Negatif insanlardan sıkıldım

Ben de benim büyük dertlerime abartiyorsun yaklaşımında bulunup kendisinin dertlendigi komik meselelerle benim kafamı utulediklerinde uyuz oluyorum :)

Neyse konumuz bu değil ehehe kusura bakma canım.:)

Dert yanan bir insanı dinlerim iyi bir dinleyiciyim. Kendimce radikal çözümler de sunarım. Cidden kendi derdimmis gibi üzerinde düşünür empati yapar öyle çözümler sunarım hani. Ama baktım ki işlemiyor. Anlatıyor ama burnunun dikine saçmalamaya devam ediyor. Benim şartel atar o vakit. Bu kafayla sana bu mustehak. Dinlemiyorsan bana dert anlatma başım ağrıyor bıktım diye tersliyorum ben..

Yapacak bir şey yok valla.

ay var evet bu insanlardan.

bende öyle aşırı pozitif biri değilim ama kendi kendime yetmeye çalışıyorum. sonra biri geliyo sürekli bi olumsuzluk. ne öneride bulunsan hayır, yok, olmaz, denedim bile falan diye cevaplr alıyorum. iyi o zaman ne halin varsa gör demi.

ben çözümü buldum; susturuyorum. bildiğin böyle tamam ama bu kadar olumsuzluk yeter diyorum. oh en iyisi

valla hayat zor cnm

tavsiyem sana moralini bozan kişilerle irtibatini kes gerekirse en samimi arkadaşinda olursada
teşekkür ederim tavsiye için
;)
ay uzak dur mumkünse daha az kafan ağrır onla iletişime geçmen gereken durumları başkalarına postala onlar uğraşsın.yanlışlarını hiç söyleme zaten baştan demişsin yüzüne bi daha söylemene gerek yok.cehennemde ateş yok zaten herkes ateşini burdan götürür izle sen ordan onu kendini yakmasını bazen onu eleştirmektense bindiği dalı kendisi kesip düşmesi onun aklını daha çok başına getirir. senin önerilerini beğenmeyenlere benden bu kadar de daha iyi bir çözüm istiyorsan başkalarına da danış de kestrip at.
Evet haklısın zaten begenmeyene benden bu kadar diyorum o an tamam diyor sonra aradan zaman gecince yine dön başa! Ben de artık daha önce dediklerimi yaptın mi diyorum ona göre tavır alıyorum
Teşekkürler ;)

_eftelya_ _eftelya_ insanlar hakkında kötü düşünmüyorum tam tersi aslında elimden geldigince yardımcı olurum, dinlerim, sorunlara bile cevabım "aa ne güzel bak sen şu açıdan üzülmüşsün ama olaya şu acidan bakarsan aslında hayırlısı buymus " diyerek olaylardaki iyi kısma dikkat cekmeye çalışırım
hayatta öyle dertler var ki, ufacık şeyleri kendi kendimize sorun etmeye gerek yok diye düşünürüm
bu konu da çok büyük bir mesele değil belki bir çok insana göre, ama ben çok doldum ve fikir alisverisine ihtiyaç duyduğumdan açtım konuyu. Herkes de güzel önerilerde bulundu, yarın ben bunu dert diye devam ettirmem mesela

Bende de var böyle derdi olduğu zamann yazar ,öbür türlü hiç yazmaz ,hal hattımı bile sormaz .Birde şimdi bu snapchat çılgınlığı çıktı .Kendi resimlerini çekip çekip atıyor .Sinir geldi bana iyice .Resim attıkça yazmıyorum birşey . Sizde görmezden gelin
Tamam ben de aynısını yapayım en iyisi :)
Acikcasi pek sosyal medya kullanan biri değilim bazen telefonu saatlerce elime almadıgım olur çünkü hayat internetten ibaret değil ama bunda bile kusurlu ben oluyorum düşünün artık insanların ne halde olduğunu
teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için

Enerjimi calan insanlarla gorusmuyorum ben.senin etrafindakiler kendi sorunlarini aktariyormus bennim etrafimdakiler sanki karsilarindaki sorunlu kendiler mukemmel hayat yasiyor gibi lanse ediyorlar. Karsidakini asagilayarak yucelme derdindeler.
Ben gorusmuyorum.seni kim mutsuz ediyorsa sende gorusme
ay oyleleri de var dimi
madem herkes mükemmel hayat yaşıyor o halde bunca derdi kim çekiyor?
Ben de pek dertlerimi buyutmemeye çalışırım bugün mutsuzsam elbet geçecek nasilsa diye kendime zaman tanırım ama bazisi da ufacık derdi dünya başına yıkılmış gibi anlatır
elbette bu da o kisinin algısıdır saygi duyarim ama ben öyle olmadığım icin de beni kimse yargılayamaz ki
Teşekkür ederim canim yorumun icin ne zamandır griydin hosgeldin aramiza ;)

canım sıkma canını oyle tıpler coktur etrafda kı bana gorede tek gorevlerı ınsanların canını nasıl sıkarım dıye dusunurler ...
Evet canim oyle de olabilir
Normalde pek ufak meseleleri takmam da bu ara üst üste geldi sabahki olayda patladım artık

Merhaba hanımlar
Aslında buraya yazsam mı yazmasam mı çok düşündüm ama birine anlatmaya, içimi dökmeye, farklı bakış açısına ve tavsiyeye ihtiyacım var.
Sorunum etrafımda sorunlu ve negatif insanların olması...
Genelde derdi olanı dinler, elimden geldiğince de o kişinin derdine çare ararım. Çözüm yolları sunarım. Benim de kendimce dertlerim olsa da bunları kendi içimde çözmeye çalışırım, eğer çözemiyorsam bir kısmını paylaşırım anca o da en yakın gördüğüm bir kişiyedir

Insanlar nasılsın diye sormuyor, sorsa da formalite icabı. Sonra hemen dert anlatmaya başlıyor. Sunduğum çözümleri beğenmiyor, her şeye bir kulp takıyor ama rahatlıyor.
Bense tüm negatif yükü almış oluyorum ve şişiyorum!
Bazen kendi kendime "acaba psikologa mi gitsem" diye düşünmüyor da değilim ama başkasının dertlerine ben çare olamam ki. O kisiler de kendilerinde psikolojik sorun olduğunu kabul etmiyor fakat benden sınırsız bir anlayış bekliyorlar.

Örneğin az önce is yerinde biri ile tartıştım. Bu kisi geldiğinden beri iletişim konusunda sorun yaşadığını düşündüğüm biri. En sonunda patladım kızdım suçlu ben oldum. Sorun benim yanlışını söylemem ve bakın böyle olsa daha iyi olur diye öneride bulunmam. Ama kişi beni dinlemeden "doğru budur" deyip kestirip attı.
Gerçekten psikolojisi bozuk insanlara karşı ne yapılabilir, nasıl tavır sergilenmeli?
Herkesin yorumu benim için kıymetli ve umarım aranızda psikolog da vardır çünkü gerçekten bunaldım artık!
İnsanlara öneride bulunma.Çünkü senin söyledğin öneri mantığına uysa bile,akıl almayı reddeden bir egoya sahip olabilirler.Bir de herkesin doğrusu,bakış açısı farklı.Her mantıklı şey doğrudur denilemez.
Çok dert dinlemek iyi değildir.Kimsenin derdine çare aramaya kalkma.Derdi yaşayan insana,dışardan çözüm üretmek daha basittir.o yüzden karışma.Kendini de yıpratır sürekli sorun dinlemek.Herkes kendi derdiyle kendi mücadele etsin.

Dert dinlemeyi sevmem çünkü insanların dert diye anlattıkları şey dert değil bana göre ya da benim dert anlayışım farklı

Ben hiç hayatımdan şikayet etmem
Allah ölüm dermansız hastalık vermesin
Gerisini iyi kötü idare ederim bi çözüm bulurum
Eğer benim mizacımda biriyseniz size de zor gelir haklısınız

Gerçekten bi önerim varsa yada desteğime ihtiyacı varsa yaparım elimden geleni amaaa sadece şikayet edeni dinlemem

Sen bilirsin hayırlısı vs de geç

:KK66:

Evet haklısın zaten begenmeyene benden bu kadar diyorum o an tamam diyor sonra aradan zaman gecince yine dön başa! Ben de artık daha önce dediklerimi yaptın mi diyorum ona göre tavır alıyorum
Teşekkürler :KK66:

_eftelya_ _eftelya_ insanlar hakkında kötü düşünmüyorum tam tersi aslında elimden geldigince yardımcı olurum, dinlerim, sorunlara bile cevabım "aa ne güzel bak sen şu açıdan üzülmüşsün ama olaya şu acidan bakarsan aslında hayırlısı buymus " diyerek olaylardaki iyi kısma dikkat cekmeye çalışırım
hayatta öyle dertler var ki, ufacık şeyleri kendi kendimize sorun etmeye gerek yok diye düşünürüm
bu konu da çok büyük bir mesele değil belki bir çok insana göre, ama ben çok doldum ve fikir alisverisine ihtiyaç duyduğumdan açtım konuyu. Herkes de güzel önerilerde bulundu, yarın ben bunu dert diye devam ettirmem mesela

Acikcasi pek sosyal medya kullanan biri değilim bazen telefonu saatlerce elime almadıgım olur çünkü hayat internetten ibaret değil ama bunda bile kusurlu ben oluyorum düşünün artık insanların ne halde olduğunu

ay oyleleri de var dimi
Ben de pek dertlerimi buyutmemeye çalışırım bugün mutsuzsam elbet geçecek nasilsa diye kendime zaman tanırım ama bazisi da ufacık derdi dünya başına yıkılmış gibi anlatır
elbette bu da o kisinin algısıdır saygi duyarim ama ben öyle olmadığım icin de beni kimse yargılayamaz ki
Teşekkür ederim canim yorumun icin ne zamandır griydin hosgeldin aramiza :KK66:

Normalde pek ufak meseleleri takmam da bu ara üst üste geldi sabahki olayda patladım artık

Bende negatif insanım . Derdimi payalaşacak birini arıyorum .Ama bu dediğim kişiye anlatsam hımm yazar kendi derdine döndürür o yüzden ona da yazmıyorum .dert anlatmak varken dert dinlemeyi istemiyorum :KK43:
Sosyal medya kullanmamanız bence çok güzel ,şu sıralar elimde telefon ve hastalık derecesinde oldu .O insanları hiç dinlemeyin bile .Göze ,beyne zarar ,kendileri yapamadığı için sizi bu duruma alet etmeye çalışıyorlar .tebrik ederim gerçekten darısı bana :KK48::rapci:

Ben de benim büyük dertlerime abartiyorsun yaklaşımında bulunup kendisinin dertlendigi komik meselelerle benim kafamı utulediklerinde uyuz oluyorum :)

Neyse konumuz bu değil ehehe kusura bakma canım.:)

Dert yanan bir insanı dinlerim iyi bir dinleyiciyim. Kendimce radikal çözümler de sunarım. Cidden kendi derdimmis gibi üzerinde düşünür empati yapar öyle çözümler sunarım hani. Ama baktım ki işlemiyor. Anlatıyor ama burnunun dikine saçmalamaya devam ediyor. Benim şartel atar o vakit. Bu kafayla sana bu mustehak. Dinlemiyorsan bana dert anlatma başım ağrıyor bıktım diye tersliyorum ben..

Yapacak bir şey yok valla.
valla su an senin yazinda kendimi buldum
Ben basta dediğini oyle iyi anladim ki... ;)
Ben de aynen kendi derdim gibi empatik düşünürüm ama bazen bu durum insanlara fazla geliyor üstüne geliyorlar
Dediğin gibi benden bu kadar demek lazım sanırım

ay var evet bu insanlardan.

bende öyle aşırı pozitif biri değilim ama kendi kendime yetmeye çalışıyorum. sonra biri geliyo sürekli bi olumsuzluk. ne öneride bulunsan hayır, yok, olmaz, denedim bile falan diye cevaplr alıyorum. iyi o zaman ne halin varsa gör demi.

ben çözümü buldum; susturuyorum. bildiğin böyle tamam ama bu kadar olumsuzluk yeter diyorum. oh en iyisi
Bu da iyiymis :)
Isyan bayrağını çekmek sart demek ki
Teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: KV_
İnsanlara öneride bulunma.Çünkü senin söyledğin öneri mantığına uysa bile,akıl almayı reddeden bir egoya sahip olabilirler.Bir de herkesin doğrusu,bakış açısı farklı.Her mantıklı şey doğrudur denilemez.
Çok dert dinlemek iyi değildir.Kimsenin derdine çare aramaya kalkma.Derdi yaşayan insana,dışardan çözüm üretmek daha basittir.o yüzden karışma.Kendini de yıpratır sürekli sorun dinlemek.Herkes kendi derdiyle kendi mücadele etsin.
Evet haklısın
ben öneriyi isterse sunuyorum yoksa önce sen ne yapmayı istiyorsun diye sorarım bir fikri varsa öyle yap o zaman derim ama özellikle bana soruyorsa fikrimi söylerim
Zaten bu dertleri de nasılsın diye sorunca öğreniyorum, benim yapacağım bir şey varsa elimden geleni yapıyorum
geçenlerde birine artık kendin hallet dedim bakalım n'olacak
teşekkür ederim guzel yorumun ve önerilerin icin

Dert dinlemeyi sevmem çünkü insanların dert diye anlattıkları şey dert değil bana göre ya da benim dert anlayışım farklı

Ben hiç hayatımdan şikayet etmem
Allah ölüm dermansız hastalık vermesin
Gerisini iyi kötü idare ederim bi çözüm bulurum
Eğer benim mizacımda biriyseniz size de zor gelir haklısınız

Gerçekten bi önerim varsa yada desteğime ihtiyacı varsa yaparım elimden geleni amaaa sadece şikayet edeni dinlemem

Sen bilirsin hayırlısı vs de geç
Iste artık son raddede öyle yapıyorum
ben de pek hayatimdan şikayet etmem, edersem bunun farkina vardigimda gereksiz oldugu düşünüp.kendimi pozitif yönde telkin ediyorum "bu da geçer ya hu" moduna giriyorum ;)

Bende negatif insanım . Derdimi payalaşacak birini arıyorum .Ama bu dediğim kişiye anlatsam hımm yazar kendi derdine döndürür o yüzden ona da yazmıyorum .dert anlatmak varken dert dinlemeyi istemiyorum :KK43:
Sosyal medya kullanmamanız bence çok güzel ,şu sıralar elimde telefon ve hastalık derecesinde oldu .O insanları hiç dinlemeyin bile .Göze ,beyne zarar ,kendileri yapamadığı için sizi bu duruma alet etmeye çalışıyorlar .tebrik ederim gerçekten darısı bana :KK48::rapci:
Sıfırlamak da iyi değil aslında ama ne bileyim ben kendi küçük dünyamda mutluyum şükürler olsun, kimsenin hayatını merak etmiyorum, kıskanmiyorum, herkes iyi olsun mutlu olsun temennim bu
Ben acıların paylaştıkça azalabilecegine inanirim ama sorunları kroniklestirmeye karsiyim
Umarim.sen de derdine çare bulursun ;)

A arsimet dediğin yazıyı ararken, internet sitesinde baska yazılara denk geldim çok güzel hayata dair yazılar var teşekkür ederim :KK66: dediğini de buldum güzel anlatmis gerçekten

:KK66:

Teşekkürler :KK66:

ay oyleleri de var dimi
Teşekkür ederim canim yorumun icin ne zamandır griydin hosgeldin aramiza :KK66:

bazen dayanılmaz oluyorlar haklısın sende ınsanın bı yere kadar sabrı var

Benı negatif enerjileriyle deşarj edecek insanları, Ben pozitif düşünmek hakkındaki konuşmalarımla şarj ediyorum.. Bir süre sonra sıkılıp bunu dusunmeye başlıyorlar..

Benı negatif enerjileriyle deşarj edecek insanları, Ben pozitif düşünmek hakkındaki konuşmalarımla şarj ediyorum.. Bir süre sonra sıkılıp bunu dusunmeye başlıyorlar..
Bunu ben de çok yapıyorum işte bugun de benim şarjım bitti :) sayenizde yalnız olmadığımı farkettim ve yeni bakış açıları kazandım

Bunu ben de çok yapıyorum işte bugun de benim şarjım bitti :) sayenizde yalnız olmadığımı farkettim ve yeni bakış açıları kazandım

Hatta bir arkadaşım var.. Aynı şartlarda yetıstıgımız, aynı kosullarda buyudugumuz bu kişi sürekli olumsuz/negatif enerjisine karşılık '' Şöyle iyi dileklerde bulun, boyle pozitif inan'' dediğimde ''sen çok şanslısın'' yada ''pembe gozluklerini cıkar'' davetini alıyordum.. Yılmadım.. Onada istemeye istemeye kabul ettirdim.. Hiç olumsuz bişey soylemesine fırsat vermedim... Siz de öyle yapın..

Aynı benim çevrem.

Ben çok çok pozitif değilim ama en azından ya şunu yapamıcam kazanamıcam of pof yapmam.

Ama yakın arkadaşım sürekli off çok bunaldım, o kadar çalıştım kazanamıcam,o beni hiç sevmedi,yok babamla sorun yaşıyorum yok param yok.
Çözüm sunarım yine negatif olumsuz yanıt alırım.
Valla bunalıyorum.

Ya da bir şeye sıkılıp tüm gün surat asan tersleyen insanlarda bunaltıyor seni mi çekicem dedirtiyor bana.

Ki artık kimseye nasılsın demiyorum,surat asana cevap bile vermiyorum sıkılr sıkılır gider kimsenin suratını,nazını,derdini çekemem

Negatif insanların stress topu oluyor positif insanlar diye düşünüyorum.

Hatta bir arkadaşım var.. Aynı şartlarda yetıstıgımız, aynı kosullarda buyudugumuz bu kişi sürekli olumsuz/negatif enerjisine karşılık '' Şöyle iyi dileklerde bulun, boyle pozitif inan'' dediğimde ''sen çok şanslısın'' yada ''pembe gozluklerini cıkar'' davetini alıyordum.. Yılmadım.. Onada istemeye istemeye kabul ettirdim.. Hiç olumsuz bişey soylemesine fırsat vermedim... Siz de öyle yapın..
ben de cok ugrasmisimdir oyleleriyle
Ve her seferinde olumsuza olumlu alternatif sunarim ama artik bir zaman sonra ayni kisiye aynı sorun icin ayni çözümleri sunmak sıkıcı bir hal.aliyor
Ben artik ugrasmiyorum, bu yılmak değil sadece enerjimi daha fazla tuketmek istemedigimden

Negatif insanların stress topu oluyor positif insanlar diye düşünüyorum.
evet bu konuda kendimi saglam tutabilmek icin makaleler, yazılar okuyorum belki ben eksik birsey yapiyorumdur diye ama yok öyle degilmis
Stres topu demissiniz ya, makalelerde onlar için "enerji vampiri " ifadesi kullanılıyor

sarra13 sarra13 ben de aynısını yapıyorum seni mi çekeceğim/hic ugrasamam diyorum bırakıyorum kendi haline
Çünkü verilen çaba bosa oluyor sanki duvara anlatir gibi, o zaman neden enerjimi harcayayim ki diyorum
Ben de naz trip.cekemem biri küstü mü, "tamam kusmen bitince konuşuruz " deyip kendi haline bırakıyorum :) umursamiyor ya da aman kusme diye pispislayamiyorum

Bende. Hatta şu günlerde en büyük sorunlarımdan biri diyebilirim. Hep negatif hep olumsuz insanlar. Sürekli sorunlarını anlatan insanlardan sıkıldim.
Benimde moralimi bozuyorlar. Ornegin kızım zayıf ama premature ve bu haline şükür ediyoruz ama sürekli bununla ilgili moralini bozuyor kar. Çocuğum hastalanıyor ah ah vah vah. Biride çıkıp iyileşir merak etme demiyor.

Biri araba alır hayırlı olsun demezler neden şunu almadin neden bunu yapmayın?

Ben artık hiçbir şeyimi anlatamıyorum.

Back
X