• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nerde hata yaptık

tsm373

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
62
11
3
Mrblar,1 yıllık evliyim. Esimle birbirimizi severek evlendik lakin bicok konuda o çok geleneksel düşünür bense daha rahatımdır. Aile yapımız çok misafir ağırlamacalı oldu bi sene boyunca. Biz de gezmeyi ihmal etmedik. Ancak bastan beri esimin kaba gelen huyları var,biraz da bunları geleneksel yapıya dayandırarak söyler ve de annesiyle aşırı muhabbeti var. Ben yoksam yanında annesi veya kız kardesiyle 1 saat konuşur. Dedikodu yapar. Bi süre geçici diye düşündüm ama artık her yaptığı gözüme batar oldu. Bu arada kendi ailesinin üzerine çok titrer bizimkilere gitsek üzülmesinler diye söylemez kimseye olumsuz bi cevap vermemek için vaktimiz olmasa bile işini gücünü ayarlar gideriz vs.ancak eşimin yoğunluğundan haftada 1 gün bazen birlikte oturup yemek yeriz haftasonlarında zaten görüşemiyoruz. Hele ki bu gitme gelmelerin faturasını ben günlerce yanlız kalarak çekerim . Defalarca bu gibi konuları söyledim tamam dedi ama değişen hiç bisi yok. Artık eşimle ev arkadaşı gibiyiz . Aslında biz baştan beri iyi iki arkadaş bile olamadık sanırım.

Derdiniz anne ve ablasıyla aşırı muhabbeti mi onu anlamadım ben?

karşılıklı konuşarak halledilebilecek problemler diye düşünüyorum...

Sorun farklı olmanızda mı?
Eğer oysa bu her evlilikte olur,önemli olan farklı yönlerini bilerek sevmeniz,birbirinizi tamamlamanız.Birebir aynı olsanız hayat ne sıkıcı olurdu.

esınızı ısten cıkarın ve o evde otursun
oyle gecınır gıdersınız madem

eşi sevgimiz ve saygımız kalmadı. herşeyde tartışır olduk
O zaman uzatmak anlamsız bence.
Yitip giden sevgi ve saygı yerine gelmiyor. Hatta Allahım korusun başka yerlere kaymaya başlıyor.
İnsanoğlu bu, her an sevmeye ve sevilmeye muhtaç işte...

eşi sevgimiz ve saygımız kalmadı. herşeyde tartışır olduk
Siz sevgi saygı gösterın inan kı eşinizde size öyle davranır. Evlilik böyle bi taraf bazen bı adım atmak zorunda yoksa hiçbir evlilik yurumez. ve inanın aşılmıyacak şeyler değil.

Biraz flört katmaniz gerekli diye düşünüyorum.Rujlar topuklular vs değil bu.. Flört demek, kadınla erkeğin birbirini iyi hissettirmesi, tanıması, oyun oynayacak kadar çocuklaşması, duygularını özgürce ortaya koyması, eğlenmesi demektir. Şimdi birden bunları yap tamamdir denmez tabi ama ilişkilerde bu gözardı ediliyo aklının bi köşesinde kalsın istedim.

Mrblar,1 yıllık evliyim. Esimle birbirimizi severek evlendik lakin bicok konuda o çok geleneksel düşünür bense daha rahatımdır. Aile yapımız çok misafir ağırlamacalı oldu bi sene boyunca. Biz de gezmeyi ihmal etmedik. Ancak bastan beri esimin kaba gelen huyları var,biraz da bunları geleneksel yapıya dayandırarak söyler ve de annesiyle aşırı muhabbeti var. Ben yoksam yanında annesi veya kız kardesiyle 1 saat konuşur. Dedikodu yapar. Bi süre geçici diye düşündüm ama artık her yaptığı gözüme batar oldu. Bu arada kendi ailesinin üzerine çok titrer bizimkilere gitsek üzülmesinler diye söylemez kimseye olumsuz bi cevap vermemek için vaktimiz olmasa bile işini gücünü ayarlar gideriz vs.ancak eşimin yoğunluğundan haftada 1 gün bazen birlikte oturup yemek yeriz haftasonlarında zaten görüşemiyoruz. Hele ki bu gitme gelmelerin faturasını ben günlerce yanlız kalarak çekerim . Defalarca bu gibi konuları söyledim tamam dedi ama değişen hiç bisi yok. Artık eşimle ev arkadaşı gibiyiz . Aslında biz baştan beri iyi iki arkadaş bile olamadık sanırım.

Anlattıklarınızda birbirinize çok zaman ayıramamışsınız gibi geldi. Birbirinize vakit ayırın.

Pek bir sorun yok da bana sizin ailenize gidince üzülmesinler diye kendi ailesinden saklaması çok çok çok garip geldi , kelimeler kifayetsiz ne desem bilemedim

Siz sevgi saygı gösterın inan kı eşinizde size öyle davranır. Evlilik böyle bi taraf bazen bı adım atmak zorunda yoksa hiçbir evlilik yurumez. ve inanın aşılmıyacak şeyler değil.

O taraf hep kadın oluyo, neden, işte erkekler o adımı karım ne kadar iyi ne kadar naif ne kadar mükemmel ben de ona benziyim olarak görmüyorlar ha şöyle yola gel ya da ben haklıyım demek ki sözüne geldi olarak yorumluyorlar, 30 yaşındayım gördüğüm gözlemlediğim bu

O taraf hep kadın oluyo, neden, işte erkekler o adımı karım ne kadar iyi ne kadar naif ne kadar mükemmel ben de ona benziyim olarak görmüyorlar ha şöyle yola gel ya da ben haklıyım demek ki sözüne geldi olarak yorumluyorlar, 30 yaşındayım gördüğüm gözlemlediğim bu
Her erkeğin aynı oldugunu düşünmüyorum. Yeri geldiğinde ben yerı geldınde o yapar herkesı bır kefeye koymak yanlış

Bence de çok geleneksel ve rahatsız edici .

Evlilikte önce eşlee birbirini iyi anlamalı denmez mi hep ,doğrusu da budur zaten. Bizim eşimle aileler her zaman daha ön plana çıktı. Benin hatam eşim cümleleri givi zannettim bi çok seyi evlemeden önce ama aslında kendi fikri çok fazla yokmuş. Direnç gösterdiği bi çok konuda böyle. (Mesela düğün iki tarafta da oldu herkes kendi masrafını karşıladı, ailesi tarafından sizin düğün bizim düğün diye ayrım oldu. Bize 10 kişiden fazla kimse gelmeyecek fln dendi daha bir suru sey.) Bunlar eşimin direkt kend fikirleri değil çünkü gönlü zengindir.

Back
X