inşallh en kısa zamanda atlatırsınız çocuklarınızı Allah bağışlasın..
lütfen bebekleriniz için kendinizi bırakmayın canınızı çok fazla sıkmayın diyecem ama elde değil biliyorum onların size iyi moralinize ihtiyaçları var..
henüz daha çocuğum yok fakat biliyorumki bebekler cennetten bir parçadır Allahın kutsal hediyesidir bizlere o güzel minicik gözlerinden öpüyorum onları kendinize ve onlara çok iyi bakın Allaha sığının umarım ailenizde sizi anlar yardım ederler...
o komşunuzada Allah bin bereket versin en büyük hayrı yapıyor..
sağol canım. dilerim sen de dilediğin vakitte anne olursun.Rabbim aratmasın.onlar gözümün nuru.iki cadı kız. sürpriz yumurtalarım diyorum onlara :)))) hiç beklenmedik şeyler geldi başımıza.şu son 1,5 senedir toparlayamadık kendimizi.
ev alma komşu al derler ya o kadar doğru ki bu söz.bu devirde kimseye güven olmuyor.komşumun da durumu iyi değil.belki de bu yüzden birbirimizi anlıyoruz.dar günlerimde sebzeme meyveme kadar getirdi.bezim olmadı, ateş düşürücüm olmadı o koştu yardımıma.aslında onun da yok ama olanı paylaşıyoruz birlikte.geçen gün çorba yapmak için şehriyem yoktu, verdi.gün geliyor insan 1 tl ye muhtaç kalıyor.Allah el uzatandan da, dua edenden de razı olsun.
allah yardım etsin öncelikle....
düzenli bi iş bulmalısın...
2 yaşında bebekleri bırakmak tabiki çok zor...
ben 4 aylık oğlumu hergün bırakıyorum mecburen...
onlar için çalışman lazım....
çok iyi anlıyorum seni..
inşallah en kısa zamanda feraha kavuşursun...
canım sağolasın.senin bebeğin daha küçükmüş.Allah yardımcın olsun.herşey evlatlarımız için değil mi zaten, onların geleceklerini kurmak zorundayız.olan analara oluyor, çok yıpranıyoruz ama Rabbim mükafatını göstersin inşallah.
Allah dermansız dert vermesin canım. İnşallah tez zamanda eliniz açılır. Bebeklerinin kısmeti illa gün yüzüne çıkacak.
Ama öz ailen imkanları olduğu halde sana yardım etmiyorlarsa, yuh diyorum kendilerineee

amin canım.kendi annemle babam abimlerle birlikte oturuyorlar. kışın gelip bende kalıp çocuklara baksalardı borçların bir köşesinden tutmuş olurduk.yaza zaten kayınvalideye yakın taşınma planımız vardı.yani kendi annemler 6 ay idare edemediler beni.kendince sebepleri var.ne diyeyim.bahane ararsak çoook...
.
lütfen kızmayın bu dediğime de,aklıma şu geldi madem kavnizle iyisiniz evleri müsaitse oraya taşının geçiçi süre evleri müsaitse.bunun olumsuzlukları da olabilir ama madem o kadar maddiyatınız kötüyse katlanılabilir.çocuklara da bakıcakmış siz de çalışırsınız.
estafurullah canım kızmak ne demek.buraya yazıyorum ki, fikir alayım sizlerden.
kayınvalidem daha dün aynı şeyi söyledi.bugün telefonda konuştuk.bize taşının diyor.o da evinden memnun değil.elimiz biraz açılsa idi 2 evi birden taşıyacaktık.aynı bina veya aynı sokaktan istiyorduk.gel gelelim planladığımız gibi gitmedi yine.
ev 2+1 ve sobalı.eski bina.nereye el atsan dökülüyor.düşünün ki 380 tl kiraları var.aynı bina üst kat doğalgaz döşendi diye 550 istiyordu.hadi kabul edelim dedik adam 600 isterim diyor.biz de şok olduk. şimdi o eski eve 8 kişi sığınacağız belki de.neyse sağlık olsun da...
baş ağrıtmak ne demek biz niye varız bu forum niye var, okurken aksine sevindim bile hiç olmazsa içini dökebilmişsin çok işe yaramasa da yoktan iyidir. :/
Ne kadar güzellerdir kimbilir, çok şirin olduklarına eminim bıdıkların.
Allah daha kötü dertler vermesin, evlatlarınla onların sağlıklarıyla sınanmak var allah korusun..
Kayınvaliden kızlara bakarken işe gireceksin ya o sizi rahatlatır belki biraz.
Hatta borçlar bitene kadar komple kayınvalidene taşınsanız filan kiranız olmaz en azından.
Onların da bi düzeni vardır tabi ama, sonuçta bebeklere her gün bakacaksa belli şeyleri zaten gözden çıkarmış onlar da.
Bi soraanız yani.
Sen ne işte çalışmayı düşünüyosun belki bi iş bulabiliriz sana el birliğiyle.
canım ben işletme mezunuyum.satış, muhasebe, satınalma tecrübelerim var. kpss hazırlanıyorum kendi çapımda.kızlardan fırsat kalmıyor ama en azından şansımı deneyeceğim. o da olmazsa SMMM için dosya açtırmayı düşünüyorum.çok şükür mesleğim var yani.kızları bırakabilseydim şuan çoktan çalışıyor olacaktım. kısmet...
Allah yardimcin olsun kardesim,
Saglik olsun diyelim,seni anlayabiliyorum,borclu olmak cok zor birsey,hele birde cocuklardan dolayi calisamiyorsun.
Ama kendini üzme ki cocuklarinada yetebilesin.
Esin iyi bir es iyi bir baba olsunda borclar kapanir.
Ikizlerin mi var?
sağolasın. evet ikiz kızlarım var.
katılıyorum.
1 odasına yerleşin.
en azından kira borcunuz olmaz.
toparlayana kadar kalın orada.
düşünüyoruz bakalım. gerçi bende mi sorun var diye düşünür oldum. neyi kafama koysam heveslensem yarım kalıyor.okuyup üfletcem kendimi :))
Arkadaşlar didoş ve kayınvalidesi birlikte oturmak istiyor ama kayınlarının özürlü maaşları o şekilde tehlikeye giriyormuş o nedenle oturamıyorlar.
Didoş biliyor musun geçen gün aklımdaydın nasıl oldu işleriniz düzene girdi mi diye. Allah yardımcın olsun canım, inşallah Allah bir kapı açacaktır.
sağol güzelim.Allah razı olsun.bizde durumlar aynı.yani aslında her geçen gün faizi artan borçlarla pek de aynı değil ya, öyle böyle işte.
benden haberdarsın birkaç haber vereyim. eşimi yüzüstü bırakan ortaklarından birisi kaza yapmıştı.belki söylemişimdir. kendi işini yapamadı.biryerde asgari ücrete çalışıyormuş. diğerinin annesi kansermiş.kardeşi eşinden şiddet görüyormuş. kimse kötü olmasın.Allah yine de yardımcıları olsun ama bunlar benim başıma gelse en azından helallik almak isterim.hatamı sorgularım.biz üzerine tehdit aldık.Sabrediyoruz. bizim için de aydınlık günler gelir elbet..
Kayinvalidenizin yanina tasinin bi sure, borclari kapayana kadar sabredin
Allah yardimciniz olsun, dua edecegim size ins uygun bir is bulursunuz
Allah razı olsun canım.
Konu sahibi ve zoramagüzel, Allahu Teala yardımcınız olsun.
Rabbimizden size helalinden rızık kapılarını hayırlısıyla, kolaylıkla açmasını diler, hayırlı olmasını temenni ederim.
Herkes yaşadığını bilir ama sabredin ve bir Hadisi Şerife binaen de çokça tevbe etmenizi tavsiye ederim.
Allah mutlak büyüktür, bir an ne olacağı belli olmaz.
bazen düşünüyorum.birinin kalbini mi kırdık? yada bilmeden ah mı aldık diye. sonra diyorum herşeyin bir sebebi vardır.bazı şeyleri akledemeyiz. sınav var sınav var.yeter ki evlatlarımız iyi olsun.
Arkadaşlar didoş ve kayınvalidesi birlikte oturmak istiyor ama kayınlarının özürlü maaşları o şekilde tehlikeye giriyormuş o nedenle oturamıyorlar.
neden tehlikeye giriyor ki didoş ya da eşi kayınlarına bakmakla yükümlü değiller hukuken bildiğim kadarıyla..:44:
didoş ve eşi bakmakla yükümlü değil, kayınvalide kayınpeder bakmakla yükümlü. Evlerini engelli maaşıyla geçindiriyorlarmış. Başka gelirleri yok. O nedenle didoşlar onlara taşınırsa ki eşi çalışınca evde sgk lı olacak, sorun olabilir yazmıştı kendisi. Didoş daha iyi anlatır.
Allah yardımcınız olsun sağlığınız yerınde olsun herşey yerıne gelır düzelir.
mutlaka düzenlı bı ış bulmalısınız eşinize destek olun. bu sıkıntılarla belki birbirinizi de yıpratıyorsunuzdur. sıkı sıkıya bırbırınıze tutunun ve herşeyin üstesinden geleceğinize inanın sırt sırta verın.
bir iş bulun bir an önce ve eşinizle oturup bı planlama yapın.
inşallah herşey yoluna girer.
mübarek cuma gününde sizin için çok içten bi duada bulundum. hamılelerın duası kabul olur derler inşallah kabul olur benım duamda.
sağolasın canım.güzel anne.ben de sizin için dua edeceğim.sağlıkla kucağına alıp, sağlıkla, mutlulukla büyütmek nasip olsun evladını.zaten asıl kabul olunan dua müminlerin birbirleri için yaptıkları dua değil midir?güzel yorumun için de ayrıca teşekkür ederim.
benım teyzem ananeme bakıyor ıkısıde dedemden maaş alıyorlar sıgortaları var.
teyzem bakım ücretı alabılıyor.
bı sıkıntı olacağını sanmıyorum aslında.
tabı şunu bılemıyorum engellı kayınları kendılerı engellı parası mı alıyor yoksa kayınvalıde bakım parası mı alıyor acaba.
Belki de dediğin gibi bakım parası alıyorlarsa kesileceğinden korkuyorlardır ben de bilemiyorum canım.
kızlar kayınvalidem kışın benim yanıma taşınacaktı.sorduğunu ve bakım aylığının kesileceğini bildirdiklerini söyledi.pazartesi tekrar soracak.
evsahibi bizi sepetliyor zaten.15 gün süre veriyor bir de. ben nereden ev bulayım.bu nasıl vicdan bilmiyorum ki.
kızlar iyi ki varsınız.siz de olmasanız ne yapardım.içimi döküyorum.umutlanıyorum sayenizde.tekrar tekrar teşekkürler hepinize.