- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi nehirnil111
-
Kendi resmi olmayabilir belki ama denemiş,beğenmiş bizimle de paylaşıyor.Her tarifini resimlemesi imkansız zaten.Biz teşekkür ediyoruz görsel şölen için Nehir'e.
nehirnilime ve tariflerine kimse laf edemez
teşekkür etmek yerine cıkcıkcık.....
Üfff ağzımın suyu aktı canım yaaa tariflerine bir baştan bir sondan bakabildim hepsine bakacağım çok nefis gözüküyorlar..
resım koyamıorum çalııoroum gıremıorumda hiç vaktım olmuo ama dun brownı tarıfını denedım yok böyle bir lezzet yanı hele o kreması ve çiklata sosu karıştıya tıpkı profiterol sosu gıbı oldu .
bu tarıfı denedım canım tek hatam yuvarlak tepsıde pısırmek oldu bıde bıraz kucukdu o nedenle cok şişti bidahakine bıra daha genıs ve kare tepside yapıcam ama lezzetı cok cok güzeldi bayılarak yedik ailecek .Brownie
Keki için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı)
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket krem şanti
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
üzerine dökmek için 1 bardak süt
Kekin hazırlanışı
Kek malzemelerini karıştırarak kek hamurunu hazırlayın ve 160 derece fırında pişirin. Keki fırından alır almaz 1 sb sütü üzerine gezdirin.
Kremanın hazırlanışı:
Un, şeker ve sütü pişirerek soğumaya bırakın. İyice soğuyan kremanın içine bir paket krem şantiyi toz olarak ilave edin ve karıştırın. Krema çok katılaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz.
Keki kare kare keserek bir tepsiye 1′er cm ara ile yerleştirin ve üzerine önce kremayı sonra da çikolata sosunu dökün. Afiyet olsun…
Eki Görüntüle 642836
Çikolata sevenlere gelsin
Çok lezzetli olmuştur yinede eminim canım ilk yedigimizde bizdede pasta gibi bir tat oluşturmuştu çikolata hastası oldugumuzdan ailecek bidebu tarıfı denedım canım tek hatam yuvarlak tepsıde pısırmek oldu bıde bıraz kucukdu o nedenle cok şişti bidahakine bıra daha genıs ve kare tepside yapıcam ama lezzetı cok cok güzeldi bayılarak yedik ailecek .
cnım favorisi olduğun yemek tarıflerını yazabılırmısın onlarıda haftasonu denemk ıstıorum bırkacını yazabılırsın ben secerım aralarından uygun olanını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?