Ben gerçekten merak ettiğim için soruyorum, bu tarz konular çok açılıyor. Mesela evli çalışan bir kadın olarak bir çocuk yaptınız , her şeye yetiştiniz de mi ikinci çocuğu yaptınız? Yoksa kazayla falan mı oldu? Çünkü ben çalışmadığım halde çocuk yaparsam kişisel bakımıma vakit ayıramam eşimle iletişimimiz bozulur depresyona girerim vs diye bir tane bile yapamıyorum. Evli (eşine vakit ayırması gereken) , çalışan + bir çocuk lu olduğunuz zaman bile bu durumu öngöremediniz mi? Hayat çok zorlaşır gibi gelmedi mi? Konu sahibine değil sadece sorum bu gibi hayatından şikayet eden hanımlara cidden merak ediyorum, hiç düşünmeden yapiveriyo musunuz çocukları?
Ben anlatayim canim. Ben 1 cocuklada cok yoruluyodun cunku calisiyorumda ayni zamanda.kisisel bakimima ozen gosteririm ve kil tuy hic sevmem. Elimde cabuktur ya cocuk uyurken haftasonu ya esim bakarken ona sipsak agdami yapardim. Ee yas geciyo bi yandan.
.2. Yi zaten istiyoduk tedavili hamile kaldim cocuklarima zaten. 2,5 sene sonra 2. Oldu. Ilk zamanlar cok cok zor, ama 40 im cikmadan aslinda toparlamaya calisiyorum kendimi. Evden cikmasam bile her gun dus alip kremlenip temiz guzel giyinip dolasiyodum. Bu beni motive ediyodu. 2,5 sene sonrada kizim dogdu 10 aylik suan. Ilk 2 sinde cok kilo aldim. Yaklasik 6 ay sonra eski kilona dondum. Yogunluk ve cocuklarimin gece uyumamasi beni eritti adeta, direncim dustu cokca hastalandim ama 2. Dogmadan ilk oglumun uykusunu duzene sokmustuk.
2 cocuklu hayat cok zordu agirdi is ev .. kisisel bakim hep var cunku onuda salarsam toplayamam ve kendimi iyi hisedemem.
Kizimda ise cok kilo almadim ama vucudumda hastaliklar birakti hala onlarla ugrasiyorum mesela. Kilo dersen evlendigim kilodayim 49-50 dolaniyorum. Hamile kaldigim kilonunda altindayim ama birden cok kilo verdigim icin direnc gitmis.
Gecenlerde baktim iyi hissetmiyorum kendimi hemen vitaminlere basladim. Aslinda sevmem o tarz seyler ama benim gibilere sart..
Suan 3 cocuklu okarak en kucugun yurumesini deli gibi bekliyorum. BoyLece hepsini her yere goturebilirin. Simdi bebek arabasini cikar bagajdan vs vs cok is gibi geliyo ve sirt agrisi yapiyo surekli cocugu ve agir seyleri kaldirip indirmek. Genede babalari evde degilse yemegimi yapip evde oldugum zamanlar gunde 1 kez cikariz. Park olur market olur oyun evi olur vs.
Buarada lazere basladim 3 numaradan sonra gayet rahatmis, daha 2 defa gittim oysa.
Kilo cok guzel birsey degil belki ama obeziteden bahsediyorum ben. Kisi kendini iyi hissettigi kiloda olursa daha motive oluyo bu dogru. Istedigini giymek yakistigini gormek vs. Birsey varki kilodan cok daha onemli: o da saglik. Kilo vermeli tabii ama sagligimizla oynayarak degil asla.
Yani cocuklar cok guzel ama genelde evliligi ilk bi kac sene deribden sarsan bi degisiklik. Eger uykusuz kalamam sicak cayimi icmeden duramam kocamla romantik gecelerim bitmesin diyorsan cocuk isini rafa kaldirmak gerek bence:)
Konu sahibi canim sen diyet degil saglikli beslenmeyd basla.. baxi kurallarin olsun iste Aksam su saatten sonra yememe gibi.. yatmadan once hareket gibi.. hatta ilk baslarda sadece dikkatli yemek ye ama bozmadan. Bozarsanda gun yeni gun diyerek tekrar devam et. Herkes geciyo bu yollardan ve kimi kiloyla ugrasir kimi sagligiyla.