Kekler - Pastalar NefisTuzlu Kek (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
tam bir kahvaltılık kek

siyah ve yeşil zeytinleri hazır almayacaksak çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz.

3 yumurta
3 su bardağı un
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım bardak su
1 su bardağı ufalanmış yağlı beyaz peynir
1'er su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin
6-7 dal dereotu
Üzeri için susam

Yumurtaları tuzla birlikte 3-4 dakika çırptıktan sonra sırasıyla zeytinyağı, yoğurt ve suyumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımımıza un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıyoruz. Son olarak beyaz peynir ve zeytinleri de ilave ederek yağladığımız kalıbımıza boşaltıyoruz. Ben kumpir yapımımdan arta kalan hazır dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytinlerimi kullandım.
Kek karışımımızın üzeriene susam serperek 160 derecede 1 saat kadar pişiriyoruz. Dereotu kotmayı unuttum ben bu arada

Afiyet olsun opuyorumnanaktan

çayın yanında enfes, hem de zeytin,peynir ne varsa atıyorsunuz içine harika oluyor :)

Son düzenleme:
canım benim ellerine sağlık oruçlu oruçlu canım nasıl çekti ellerin dert görmesinopuyorumnanaktan​

Çok kötüsünüz canım çekti yaaaaaaa

akannehirakannehirakannehirakannehirakannehirakannehir

Kahretsin evde susam kalmamış yarın alacam bende yapacam

Çok hoş görünüyor allahım allahım bittim bittim:1shok::1shok::1shok:

Kesin beğenirim cnm ben tarifi okurken bile tadını alabilenlerdenim

Ellerineeeeee sağlık

elleirne sağlık canım çok güzel ve nefis gözüküyor

hem tatli hemde tuzlu ve acili cok severim...
bu kekde cok güzel görünüyor...
ellerine saglik canim...
ellerin dert görmesin...

hem tatli hemde tuzlu ve acili cok severim...
bu kekde cok güzel görünüyor...
ellerine saglik canim...
ellerin dert görmesin...
teşekkür ederim canım, ben daha çok tuzlulara düşkünüm :kedi:
Tucem ellerine sağlık bayılırım ben bu keke..

Libyanacım canım aynen, bayılıyorum ben de, insanın yedikçe yiyesi geliyor cokacimcoook

ben cok slk yaparim tuzlu keki.hem pratik hem nefis.cayin yanina harika oluyor borek gibi tipki. bende icine bol beyaz beynir ve bolca maydanoz koyarim uzerinede susam..aniden gelen misafir icin cayin yanina harika ve kolay bir ikram..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…