Kekler - Pastalar Nefis Limonlu Islak Kek-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.340
26
208
42
İsviçre
kessinlikle tavsiye edebilecegim bir lezzet
yiyenler cok begendi

1. Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında 7-8 dk kadar çırpın.

2. Mikseri çıkartın; vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın.

3. Limon suyunu, limon kabuklarını ve ¼ su bardağı sütü ekleyin, tekrar karıştırın.

4. Hamuru yaglanip unlanmis orta boy bir kelepçeli kalıba dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.

- 5 adet yumurta (oda ısısında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ litre süt
- 1 adet limon (suyu ve kabuklarının rendesi)
- 1 poşet krem şanti
- sütlü ve beyaz cikolata
- hindistancevizi

5. Pişen keki fazla bekletmeden kelepçeli kalıptan çıkarın,ve servis yapacağınız pasta tabağına alın. Kek henüz sıcakken üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk sütü dökün.

6. Kalan ¼ su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpın. Oldukça yoğun kıvamlı bir şanti olacak. Kek soğuduktan sonra ufak bir spatula ile (ya da benim gibi kahvaltı bıçağı ile kekin üzerine ince bir tabaka halinde şantiyi sürün (ben kenarlarına sürmedim, sadece üzerini kapladım).

7. Kekin üzerine hindistan cevizi serpin. Keki bu haliyle buzdolabına koyup biraz dinlendirin. En güzeli 1 gece beklemesi...

8. Servis sırasında beyaz ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.(ikisinide ayri ayri eritin) Kestiğiniz dilimlerin üzerine şeritler halinde gezdirin.

AFIYET OLSUN

buda 10 parmaginda 10marifeti olan LIBYANAmizin yaptigi limonlu islak keki
ellerine emegine saglik canim benim harika lezzetli görünüyo bayildim ve canim cekti

Son düzenleme:
incitaem burda boşum kendımı mutfaga adadım tariflerının bir çogunu denedım bugunde rejımıbozup bu kekı ypacağım kılo aldım kilooooo

yarışmada da oyumu bu tarife vermiştim,bizzat kendmde denedim test ettim:)))) yalnız ben krem şantisiz yaptım gerçekten çok güzel hafif bi kek oldu bidahakine krem şanti ile deneyecem inşlh ellerine sağlık arkadaşım...

incitanem yine neler yapmıssın valla senden kurs alınır
ellerine saglık cnm
boshayallersmile

çıldırık gadunn...beni de çıldırtıciin sen sonunda haberin var mı???? harika bir tarif yine..limonlu keke bayılırım daha önce de glazürlü tarifini denemiştim..bu da pek yakında denenir inşallah..hamişim ya herşey serbestaklinialirimsmile

eline emeğine sağlık datlu bacım.. a.s.

Tam tahayyülümdeki gibi,sarı renk ve hindistan cevizli..
Teyzemde yemiş ve bayılmıştım,tarifini hala sorucam :)) Arada kaynadı gitti..

Çok güzel görünüyor,sevdiceğim limonlu tatlılardan pek haz etmez ama ben bayılırım.
Bu demek oluyor ki en kısa zamanda yapıp doyasıya tüketeceğim:roflol:

Ellerine sağlık gülüm..

Kıvamı nasıl oluyor?

Bildiğin ıslak dimi kaydirigubbakcemile3

çok güzel gözüküyor
eline sağlık incitanem.
bişi sorcam
ben hindistan cevizi sevmem o koyulmadna direk üstüne çikolatada olur dimi?
birce kelepçeli kabımız yok
onun yerine borcam olur mu?
son soru ¼ ölçebileceğimiz şeylerle(bardak,kaşık gibi) kaça tekabül ediyor:kedi:

Back
X