- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi nehirnil111
-
merhaba
brownie tarifini denedim cocuklar bayildi
biraz aglayan pastaya benziyor ama
bunun aradaki kremasi daha yogun
kisacasi mükemmeldi
benim cocuklar cikolata delisi
anne bize hep bu pastadan yap diyorlar
tesekkürler
Benimde çok fena çikolata çekiyor canım kuzum ya olsada yesek akşama tatlı birşeyler bulmam yapmam lazım acilindenzeynp zaten su sıralar vücdum yine çikolata alarmı veriyor offf beni benden aldı bu resim şimdi yukarıdaki arkadaşın bahsettiği brownide bu muydu eşim dönünce yapıcm tariflerini canımmm paylasırım burda yaptıktn sonra yorum&resimleri
o arkadaki kuşta neyin nesi
Pankek
Malzemeler:
115 gr un (yaklaşık 1 su bardağı)
3 adet yumurta
140 ml süt (yaklaşık 2/3 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı toz şeker (bu benim ilavem, eklemeyebilirsiniz)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
1. Yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın. Akları bir tutam tuz ile kar haline getirin. Bu işlem için kullandığınız kap ve mikser uçları tamamen kuru olmalı. Mikserin yüksek devrinde sabırla çırptığınız yumurta akları aşağıdaki kıvamı alacak:
Eki Görüntüle 701313
2. Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa ve tepecikler oluşmuşsa işlem başarılı demektir. Şimdi hızlıca diğer aşamaya geçebilirsiniz: Yumurta sarılarını ve sütü çırpın, içine un ve kabartma tozunu (dilerseniz şekeri de) ekleyip tekrar çırpın. Çok çırpmanıza gerek yok, malzemenin birbirine karışması yeterli.
3. Şimdi mikseri bir kenara koyun ve yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak kaşıkla hamura yedirin. Tamamen kaybolması gerekmiyor, biraz görünür olsa da sorun değil.
4. Bir krep tavasını hafifçe yağlayın. (Bir kez yağlamanız yeterli olacaktır. Ancak pankekler tavaya yapışırsa tekrar yağlayabilirsiniz.) Hazırladığınız puf puf hamurdan bir tahta kaşıkla alıp tavaya dökün. Tek seferde 3-4 tane pişirebilirsiniz. Arkalı önlü pişirdiğiniz pankekleri servis tabağına alın. O kadar narinler ki çevirirken şekilleri bozulabiliyor, bence hiç sorun değil
Eki Görüntüle 701318 Eki Görüntüle 701321 Eki Görüntüle 701323
nehirnlcm bunu cok ıstıyordum teşekkürlerr
Patatesli,zeytinli poğaçacıklar
Poğaça Malzemeleri;
2 adet patates (haşlanmış)
2 adet yumurta
150 g margarin - oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri derin bir kabın içine rendeleyin.
Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın, kalanları patateslere ekleyin.
Tuzu, yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur yapın (un miktarı değişebilir).
Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp açın, ortasına bir miktar çekirdeksiz (birkaç parçaya kesilmiş) siyah zeytin koyup bohça gibi kapatın. Parmak uçlarınızla yapıştırdıktan sonra avcunuzda hafifçe yuvarlayın, kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaları, önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Eki Görüntüle 701295 Eki Görüntüle 701296
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?