evde teror estirir, kocami da bezdirirdim. En az 2 gun onceden haber verilmeli ki sallana sallana sakince yapayim.:KK48:

Simdi ramazan kapimiza dayandi. Yemege davetler falan... Benim sinirler, stresler yine tavan yapar. :KK17:

Bende normal insanlar gibi sakince misafir agirlamalarim olsun istiyorum, cok mu sey istiyorum acaba?:mad:

Tavsiyeleriniz var mi su kardesinize?
Bu iki gun icerisinde bir seyler yapip buzluga atilmali mi mesela?
Sizler neler yapiyorsunuz?

Bi el atin su derdime lutfen!:KK31:

Herkese sevgiler, saygilar :KK68:
Hamilesiniz bence de yapmayın davet mavet. Oruç da tutamazsınız zaten. Ha yok illa davetlim olur diyecekseniz bence şimdiden bir şeyler yapıp buzluğa atmak mantıklı. Mesela sigara böreği sarıp atın buzluğa şimdiden kolay kolay hemen çıkarır kızartırsınız. Yorulmadan yavaş yavaş yapın. Patlıcanları kızartın karnıyarık yapılması için atın buzluğa. Ne bileyim ben kabağı vs neredeyse tüm sebzeleri buzluğa atıyorum pratik oluyor. Yardım edebilecek komşularınız anneniz vs varsa toplaşın hep beraber mantı yapın atın buzluğa. :hamarat:

Hamilesiniz bence de yapmayın davet mavet. Oruç da tutamazsınız zaten. Ha yok illa davetlim olur diyecekseniz bence şimdiden bir şeyler yapıp buzluğa atmak mantıklı. Mesela sigara böreği sarıp atın buzluğa şimdiden kolay kolay hemen çıkarır kızartırsınız. Yorulmadan yavaş yavaş yapın. Patlıcanları kızartın karnıyarık yapılması için atın buzluğa. Ne bileyim ben kabağı vs neredeyse tüm sebzeleri buzluğa atıyorum pratik oluyor. Yardım edebilecek komşularınız anneniz vs varsa toplaşın hep beraber mantı yapın atın buzluğa. :hamarat:

maalesef ailemden uzakta, kvlere yakınım :eek::olamaz::KK48:
Ay nasıl ozenıyorum bır bılsenız buzluğu aktif kullanabilenlere :KK51:

İftar o kadar geç açılıyorki zaten o saate kadar pilim bitmiş oluyor ben bu sebeple birkaç senedir misafir çağırmıyorum bunun yerine ihtiyaç sahibi ülkelerde iftar yemeği veriyorum iftar paketi ve çocuklar için bayramlık hediye yolluyorum geçen yıl bir kaç kişi birlesip gazzede iftar verdik inşallah bu senede iftar yemeği iftar paketi ve bayramlık hediye yollamayı düşünüyorum en makbulu budur bence illakide hep birlikte iftar olsun isterseniz biz arkadaşlar herbirimiz evde bir çeşit yapıp birlikte iftar yaparız böylede çok güzel oluyor

maşallah ne mutlu size. ben de çok isterim aslında ama.. İnşallah yapabilirim bir gün.

maalesef ailemden uzakta, kvlere yakınım :eek::olamaz::KK48:
Ay nasıl ozenıyorum bır bılsenız buzluğu aktif kullanabilenlere :KK51:
Biz evde iki kişiyiz eşim sebze ağzına koymaz ben de bitiremediğim için çürümesin diye buzluğa atıyorum haşlayarak ya da kızartarak. Yoksa hiç uğraşmazdım öyle pek pratik bir insan değilim ama kıyamıyorum çürümesinler diye uğraşıyorum ekonomik oluyor hem. Bazen domatesi bile doğrayıp atıyorum yani. :D Bazı hanımlara çok imreniyorum misafirliğe gidiyoruz yemek yapışını izliyorum her şeyleri pratik buzluktan çıkarıp yarım saatte şipşak 3-4 çeşit yemek yapıyorlar. Yemek sonrası pasta kurabiyeleri bile genellikle yapıp saklıyorlar kavanozda falan. Keşke ben de öyle olsam. :KK68:

Ben beceriksiz biriyim :) sabah başlasam hazırlıklara, akşam anca bitiyor .hatta eşim olmasa bitmez de :) annem sağolsun , birşeyler yapıp atıyor dolaba, sıkışınca kullanıyorum .sen de öyle yapabilirsin. .vaktin oldukça ,börek ,poğaça,sarma,köfte yap ,at dolaba ..kurtarıcı oluyor ..
Ayrıca hamileymissin, strese girmeye gerek var mı ? Uzat ayaklarını ,bak keyfine ..

ramazan olsa da olmasa buzluğumda her zaman haşlanmış bakliyat, köfte ve börek bulunduranlardanım.
arada eserse sarma da yapıp koyuyorum ama onu dayanamayıp 1 haftada bitiriyoruz :KK70:
misafire en kolayı fırın yemeği, et-patates, tavuk-sebze, köfte-sebze kombinleyin kafanıza göre,
çorba ve pilav da varsa ana yemek tamamdır.
salata veya cacık şart yaz sofrasında,
turşu vs de koyun masa dolu görünsün :KK53:
ben meze ve ara sıcakları genelde hazır alıyorum uğraşamıyorum, yapamam zaten içli köfte falan, çevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa onlarla anlaşabilirsiniz. yoksa da bir çeşit zeytinyağlı, bir havuç ya da rus salatası yeter bence, çok yenmiyor bile, insanlar oruçken ana yemeğe odaklanıyor :kk77:
tatlı da hafif bir sütlü tatlı, sonrasında çay yanına meyve çerez.
bitti gitti.
beni misafir geleceği zaman temizlik işi çok kasıyor, normalde dağınığım da birazcık :KK22:

kızlaaar yorumlarınız ıcın ayrı ayrı tesekkur ederim. Köfteyi hazırlayıp, şekil verip, öylece atıyorsunuz buzluğa öyle mi? Şekil verince yapışır mı ki? Ooof çok cahilim buzluk konusunda

Biz evde iki kişiyiz eşim sebze ağzına koymaz ben de bitiremediğim için çürümesin diye buzluğa atıyorum haşlayarak ya da kızartarak. Yoksa hiç uğraşmazdım öyle pek pratik bir insan değilim ama kıyamıyorum çürümesinler diye uğraşıyorum ekonomik oluyor hem. Bazen domatesi bile doğrayıp atıyorum yani. :KK70: Bazı hanımlara çok imreniyorum misafirliğe gidiyoruz yemek yapışını izliyorum her şeyleri pratik buzluktan çıkarıp yarım saatte şipşak 3-4 çeşit yemek yapıyorlar. Yemek sonrası pasta kurabiyeleri bile genellikle yapıp saklıyorlar kavanozda falan. Keşke ben de öyle olsam. :KK68:

şoktayım şu an maşallah yaa, ooooof bi benn kalmışım buzlugu sadece et depolama olarak kullanan :mad:

kızlaaar yorumlarınız ıcın ayrı ayrı tesekkur ederim. Köfteyi hazırlayıp, şekil verip, öylece atıyorsunuz buzluğa öyle mi? Şekil verince yapışır mı ki? Ooof çok cahilim buzluk konusunda
Ben de cahilim üzülme :) annem hazırlıyor ,şekil verip saklama kaplariyla yada kilitli dolap posetleriyle buzluga atıyor ..çıkarıp sadece firinliyor yada kizartiyorum .

Et köfteden bahsediyorsunuz sanırım. Ben de hiç yapmadım buzluğa atılacak şekilde ama şekil verip aralarına buzdolabı poşedi konursa yapışmaz bence. Hazır köftelerde de aralarında naylon oluyor zaten yapışmasın diye. :)

Et köfteden bahsediyorsunuz sanırım. Ben de hiç yapmadım buzluğa atılacak şekilde ama şekil verip aralarına buzdolabı poşedi konursa yapışmaz bence. Hazır köftelerde de aralarında naylon oluyor zaten yapışmasın diye. :)

cook zekı gordum sızıı, kesınlıkle haklısınız, gozumde canlandı su an hazırlarıda :)) cok cook sagol canım

Gunler cok uzun. Onca saat insanin pili bitiyor. Sicaklik susuzluk cabasi. Bir de hamilesiniz...
Bence hic davet mavet vermeyin. Illa geleceklerse de basit seyler yaparsiniz. Kendim asci olmama ragmen ben bile knorr hazir corba aldigimi bilirim misafir geliceginde ramazanda. Evime tek bir kere girdi
Aksamdan pilav corba yapiyorum normalde iftardan sonra. Marul salatasi yapacaksam aksamdan yikayip kurutuyorum. Bir de kofteleri hazirliyorum. Elma dilim patates dogruyorum. Dolapta hazir oluyorlar. Ertesi gun iftara yakin firina atiyorum mis... pilav corba isitip bir de marulu dogruyorum. Kahvaltilik hurma hazir tatli...

Cunku kendimden biliyorum, yukselenimde burcumda aslan. Ve misafirin rahati bizde her seyden onde gelir.Sizde mi aslansiniz yoksa?
Aynen. Misafir geleceği zaman ikramlar hazır olsa bile acaba daha ne ekleyebilirim diye kafa yorarım sonrasında kahve yaparım meyve dondurma gelir ardından gibi plan yaparım bende ama konu sahibi her minik konuda konu açıyor bu aslan özelliği değil :KK53:

Bu kadar gergin oluyorsanız misafirlerinize de yansıyordur muhtemelen. Karı koca arasında gerginlik olan misafir ortamlarında da bulundum o kadar irite edici oluyor ki geldiğime pişman oluyorum bazen. Çaktırmamaya çalışsalar da anlaşılıyor, kadında sürekli bir eli ayağına dolaşma, mutfaktan çıkamama hali, kocasına sessizce çemkirmesi falan anlaşılıyor ve insanı çok rahatsız ediyor. Bu sene hamilesiniz sanırım, şimdi de siz davetlere katılın bence. Hem hamileyken bu kadar yorulmanız doğru da olmaz.

Back
X