Neler oluyor bana?

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar ben 4.5 aylık evliyim.Evliliğim çok şükür iyi gidiyor mutluyum.Tek mutsuzlugum kendimle ilgili.Evlendikten sonra üzerimde aşırı bir halsizlik var.Sürekli başımı koyacak yer arıyorum.Bütün günüm telefon tv...Sorumluluklarimi bile ihmal ediyorum.Evimin islerini,eşimin ütüsünü kişisel bakımımı vb...Eşim anlayışlı birisi ama yine de bu durum beni çok üzüyor.Halbuki kişisel bakımına,gelişimine ,önem veren hayallerı hedefleri olan biriydim.Ama suan o halimden eser yok.Evimin düzenini bile daha tam oturtamadim o kadar çok yapilacak isim var ki.Bu sene kpss ye hazırlanmak için calismama kararı aldım.Ama kitabin kapağını bile acmadim.Tembellik mi hastalık mı bilmiyorum..Hastaneye de gittim b12 ve demir eksikliği tanısı koyuldu.İğneler ilaçlar verildi ama tembel ben igne olmaya bile gitmeyip yarıda kestim tedavimi.Depresyonda filan da değilim.Bu durumdan kurtulmak istiyorum.Bu durumu yaşayanlar ve atlatanlar var mı? Bir de 4.5 ayda halen.evimin.düzenini kuramamis olmam normal mi acaba?

Demir eksikliği ciddi bir sekilde varsa depresyona benzer belirtilere sebeb verebilir. Onun icin gidin tedavinizi görün. Kendi kendine geçmiyor. Igne olmak istemiyorsanız damar yolunden verilmesini de isteyebilirsiniz. Ondan sonra bu haliniz gecmezse psikolojik destek alin derim

Ben gecen yil mayis ayinda evlendim.
3bucuk 4 ay depresyonda gibiydim bunun bazi nedenleri vardi ondan dolayi olmustu evlilik oncesi stresi falan filan derken evelndikten sonra psikolojik bunalima girmistim ama zamanla aştım kendiliginden duzeldim simdi gayet iyiyim

Evet ciddi bir oranda var malesef

Demir eksiklliği bende de var , ben de çok tembelimdir, hep ertelerim işlerimi, kalkıp yapamam bir türlü başlayamam

Evet ciddi bir oranda var malesef

O zamam lütfen gidin ve tedavi olun. Ben ikinci doğumumdan sonra benzer bir durum. Haksızlığı bıraktım ustunde agresifim, saldıracak yer arıyorum resmen. Hastanede damar yolundan demir verildi. Eve bir neşeli döndüm Eşim dedi ki "Bilseydim daha önce yatirirdim" diye. Demir hapı alıyorsanız demir deponun dolması daha cok zaman alir onun için tedaviyi sürdürmeniz cok önemli

öncelikle evliliğiniz hayırlı olsun...fakat,eşiniz bir yere kadar anlayışlı olacaktır sonrasında sizin bu hallerinizden bunalmaya ve evden uzaklaşmaya başlayabilir,bu tarz şeyler yaşanıyor, sonra çok üzülürsünüz...öncelikle bir etrafınıza bakın,kendi eviniz kendi eşyalarınız herşey gönlünüzce yepyeni ve ne şanslısınız ki ders çalışmak için evde oturabilme lüksünüz var ve bir iş yerinde çalışma mecburiyetinizde yok ..bu şansın kıymetini bilip şükrederek bir silkelenin hayata yeniden asılın bence...hiç olmadı kendinize bir program yazabilirsiniz,şu saat kalk-şu saat kahvaltı şu saat spor ev işi ders çalışma yemek yapma vs vs gibi günlük bir program...kendinizi sanki çalışıyormuş gibi disipline edebilirsiniz belki böylece..
kısacası biran önce kendiniz için bir adım atmazsanız kendinizi saldığınız hergün daha çok salmaya devam edeceksiniz ve sonu hüsran olacak sizin için...

Ders çalışmanın zorluğu öyle yapar...Koca bir dağ hibi önünde duran bisürü ders ve çözülmesi gereken testler...Bence kpss yüzünden ama biyerden başla gerisi gelir...Ben bu sıkıntıyı atlatmak için video dan dinliyordum, o zaman birisi anlatıyor not alıyprsun ve oturup kitaba bakmak gerekmiyor daha iyi

Çok geç kalkmayın geç kalkarsanız halsizlik katlanıyor.Ben çalışıyorum o yüzden enerjiğim.Evde olayım sürekli aynı şeyleri yapmaktan insan sıkılıyor,erteliyorsun tv açıncacada hadi onada bakayım hadi ona bakayım zaman geçiyor

Benimde demir eksikliğim var öyle damar yoldan vuruluyormu? Benimde ilgimi cekti bu konu bende biraz benziyorum konu sahibine fakat takıntılıyım düzen temizlik takıntısı herşeyi yerine getiririyorum ama dışarı cıkamıyorum evde hapis gibi oturuyorum önceden öyke değildi fakat şimdi cok halsizim hep yatıp uyumak istiyorum bana şunu bi anlatırmısın acilde de vuruyorlarmı yada doktoramı girmek lazım ? (Buranın fazla sistemini bilmiyorumda)

bazi insanlar evde de cok duzenli olabiliyorlar,
ancak ben de sizin gibi ev hayatinda yayanlardanim maalesef.

o yuzden calisiyorum ve daha aktifim,
size de eger ev iyi gelmiyorsa ya calismaya donun, emin olun kpss ye bile calismaya vakit bulabileceksiniz sonra,
veyahut da kursa vs yazilin.

vitamin ve demir eksikliği depresyon yapar. tedavi olmadıkça kısır döngüye girersiniz.
en önemlisi sağlığın üşenmesi olmaz.

çok düşük seviyede ise demir depoları doldurmak için damar yolu ile preparat veriliyor zaten. ve o ilaç için rapor da çıkarılıyor. haftada bir serum gibi takılması gerekiyor.

ben de benzer bir durum yaşadım. B12 iğneleri yapıldı ve damardan demir aldım. gayet iyi geldi ve hayat standardım yükseldi.

düşükken 2 adımda nefesi kesilen, sürekli uykusu gelen biriydim. şimdi daha dinç ve sağlıklı bir görüntüm var. bu özgüvenime de çok olumlu yansıdı.

Bende bunu deneyim cok teşekürler

Bende bunu deneyim cok teşekürler
bunu kendi kendinize deneyemezsiniz tabi :) doktor tahlil sonuçlarına göre karar verip rapor çıkarttırırve ilacı yazar :)

benim değerim atıyorum alt sınır 10 ise 2ydi. laboratuvardan doktoru arayıp hasta nerede, başına bişey gelmesin demişler. yani kafanıza göre eczaneden alamazsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…