• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neler yapabilirim?

İnanın
Aslinda sanirim biraz da ne de olsa eşim beni sevmekten hiç vazgeçmez gibi bir dusunceye dayanarak da bu kadar futursuz davraniyor olabilirim. İnanin ben de kendimden nefret ettim.şuan eşim yanimda uyuyor ve ona bakip bakip aglayasim geliyor, neden ona bu şekilde muamelede bulunuyorum diye.

Bir de o sinirlendigim mevzular o kadar gereksiz konular ki, şuan hic birini hatirlamiyorum bile. Sudan sebeple eşimin kalbini kirdigimla kaliyorum resmen.

Bazi zamanlar bir es dost ziyaretine gidecegimiz zaman telaşlaniyorum, sanki eşim orada kendisini cok gariban hissedecek, onlarin huzuruna öykunecek gibi hissediyorum. :/
İnanın kimse vazgeçilmez değil sizi ne kadar sevse de yine de soğur.sudan sebepler diyorsunuz bunlar için kırmaya değmez degismelisiniz

Gucunuz esinize yetiyor o yuzden. Kadina siddet nasil oluyorsa sizde burda ona siddet uyguluyorsunuz.Uzuldum dogrusu esinizin haline ... Haksizsiniz ve bi gun kaybederseniz sizi bu sekilde cekicek birini zor bulursunuz. Zaten bu dunya adil olsa dengi dengine gelirdi ..Aynisini size yapsaydi hosunuza gidermiydi.

Gucunuz esinize yetiyor o yuzden. Kadina siddet nasil oluyorsa sizde burda ona siddet uyguluyorsunuz.Uzuldum dogrusu esinizin haline ... Haksizsiniz ve bi gun kaybederseniz sizi bu sekilde cekicek birini zor bulursunuz. Zaten bu dunya adil olsa dengi dengine gelirdi ..Aynisini size yapsaydi hosunuza gidermiydi.

Kimin hoşuna gider ki?

Şunu söyliyim sakin eşim sakin adam bir sey demiyor diye devam etme bu tavrina. Emin ol oda icine atıyordur ve bir gun patlarsa butun gemiyi yakabilir.

Bende nedense sevdiklerime karsi cok uysalimdir. Tanimadiklarim ve uzak kisilere karşı pek dikkat etmem.
Ama yinede hakaret siddet vs tabiki olmamasi gereken şeyler.

Tartışma ani sadece dur. Agzini açma. Konusma. Karşındakinin gözlerine bak. Gercekten gözlerine bak. Ve de ki "ben bu insani bir gun topragin altina vermek zorunda kalirsam. Ve o gun belkide yarinsa. "
10 saniye durup bunu düşün. Zaten ortada aslında kalp kirmaya gerek bir seyin olmadigini goreceksin. Ben kaybetmekten korktugum kisilere bu sekilde yaklaşıyorum. 10 saniyelik dusunce sonunda zaten sinir kalmiyor kafa dagiliyor öfke diniyor. Bunu dene.

Şunu söyliyim sakin eşim sakin adam bir sey demiyor diye devam etme bu tavrina. Emin ol oda icine atıyordur ve bir gun patlarsa butun gemiyi yakabilir.

Bende nedense sevdiklerime karsi cok uysalimdir. Tanimadiklarim ve uzak kisilere karşı pek dikkat etmem.
Ama yinede hakaret siddet vs tabiki olmamasi gereken şeyler.

Tartışma ani sadece dur. Agzini açma. Konusma. Karşındakinin gözlerine bak. Gercekten gözlerine bak. Ve de ki "ben bu insani bir gun topragin altina vermek zorunda kalirsam. Ve o gun belkide yarinsa. "
10 saniye durup bunu düşün. Zaten ortada aslında kalp kirmaya gerek bir seyin olmadigini goreceksin. Ben kaybetmekten korktugum kisilere bu sekilde yaklaşıyorum. 10 saniyelik dusunce sonunda zaten sinir kalmiyor kafa dagiliyor öfke diniyor. Bunu dene.

Evet cok haklisiniz. Esimin yoklugunu dusundugumde onun varliginda yaptigimiz butun tartismalar birden bire anlamsizlaşiyor zaten. Bundan sonra kesinlikle bunu deneyecegim.

Trioit kaynakli olabiliyor,en yakininizda esiniz dogal olarak bu ofke nobetlerini de ona karsi yasarsiniz.Kan tahlilinde cikar ,ilacla dengelenir, saclariniz dokuluyormu ek olarak?En azindan sorun yoksa psikologa gitmenizi oneririm.Tıpkı evliligimin ilk senesinde ki benden bahsetmissiniz konuda.Hersey duzeldi sizde zaman kaybetmeden kaynagini ogrenin lutfen....saglikla ve mutlu kalın.

İyi geceler hanimlar, bir konuda size danismak istiyorum.

23 yaşindayim ve genel olarak uyumlu bir insan oldugumu söyleyebilirim. Kolay kolay sinirlenmem, ses tonumu yukseltmem, en son kiminle tartiştigimi bile hatirlamiyorum. Sanirim uzun zamandir kimseyle tartişmadim. 4 sene önce kuzenimle aramiz bozulmustu onu hatirliyorum sadece, ama onda da asla bagirma vs yoktu. İnsanlar da beni hep mulayim, hanim hanimcik bir kiz olarak tanimlarlar bu zamana kadar.

Şimdi musadenizle o masum yuzumun altindaki canavarla yuzleşmek istiyorum ;

1 yili geckin bir suredir evliyim. Eşimle de 4 yildan fazladir tanisiyoruz ve kendisini çok seviyorum. Eşim benim yumuşak karnimdir, kendisi benim için çok farkli bir konumdadir. Onun da beni çok sevdigini biliyorum ve hissediyorum. Bu 4 yillik sure zarfinda eşimin ses tonunda bir kere bile ufak bir yukselme bile gormedim. Bana kalirsa bir erkege en cok yakisan detay merhamettir.ve çok şukur eşim de merhamet ve vicdanli olma hususunda beni hic yaniltmadi.

Tum bunlari neden anlattim?

Arkadaslar eşimle uzlaşamadigimiz meselelerde ben birden parliyorum. O an kendime hakim olamiyorum. Ve utanarak soyluyorum ki eşime bagiriyorum. Kapiyi carpiyorum. Hatta bir kac defa tartisma esnasinda eşimi sarstim.

Bu tarz kendime hakim olamama durumunu toplamda 4 ya da 5 kere yaşadim. Ve kendimden tiksindim. Boyle bir muameleyi eşim bana yapsa asla yuzune bakmam. O an sanki sadece onu kirmam gerekiyormuş gibi davraniyorum, tek amacim sozlerimle canini yakmak oluyor.

Bir kaç defa esimi sarstigimda esim de iki kolumu sikica tutarak bana sarildi. İnanin yuzume tukurse daha iyi olurdu. Daha sonradan gelen ben bu adami hak etmiyorum pişmanligi içimi yiyip bitiriyor.

Ve bu tavrim sadece eşime karşi oluyor. İstesem bile diger insanlara karşi agrasif bir tutum sergileyemiyorum, en fazla takmiyorum insanlari o kadar.

Ama eşime karşi neden boyleyim acaba? İnternetten biraz arastirdim ve öfke sorunu yaşiyor olabilecegim kanisina vardim. Şunu sormak istiyorum, öfke sorunu yaşayan insanlar bunu genel olarak herkese karşi yaşamazlar mi? Bende bu durum sadece eşime karşi oluyor.

Şunu tekrar belirteyim, 1 yili geçkin bir surede 4 ya da 5 kere gerceklesti bu olay. Yani surekli olarak her gunumuz bu şekilde geçiyor diye bir şey soyleyemem. Ama bu durum beni aşiri rahatsiz ediyor, kendime olan saygimi kaybetmek uzereyim, dahasi eşim bunu hak etmiyor ve bu beni daha fazla yaraliyor.

Son olarak, burada bana vereceginiz tavsiyelerinizi ve tecrubelerinizi dinlemek istiyorum. Eger bu tavsiyeler benim için yeterli gelmezse bir uzman destegi alacagim.

Tartişma kivilcimlanirken tam olarak neler yapmam gerekli? Başka bir odaya mi geçmeliyim, nefesimi mi tutmaliyim? Neler yapabilirim?

Biraz uzun olmuş, ancak eşini sevmiyorsun bu yuzden sadece ona bu şekilde davraniyorsun gibi yanilsamalarin önune geçmek için biraz detay vermek zorunda kaldim. Şimdiden teşekkur ederim.
Suan okudum ya kendimi gördüm resmen , bende böyleyim sinir hastasimi oldum acaba düşünmuyo degilim . Ve tek ona yapıyorum sevgilime nazım gectigi icinmi acaba bilmiyorum yorumları usenmeyip bende okuycam

Suan okudum ya kendimi gördüm resmen , bende böyleyim sinir hastasimi oldum acaba düşünmuyo degilim . Ve tek ona yapıyorum sevgilime nazım gectigi icinmi acaba bilmiyorum yorumları usenmeyip bende okuycam

Okumanizi tavsiye ederim, cok guzel fikirler cikti, evde dunden bu yana kedi gibi dolaniyorum :)

Benim de evlenmeme iki ay kaldi. Hic sebepsiz kaybetme korkusu yasiyor ve bunun stresiyle adamin her olayina takip, triplenip sorun cikariyorum son zamanlarda...
Yani ben bu korkuya bagladim. Bence sizin de altta bi'sebep var... Benim nisanlim da cok sukur melek gibidir ama bazen sanki tum stresimi ondan cikariyomusum gibi geliyo ve asiri uzuluyorum bu duruma.
Insanin nazi sevdigine gecermis ya oyle sanirim o canim dedikce ben micim anliyorum:(

Oyuzdendir tum cevaplari buyuk bi'ilgiyle okudum, insallah hatamizdan doneriz:)

Benim de evlenmeme iki ay kaldi. Hic sebepsiz kaybetme korkusu yasiyor ve bunun stresiyle adamin her olayina takip, triplenip sorun cikariyorum son zamanlarda...
Yani ben bu korkuya bagladim. Bence sizin de altta bi'sebep var... Benim nisanlim da cok sukur melek gibidir ama bazen sanki tum stresimi ondan cikariyomusum gibi geliyo ve asiri uzuluyorum bu duruma.
Insanin nazi sevdigine gecermis ya oyle sanirim o canim dedikce ben micim anliyorum:KK43:

Oyuzdendir tum cevaplari buyuk bi'ilgiyle okudum, insallah hatamizdan doneriz:)

Nişanliyken bende kaybetme korkusundan ziyade aileler arasinda bir huzursuzluk cikarsa tedirginligi vardi, ama o da problem olmadi cok şukur.

Ben esimi kaybetme korkusu yasamadim hic evlendikten sonra acikcasi, belki de benim sorunumun temel sebebi bundan kaynaklaniyordur.

Artik kendimize dikkat etmemiz gerekli kesinlikle. Adamlar peygamber degil sonucta :)

Back
X