• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerde yanlış yapıyorum..

Hazır beslenme uzmanı bulmuşken sorayım. Kızım ayran ve yoğurt yer. Onlarla bir sıkıntısı yok. İnek sütü içiremedim bir türlü. İçmese dünyanın sonu mu?

Konu sahibi akşam muhallebi veriyor musunuz?
Her akşam değil ama haftada 3 kere falan veriyorum özlesin bıkmasın diye arada yoğurt veriyorum

Hazır beslenme uzmanı bulmuşken sorayım. Kızım ayran ve yoğurt yer. Onlarla bir sıkıntısı yok. İnek sütü içiremedim bir türlü. İçmese dünyanın sonu mu?

Konu sahibi akşam muhallebi veriyor musunuz?

Dunyanin sonu degil. Yogurtla sut arasinda pek fark yok yag, enerji bakimindan. Hatta bakarsak yogurtta cok az daha fazla protein olabiliyor sute nazaran. Cocuklrda kalsiyum onemli kemigin buyumesi icin, oda sut ve yogurtta pek buyuk bi fark yok. Aynisi. Rahatlikla icire bilirsiniz yogurdu. Ama tam yagli olmasina ozen gosterin. Biz yetiskinler kilo almayalim kilo sagliga zararli diyor diyetisyenler diyip light ve yarim yagli urunleri tercih edebiliyoruz, ve kendimizi "saglikli gida tuketen" olarak ilan ediyoruz. Ama normal kiloda, yada kilosunun altindan buyume cagindaki cocuklar icin tam tersi lazim. Bol bol besin lazim.

Boyu 75cm
Yumurta sarısını bazen yer bazen yemez. Değişik şekillerde denedim Yediremedim. İsterse haşlanmış olarak yiyor. O yüzden yazmadım.
Peynir de az yer peşinde geze geze ara sıra yer. Yoğurt veriyorum her gün Bi kase bitirir. bazen iki kase.
Haftada bir kere et yer kıyma ya da normal parça et olarak.
Sebze yemiyor kandırarak bi lokma yutsa tükürür. Ancak patatesi fırınlayıp elinde tutacağı şekilde çubuk gibi veririm iki tane falan anca yer.
Balık bulamadığım bir yerdeyim bulduğuma da güvenmiyorum.
Tavuk yetiştirme imkanım yok malesef. Yerim yok. Marketten alıyorum.
Çorbaları da tükürüyor Malesef.
Günde bir öğün et ya da tavuk diğer öğün makarna ya da pilav yer. Bunları değişik hallere sokmaya çalışırım gene de aralarından seçer. Örneğin sebzeli pilavın sebzesini parmağıyla çıkarır atar pilavını yer.
kilo verdirecek kadar kötü bir düzen mi bilemiyorum

kilosunu yorumlayamam ama az yiyor

bakın o artık bebek değil

siz nasıl besleniyorsanız öyle beslenecek artı meme emecek

yani sabah kahvaltı

arada meyve kuruyemiş

öğlen çorba, etli yemek, karbonhidrat

akşam üzeri yoğurt, kuruyemiş, kek, börek ne yiyorsa

akşam yine, çorba, ana yemek, karbonhidrat

çocuklar bir yaş civarında bir dönem az yemeye başlar ama istikrarı korumak lazım

haftada bir et az örneğin

fasülye nohut vs yer mi

yani protein lazım

meme dışında süt içer mi içmeli

muhallebi yapın yatmadan onu yedirin mesela

ısrarcı olun yani ağzına zorla vermeyin ama her gün düzenli olarak teklif edin

ekmek kemirsin arada değişik ekmekler varsa alın

pide vs seviyor bazıları

bu arada doktora götürün demişler de önce bir yemesi önemli

bir soru daha sizndirim hızı nasıl

yani iki saat sonra kustuğunda herşey girdiği gibi bütün mü yoksa sindirmiş mi

benim oğlum geç sindirirdi

zayıftı, ilaç vs de kullandı

hala zayıf ama yiyor o nedenle önemli olmuyor zayıflığı

Kilo verdirecek kadar kötü mü bilmem uzman değilim bu konuda ama sağlıklı olmadığı kesin.
Sebze yemesi gerekiyor, o ya da bu şekilde yiyecek başka çare yok. Marketlerde dondurulmuş balık ya da deniz ürünü bulabilirsiniz, hiç yoktan iyidir. Konserve çok faydalı bişey değil ama hiç bişey bulamazsanız ton balığı yedirin, omega 3 ve 6 açısından zengindir. Market tavuğu asla yedirmeyin, hepsi hormon onların ilerde çok büyük sorunlar yaratır. Makarna pilav haftada bir bilemediniz iki yeter, doyurucu ama besleyici olmayan gıdalardır. Patates de aynı şekilde.

sep

sen egelisin

sebzeye alışkınsın ama bebekler için o kadar elzem değilmiş esasen

zira eğer bağırsaklarını çalıştıracak başka unsurlar tüketiyorlarsa önemli olan protein

zira sebzenin çoğunluğu su

öğününü ıspanak yiyerek geçirdiğinde protein alamıyormuş mesela

ıspanağı kıymalı pirinçli pişirmek gerekiyormuş ya da işte dolma içini kıymalı yapacakmışsın vs vs

böyle diye diye evde bir aslan besliyoruz

6 aylıktan beri gün içinde et yemediği yok nerede ise benim sıpanın

zaten etsiz öğünden sonra çabuk acıkıyor artık

yani kuru fasülye pilav yese bile etli olsaydı diyebiliyor

sep

sen egelisin

sebzeye alışkınsın ama bebekler için o kadar elzem değilmiş esasen

zira eğer bağırsaklarını çalıştıracak başka unsurlar tüketiyorlarsa önemli olan protein

zira sebzenin çoğunluğu su

öğününü ıspanak yiyerek geçirdiğinde protein alamıyormuş mesela

ıspanağı kıymalı pirinçli pişirmek gerekiyormuş ya da işte dolma içini kıymalı yapacakmışsın vs vs

böyle diye diye evde bir aslan besliyoruz

6 aylıktan beri gün içinde et yemediği yok nerede ise benim sıpanın

zaten etsiz öğünden sonra çabuk acıkıyor artık

yani kuru fasülye pilav yese bile etli olsaydı diyebiliyor

Ben mecbur kalmadıkça kırmızı et tüketmem elzem olan sebzedir benim için. sanırım o yüzden bebek için de gerekli gibi bir algim var. Doğrudur söylediğin.

Canım sütüne bir tane muzu ez blenderden geçir
muzlu süt eminim çok sever. bu şekilde içsin.
Haftada bir et az.
Her gün bir öğününe köfte koyabilirsin.
Kıymayı minik poşetlerde tek öğünlük atarsın buzluğa.
Tavuk yada et suyuna sebze püresi yaparsan
Sebzeyi de yer.
Meyveleri mandalina, portakal, elma gibi yoğurduyla karıştırabilirsin.

Her sabah 1 tatlı kaşığı pekmez yada bal ilave edebilirsin kahvaltısına.
Yumurtanın sadece beyazını değil sarısını da çatalla ez ver yesin.

Birde bir şeyi nasıl olsa yemiyor diye onu hazırlamaktan vazgeçme.
O hafta yemedi diyelim
Bir sonraki hafta yiyebilir.
Çok değişkenlik gösteriyorlar.
Benim kide çok zorladı beni.

Birde ceviz ve fındığı da blenderden geçirip
Yoğurduna karıştırıyordum ben..
Bunu da yapabilirsin.

kilosunu yorumlayamam ama az yiyor

bakın o artık bebek değil

siz nasıl besleniyorsanız öyle beslenecek artı meme emecek

yani sabah kahvaltı

arada meyve kuruyemiş

öğlen çorba, etli yemek, karbonhidrat

akşam üzeri yoğurt, kuruyemiş, kek, börek ne yiyorsa

akşam yine, çorba, ana yemek, karbonhidrat

çocuklar bir yaş civarında bir dönem az yemeye başlar ama istikrarı korumak lazım

haftada bir et az örneğin

fasülye nohut vs yer mi

yani protein lazım

meme dışında süt içer mi içmeli

muhallebi yapın yatmadan onu yedirin mesela

ısrarcı olun yani ağzına zorla vermeyin ama her gün düzenli olarak teklif edin

ekmek kemirsin arada değişik ekmekler varsa alın

pide vs seviyor bazıları

bu arada doktora götürün demişler de önce bir yemesi önemli

bir soru daha sizndirim hızı nasıl

yani iki saat sonra kustuğunda herşey girdiği gibi bütün mü yoksa sindirmiş mi

benim oğlum geç sindirirdi

zayıftı, ilaç vs de kullandı

hala zayıf ama yiyor o nedenle önemli olmuyor zayıflığı
Haftada bir et ama makarnayı kıymalı yaparım veya dolma yaparım kıymalı onu yer. Eti sade ekmekle haftada bir demek istedim. Tavuk daha sık yiyor ama o da faydalı değilmiş.
Ton balığı seviyor ama korkarak yediriyordum konserve diye. Artık biraz arttıracağım. Ekmek seviyor yemeklerin yanında bolca yer. Yoğurt da yer.
Meme dışında süt içirenedim şimdiye kadar. Muzlu denedim olmadı bisküvi kattım olmadı.Sadece çikolatalı denedim bir kere kabul etti Onu da ben vermedim bidaha.
Nohut denedim yemedi Eti'ni yiyor nohutunu yemiyor yarın fasülye deneyeceğim
Sindirim çok hızlı yemeğin hemen sonunda kakasını yapıyor ilginç olanı üç gün kv ve görümceler bakıyor hiç kaka yapmadı diyorlar bende günde bir kere en az. Yemeğin son lokmaları kakalı olur çoğu Zaman.
Muhallebi her akşam veriyordum bir ara sıkıldı yemez oldu ben de aralıkla veriyorum ceviz eziyorum içine
İnanın bilmiyorum ne yapayım

Buarada üç gün 8-4 arası bakıyorlar akşam alıyorum çoğunlukla gene ya yemeğin sonunda ya biraz sonra kakasını yapıyor

Canım sütüne bir tane muzu ez blenderden geçir
muzlu süt eminim çok sever. bu şekilde içsin.
Haftada bir et az.
Her gün bir öğününe köfte koyabilirsin.
Kıymayı minik poşetlerde tek öğünlük atarsın buzluğa.
Tavuk yada et suyuna sebze püresi yaparsan
Sebzeyi de yer.
Meyveleri mandalina, portakal, elma gibi yoğurduyla karıştırabilirsin.

Her sabah 1 tatlı kaşığı pekmez yada bal ilave edebilirsin kahvaltısına.
Yumurtanın sadece beyazını değil sarısını da çatalla ez ver yesin.

Birde bir şeyi nasıl olsa yemiyor diye onu hazırlamaktan vazgeçme.
O hafta yemedi diyelim
Bir sonraki hafta yiyebilir.
Çok değişkenlik gösteriyorlar.
Benim kide çok zorladı beni.
O kadar zor ki annem ve kv bile böyle çocuk görmedim diyorlar kesinlikle karışık tattan hoşlanmıyor ağzının içindeki minicik sebzeyi ayırıp atar eti yer yoğurda ekmek bansam yemez. Meme versem 24 saat sıkılmaz ama.

O kadar zor ki annem ve kv bile böyle çocuk görmedim diyorlar kesinlikle karışık tattan hoşlanmıyor ağzının içindeki minicik sebzeyi ayırıp atar eti yer yoğurda ekmek bansam yemez. Meme versem 24 saat sıkılmaz ama.

Et seviyorsa güzel.
Dediğim gibi hafta 1 defa gercekten çok az.
Her gün 1 öğününe mutlaka köfte koyun yesin kuzu :)

Memeyi yemeklerden sonra ver.
Aç karınla emzirirsen kesersin iştahı.

Benim kide o kadar zordu ki mutfak tezgahına tepsi fırlattıgım oldu.
Onun için anlıyorum seni.
Pes etmek yok 2 yaşını geçsin rahatlayacaksın biraz daha.

Haftada bir et ama makarnayı kıymalı yaparım veya dolma yaparım kıymalı onu yer. Eti sade ekmekle haftada bir demek istedim. Tavuk daha sık yiyor ama o da faydalı değilmiş.
Ton balığı seviyor ama korkarak yediriyordum konserve diye. Artık biraz arttıracağım. Ekmek seviyor yemeklerin yanında bolca yer. Yoğurt da yer.
Meme dışında süt içirenedim şimdiye kadar. Muzlu denedim olmadı bisküvi kattım olmadı.Sadece çikolatalı denedim bir kere kabul etti Onu da ben vermedim bidaha.
Nohut denedim yemedi Eti'ni yiyor nohutunu yemiyor yarın fasülye deneyeceğim
Sindirim çok hızlı yemeğin hemen sonunda kakasını yapıyor ilginç olanı üç gün kv ve görümceler bakıyor hiç kaka yapmadı diyorlar bende günde bir kere en az. Yemeğin son lokmaları kakalı olur çoğu Zaman.
Muhallebi her akşam veriyordum bir ara sıkıldı yemez oldu ben de aralıkla veriyorum ceviz eziyorum içine
İnanın bilmiyorum ne yapayım

bizim muhallebi yedirme eğlencemiz vardı mesela

kapıyı açar apartman boşluğunda babası kucakta bir aşağı bir yukarı götürür geitir bir kaşık alırdı

yani ye deyip önüne koyunca yemiyor tabii zamane veletleri

mesela bizim kurtarıcımız kıymalı tarhana idi

bolca kıymalı tarhana

kaşık ile alınır ama sıvı değildir zira içi kıyma dolu

hem severdi hem pratik her zaman yemek hazırlamak kolay olmuyor zira

sizinki et ve ekmek yiyormuş

o zaman sıkıntı yok

bu ikili bollaşınca kilolar da gelir

yalnız sindirim hızı kaka ile ölçülmüyor

yani midesi ne kadar sürede öğütüyor

zira benimki de kakalı bebekti

bakıcısı bezini ne sıklıkla değiştireyim dedi mesela kaka yapınca dedim kadın bana garip garip baktı hani çocuk hep çişli mi duracak diye

benimki küçükken çok sık kaka yapardı mesela, yemek yiyince kaka yapardı ama saat 11 de yedikleri öğleden sonra kusunca sindirilmemiş çıkardı

Dunyanin sonu degil. Yogurtla sut arasinda pek fark yok yag, enerji bakimindan. Hatta bakarsak yogurtta cok az daha fazla protein olabiliyor sute nazaran. Cocuklrda kalsiyum onemli kemigin buyumesi icin, oda sut ve yogurtta pek buyuk bi fark yok. Aynisi. Rahatlikla icire bilirsiniz yogurdu. Ama tam yagli olmasina ozen gosterin. Biz yetiskinler kilo almayalim kilo sagliga zararli diyor diyetisyenler diyip light ve yarim yagli urunleri tercih edebiliyoruz, ve kendimizi "saglikli gida tuketen" olarak ilan ediyoruz. Ama normal kiloda, yada kilosunun altindan buyume cagindaki cocuklar icin tam tersi lazim. Bol bol besin lazim.
Valla yarım yağlı vs yoğurt yiyemez. tanıdık birinden sütü alıyoruz evde kendim mayalıyorum. İlk başta yaptıklarım ayrana yakın kıvamdaydı. Şimdi öğrendim beton kıvamında yoğurt yapıyorum:süslü:

kapıyı açar apartman boşluğunda babası kucakta bir aşağı bir yukarı götürür geitir bir kaşık alırdı

bolca kıymalı tarhana

o zaman sıkıntı yok

bakıcısı bezini ne sıklıkla değiştireyim dedi mesela kaka yapınca dedim kadın bana garip garip baktı hani çocuk hep çişli mi duracak diye

benimki küçükken çok sık kaka yapardı mesela, yemek yiyince kaka yapardı ama saat 11 de yedikleri öğleden sonra kusunca sindirilmemiş çıkardı
Hiç kusmadı belki 10 aydan fazladır.I yüzden bilemiyorum

bolca kıymalı tarhana

o zaman sıkıntı yok

Biz de köfteyi köftelerin gücü adına köfte bende artık deyip yutuyoruz. Yapmadığımız maymunluk kalmadı. Yemek konusunda hala istediğimiz noktada değiliz... Akşamları bizim yediğimiz yemekten 1 yemek kaşığı yese mutluyuz...

Hiç kusmadı belki 10 aydan fazladır.I yüzden bilemiyorum

tamam o zaman :))))

o yönde sıkıntısı yok demek ki

yani bazı bebekler kolay mideleri boşalmadığı için acıkmıyor ve az yiyorlarmış

ve tabii de biraz fazla yiyince kusuyorlar

sizinkinde bu yönde bir sorun yokmuş ne güzel

Şimdi sağlık ocağından geliyorum
Kızımın kilosu 7.3 çıktı. 16 aylık. Çok yemiyor ama hiç yemiyor da denemez. İki ay önce 7.8 olan kilosu şuan 7.3
Doktorun olmadığı lanet bir yerdeyiz. Bir yandan çalışıyorum bir yandan iyi beslensin diye çırpınıyorum. Kızım 12 aylıkken idrar yolları ve mesane iltihabı geçirdi ve iyileşti. Vitamin eksikliği çıktı memleketteki doktorumuz üç aylık vitamin desteği önerdi üç ayı geçti ama biz hala vermeye devam ediyoruz. Ayrıca günde bi çay kaşığı kadar balık yağı veriyoruz.
Kızım çok seçicidir ama gün içinde bazen az bazen çok makarna pilav tavuk vs yer yani seçtikleri kilo yapıcı faydalı gıdalardır.
kahvaltıda yumurta akı, zeytin helva domates yerdi iki gündür kahvaltı yapmaz oldu ama önceden yiyordu.
Emziriyorum ve memeye çok düşkün eşim emzirdiğim için zayıfladığını düşünüyor bundan zayıflar mı bir Bebek.ayrıca kilo almamasına amenna ama zayıflayacak kadar az beslendiğine kesinlikle inanmıyorum eşim ise buna inanıyor.
Doktora götüreceğiz elbette ama doktor 6-7 saat uzaklıkta, yol güvenliği neredeyse yok ve havalar soğuk. Sağlık ocağındaki hemşire araştırma hastanesindeki çocuk endokrin bölümünü önerdi sizin görüşünüz nedir? Maalesef götürürken yorulacak hırpalanacak o yüzden doğru bir yol izleyelim.
Ayrıca görüşleriniz nelerdir durumumuzla ilgili.
Şuan yıkılmış durumdayım, çok yalnız çaresiz ve mutsuz umutsuz hissediyorum. Lütfen konum taşınmasın lütfen
1,5 yaşında bir çocuk 7,3 kilo ben çok anlamam ama açıkcası normal geldi. Ben 9 yaşındayken 17 kiloydum düşünün. Ama çok şükür bir sağlık sorunu yaşamadım. Yani ne verirseniz verin aynı olabilir değişmeyebilir.. Sağlıklı olsun zayıf olsun takılmayın bence.

Arkadaşlar İşin şu boyutu da var 7.3 kilo olduğu yeni tartıldığı Zaman fotoğrafı var şimdiki gibi görünmüyor. Sağlık ocağındaki tartıdan şüphe edersem çok mu iyimser bir düşünce olur? Anne Bebek tartısı adı altında bir ürün var internette, alsam güvenilir sağlıklı sonuçlar verir mi?

Back
X