Bisküvi - Kurabiye Tarifi Nefis ağızda dağılan tahinli kurabiye

serapkarakoylu

http://adalenakoylu.tr.gg
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
1.033
0
116
İzmir
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
Alabildiği kadar un
(unu yavaş yavaş katın kıvamı tutturmak için kulak memesi kıvamında olucak aksi takdirde hamuru toparlayamazsınız hamuru taoparlamk için tekrar yağ katmanız gerekir buda fazla oluyor)

pudra şekerini tahini ve yağı iyice karıştırıp çırpalım..sonrada azar azar unu vanilya ve kabartma tozunu katıp iyice yoğuralım kulak memesi kıvamına gtirelim.yağlı yağıt koyduğumuz tepsiye ister elinizle top şekli yapıp dizin isterseniz şekilleriniz varsa kalp yıldız yada çocuklar için kurabiye adam şeklini kullanabilirsiniz.180 derecede pişiriniz üstü çok hafif pembeleşsin beyaz kurabiye

Eklentiler

• $Serap&halil060.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 218
Çok güzel oldu kurabiye ama benimki ağızda değilde elde dağıldı:1rolleyes: soğuduktan sonra farketti tabii. Belkide toz şeker kullandığım içindir. Tarif için teşekkürler.

sağol canım.Teşekkürler...
afiyet olsuunn
ellerine sağlık...
:))))
Çok güzel oldu kurabiye ama benimki ağızda değilde elde dağıldı:1rolleyes: soğuduktan sonra farketti tabii. Belkide toz şeker kullandığım içindir. Tarif için teşekkürler.
belkide olabilir ama tadı muhteşemdir eminim
şuan fırında kurabiyeler pişiyor, evde pudra şekeri yoktu toz şekerle yaptım. Bakalım nasıl olcak hadi hayırlısı

afiyet olsun canım sende evdeki toz şekeri rondodan geçirip kendin yapsaydın ben öyle yapıyorum evde pudra şekerim yoksa

bende tarifi aldım hemen denedım çünkü cok basıt gelmişti ama 2 tepsı kurabiyeyi doktüm .kupkuru vee vıcık vıcık yağlı oldu neden yapamadım ben yaaa unumu az koydumki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…