Bebek Beslenmesi Nekadar mama vermeliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nehirdemirnehir

Artık bir anne
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
217
65
48
38
Arkadaşlar 23 günlük kızım var sütün çok az damla damla geliyo mama veriyorum nekadar bi kaç CC mama vermeliyim bide ne marka tecrübeli anneler yardım lütfen

ben s...c (marka vermek ne kadar doğru bilemedim) kullanıyorum. sütüm az olduğundan neredeyse ilk günden beri kullanıyoruz. ilk zamanlar 60 cc hazılıyordum, zaten kısa sürede ne kadar içtiğini öğreniyorsunuz. doktorum önce emzir sonra hala daha doymamışsa 30 cc hazırlayıp ver demişti ama süt epey az olmalı ki 60 hazırladığımda hep içti. sonra emmeyi de bıraktı, sağarak vermeye başladım. hala daha öğlene kadar sağdığım sütleri veriyoru, sonra mamaya geçiyorum. 5 aylık oldu bebeğim

Bnim hiç sağıncada gelmiyor 1_2damla geliyor şimdi 28 günlük olduk 2saate bir 90cc veriyorum sizce nasıl anne sütü hiç almadığını düşünürsek

Bnim hiç sağıncada gelmiyor 1_2damla geliyor şimdi 28 günlük olduk 2saate bir 90cc veriyorum sizce nasıl anne sütü hiç almadığını düşünürsek

bence iyi, iştahlı demek ki. yanlış hatırlamıyorsam benimki o dönem 60 cc alırdı bi seferde, 2-3 saatte bir. 1.5 ay civarı 70-80'e çıkmaya başlamıştı. aldığı kadar verin. zaten bebeklerde oburluk vs olmaz, açsa açtır, toksa almaz zaten.

yalnız günde 6-8 defa sağın. internette çeşitli metotlar var. mesela 1 saat içerisinde 10 dk sağın, 10 dk dinlensin, sonra yeniden 10 dk sağın. böyle böyle artar süt. yenidiğim tahinler, içtiğim hoşafların hiçbiri etki etmedi bana. bol su için, mısır yemeyin. bunlarla ben artırdım sütümü. ha yine şakır şakır gelmiyor ama var işte :)

Arkadaşlar 23 günlük kızım var sütün çok az damla damla geliyo mama veriyorum nekadar bi kaç CC mama vermeliyim bide ne marka tecrübeli anneler yardım lütfen

Bence de önce emzirin sonra mama verin, bir de sıkınca damla damla çıkıyo demişsiniz ama emince inanın bana daha fazla geliyodur

bebegin guzel iciyor mamayi. Ayrica sagmakla sutun fazla cogalmaz. hic bir makine gogsunu bebegin kadar bosaltamaz. Ayrica bebegin emince duygusal bagdan dolayi sutun gelir. Pompa sadece gogsunde olan sutu ceker.

Zor bir durum mama yla beslemekten zor bi düzene soramadım sütüm çok az inş gelir ama giderek emmeye bırakıyor :KK43:

Arkadasim uzulme. Senle ayni durumdaykem sagarak cogalttim sutumu. Bebeklerinizin iyiligini dusunuyoruz sonucta. Ac kalmalarindansa mama daha iyi degil mi? Internette baktiginda duzenli sagma ile 2 sene emzirenleri gorebilirsin. Ama kilit nokta sagma

Arkadasim uzulme. Senle ayni durumdaykem sagarak cogalttim sutumu. Bebeklerinizin iyiligini dusunuyoruz sonucta. Ac kalmalarindansa mama daha iyi degil mi? Internette baktiginda duzenli sagma ile 2 sene emzirenleri gorebilirsin. Ama kilit nokta sagma
daha sağlıklı olur diye anne sütü vermek istiyorum sabırla emzirenleri diyorlar ama yavrum aç ağlıyor yüreğim dayanmıyor :(

Ben emziriyordum sütüm azdı ama. İlk ay 30cc bir ölçek (3 saatte bir) mama önermişti doktorumuz. İkinci ay 60cc iki ölçek mamaya geçtik.

Doktora bir danışın bence farklı bir sorunu da olabilir gaz gibi mesela. O yüzden huzursuz davranabilir. Aylık kontrolünde kilo alımı normalse fazladan vermeye gerek kalmaz bence.

Back
X