Mezeler - Ordövrler nefis patates topları

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.430
598

5-6 ortaboy patates
1 bağ dereotu
1 bağ nane
3-4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber
yarım kase kadar mümkünse süzme yogurt
yarım cay bardagı kadar zeytın yağı
yarım çarbardağı limon

patatesleri haşladıktan sonra bir kaba alıyoruz ve elimizle patatesleri püre haline getirinceye kadar yoğuruyoruz kıvama geldikten sonra havanda dövülmüş sarmısağı ve limonu ekliyoruz biraz daha yoğurduktan sonra ince ince kıyılmıs nane ve dereotunu karabiberini ekliyoruz tekrar karıstırıyoruz o yeşilliklerin patateslerle iyice bulanması gerekiyor.yoğurdugumuz patatesleri ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak bir hale getiriyoruz daha sonra yuvarlak hale gelen patateslerin üstünü oyarak ortasının cukur olmasını sağlıyoruz ve tepsimize koyuyoruz bu sekılde diğer patateslerimizide yapıyoruz en son oyuk olan yerlere süzme yoğurt ve kırmızı biber koyuyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun

Son düzenleme:
$yogurtlu-patates-tarifi.webp

bu şekilde oluyor kızlar....balık yanına falan güzel oluyor tabi balık yanına yapıyorsam yogurt yerıne mayonez koyuyorum

Son düzenleme:
paylasımın için sagol canım.. Patatesli herseye bayılırım, tarıfınde salatasına alternatıfım olacak:34:

bende patatesi cok seviyorum kızartma yerine bu şekil tüketmeyi seviyorum ve gercekten harika oluyor ama ben bu tarıfı yapınca genelde ılıkken seviyorum ayak bası kac tane yedıgımı hatırlamıyorum bıle :D

aslında sadece patates püresi ama görünüşleri harika ! sadece balık yanına değil biri misafirliğe geldiğinde yapılcak havalı ve kolay bişey beğendim ellerinize sağlık:))

Back
X