• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes alacak alan yaratabilme

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.127
6.879
108
Slm kızlar…4 bir yanınız sıkıntı ve sorunlarla çevrelendiği zaman ne yapıyorsunuz kendinize nefes alma alanı nasıl yaratıyorsunuz,gidip arkadaşlarla çay kahve içip o an unutsam da daha sonra sorunların merkezine yani hayatıma döndüğüm İçin o sadece anlık bi mola oluyor,kendim çekirdek ailemde sıkıntım var büyük yani boşanmak istiyorum boşanamıyorum,abimin ayrı sıkıntısı var ablamın ayrı anne babamın ayrı gerçekten nefes alamıyorum bazen…..başımı nereye çevirsem sorun sıkıntı stres zaten kendim dibine kadar yaşıyorum.Ailemle deşarj olayım derken onlarınkine dertlenmekten sıra kendime üzülmeye bile gelmiyor ve geçecek şeyler gibi değil yıllardır var zaten çok şükür sağlıkla ilgili değil maddi ve manevi şeyler..ama,nefes alacak bi alan yok ve ben boğuluyorum

Ben hemen her gün kuran okurum. Özellikle sıkıntılı ya da sinirli olduğum zamanlarda okuduğumda gönlüm adeta ferahlayıp genişler. Normal zamanlarımda ise okuduğumda mutluluğum arttığını fark ediyorum

Eşimle sorunlarımız vardı boşanma lafları havada uçuyordu ona rağmen gayet iyiydim mesela. Annem hiç umrunda değil diye sitem etmişti hatta. Umrumdaydı elbetteki ama diyorum ya gönlüme ferahlık geliyordu. O yüzden o yükü kaldırmak kolay oluyordu

Benim durumum bu işte. Mutlu olmak için okumuyorum elbette Allah rızası için okuyorum onu da not edeyim

Son düzenleme:
10 yıl sonra bugün üzüldüğüm şeylerin bir anlamı olacak mı?Bu soruyu soruyorum kendime çünkü 10 yıl önce üzüldüğüm şeylerin çoğunu şu an hatırlamıyorum bile.
An'da kalmıyoruz iyi kötü hergün bir çok şey yasıyoruz ve geçiyor,bunu düşünmek ferahlatıyor,bunlarda geçecek diye bakıyorum hayata ki son aylarda çok da kolay şeyler yaşamadım.
Bunun dısında küçük motivasyonlar buluyorum kendime mesela bugün pazartesi ,sabah işe gelmekte inanılmaz zorlandım ve aksam evde dağ gibi bir iş yüküm var ama ütü yaparken izlemek için film bakıyorum,full makyaj dolasmasamda bir kalem çekmeyi,sevdiğim küpeyi takmayı,arada derede de olsa bi fincan kahve içmeyi seviyorum
Hafta sonu kuzenlerle sahilde kahvaltı yapsak açma poaça bişeyler pişirsem diye tarif bakıyorum,herşey dört dörtülk olsa herkes mutlu olur,mesele işler yolunda değilken motivasyonu kaybetmemek.
Hayatta neyi çok düşünürsem onu çoğaltırım çok eminim

Hiçbir derdin ve sıkıntının sonsuza dek sürmeyeceğini kendime hatırlatıp, güzel günlerin geleceğini telkin ediyorum. Çünkü o gğnler önünde sonunda geliyor, unutmayın sabaha en yakın zaman gecenin en karanlık olduğu zamandır.

Çimenlere örtü serip kitap okuyorum hergün. Kimse eşlik etmese bile yalnız gidiyorum. Yanıma meyve alıp...

Başkalarının dertleriyle ölesiye dertlenmemek lazım.
Nasıl yapılır bilmiyorum, derde göre de değişir tabii.
Ama birisine üzüldüğüm zaman o onun hayatı, onun yolu diye diye kendimi rahatlamaya çalışıyorum.
En azından kendi dertlerime alan açılıyor biraz 🤪

Malesef dert ile yaşamayı öğreniyor insan olmadı hayat bi şekilde öğretiyor. Bugün bu dertlerini atlatsan yarı nbaşka dertler çıkıcak..

Slm kızlar…4 bir yanınız sıkıntı ve sorunlarla çevrelendiği zaman ne yapıyorsunuz kendinize nefes alma alanı nasıl yaratıyorsunuz,gidip arkadaşlarla çay kahve içip o an unutsam da daha sonra sorunların merkezine yani hayatıma döndüğüm İçin o sadece anlık bi mola oluyor,kendim çekirdek ailemde sıkıntım var büyük yani boşanmak istiyorum boşanamıyorum,abimin ayrı sıkıntısı var ablamın ayrı anne babamın ayrı gerçekten nefes alamıyorum bazen…..başımı nereye çevirsem sorun sıkıntı stres zaten kendim dibine kadar yaşıyorum.Ailemle deşarj olayım derken onlarınkine dertlenmekten sıra kendime üzülmeye bile gelmiyor ve geçecek şeyler gibi değil yıllardır var zaten çok şükür sağlıkla ilgili değil maddi ve manevi şeyler..ama,nefes alacak bi alan yok ve ben boğuluyorum
Meditasyon, nefes egzersizi… çünkü siz bedeni beyni dinlendiriyorsunuz ancak yorulan ruhunuz. Ruhunuzu da bunlar dinlendirir… şimdinin gücünü de okuyabilirsiniz

Dertten kaçış yok. Herkesin kendine göre derdi büyük. Kısa süreli kendime özel zamanlarla derdime deşarj olmaya çalışıyorum. Çok zorlandığım artık son noktadayım dediğim zamanlarda da dua ediyorum. Derdi veren Allah dermanı da onda aramalı. Bugüne kadar dayanabildiysem O’nun sayesinde diye düşünüyorum.

Back
X