neler oluyor bana..

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.152
373
günaydın hanımlar,çok fazla konu açtım biliyorum ama yorum duymak konuşmak dinleniyo olmak benı cok rahatlatıyor.
şuan içim çok dolu böyle bi aglasam susamam heralde bikaç saat boyunca..
kafamı toparlamaya çalışıyorum kendımı ıfade etmek istiyorum ama okadar yorgunum bitkinimki cümle kuramıyorum sanki
2 aylık evli olupta benım kadar cıkmazda olan varmıdır acaba.
ben cok mutsuzum bu evlılıkten,
sürekli içimde bişeyler birikiyor,tahammül sınırım çok altlarda,seviyorum ama dayanamıyorum,ciddiye alınmadıgımı deger görmedıgımı düşünüyorum.hep bir harp hali hep negatif ve olumsuz bir ilişki,nekadar dayanırım bilmiyorum.
belkı bazı şeylerı ben büyütüp abartıyorum yada kendıme dert edıyorum ama bu anlık olaydan değil birikimden.
bi olay sonucu kızıp küssem,aynı sekılde karsı tarafında küstüğünü görüyorum.konuşmak istesem derdımı anlatmaya çalışsam,ben mutsuzum desem bende mutsuzum,ben çok bunaldım desem bende cok bunaldım seklınde karsılık alıyorum.sorun var ama çözüm yok.
ben böyle degildim negatıflık hayatımın bi parçası değildi şimdi ise kurtulamıyorum bu illetten.
2 gün önce işten dolayı yorgun ve gergın bir günümdü,aksam eşim benı almaya geldıgınde yogunum gergınım dedım,suratım asık,ama onla hiçbir ilgisi yok,anlat ne oldu dedı genel dedım yorgunum sadece..
işte yüzün asık senin,işini neden evine taşıyosun neden bana yansıtıyosun falan filan kavga çıktı,sonra ben küstüm oda küstü konusmadık 2 gün,bugün dedim benı dinlemenı anlamanı istiyorum,işi evine taşıma ben sıkılıyorum dedi falan..
ya inanın anlatamıyorum bile okadar cok sey varki.bana karsı sevgısı var sanki ama saygı sıfır.
bikaç kişiyle konustum evlılıgın ilk yılı zorlu geçer sabredersen kazanırsın dıyolar,kimide nasıl başlarsa öyle gider diyo.
kafam çok karışık,kahkaha atıp gülmeyi unuttum.
iş stresi bi yandan,ev stresi ayrı,bide eşle böyle sorunlar olunca dayanamıyorum artık,çevremede yansıtmak ıstemıyorum problemlerımı.
ama kendımı cok yorgun hıssedyorum,umarım depresyona girmem.
inanın biri soru sormadıkça konuşasım yok..

Daha önceki sorunların neydi bilmiyorum ama bu son anlattığını biz deçok sık yaşıyoruz,ben kendimi sürekli gergin hissediyorum.Sanki kaldıramayacağım bir ağırlık var üzerimde.Neden böylesin dediğinde net bir cevabım yok ama gerginim.Sürekli ağlamaklı bir halim var.İşten eve gidince bana soru sormasın istiyorum,patlıycak bomba gibi oluyorum.Her yaptığı gözüme batıyor.Evim çok düzenli temiz olsun istiyorum üzerimde bir yorgunluk haksizlik.İstediğim gibi evimlede ilgilenemiyorum.Sanırım yolun çok basında olduğumuz için.Alışma süresi böyle geçiyor.Dediğim gibi eşinin sana nasıl davrandığını ,tam olarak sorunu bilmiyorum ama bunları yaşayan sadece sen değilsin.Küslükleri uzatma ,ben asla uzatmıyorum.Bazen sesim yükseliyorum sonra hemen telafi etmeye çalışıyorum.Orası senin evin artık gelip geçici bir yer değil.İçinde huzur olması için mücadele gerekir.

Canım bu evliliğin alışma dönemi olmasın :26: Evli arkadaşlarımız daha iyi bilir tabi ama bence öyle gibi aynı evde yaşamaya dertleri paylaşmaya çözmeye alışacaksınız gbi daha:26:

bzn nişanlım da işleri yüzünden yanımdayken surat yapar ve ben bu durumdan hiç hoşlanmam..gerçekten sinir bozucu bi durum..mümkün oldugunca siz de işteki sıkıntınızı yansıtmamaya calısın..ama diger anlattıklarınız bence yeni bir hayat kurma aşamasındaki alışma süreci..çok fazla yıpratmayın kendinizi..ilk yılın zor oldugunu bi çok kişiden duydum..

sürekli bi konuda beklentisi var,benı sındırmeye çalıştıgını düşünüyrum.
ona sorsanız benım ıyılıgım için söylüyo bunları ama,ben birinin bana süreklı şunu yapma bunu etme demesınden bunalıyorum,kendımı robotlaştırılıyomuş gibi hissediyorum.
sigara içme ilerıde kanser olursun,cok yeme hatta hiç yeme ve zayıfla,gergınlıklerını bana yansıtma,bana cevcap verme,arkadaslarınla görüşme hatta eve dahi çağırma,telefon mesgulse o aradıgında kımle konusuyosun,şunu şöyle yap bunu böyle yap,şuan aklıma gelmiyo.
ama inanın sindiğimi hissediyorum sırf kavga olmasın küfür duymıyım diye derdimi anlatmamaya başladım dolayısıyla içimde birikiyor.
çünkü her tartışmamız kavgaya dönüşüyor ve küfürleşme ile sonlanıyor çok yıprandım inanın bunalmış vaziyetteyim bide bunun üstüne bukadar yaptıgı seyden sonra bana sırtını dönüpte küsmesıne tahammül edemıyorum.ben neyim acaba benım hiçmi degerım yok.
kendımı ifade etmek istiyorum avaz avaz bagırmak ıstıyorum benı cıddıye al dıye

ne kdr zamandan beri tanıyosunuz eşinizi? nişanlılık dönemi kısa mı sürdü ? bu hareketleri o zmnlarda da varmıydı yeni mi çıktı?

eşin işten asık suratla gelse rahatsız olmazmıydın:44:
üstelik derdini de öğrenmeye çalışmış,sanki abartıyor gibisin:50:
sanki eşini hep küçümseme içindesin

Son düzenleme:
Evlendikten sonra mı böyle oldu ?

Evet evliliğin ilk zamanları zordur ama tartışma bile olsa saygı yitirilmemeli.. Alışma süreci geçer ama o saygısızlıklar bitmez zira..

Güzel bir konuşun , konuşamıyorsanız yazın..

Farklı bireyler olduğunuzu dolayısıyla farklı düşündüğünüz noktaların olmasının doğal ama en ufak şeyde ağır hitaplarla kavganın doğru olmadığını, rakip değil birbiriniz tamamlanız gereken ' eş ' olduğunuzu ve saygının azaldığını eğer biterse sevginizin de zedeleneceğinden bahsedin..

erkekler eve geldiklerinde güler yüz tatlı söz görmek duymak isterler:31:

tıpkı bizim her ne olursa olsun iki güzel söz duymak istememiz gibi:1:

objektif bi gözle söylüyorum biraz abartıyorsunuz gibi geldi bana:44:

işinizi eve taşımamayı öğrenmelisiniz ne kadar stresli olursa olsun:20:

çünkü bu evliliğinizi olumsuz olarak ciddi anlamda etkiler:19:

üstelik ilgilenip de sebebini sormuş,gözterdiği ilginin karşılığını da asık bir suratla alınca iş tartışmaya dönüşmüş:31:

eşinizin de stresi oluyordur mutlaka ama işini eve taşıma dediğine göre kendisi de size yansıtmadığı için belki de stresli bir işi olduğunu bilmiyorsunuz

hem evliliğin ilkj zamanlarında böyle şeyler çok olur birbirini tanıma ve birbirine alışma süreci diyebiliriz:31:

bu süreçta bazı şeyleri görmezden gelip elinizdekiyle mutlu olmayı öğrenebilirseniz geriye dönüp baktığınızda tebessümle hatırlayacağınız

bazen tatlı bazen de acı ama yine de güzel anılarınız olur:9:

eşinizin diğer konuda yaptıklarını da sizi sindirmek değil de sizi koruma içgüdüsü gözüyle bakmaya çalışırsanız halledilemeyecek bir sorun göremedim :34:

valla tatlım nasıl başlarsa öyle gider çok doğru bi laf....
ama evliliğin ilk yılı böyledir zamanla oturur daha daha doğru bi laf...
bence sabırlı ol biraz daha..
sen kendini sürekli mutsuz hissettiğin için böyle olur..
sen mutsuz oldukça eşinde mutsuz olur..
bi adım at sadece 2 gün eşine zorlada olsa herzamankinden daha güleryüzlü ve daha neşeli davran sonra konuş anlat derlerini sorunlarını sakince ama yine güleryüzle şakaya vurarak...
eşin sana yine böyle davranırsa gel bul beni....

ona sorsanız benım ıyılıgım için söylüyo bunları ama,ben birinin bana süreklı şunu yapma bunu etme demesınden bunalıyorum,kendımı robotlaştırılıyomuş gibi hissediyorum.
sigara içme ilerıde kanser olursun,cok yeme hatta hiç yeme ve zayıfla,gergınlıklerını bana yansıtma,bana cevcap verme,arkadaslarınla görüşme hatta eve dahi çağırma,telefon mesgulse o aradıgında kımle konusuyosun,şunu şöyle yap bunu böyle yap,şuan aklıma gelmiyo.
ama inanın sindiğimi hissediyorum sırf kavga olmasın küfür duymıyım diye derdimi anlatmamaya başladım dolayısıyla içimde birikiyor.
çünkü her tartışmamız kavgaya dönüşüyor ve küfürleşme ile sonlanıyor çok yıprandım inanın bunalmış vaziyetteyim bide bunun üstüne bukadar yaptıgı seyden sonra bana sırtını dönüpte küsmesıne tahammül edemıyorum.ben neyim acaba benım hiçmi degerım yok.

evliliğin başında olduğunuz için kim kime baskın olacak kavgası içindesiniz gibi geldi. eşin baskın karakter olmak için seni yönlendirmeye çalışıyor.

başlaarda bizde eşimle iş yerindeki sorunları konuşamıyorduk. surat beş karış oturduğumuz oluyordu. eşim konuşmak istemiyordu. suratı beş yarış bende sıkılıyordum. ben içimde tutamam öfkemi kızar bağırır sakinleşip susarım. eşimde aksine konuşmadan otururdu... sonra düzen oturtmaya başladık. canımız o gün işe sıkıldıysa eve girer girmez bir süre sohbet ediyoruz. bazen işe kızıp bağırıyoruz. sonra normal hayatımıza geri dönüyoruz...

diğer ev konusunda ise eşimde yönlendirme yapıyordu. bir gün lavabolar ovulacaktı. misafir gelecekti. ben bazı şeyleri yaparken ondan lavaboları temizlemesini istedim. eşim karşı çıktı hemde ne bağırma, erkekmiş yapamazmış. ki benimde kullandığım maddelere karşı alerjim var. gene işi ben yapsam acillik olacağımdan eminim. iyi peki dedim yaptım. sonra acillik oldum. misafirleri kabul edemedik. bu çamaşırları asma içinde yaşandı. ben kokulara karşı alerjim var yapamıyorum. lavaboları pek yapmıyor. şahsen bende temizlikçi çağırıyorum. ama çamaşır asmayı öğrendi. mecbur kaldı...

sonraları oturmaya başlıyacak. arada gene tartışmalarınız olacak emin ol:9:. her evde olan şeyler aslında....

qarden, ikinizede zaman vermelisiniz.

İki söylediğinizde doğru; hem evliliğin ilk zamanları çok zor oluyor, sabır gerektiriyor, hemde nasıl başlarsan öyle gider.

Eğer bu zor zamanı yüzgöz olmadan, saygıyı yitirmeden, güçlü bir şekilde, şeffaf duygularla geçirirsen, evliliğin bundan sonraki zamanlarıda öyle geçer.
Eğer sabırsızlık gösterip kavgalar v.s yaşanırsa bundan sonrakide öyle yaşanır.
..

İlk zamanlar erkeklerde böyle tahakkumler olur, kadınlarda ise önemsenmeme duygusu yaşabilir, bu çok normaldir.
İki tarafta evine, evliliğine yerleşmeye çalışıyor.
Evliliğin kalıbı çok dar, tabiki ilk zamanlar can acıyacak, yerleşmek kolay olmayacak.

Bunun bilincinde olursanız mutlu ve güçlü olursunuz, olmazsanız hep böyle negatif bakarsınız.

Bu dünyada baki değiliz. Yanımızda kavga ettiğimiz kişi yarın bizimle olmayabilir.
Hayali bir dünyada bu kadar anlaşılamayacak ne olabilir ki ?
....
Sindirildiğinizi söylemeyin.
Kiminle konuşuyorsanız her defasında kiminle konuştuğunuzu sabırla söyleyin, sigara içme diyorsa '' haklısın, zamanla bırakacağım inşaallah'' deyin.
Arkadaşlarınla gitme diyorsa ''orta yolunu bulalım, çünkü buna ihtiyacım oluyor bazen'' deyin.

Diyet konusunda ''haklısın, benim sağlığım için diyorsun ama bunun için uzman desteği almam lazım daha sağlıklı olması açısından'', v.s tarzında cevaplar verin herdefasında sabırla.

Eşiniz sizin asık suratınızdan şikayetçi anladığım kadarıyla.
İş stresini yansıtmamanız hakkında söylediklerinde eşiniz haklı, sizde haklısınız.

Bayanlar erkekler gibi dışarıda bırakamıyor olanları.
Eşinde dindirmek istiyor yorgunluğunu. Bunu bir erkeğin anlaması imkansız.

Yorgun olduğunuzda neyin var dediğinde eşiniz '' omuzuna yaslanın yorgun ve stresli birgündü ama şuan aldığım enerjiyle herşeyi unutmaya başlıyorum '' tarzında yaklaşımlarda bulunursanız hem eşiniz çok mutlu olur, hemde sizi anlamış olur.

İlk aylar, bir yıl dolana kadar zordur evlilik bunu unutmayın.

eşlin işi eve taşıma demiş çok haklı.....
bizdede öyle benim suratım asıkken eşiminde düşüyordu... aslında halada öyle ama ben konuşmuştum ilk yıllar.... benim yüüzm her zaman gülmeyebilir ama lütfen sende suratını asma... ozaman kısır döngü oluyor....moralim bozuksa beni düzeltmeye çalış.. yarayı kaşıma demiştim...
eşine söylediğin moralim bozuk canım sıkkın laflarına onunda öyle söylemesi normal....
bence sen bu evliliğe adapte olamadın... daha önceki yazınıda biliyorum... kırmak istemiyorum ama ben sorunların çok büyük nedenini sende buluyorum....evlendiğinden bu yana büyük ihtimal her yerde ve her zaman suratın asık.... eşine bile alışamadın sanırım ama lütfen biraz düzeltmeye kendinden başla....sen düzelirsen yavas yavas atacaksın bu enerjiyi üzerinden... bu arada eşinin her davranısıda batıyor sana.. onuda kabullenmelisin, evliliğinide

Bu yapmak istedigini neden hayat gecirmiyorsun ?
O bagirdi sende bagir, o kirdi sende kir küfürün alasini sende yap ki karsindaki bütün bunlari yapa bilir bunun icin erkek olamk gerekmiyor, ama dersin sonunda ben sustuysam korkumdan degil terbiyem müsade etmiyordu ama simdi sayende zivanadan ciktim.

Cok zor seni cok iyi anliyorum, ama bazen gercekden evliligin ilk zamanlarinda olur böyle seyler, ama senin ki biraz sindirmeye calisiyor gibi geliyor.
Sen senlikden ciktikdan sonrada bir evliligin ne anlami kalir ki.
Seni böyle sevdi böyle aldi neden degisesin ki ?
Hadi sigara ok birakmani ister.
Hadi sisman kadin da hic bir erkek begenmez maa bunu zirt birt söylemenin de anlami yok degilmi ?

Bence susmakdansa biraz basa bas kavga etcen , yada aile terapisine gitceksiniz en iyisi bu ama her erkek bunu kabul etmez ne yazik ki :(

günaydın hanımlar,çok fazla konu açtım biliyorum ama yorum duymak konuşmak dinleniyo olmak benı cok rahatlatıyor.
şuan içim çok dolu böyle bi aglasam susamam heralde bikaç saat boyunca..
kafamı toparlamaya çalışıyorum kendımı ıfade etmek istiyorum ama okadar yorgunum bitkinimki cümle kuramıyorum sanki
2 aylık evli olupta benım kadar cıkmazda olan varmıdır acaba.
ben cok mutsuzum bu evlılıkten,
sürekli içimde bişeyler birikiyor,tahammül sınırım çok altlarda,seviyorum ama dayanamıyorum,ciddiye alınmadıgımı deger görmedıgımı düşünüyorum.hep bir harp hali hep negatif ve olumsuz bir ilişki,nekadar dayanırım bilmiyorum.
belkı bazı şeylerı ben büyütüp abartıyorum yada kendıme dert edıyorum ama bu anlık olaydan değil birikimden.
bi olay sonucu kızıp küssem,aynı sekılde karsı tarafında küstüğünü görüyorum.konuşmak istesem derdımı anlatmaya çalışsam,ben mutsuzum desem bende mutsuzum,ben çok bunaldım desem bende cok bunaldım seklınde karsılık alıyorum.sorun var ama çözüm yok.
ben böyle degildim negatıflık hayatımın bi parçası değildi şimdi ise kurtulamıyorum bu illetten.
2 gün önce işten dolayı yorgun ve gergın bir günümdü,aksam eşim benı almaya geldıgınde yogunum gergınım dedım,suratım asık,ama onla hiçbir ilgisi yok,anlat ne oldu dedı genel dedım yorgunum sadece..
işte yüzün asık senin,işini neden evine taşıyosun neden bana yansıtıyosun falan filan kavga çıktı,sonra ben küstüm oda küstü konusmadık 2 gün,bugün dedim benı dinlemenı anlamanı istiyorum,işi evine taşıma ben sıkılıyorum dedi falan..
ya inanın anlatamıyorum bile okadar cok sey varki.bana karsı sevgısı var sanki ama saygı sıfır.
bikaç kişiyle konustum evlılıgın ilk yılı zorlu geçer sabredersen kazanırsın dıyolar,kimide nasıl başlarsa öyle gider diyo.
kafam çok karışık,kahkaha atıp gülmeyi unuttum.
iş stresi bi yandan,ev stresi ayrı,bide eşle böyle sorunlar olunca dayanamıyorum artık,çevremede yansıtmak ıstemıyorum problemlerımı.
ama kendımı cok yorgun hıssedyorum,umarım depresyona girmem.
inanın biri soru sormadıkça konuşasım yok..

sizin nişanlılık sürecinizde hep sorunlu geçti ben öyle hatırlıyorum canım konularını takip ediyordum.
sen birara nişanı falan atmıştın aslında uyumsuzluklar belliydi neden evlenmek için acele ettin ki keşke biraz daha bekleseydin.
Aynı dönemlerde evlendik sanıyorum bizde ama eşimle önce nasılsak sonra da öyle devam ediyor çok şükür, nasıl olur bilmiyorum insan değişebilir mi acaba sevgi sevgi diyoruz ama aynı eve girince insanın en son aklına sevgi geliyor

kızlar sagolun okudum yazdıklarınızı tesekkur ederım,sonra alıntılıycam,bi mektup yazdım bu akşam onu vericem döktüm içimi kavga etmeden suçalamadan bakalım okuyunca ne oalcak.

valla tatlım nasıl başlarsa öyle gider çok doğru bi laf....
ama evliliğin ilk yılı böyledir zamanla oturur daha daha doğru bi laf...
bence sabırlı ol biraz daha..
sen kendini sürekli mutsuz hissettiğin için böyle olur..
sen mutsuz oldukça eşinde mutsuz olur..
bi adım at sadece 2 gün eşine zorlada olsa herzamankinden daha güleryüzlü ve daha neşeli davran sonra konuş anlat derlerini sorunlarını sakince ama yine güleryüzle şakaya vurarak...
eşin sana yine böyle davranırsa gel bul beni....

tamam canım denıycem bu akşam,hem dediğim gibi bi mektup yazdım yüzyüze konusunca kavgaya dönüşüyo çünkü bide bu yolu deniyim:)

Bu yapmak istedigini neden hayat gecirmiyorsun ?
O bagirdi sende bagir, o kirdi sende kir küfürün alasini sende yap ki karsindaki bütün bunlari yapa bilir bunun icin erkek olamk gerekmiyor, ama dersin sonunda ben sustuysam korkumdan degil terbiyem müsade etmiyordu ama simdi sayende zivanadan ciktim.

Cok zor seni cok iyi anliyorum, ama bazen gercekden evliligin ilk zamanlarinda olur böyle seyler, ama senin ki biraz sindirmeye calisiyor gibi geliyor.
Sen senlikden ciktikdan sonrada bir evliligin ne anlami kalir ki.
Seni böyle sevdi böyle aldi neden degisesin ki ?
Hadi sigara ok birakmani ister.
Hadi sisman kadin da hic bir erkek begenmez maa bunu zirt birt söylemenin de anlami yok degilmi ?

Bence susmakdansa biraz basa bas kavga etcen , yada aile terapisine gitceksiniz en iyisi bu ama her erkek bunu kabul etmez ne yazik ki :(
bende karşılık verdıgım için iyice büyüyo karsılık vermeyıp sustugumda da onun tüm söyledıklerı yanına kar kalıyo,ama işte karsılık verincede ondan bı farkım kalmıyo ve nede olsa oda bana böyle davranıyo deyıp kendınde bunu hak görüyo ve devam ediyo.tam bir kaos:)
sizin nişanlılık sürecinizde hep sorunlu geçti ben öyle hatırlıyorum canım konularını takip ediyordum.
sen birara nişanı falan atmıştın aslında uyumsuzluklar belliydi neden evlenmek için acele ettin ki keşke biraz daha bekleseydin.
Aynı dönemlerde evlendik sanıyorum bizde ama eşimle önce nasılsak sonra da öyle devam ediyor çok şükür, nasıl olur bilmiyorum insan değişebilir mi acaba sevgi sevgi diyoruz ama aynı eve girince insanın en son aklına sevgi geliyor

evet nişabnlılıkta çok zordu,ama benı bu evlılıge iten tek şey şu oldu,ana konularda problem olmaması,ama eften püften çıkan tartışmalarda yaşanılanlar şimdiki kadar agır gelmıyodu.birazda kısmet belkı.hem ben kocamı kaybetmek istemıyorum sadece daha mutlu bır hayat ıstıyorum,onunda içinde oldugu..
şuan yaşadıgım olumsuzluklarımda bu yüzden belkı çaresızlıkten.
ona dair herşeyi yitirsem yada gerçekten bunalsam bitiririm bu işi.ama kaçmak degil amaç mücadele etmek

her evlilikte sorunlar tartışmalar mutlaka olur ilk yıllar daha da zordur eğer bu kavgalarda küfürler hakaretler varsa bil ki bu hep böyle devam edecektir kocan değişmez :50:evliliğinde saygı yoksa buna dayanamam diyorsan evliliği bitirmek daha mantıklı bence.belki acımasız bir yorum yaptım ama yaşadıklarıma dayanarak yazdım canım

Suan anlattıklarını okurken cnm,evlılıgımın ılk donemlerıne dondum ve kayıtsız kalamadım yazmak ıstedım:44: suan 29 aylık evlıyım ve hersey oturdu gırısı boyle yapmak ıstedım:nazar::nazar: ılk bır yıl anlattıklarını yasadım aslında yasadık,sankı evlenmek ıcın can atan bız degıldık farklılasmıstık... ama adapte alısma surecı var her ne kadar nısanlılık ya da sevgılı surecı de gecırılmıs olsa evlılık cok baskaymıs.kafana takma ya da uzulme demeyecegım bunlar ıstemdısı oluyor sadece bunun gecıcı bı surec oldugıunu bıl. cıcım donemlerının boyle gecmesı tabıkı hıc hos degıl ama malesef yasanıyor kafanda buyutme ve akısına bırak olur mu... ben evlılıgımın 2.yılını doldurdugumda tamam bıseyler oturdu dedım kı oylede oluyo suan 10haftalık hamıleyım:nazar::21: ıyıkı ılk aylardan pes edıp o duygusallıkla hatalı kararlar almamıs, kendıme ve esıme sans vermısım cok sukur kjı suan mınıge sahıbız.... sadece zaman... bıraz sabır ve olabıldıgınce genıııııs olmakk.opuldunuzzz:16::16::16::16::16::16:

Back
X