• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefsinize Nasil Hakim Oluyorsunuz?

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Kizlar nezamandir bol giyiniyodum bide tatile gitmedigim icin sıkıntıdan abur cubura fast fooda sarmistim, bugun aynada kendime bir baktim aynen böyle oldum:eek::eek:
Ay öküz gibi olmusum, şişmiş de şişmişim kendimden utandim suan hayvan gibiyim ya bitek gobek kalca falan değil kalinlasmisim resmeen !!
Ama ben hiicc nefsine hakim olabilen biri degilim bisey yemeden(abur cubur, fast food) duramiyorum ya basaramiyorum "ay nolcak be bugun ye yarin başlarsın zaten pazartesi de değil" diyorum ama bi hafta sonra kursa baslycam oyle gitmek istemiyorum orayaa :(
Bana bi taktik soyleyin, nefsimi koreltmek icin ne yapabilirim ya da var mi soyle abur cuburdan fast foodtan sogutan bi yontem:(
Unv.e de baslycam acil zayiflamam lazimmmm

Sabahları ılık suyun içine bir kaç damla sirke suyu dök ve iç bütün gün mide bulantısından bir şey yemek istemeyeceksin zaten:)

Ben hakim olamayanlardanım mesela.. Bir ara dişimi sıktım 10 kilodan fazla verdim sonra oh ne güzel verdim dedim kaldığım yerden devam ettim hoop 5 kilosunu geri aldım bile sıkıldım bu işlerden artık kesin çözümü bulursan bende bilmek isterim:p

Karniniz tok evden cikin(sabahlari yumurta tok tutar).
Yaninizda galeta veya diyet buskuvi ve icecek bulundurun.
Ben mesela markette alisveris yapacaksam once bir seyler yiyorum, liste yapiyorum ve ona gore alacaklarimi aliyorum.

Ben hakim olamayanlardanım mesela.. Bir ara dişimi sıktım 10 kilodan fazla verdim sonra oh ne güzel verdim dedim kaldığım yerden devam ettim hoop 5 kilosunu geri aldım bile sıkıldım bu işlerden artık kesin çözümü bulursan bende bilmek isterim:p
Hay masallah :D peki o 10 kiloyu nekadar surede verdiniz?

Karniniz tok evden cikin(sabahlari yumurta tok tutar).
Yaninizda galeta veya diyet buskuvi ve icecek bulundurun.
Ben mesela markette alisveris yapacaksam once bir seyler yiyorum, liste yapiyorum ve ona gore alacaklarimi aliyorum.
Yumurtadan nefret ederim, ama bildircin yumurtasini severim onu bi deneyeyim :))
Yalniz benim sorunum ac olmak degil, ağzıma kadar dolu olsam cok afedersiniz kusup tekrar yerim ki yapmisligim var benim sorunum pis bogazimla, ac gozumle

Hay masallah :D peki o 10 kiloyu nekadar surede verdiniz?

7 8 ay gibi bir sürede verdim fakat 3 ay kadar ne fast food ne cips çikolata yemedim ondan rahat verdim.. Birde ben kilo almaya çok müsaitim bünye meselesi sanırım hiç zorluk çekmiyorum 1 hafta da 2 3 kilo almışlığım bile vardır

Yumurtadan nefret ederim, ama bildircin yumurtasini severim onu bi deneyeyim :))
Yalniz benim sorunum ac olmak degil, ağzıma kadar dolu olsam cok afedersiniz kusup tekrar yerim ki yapmisligim var benim sorunum pis bogazimla, ac gozumle

Fast food birakmazsaniz dunyada kilo veremezsiniz.
Isterseniz maraton kosun yine veremezsiniz.
EFT tekniklerini yeme konusunda kendinize uygulayin, bu konuda cok guzel videolar var nette.

Merhabalar..
Ben ne zaman duygusal boşlukta olsam, çok atıştırma yaparım.. Yemeği de çok severim..
Ben bununla ilgili şöyle bir formül buldum..
Sabahları ve bir şeyler atıştırmak istediğim zaman sıcak su içerim...
Günde 2-3 fincan türk kahvesi içerim.. ( yüksek oranda lif olduğu için tokluk hissi veriyormuş)
Nescafe içerim..
Akşam yemeğini en geç saat 7 de yerim..
Akşamları çayın yanında kuruyemiş dışında pek birşeyler atıştırmamaya çalışırım..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..

7 8 ay gibi bir sürede verdim fakat 3 ay kadar ne fast food ne cips çikolata yemedim ondan rahat verdim.. Birde ben kilo almaya çok müsaitim bünye meselesi sanırım hiç zorluk çekmiyorum 1 hafta da 2 3 kilo almışlığım bile vardır

7 8 ay cok benim 1 ayda vermem lazimm

yemek yemeği, abur cuburu sevmediğim için nefsıme hakım olmama da gerek kalmıyor :D bazen içimde bir boşluk oluyor ve düşünüyorum ne dıye, bir bakıyorum yemek yemeyı unutmusum :D

Merhabalar..
Ben ne zaman duygusal boşlukta olsam, çok atıştırma yaparım.. Yemeği de çok severim..
Ben bununla ilgili şöyle bir formül buldum..
Sabahları ve bir şeyler atıştırmak istediğim zaman sıcak su içerim...
Günde 2-3 fincan türk kahvesi içerim.. ( yüksek oranda lif olduğu için tokluk hissi veriyormuş)
Nescafe içerim..
Akşam yemeğini en geç saat 7 de yerim..
Akşamları çayın yanında kuruyemiş dışında pek birşeyler atıştırmamaya çalışırım..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Kahveden nefret ederim ama su sıcak su olayini yapicam :) gerçi yazin cok zor olacak
Bu 5i bi arada 9u biarada bilmem ne caylari ise yarıyomudur acaba ben kullanmıştım ama duzenli değil belki oyuzden yaramamisti

Back
X