Nerde hata yapıyorum tarafsız gözle lütfen söyleyin.

Ay başkaları da yazmış ama valla kafamda flaş gibi patladı, ben de yazayım: Görümce ne alaka ya? Zannedersiniz size bas bas bağıran, saygısızlık eden, 40 gün evleri ayırdığınız kişi o. Sanki kocanızla her işi hallettiniz de, görümceyi kafaya takmak kaldı. Eee o zaman görümce de 40 gün beni niye aramadı diye trip atabilir bu mantıkla.
Hakkaten ha görümce de gelin beni aramadı çocuğum hastalandı demiş olabilir

Kavgayı eşinizle etmişsiniz, eşinizle aranızdaki sorun nedeniyle görümce sizi aramak zorunda değil ki, pikniğe gidilecekse demek ki en azından birkaç gün önce planlamışsınız, piknikten 1-2 gün önce eşinizi hiç karıştırmadan görümcenize telefon açıp piknik için hazırlık yapalım, sen ne yapacaksın ben ne hazırlayayım diye sormadınız mı? Sorsaydınız erkeğin karışmaması gereken piknik hazırlıklarıyla ilgili sorun da yaşamazdınız.

Piknik hazırlığı çok zor bir şey mi? Ben mi rahat kadınım diye düşünüyorum şimdi. Bizim piknik malzemeleri hep hazırdır tabağı çanağı minderi falan kilerde piknik sepetinin içinde durur. Onu alır çıkarız yoldan da etiydi sebzesiydi alır geçeriz. Ne hazırlanıyor ki pikniğe bu kadar sorun oluyor?

Hakkaten ha görümce de gelin beni aramadı çocuğum hastalandı demiş olabilir
Ya da görümce hiçbir şey düşünmemiş de olabilir. Yani öyle ekstra bir düşünceli olma sorumluluğu yok ki. Zaten arada telefonlaşacak kadar bir samimiyetleri olsa, piknik öncesi de telefonlaşır, plan yaparlardı. Eee demek ki iletişim yok. O zaman bu 40 günde bu beklenti ne alaka?

Ya da görümce hiçbir şey düşünmemiş de olabilir. Yani öyle ekstra bir düşünceli olma sorumluluğu yok ki. Zaten arada telefonlaşacak kadar bir samimiyetleri olsa, piknik öncesi de telefonlaşır, plan yaparlardı. Eee demek ki iletişim yok. O zaman bu 40 günde bu beklenti ne alaka?
İşte Bu herşeyi bırakıp gittikten sonra yok mu bana bi destek olan, omuz veren hissi

Görümcenin çocuğu havale geçirmiş. Ne olursa olsun arayıp geçmiş olsun demelisiniz. Pikniğe gitmesi hastalıktan önce olmuş sanırım. Bu konuda yorum yapmaya hakkınız yok. Benim çocuğum havale geçirse gelini arayıp hoşgeldin falan demek aklıma gelmez. Olayın ne kadar önemli olduğunu anlamamışsınız sanırım.

Görümcenizle öncesinde sorununuz da yokmuş niye şimdi durduk yere laf ediyorsunuz ki hakkında? Görümce de sizin arkanızdan çocuğum havale geçirdi de bir aramadı demiş olabilir o zaman.

Eşiniz aileme ne söylersen söyle demiş diye bir iki laf söyleyeyim demişsiniz ama böyle maceralara hiç gerek yok.

Normal insana denir belki ama eşiniz zaten ailesi konusunda sıkıntıliymış dönün diye söz verince bambaşka bir insana verilmedi bu adam.

Görümcenizle öncesinde sorununuz da yokmuş niye şimdi durduk yere laf ediyorsunuz ki hakkında?

Eşiniz aileme ne söylersen söyle demiş diye bir iki laf söyleyeyim demişsiniz ama böyle maceralara hiç gerek yok.

Normal insana denir belki ama eşiniz zaten ailesi konusunda sıkıntıliymış dönün diye söz verince bambaşka bir insana verilmedi bu adam.

Normal insana da söylenmez bence. Ortada çocuğu havale geçirmiş bir kadın varken trip atan her insana senin araman gerekirdi cevabı verilir zaten.

Siz böyle onları kötüledikçe iyice aileci olacak ki. Bana yapılsa bende anında savunmaya geçerim ailemi. Aynı şeyi inanın sizde yaparsınız. Genel olarak durum bu.

Sizin yaşadığınızda ise fazla bir beklenti sezdim. Ki hayatta kimseden hiç birşey beklenmemesi gerektiğini öğrenemediyseniz daha çok üzülürsünüz. Ailesinin bişeyler yapmasını beklemişsiniz sonrasında üzüntü, görümcenin aramasını beklemişsiniz sonrası üzüntü. Ayrıca görümcenin sizi arama gibi zorunluluğu yok kavgayı eşinizle etmişsiniz. Karışsa bu seferde ona ne oluyor dersiniz. Yani biraz beklentileri düşürün ki mutlu olasınız. Böylesi zor olur 😒

Normal insana da söylenmez bence. Ortada çocuğu havale geçirmiş bir kadın varken trip atan her insana senin araman gerekirdi cevabı verilir zaten.
Tam bir hafta ara varmış ama öyle deme. 😄
Bana kalırsa ablan niye aramadı kardeşin niye gelmedi muhabbetleri toptan saçma zaten. Önemli olan eştir, 40 gün ayrı kalmışsın eve dönmüssün derdin görümcenin arayip aramaması mi olur insanın?
Ama adamla zaten ailesi üzerinden sıkıntı yaşıyorken yarayı sürekli kasimanin bir anlamı yok demek istedim.

Tam bir hafta ara varmış ama öyle deme. 😄
Bana kalırsa ablan niye aramadı kardeşin niye gelmedi muhabbetleri toptan saçma zaten. Önemli olan eştir, 40 gün ayrı kalmışsın eve dönmüssün derdin görümcenin arayip araması mi olur insanın?
Ama adamla zaten ailesi üzerinden sıkıntı yaşıyorken yarayı sürekli kasimanin bir anlamı yok demek istedim.

Şimdi geldi aklıma yengemle abim geçen sene saçma sapan bir sebepten kavga etmiş boşanmaya falan kalkmışlar, sonra toparladılar birkaç gün içinde. Yengemi aramayı geçtim abimi bile aramadım bu konuyla ilgili çünkü bana ne? İki koca insan boşanacaklar mı, barışacaklar mı kendileri karar verirler. Yengem de çok kızmış gibi değil bana zira on gündür bendeydi, kızsa gelmezdi herhalde.

evlenirken kim kimi arıyor da bozuşunca o beni aramadılar çıkıyor bende bunu anlamıyorum. herkes gidenin peşinden koşmak zorunda mı ? çaba sarfetmesi gereken tek kişi eşiniz.

Loreth bacım vur kırbaçı çalışsın demiş kırbacı iş bilene vurucanki çok çalışsın benımki gibi domates soy diyince harbiden domatesi butunen soyup sapını bırakana vursan ne olacak

ancak o da sinir alma olur
Ah ah herkesin kocası sizler gibi mi maşallah şanslısınız

kırbaç vuracagım erkekleri istiyorum

İlk tartışmada haklısınız ama görümce konusunda haksız buldum sizi 3.kişileri ilişkiye katmamak gerek

nerde hata yapiyorsunuz:

1- Arayani ararsin, aramayai aramazsin, ama neden aramadi neden sunu yapmadi diye sormazsin, gereksiz yani. Sizin kendi ailenizde yok mu hic boyle olaylar, ogrenmek lazim bu isi evlenmeden once.

2- piknik vs islerinde eger ki is hep size kaliyorsa bir sekilde bunun onune gecmek lazim, direk hazirlik yapamayacaginizi soyleyebilirsiniz veya direk piknik isinde ben yokum diyebilirsiniz.
Hatta sizin durumunuzda zaten esiniz yapiyormus, neden kavga cikti anlamadim bile.

3- evi terk etmek olmamali ya, adam size hakaret etti ise onu evden gondereceksiniz, kendiniz gitmeyeceksiniz, yoksa o isin sonu siz hep gidip geri donen, her seye kizip 2 gun sonra da geri donen kisi olursunuz, ciddi gorulmez tepkileriniz bundan sonra.

4- Kusmek esle konusmamak da 3. madde dahilindeki hataniz

5- Esiniz nereden evlendim seninle diyor ya, bu cok uzucu, cok kirici, cok da aslinda size yol gosterici bir soz. Demek ki huzur vermiyorsunuz adama, hakli da olsaniz su durumda evliligi yeniden degerlendirmek gerek. Hakli haksiz olmak onemli degil ki evlilikte, onemli olan o kapiyi kapadiginda iyisiyle kotusuyle huzurlu olmak. canin sagolsun demek karsindakine.

Back
X