Nerde yanlış yapıyorum..

Demetrios

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016
1.066
1.245
53
39
Şimdi sağlık ocağından geliyorum
Kızımın kilosu 7.3 çıktı. 16 aylık. Çok yemiyor ama hiç yemiyor da denemez. İki ay önce 7.8 olan kilosu şuan 7.3
Doktorun olmadığı lanet bir yerdeyiz. Bir yandan çalışıyorum bir yandan iyi beslensin diye çırpınıyorum. Kızım 12 aylıkken idrar yolları ve mesane iltihabı geçirdi ve iyileşti. Vitamin eksikliği çıktı memleketteki doktorumuz üç aylık vitamin desteği önerdi üç ayı geçti ama biz hala vermeye devam ediyoruz. Ayrıca günde bi çay kaşığı kadar balık yağı veriyoruz.
Kızım çok seçicidir ama gün içinde bazen az bazen çok makarna pilav tavuk vs yer yani seçtikleri kilo yapıcı faydalı gıdalardır.
kahvaltıda yumurta akı, zeytin helva domates yerdi iki gündür kahvaltı yapmaz oldu ama önceden yiyordu.
Emziriyorum ve memeye çok düşkün eşim emzirdiğim için zayıfladığını düşünüyor bundan zayıflar mı bir Bebek.ayrıca kilo almamasına amenna ama zayıflayacak kadar az beslendiğine kesinlikle inanmıyorum eşim ise buna inanıyor.
Doktora götüreceğiz elbette ama doktor 6-7 saat uzaklıkta, yol güvenliği neredeyse yok ve havalar soğuk. Sağlık ocağındaki hemşire araştırma hastanesindeki çocuk endokrin bölümünü önerdi sizin görüşünüz nedir? Maalesef götürürken yorulacak hırpalanacak o yüzden doğru bir yol izleyelim.
Ayrıca görüşleriniz nelerdir durumumuzla ilgili.
Şuan yıkılmış durumdayım, çok yalnız çaresiz ve mutsuz umutsuz hissediyorum. Lütfen konum taşınmasın lütfen

Bebekler dönem dönem kilo verir bildiğim kadarıyla. Bebeğinizin kilosu ortalamanın altında ama boyu da önemli. Şimdilik panik yapmayın.

Makarna pilav kilo aldırır, doyurur ama besleyici gıdalar değil. Yumurta sarısı özellikle yemesi gerekenlerden neden sadece beyazını veriyorsunuz? Peynir, yoğurt yazmamışsınız, umarım yediriyorsunuzdur gelişimi için çok önemli. Tavuğu kendiniz yetiştirmiyor ya da çok güvendiğiniz bir yerden almıyorsanız yararı değil aksine zararı var. Beslenme şeklinize sebze, et ve balık eklemelisiniz. Balık yağını harici olarak vermektense haftada iki gün omega 3 bakımından zengin balıklar yedirin bebeğe. Anne sütü artık keyif kahvesi gibi olmalı. Özellikle karnı açken emzirmeyin.

Boyu 75cm
Yumurta sarısını bazen yer bazen yemez. Değişik şekillerde denedim Yediremedim. İsterse haşlanmış olarak yiyor. O yüzden yazmadım.
Peynir de az yer peşinde geze geze ara sıra yer. Yoğurt veriyorum her gün Bi kase bitirir. bazen iki kase.
Haftada bir kere et yer kıyma ya da normal parça et olarak.
Sebze yemiyor kandırarak bi lokma yutsa tükürür. Ancak patatesi fırınlayıp elinde tutacağı şekilde çubuk gibi veririm iki tane falan anca yer.
Balık bulamadığım bir yerdeyim bulduğuma da güvenmiyorum.
Tavuk yetiştirme imkanım yok malesef. Yerim yok. Marketten alıyorum.
Çorbaları da tükürüyor Malesef.
Günde bir öğün et ya da tavuk diğer öğün makarna ya da pilav yer. Bunları değişik hallere sokmaya çalışırım gene de aralarından seçer. Örneğin sebzeli pilavın sebzesini parmağıyla çıkarır atar pilavını yer.
kilo verdirecek kadar kötü bir düzen mi bilemiyorum

Klosuna takılma 2 bçuk yşnda ki kızım 10kg ve maşallah çok sağlıklı ama diğer rahatsızlıklar için bi gün o yolu çekebilirsiniz ileride daha ciddi sıkıntılar olmaz bebeğin kilosuyka sağlığıyla iyi anne olduğunu düşünmeyin bakım başka sağlık hastalık başka allh şifa versin

Bazen çok yer bazen az yer bazen canı hiçbişey istemez.
Ama gezmeyi çok seven çok dolaşan hareketli neşeli bir bebektir. Huysuz vs değil. İdrar yolları iltihabının dışında bir rahatsızlık da geçirmedik. Bilemiyorum kafam çok karışık gerçekten

Çocuklar bu dönemlerde daha hareketli olmaya başladıkları için de kilo verebiliyorlar.
Siz ona gerekli besinleri veriyorsanız kilo vermesine çok takılmayın. Ama sürekli bir kilo kaybı olursa mutlaka doktora götürüp bir chekup yaptırın.

Allah razı olsun.
İnşallah buralarda son senemiz bir daha semtine uğramam zaten.

kilo verdirecek kadar kötü bir düzen değil bence.. zaten bazı zaman yediklerini bazı zaman yemiyorlar .. yumurtayı omlet yapın anlaşılmaz o zaman beyazı sarısı..
tavuk olayı maalesef öyle bizde arada alıyoruz ama almasak yemesek iyi..
sevdiği çorbayı bulmaya çalışın.. ekmek doğrayın içine sulu şekilde yemiyorsa..
yürümeye yeni başladıysa o da zayıflatabilir ..

Kilo verdirecek kadar kötü mü bilmem uzman değilim bu konuda ama sağlıklı olmadığı kesin.
Sebze yemesi gerekiyor, o ya da bu şekilde yiyecek başka çare yok. Marketlerde dondurulmuş balık ya da deniz ürünü bulabilirsiniz, hiç yoktan iyidir. Konserve çok faydalı bişey değil ama hiç bişey bulamazsanız ton balığı yedirin, omega 3 ve 6 açısından zengindir. Market tavuğu asla yedirmeyin, hepsi hormon onların ilerde çok büyük sorunlar yaratır. Makarna pilav haftada bir bilemediniz iki yeter, doyurucu ama besleyici olmayan gıdalardır. Patates de aynı şekilde.

Evet çok hareketli neşeli oyun seven bir Bebek. Hiç yerinde durmuyor. Bilmiyorum Neye bağlayacağımı şaşırdım

İki aydır yürüyor.çıkacak diş de var altta üstte kabarık kabarık ama gelmedi daha.bilemiyorum

çok zayıf degıl mı ya ? Yanı kılo verecek bır programınız yok kılosu bana mı az geldı ?

Aklıma gelmişken yazayım belki faydası olur. Bir arkadaşımın oğlu böyleydi, sebze, peynir, et, balık yetmezdi. Çok güzel yöntemler bulmuştu yedirmek için. Yeşil sebzeleri blenderdan geçirip onlarla labne peynirli ballı ya da pekmezli kek yapardı. Fıstıklı kek diye yedirirdi çocuğa. Somon balığını incecik dilimleyip fırınlar cips diye önüne koyardı, eti de aynı şekilde. Sütun içine yine labne peynir karıştırırdı. Patates diye kereviz yedirirdi. Onun oğlan biraz daha büyüktü gerçi ama yiyordu da bir şekilde. Şimdi ilkokul çağında her türlü şeyi yemeye başladı, yemek secmiyor.

Ben de deneyeceğim teşekkür ederim

Beslenme uzmanligi ogrencisiyim.
Cocugunuz neler yemeli bir gunde bilmiyorsunuz sanirim. Yon gosteren biri lazim.
Makarna tavuk felan besler ama sadece bunlari yediremezsiniz butun gun. Herseyden gidasini almasi gerek.
Kilo neden verdi biliyomsunuz? Daha az yedigi icin kilo vermedi. Siz dikkat ediyorum diyosaniz inaniyorumki oyledir. kendinizi suclu hissetmeyin.
Ama galiba is ev derken kosturmada bi seyi hesaba katmadiniz. Yavrunuz yuruyor artik onceki yazilarnizdada belirttiginiz gibi. Buda demek oluyorki enerji cok faha fazla gidiyor eskisinden. Yani buda geri demek oluyorki bi tik daha cogalmasi lazim gunluk gidalarinin toplami.

1 yasindaki cocuga yine meme verin, ama asla acken vermeyin. Sizin sutunuzdeki besin oranlari sifira kdr indi. Hic bi faydasi olmaz ona. Sofrada kendisi yesin siz agzina tikamayin. Sizin ne kdr lezzetle ve keyifle yedigunizi gorerek oda ornek alsin. Televizyonu kapatin yemek yerken.
Meyve yemiyor demissiniz. En azindan marketlerde meyveli yogurtlar var, en biolojigini secip icirin. Iclerinde vitamn katkilarida var, her zman yararlidir onlar. Benim yigenlerimde sevmez meyve. Ama oyle alir gidalarini. Cekirdeksiz uzumde kolaydir. yiyebilirler disleri olmasa bile. Benim yigeniminde disleri hala yok, ortalama ayni yastalar. Ama herseyi yer. Siz ne yiyyosaniz onada verin. Gunluk menunuzde bi ekmek goremedim ben. Ekmekte onemli bi cocuga. Gunde 1 dilim ekmek yemeli.
Bunun yani sira beslenme kurallarina bakarsak:
1 tane meyve yemeli.
1 bardak sut icmeli( tam yagli olsun)
Yumurtanin besinlerinin tamami sarisinda gizlidir. O sariyi yemezse pekte bi gida almiyor o cocuk. Tumunu yedirin. Hic olmazsa tavaya zeytin yagi dokun, 2 yumurta cirpalayip ekmegide icine bulayin. Kizartin.Onu isira isira hem yumurta gidasini alsin hemde ekmegin. Tadini ayirt edemez beyazi ve sarisinin.

Ayrics kilo en cok proteinde olur. Findik ezmesi verin cocugunuza ekmege surup. findik cok cok yuksek protein acisindan. Tabi aslinda proteinden bahsedersek en basta kirmizi et gelir. Disleri yok isiramaz pek, ama kiymayi yiyebilir cok guzel.

Günde birkaç porsiyon meyve yer
Üzüm muz mandalina bugünlerde yediği meyveler muz yarım diğerleri bol bol
Sebze yemiyor demiştim. Fındık ezmesi bugün alacağım teşekkürler yorumunuza

Günde birkaç porsiyon meyve yer
Üzüm muz mandalina bugünlerde yediği meyveler muz yarım diğerleri bol bol
Sebze yemiyor demiştim. Fındık ezmesi bugün alacağım teşekkürler yorumunuza

Kusura bakmayin duzeltiyorum. Fistik ezmesi. Turkcem zayiftir turkyede yasamiyoru. Fistik ezmesi lazm size.Kilo alamayan cocuklara diyetsyen tavsiyesinin en basinda fistik ezmesi gelir.

Hazır beslenme uzmanı bulmuşken sorayım. Kızım ayran ve yoğurt yer. Onlarla bir sıkıntısı yok. İnek sütü içiremedim bir türlü. İçmese dünyanın sonu mu?

Konu sahibi akşam muhallebi veriyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…