nefes alamıyorum artık

birsenh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
512
2
48
Bolu
eşim 20 gündür çok değişti tanıyamıyorum artık ne yapcam kızlar bana yardım edin günden güne eriyorum

Konu nedir? Neden yardım istediğinizi de anlatsaydınız keşke

Eğer sizin bir kabahatiniz yoksa olanlarda kendine gelene kadar tanımıyormuş gibi davranın.
Tanıdığınız hale gelsin..
Ama tavır alırken yapmanız gerekenleri aksatmayın.
Yani rutin işlerinizi.
Küsmek darılmak falan gibi değil..

nasıl yani bi yardımcı olun resmen eşim bana köprü yapmış bu kadar salak olamam herhalde bi insan bu kadar değişemez herhalde ya

Bilip bilmeden nasıl yardımcı olalım size.
Ortada ne var.
Kim yanlış yapıyor??

istediği gibi istediği hayatını yasamaya başladı beni takmıyo basit bişey yüzünden atıştık 20 gün önce o gün bugündür bambaska bir insan oldu benim tanıdığım kişi değil.benden boğuluyo sanki.konuşmuyo.küsüyo.surat yapıyor.hep benden bekliyor adımı.

Siz bir konu daha açmıştınız.
Eşim artık alttan almıyor gibi bişey yazmıştınız.
Sıkılmış olabilir mi acaba eşiniz sizin bunalımınızdan.
Üstelik söylediklerinizden pek bişey anlaşılmıyor.
Acaba kendinizi ifade mi edemiyorsunuz ki

haklısınız olabilir çünkü çok bunaldım daha çok yeniyken böyle bir hayalkırıklığını yaşamak çok zor geldi belkide o yüzden kendimi ifade edemiyorum

çok çabuk değişti çok şaşkınım kendimi toplayamıyorum acaba beni yıldırmaya mı çalışıyor

bende diyorum alışamadı galiba ama ortada sorun yokken bu kadar uzaklaşmak kopmak çok zoruma gidiyor

Siz kaç yaşındasınız? Eşiniz kaç yaşında?

Evlilik, kaprisle, suratla, kavgayla, gürültüyle yürümez. Anlayışla, güzellikle, sevgiyle, ilgiyle ve en önemlisi saygı ile yürür. Erkekler yeni evlendiklerinde eski hayatlarını özlerler, yeni düzen onlara cazip gelmez. Bu sebeple kadınların biraz daha özenli ve anlayışlı davranması gerekir (gıcık oluyorum buna ama gerçek bu)

Akşam eve geldiğinde dünyanın en güzel evine geldiği hissini yaşamalısınız birlikte, ne kadar küs olursanız olun barışmak erdemdir, önemli olan kavgada birbirinize söylediğinzi sözlerin nereye gittiğini biliyor olmanız. Ağzından çıkanı kulağın bi duysun misali...

Sende yeni evlisin, evine düzenine alışmaya çalışıyorsun herşeyi beyfendiden bekleme. Güzel bir sofra kur akşam için, bir jest yap, hazırlan ki aynısını oda sana yapsın, hiç bir şey yokmuş gibi muhabbet et, haberlerden konuşun gündem baya dolu :) sonra sakin sakin evlilik eğlenceli olabilir, birbirimizi daha ilk aylardan böyle kaybetmeyelim de kondur bi öpücük... İlk adım senden gelsin. Anlamıyor ve hala aynı şekilde devam ediyorsa yapacak bir şey de yok açıkçası alışması zor gibi.. Ama bence deneyebilirsin.

o kadar güzel yazmışsınız ki keşke bu bana söylenenleri biride ona söylese biri silkelese aklı başına gelse..kendine gelse..bazen o kadar ağır konuşuyo ki insanın içinden hiçbişey yapmak gelmiyor.adım atiyorum ama inatla bazı şeyleri devam ettiriyor.çok kolay kırabiliyor.idare edemediyorum bende o kapasite yok demekki.kendime çok kızıyorum onun süslü laflarına kandığım için.keşke geçmişe dönebilsem.bu kadar kör olmsaydım.bu inadını nasıl kıracam.nasıl gücüm kalmadı

o kadar güzel yazmışsınız ki keşke bu bana söylenenleri biride ona söylese biri silkelese aklı başına gelse..kendine gelse..bazen o kadar ağır konuşuyo ki insanın içinden hiçbişey yapmak gelmiyor.adım atiyorum ama inatla bazı şeyleri devam ettiriyor.çok kolay kırabiliyor.idare edemediyorum bende o kapasite yok demekki.kendime çok kızıyorum onun süslü laflarına kandığım için.keşke geçmişe dönebilsem.bu kadar kör olmsaydım.bu inadını nasıl kıracam.nasıl gücüm kalmadı

Kızgınlığının şuana faydası yok, önemli olan kalıcı kırgınlıkların olmasın. Bu evliliği yıkmak için henüz çok çok çoook erken, denemeden yaşamadan pes etmek yok! Evliliklere şans tanınmalı, sen seçimini yaptın ancak beyfendi biraz öküz çıktı eee nolacak pes mi edeceksin. Geçmişe dönme şansın da yok! Elindeki malzeme bu o zaman ya bu malzemeyi yoğurup adam edeceksin, ya bütün gün dertlenip hayatı kendine zindan edeceksin ya da boşanacaksın... Bana sorarsan eldeki malzemeyi yoğurmaya başla, en azından keşke deneseydim dememek için. Karşındaki görürse mutluluk senin olur, görmezse aynen devam ederse ben denedim olmadı deme şansın olur...

Çok kolay kırıyor diyorsun örneklemiyorsun, örnek vermen lazım ki anlayalım...

Ayrıca bir konu var ki bunu asla atlama; inatlaşma eğlemi asla tek taraflı olmaz, inat edilebilmesi için iki kişi olmalı her zaman. Birisi tek başına inat edemez, karşısındaki de tepki verecek ki inatlaşma olacak. Eğer sen tepki vermiyorsan bunun adı inat değil kapris olur :)

o kadar güzel saptamalar yapmışssınz kihayran kaldım.ben inatçıyımdır ama o da inatçıymış bunu gördüm.mesela artık ben konuşmayınca o da konuşmuyor eskiden dayanamazdı şimdi o da sürdürüyo.ben konuşmaya başlayınca da umursamaz tavırlar sergiliyor.

o kadar güzel saptamalar yapmışssınz kihayran kaldım.ben inatçıyımdır ama o da inatçıymış bunu gördüm.mesela artık ben konuşmayınca o da konuşmuyor eskiden dayanamazdı şimdi o da sürdürüyo.ben konuşmaya başlayınca da umursamaz tavırlar sergiliyor.

Demek istediğim tam da bu, hırsızın hiç mi suçu yok :) Sen hele bi dediklerimi yapmaya başla, evlilikte uzun süreli küslükler olmaz, biri küser diğeri barışır illa karşıdan beklememek lazım, şakaya dökmek lazım, küstümü oyy küsermişte diyip sarılsak bir yerimiz eksilmez di mi? Daha yeni evlisin kuzucum, tadını çıkaracağın yere ufak tefek sorunları büyütüp kendine dert arıyorsun.. Adamı da kendini de soğutma, tadını çıkartın bugünlerin..

Back
X