• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nerde hata yaptık

Bizim sorunumuz baştan beri tam anlamıyla birbirimize duvarlarımızı kaldırmadık .onun ailesinin sürekli gelinler oğullarımızı alacak diye korkusu var. Surekli alttan alta bu mesajı veriyorlar. Benim kimsenin oğlunu kaçırma gibi niyetim yok. Tam tersine ben buyuklerin önemini bilerek yaşadım.

1 sene geçmesine rağmen bu tür soğukluklarn olması ne anlama geliyor? Korkuyorum hep böyle gececek diye

Geleneksek düşünme tarzı evlenmeden önce sorun olmadı mı?
Sen rahat o, gelenekçi hiç rahatsızlık vermedi mi bu kutuplaşma?

Biyerde öyle ama canım eski zamandan bu yana hep kadın alttan almış
Evliliklerde nerdeyse bu sayede yuruyor. Erkek egemen bı toplumda yaşadığımız için.

Eski zamanla şimdi bir değil, o zaman kadın çalışma oranı neydi şimdi ne, eğitim oranı neydi şimdi ne, iletişim ne durumdaydı şimdi ne durumda, o zamanki kadınlar ne iyi oldu da çektim demiyo ki, çaresi yok başka, ekonomik özgürlük yok toplum baskısı şimdiye göre daha fazla vs bir dolu sebep

Eski zamanla şimdi bir değil, o zaman kadın çalışma oranı neydi şimdi ne, eğitim oranı neydi şimdi ne, iletişim ne durumdaydı şimdi ne durumda, o zamanki kadınlar ne iyi oldu da çektim demiyo ki, çaresi yok başka, ekonomik özgürlük yok toplum baskısı şimdiye göre daha fazla vs bir dolu sebep
Dedikleriniz doğru ama kadın alttan almassa hiçbir evlilik yurumez ve yürumuyorda göruyorsunuz bdv de hergun ayrılmak ısteyen bır kadın .
Bence belli bir raddeye kadar kadın alttan almalı.
Şimdiki insanlar ben çalışıyorum kocaya muhtac değilim değil en ufak tartışmada baba evıne gidiyorlar.
Ben bunu yanlış buluyorum. Ama sizin fikrinizede saygı duyuyorum.

Eşimle başbaşa kalınca çok sorun olmadı,ama o kadar sık gorusuyoruz ki ardından 1 hafta kavga ediyoruz. Bi zamanlar bunları konusmayı bıraktık ama hergün telefonda konusması bile etkilenmesine sebep olabiliyor

Dedikleriniz doğru ama kadın alttan almassa hiçbir evlilik yurumez ve yürumuyorda göruyorsunuz bdv de hergun ayrılmak ısteyen bır kadın .
Bence belli bir raddeye kadar kadın alttan almalı.
Şimdiki insanlar ben çalışıyorum kocaya muhtac değilim değil en ufak tartışmada baba evıne gidiyorlar.
Ben bunu yanlış buluyorum. Ama sizin fikrinizede saygı duyuyorum.

Ben bunu yapsınlar demiyorum ki, baba evine ancak boşanılacaksa gidilir zırt pırt gidilip dönülmez, ama erkek o korkuyu bilsin yani, bana muhtaç değili hissetsin, ötesi iletişim, orta yolu bulma, orta yol diyorum bak peki bey diyip aman ağımızın tadı bozulmasın diye sinmek değil

Her erkeğin aynı oldugunu düşünmüyorum. Yeri geldiğinde ben yerı geldınde o yapar herkesı bır kefeye koymak yanlış

Bak ilk yorumunda dediğini savunuyorum ben, bazen erkek bazen kadın çoğu zamanda alttan almaya gerek kalmadan orta yolu bulmak

Ben bunu yapsınlar demiyorum ki, baba evine ancak boşanılacaksa gidilir zırt pırt gidilip dönülmez, ama erkek o korkuyu bilsin yani, bana muhtaç değili hissetsin, ötesi iletişim, orta yolu bulma, orta yol diyorum bak peki bey diyip aman ağımızın tadı bozulmasın diye sinmek değil
Bende ondan yana değilim tabıkı erkek hıssedecek onsuzda yapabileceğini herseyı alttan alsın demıyorum.
Bellı bı yere kadar . Arkasında ailesını oldugunu falan hep hıssetırceksın kı yanlış bır hata yaparsa senı kaybedebılceğini bilsin.

Bak ilk yorumunda dediğini savunuyorum ben, bazen erkek bazen kadın çoğu zamanda alttan almaya gerek kalmadan orta yolu bulmak
Doğru olanda bu zaten hep kadın yapcak dıye bışey yok.
He sen yaparsın yaparsın karşındakı öküz gibi durur.
Ozaman bakarsın bı caresıne 1 senede ne adam bu kadını tam tanır ne bu kadın daha bırbırlerıne alışmaları gerekıyor. Zamanla ikisde bırbırının huyunu suyunu öğrenecek ve ona göre davranıcak.

Doğru olanda bu zaten hep kadın yapcak dıye bışey yok.
He sen yaparsın yaparsın karşındakı öküz gibi durur.
Ozaman bakarsın bı caresıne 1 senede ne adam bu kadını tam tanır ne bu kadın daha bırbırlerıne alışmaları gerekıyor. Zamanla ikisde bırbırının huyunu suyunu öğrenecek ve ona göre davranıcak.

Zaten doğru olan asgari tanıyıp evlenmekti, evlendikten sonra tanısam ne olacak hadi tanıdım beğenmedim ne olacak

Evlılık sureklı enerjı gerektıren bısey. Inanın enerjik ve pozıtıf olursanız hersey degısır. Onu anlamaya calısmakla başlayın. Karsılıklı kahve ıcın mesela ;) Konusmasını sağla.. Arkadas olun sonra yakınlaşırsınız yavaş yavaş ;) hmm heyecanlı olabılır :KK22:

Bencede düzelir ama biraz sizde ortam oluşturun onun dikkatini çekin, bugün şunu yaptım deyin bugün şu filmi aldım deyin haftada bir onu şaşırtın böylelikle oda alışacaktır emin ol. Ortak beraber birşey yapmaya başladığında daha farklı olur inşaallah. Havaların soğumasıyla evde yapabilecek aktivite daha çok olur ;)

Mrblar,1 yıllık evliyim. Esimle birbirimizi severek evlendik lakin bicok konuda o çok geleneksel düşünür bense daha rahatımdır. Aile yapımız çok misafir ağırlamacalı oldu bi sene boyunca. Biz de gezmeyi ihmal etmedik. Ancak bastan beri esimin kaba gelen huyları var,biraz da bunları geleneksel yapıya dayandırarak söyler ve de annesiyle aşırı muhabbeti var. Ben yoksam yanında annesi veya kız kardesiyle 1 saat konuşur. Dedikodu yapar. Bi süre geçici diye düşündüm ama artık her yaptığı gözüme batar oldu. Bu arada kendi ailesinin üzerine çok titrer bizimkilere gitsek üzülmesinler diye söylemez kimseye olumsuz bi cevap vermemek için vaktimiz olmasa bile işini gücünü ayarlar gideriz vs.ancak eşimin yoğunluğundan haftada 1 gün bazen birlikte oturup yemek yeriz haftasonlarında zaten görüşemiyoruz. Hele ki bu gitme gelmelerin faturasını ben günlerce yanlız kalarak çekerim . Defalarca bu gibi konuları söyledim tamam dedi ama değişen hiç bisi yok. Artık eşimle ev arkadaşı gibiyiz . Aslında biz baştan beri iyi iki arkadaş bile olamadık sanırım.
sevgili arkadaşım bende 1yıllık evliyim evliliğimin ilk 10 ayını kelimesi kelimesine senin gibi yaşadım, sürekli kavga, ben evden kaçardım yolda arabayla arkamdan gelir eve geri götürürdü. 'ne yaptım ben?' oldum ilk akşamdan pişman oldum nerdeyse. Şimdi çok şükür düzeldik. herşey iyiye gidiyor. monotonlaşmanın dışında.
Evlilik çok çok çok zor bi olay bence. heleki bekarken biraz rahat yaşamış ( bundan kastım maddi özgürlüğünü almış sosyal hayatının olması) biri için.
Eğer dertleşmek istersen özelden msj atabilirsin. Forumda beni tanıyan arkadaşlarım olduğu için sana yorum yazmak için yeni profil açtım :)

Canım başka bir sorun yoksa aranızda atlatırsınız merak etme. Evliliğin ilk zamanları gerçekten çok zor geçiyor. Birbirine uyum sağlamaya çalışıyorsun. Aranızdaki kontağı artırmalı, bol bol konuşmalısınız. Çünkü eşin muhabbeti seviyor anladığım kadarıyla. Çünkü ailesindeki kadınlarla arası çok iyi. Sen de onlarla aynı dereceye gelmelisin. Sen kıskanmayı bırakmalısın, o da empati yapmayı öğrenmeli.
Biz de hala bazen tartışıyoruz ama genelde böyle gün boyu akşam şunu yapalım diye düşünüp, evdeki hesap çarşıya uymayınca geriliyoruz. O yüzden artık akşamki yemek dışında hiçbirşey için plan yapmıyoruz. Benim eşim de akşamları dersaneye gittiğinden, belki iki saat görüyorum. Bazen film izliyoruz. Bazen herşeyi kapatıp yatağa geçiyoruz, sarılıp konuşuyoruz. Bazen kendi kendimize takılıyoruz. Annesinin yanına gidiyoruz. Hayatımızdan eksik etmediğimiz şeyler ise, ki bunların çok önemli olduğunu düşünyorum;
*iyi geceler öpücüğü
*uyurken sarılma
*sabah günaydın mesajı
*akşam eve ilk kim geldiyse mutlaka birbirimizi karşılayıp sarılıyoruz. hatta bu bazen farklı yerlere kadar varıyor :oops:

Mrblar,1 yıllık evliyim. Esimle birbirimizi severek evlendik lakin bicok konuda o çok geleneksel düşünür bense daha rahatımdır. Aile yapımız çok misafir ağırlamacalı oldu bi sene boyunca. Biz de gezmeyi ihmal etmedik. Ancak bastan beri esimin kaba gelen huyları var,biraz da bunları geleneksel yapıya dayandırarak söyler ve de annesiyle aşırı muhabbeti var. Ben yoksam yanında annesi veya kız kardesiyle 1 saat konuşur. Dedikodu yapar. Bi süre geçici diye düşündüm ama artık her yaptığı gözüme batar oldu. Bu arada kendi ailesinin üzerine çok titrer bizimkilere gitsek üzülmesinler diye söylemez kimseye olumsuz bi cevap vermemek için vaktimiz olmasa bile işini gücünü ayarlar gideriz vs.ancak eşimin yoğunluğundan haftada 1 gün bazen birlikte oturup yemek yeriz haftasonlarında zaten görüşemiyoruz. Hele ki bu gitme gelmelerin faturasını ben günlerce yanlız kalarak çekerim . Defalarca bu gibi konuları söyledim tamam dedi ama değişen hiç bisi yok. Artık eşimle ev arkadaşı gibiyiz . Aslında biz baştan beri iyi iki arkadaş bile olamadık sanırım.
Cok geleneksel dusunmeye meyilli erkekler.
O gelenekler az biraz kadindan yana olaydi bak bakalim gelenekci olurlar miydi

Back
X