Çok severek yaptığım kolay bir tarif
Önce elmaların kabuğunu soyup rendeliyoruz,tencereye alıyoruz,üzerine şekeri ve tarçını serpip hafif ateşte rengi değişene kadar pişiiriyoruz,ben çok pişirmedim,diri kalsınlar istedim,daha sonra kenarda soğuması için bekletiyoruz....
1 Yumurta
8 kaşık pudra şekeri
175 gr Margarin
Aldığı kadar un
İşi için;
2 Elma
2 Kaşık şeker
1 Çay kaşığı tarçın
Bir kaba pudra şekeri ve margarini alıyoruz,birbirine yedirdikten sonra yumurtayı ilave ediyoruz,unu da katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz,bir 5 dk dinlendirin,hamur kendine geliyor
daha sonra elimizle ince yuvarlak şekil yapıyoruz bastırarak,ortasına pişen ve soğuyan elmamızdan koyuyoruz,ve iki taraftan kenarlarını bastırıyoruz...ısınmış fırında 30 dk pişirin üzeri kızarmadan hafif pişince alın...Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın...
Basit bir tarif,ve bir okadarda lezzetli,akşam çayın yanana süper gidiyor doğrusu
...
Resmini hemen ekliyorum...

Önce elmaların kabuğunu soyup rendeliyoruz,tencereye alıyoruz,üzerine şekeri ve tarçını serpip hafif ateşte rengi değişene kadar pişiiriyoruz,ben çok pişirmedim,diri kalsınlar istedim,daha sonra kenarda soğuması için bekletiyoruz....
1 Yumurta
8 kaşık pudra şekeri
175 gr Margarin
Aldığı kadar un
İşi için;
2 Elma
2 Kaşık şeker
1 Çay kaşığı tarçın
Bir kaba pudra şekeri ve margarini alıyoruz,birbirine yedirdikten sonra yumurtayı ilave ediyoruz,unu da katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz,bir 5 dk dinlendirin,hamur kendine geliyor

Basit bir tarif,ve bir okadarda lezzetli,akşam çayın yanana süper gidiyor doğrusu

Resmini hemen ekliyorum...
Son düzenleme: